Bestiář

Nezbedné vajíčko Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 1 + 1

Útočné číslo: zvl.

Obranné číslo: (0 + 1) = 1

Odolnost: 6/-

Inteligence: 11

Velikost: A0

Zranitelnost: A, B, C, D, G, H, N, P

Pohyblivost: 3/-4

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: raneček (viz.pois)

Zkušenost: 5

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Další vlastnosti:
Vytrvalost: 6/- 2
Síla mysli: 12
Magenergie: 5 magů


Vzhled

Nečekaně vypadá jako malé hnědé kožovité vajíčko. Je přibližně dvakrát tak velké než vejce slepičí. Užším koncem směřuje nahoru. Stojí na dvou malých, tenkých nožkách. Na nichž má velké červené bačkůrky s červenými puntíky. Po stranách má dvě ručičky, na kterých jsou jasně žluté tříprsté rukavičky se dvěma černými puntíky na hřbetní straně. Ručky i nožky jsou černé. Na vajíčku jsou dvě velké oči s jasně zelenými duhovkami. Pod nimi se nachází malá pusa. A jak jinak na oblém úzkém vrcholku vyrůstají z vajíčka tři tenké černé vlásky, které trčí do vzduchu. Sebou neustále tahá malý klacík na kterém má zavěšený malý raneček.

Vajíčko samo o sobě je velké necelých deset coulů. Nožky i ručky s rukavičkami, respektive bačkůrkami měří přibližně 5 coulů. Vlásky na hlavě měří 3 couly, takže celková výška od bačkůrek po špičku nejdelšího z vlásků je 13 coulů. Šířka vajíčka v nejsilnějším místě dosahuje 4-6 coulů. Bačkůrky, i rukavičky jsou součástí vajíčka a nelze je sundat. Jsou to části jeho těla, které narostly do zvláštního tvaru a zvláštně se zbarvily.


Výskyt a způsob života

Jedná se o magického fantaskního tvora, který se potuluje světem a snaží se v rámci možností dělat neplechu. Nevyskytuje se v chladných a ledových prostředích, protože by umrzlo. Vyskytuje se tedy jen v teplých krajích, občas se zatoulá do krajů mírného podnebného pásu, ale to se většinou odívá do koženého váčku, ve kterém má vyřezané otvory pro nohy, ruce a samozřejmě oči. Vajíčko je samotářské, nijak se nerozmnožuje a jeho vznik je pro všechny velkou záhadou. Pro všechny až na jednoho Theurgha, kterému kdysi nevyšel jeden pokus, ale ten o své chybě nemluví a mluvit nebude. Takže původ vajíčka je ve světě neznámý a vajíčko samo o svém původu nic neřekne.

A co toto vajíčko vlastně tropí? No tropí neplechu. Za prvé je strašně užvaněné a pokud narazí na nějaké obyvatele, či postavy tak ze sebe spustí nekonečný příval keců a povídaček. Vajíčko si je vědomo, jací jsou lidé, trpaslíci aj. humanoidi a rádo si z nich dělá srandu. A podle toho koho potká, podle toho mluví. Potkáli vesnického starostu, tak mu namluví, že právě v tuto chvíli starostova manželka obcuje s kovářem v kovárně na druhé straně vesnice. Potkáli dobrodruhy, tak jim začne vykládat o tom, že v lese nedaleko je jeskyně, ve které je poklad neskutečné ceny, který ale hlídají nějací nemrtví, prý to je prastarý zapomenutý trpasličí důl a ti nemrtví, jsou dávní trpaslíci, přeměněni v Zombie. Vajíčko se baví tím, že všechny mystifikuje. Jeho snahou je udělat za každou cenu co největší chaos a zmást co nejvíce lidí (a jiných humanoidů). To jestli mu postavy, a obyvatelé uvěří, záleží na tom jak moc jej dokáže zahrát PJ a jaké použije přesvědčovací a motivační metody. Vajíčko umí mluvit všemi jazyky a má doopravdy i znalosti o poloze významných či tajných míst, o pokladech a podobně, ale nikomu to nepoví jenom tak. Družiny, které přišli na to jak donutit vajíčko mluvit pravdu a , které jim sdělilo pravdivé informace, dosáhli a nalezli dávno ztracené ruiny i s pokladem v nich, ale to je mizivé procento. Většina uvěří první povídačkám vajíčka a vydá se do neznáma, v důvěře ve slova vajíčka.


Zvláštní schopnost

Jednou ze zvláštních schopností vajíčka je to, že se jej štítí zvířata. Vyzařuje z něj energie, kterou zvířata cítí a jdou mu proto z cesty. Psi v družině budou vrčet a ježit srst, nebo kočky budou prskat a vyhrožovat packama, ale k vajíčku se nepřiblíží. Vájíčko je tímto v podstatě chráněno proti napadení divou zvěří, dravými ptáky a podobně na svých toulkách světem.

Další schopností vajíčka je, že ovládá kouzlo neviditelnost. Potřebuje na jeho seslání pouze 1 mag a může jej seslat maximálně pětkrát denně. Je celkem jasné, že toto kouzlo je jednou z nezbytností, kterou vajíčko používá k tomu aby uniklo před rozlícený davem, který před chvíli neblaze zmanipulovalo. Ale zvířata na něj reagují jako by bylo viditelné, Hobit je schopen jej cítit, a Kroll jej detekuje ultrasluchem.

Vajíčko ovládá i jedno psychické kouzlo, které použije jen v krajním případě. Spotřebuje na něj všech 5 svých magů. Magenergii si doplňuje s půlnocí automaticky. Toto kouzlo sešle na jednu určitou postavu. jedná se o past Int ~ 7 ~ postava odolá a neuvěří slovům vajíčka/ postava uvěří všemu co mu vajíčko v následující směně poví a bude tomu věřit úplně fanaticky. Případně se pokusí splnit to oč jej vajíčko požádá.


Zranitelnost

Protože ne každý ví, co znamenají písmena u zranitelnosti, tak se zde vypíšu konkrétně. Vajíčko je sice kožovité a má tak jakous takous ochranu, ale přesto je velmi zranitelné. Ba dokonce, lze jej čistě zašlápnout a je po něm. Jakýkoliv zásah magickou či nemagickou zbraní, pro něj může být smrtelný. Kroll dokáže toto vajíčko rozmáčknout v dlani, během okamžiku. Lze jej usmrtit i bílou střelou jako každého jiného magického tvora. Na druhou stranu, má vajíčko dokonalou imunitu proti jakékoli magii (Bílá střela je výjimka). Nepůsobí na něj ani hraničářská kouzla ani kouzelnická, nelze si jej ani podrobit, ale lze jej vyzvat na mentální útok, ve kterém obvykle taky soupeři podlehne. Z čehož vyplývá vajíčko je hodně zranitelné. Chudák vajíčko. Jo abych nezaopomněl, nemá moc silný žaludek a pokud vidí násilí začíná silně zvracet, a jeho zvratky smrdí jako zhnilá vajíčka.


Raneček

Nezbedné Vajíčko sebou nosí raneček, který je velký v průměru cca. 5 coulů. jeho obsah je jen na vůli PJ, může se v něm nacházet vzácný prsten, drahokam, či klíč k nějaké místnosti a nebo samozřejmě také nic. Vajíčko je samo o sobě nevyzpytatelné a stejně tak raneček, který je v podstatě odměnou pro družinu, kterou může PJ hráčům dát. Může obsahovat i prokletý prsten a podobně. Předmět z ranečku může vajíčko postavám dát samo od sebe, není třeba jej kvůli tomu zabíjet!


Možnosti zápletek

1.) Ochrana vajíčka - vajíčko přesvědčí dobrodruhy, že potřebuje jejich ochranu. Oni na to přistoupí za tu cenu, že je vajíčko dovede ka zaručeně největšímu pokladu v království. Během putování bude vajíčko samozřejmě tropit neplechu a dělat co nejvíce chaosu a záleží na družině jak v takových zkouškách obstojí, a zdali vajíčko budou vytrvale chránit ve slepé víře. vajíčko je nakonec za odměnu může skutečně dovést ke ztraceným ruinám a... Ale to už je jiný příběh.
2.) Lov vajíčka - Nějaký známý alchymista, si najme družinu aby pro něj našla a chytla vajíčko. Samozřejmě živé. Pokud se jim podaří vajíčko chytit, to se pokusí je během cesty přesvědčit o tom, že alchymista který je najmul je zlý člověk, který chce z vajíčka udělat omeletu, kterou otráví samotného pana krále. A vajíčko má na to aby o tomto postavy přesvědčilo, zvrat může být potom hodně zajímavý.
3.) Podivná vesnice - Družina dorazí do vsi, kde se dějí podivné věci, obyvatelé se vzájemně nemohou vystát, kují jeden proti druhému pikle, ale všichni chodí neustále do hostince, kde se ubytovalo vajíčko. A to vajíčko všem ve vsi radí a to tak zapeklitě, že vesničané nejsou schopni odhalit lež vajíčka. A je na družině , jak se stím vypořádají, zabitím vajíčka by jenom obrátili zlost vesnice proti sobě...


Závěrem

Není to nijak silná bestie, ale je opět další z mých nestvůr na ozvláštnění světa. Vajíčko je obdobou moudré sovy a podobných nestvůr, ale je něco málo záludnější a postavy nedostanou informace jenom tak. Hra nemusí být o tom jak zdolávat velké nezničitelné nestvůry. Zábavu si lze užít i s nestvůrou jako je Nezbedné vajíčko. Přeji Vám ať ve vašich světech natropí pořádnou neplechu. Užijte si sním hodně zábavy.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 26

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

žvt 1+1 je příliš vysoká, na to, jakou uvádíš zranitelnost. tak 1/4 by bylo mnohem výstižnější.
Zranitelnost B? To je zápas řecko-římský, nemílím li se, útok na tělo, zní trochu divně...
Povídečka by neuškodila.
Kde je ten zvláštní útok? (měl by asi tak být označen...)
Zvratky jsou umísťené ve špatné kapitole.


 Uživatel úrovně 0

jo a ***** jsem nedal hlavne kvuli pravopisu. to ostatni uz je takove male, nedulezite a uz prede mnou zminovane...


 Uživatel úrovně 0

kdyz jsem se podival na pocet hvezdicek, rikal jsem si, jak nekdo muze mit prumer **** za vejce. pak jsem ale pochopil :-0 jen me potom prekvapil ten popis: je to vazne docela blaznive. jako kdyby ho nekdo vzal do jedne ruky, do druhe si vzal stetec, pred sebe si polozil sklenice s barvami a zacal si hrat...
napad je to kazdopadne dobry. jen my, co prijdeme k novym clankum pozdeji nez ostatni, uz prakticky nemame, co bychom k tomu jeste napsali, abychom neopakovali ty pred nami :-(((((


 Uživatel úrovně 0

To je pěkná ludra. Je to opravdu dobrej nápad udělat takovýho zákeřnýho parchantíka z "obyčejnýho" vajíčka. Moc se mi to líbí.


 Uživatel úrovně 0

Morter:

hnusnost se netýká světa DrD. Týká se mě a mě se vzhled prostě nelíbí.
A jinak si asi počkáme, až (jestli) se vyjádří autor a dá nám vědět.

irook.


 Uživatel úrovně 5

Jedi: někdy i když je něco napsáno tučně, ani tak to nestačí...je to napsáno hned na úvod.

Irook: Dovolil bych si nehouhlasit s výrokem vypadá hnusně. V DrD je hranice hnusnosti trochu posunuta. Družina se ve skutečnosti setkává se zombiemi s upadajícím masem, obřími krysami a podobně. Řekl bych že vajíčko je spíše kýčovité, ne hnusné. Já zase nadruhou stranu věřím, že tento autor nepíše do svého příspěvku větu A aby neměl Pepa námitky a větu B aby Franta nemohl nic lačně najít a zkritizovat, ale píše si to sám za sebe, dle svých vlastních představ.

S pozdravem


 Uživatel úrovně 0

Teda, proč to musí být zrovna vajíčko - taková pěkná nestvůrka to mohla být a tak hnusně vypadá.

Jinak mě autor dostal moc pěkným detailem - a sice, že když začne vajíčko zvracet (a není to tak neobvyklé) zvratky smrdí po pukavcích. Super.

Nicméně, moc se mi nelíbí styl, jakým to je napsané - zejména každá pidivěc má rozepsané své míry, to je podle mě opravdu zbytečné. Ale zase na druhou stranu, věřím, že se autor chtěl zavděčit "místním puntičkářům" (z důvodu udžení věcí pod kontrolou nebudu jmenovat) a to se mu povedlo. Hodnocení lehce ztrácí i občasnými překlepy a gramatickými nedostatky, ale stejně to nakonec na ty **** bude (i když u mě ve světě takovou použitelnost vajíčko nemá - asi by se s ním nikdo nemazlil a rovnou jej rozmáčk. Nikdo by mu nevěřil a nic mu nezbaštil).

irook.


 Uživatel úrovně 0

dobrý, ale kolik má magů???, ale i tak *****


 Uživatel úrovně 0

Maris a Jehuwa: Máte pravdu, betu zpět, ale hodnocení nechávám. Přeci jen to podle mého 5* nemá.


 Uživatel úrovně 5

Suk:

Červené bačkůrky s bílými puntíky, bylo v originále, leč ve finále došlo k několika překlepům.

Obleček nemá díru na vlásky, táhlo by mu z vrchu na hlavičku (vajíčko) a vlásky by mohly omrznout :)

Ano nemusí se na to soustředit, je to jeho magická podstata, udělal jsem to tak . Že je to v pravidlech jinak neznamená, že je to svaté, pokud se ti tento mechanismus nelíbí, klidně si jej můžeš předělat a přinutit vajíčko meditovat. Já to mám postaveno takto a v mém světě to normálně funguje.

Ano magičtí tvorové jsou schopni sesílat kouzla se 100% úspěšností i s int 2. Takže i toto vajíčko.

Hypnóza má jiné účinky a efekt, toto kouzlo je něco jako získání důvěry. A opravdu to neznamená, že postava je ochotna skočit ze skály kvůli vajíčku, ale je ochotna bránit vajíčko....

Ta šance, že alchymista uvidí 1-4 magy, které z vajíčka vyzařují je opravdu minimální a navíc, aby to zkusil. Musel by alchymista oznámit koukám se do prostoru jestli něco uvidím či ne, nesetkal jsem se s případem, že by alchymista zkoušel vypozorovat pomocí vidění magenergie, zneviditelněného tvora či postavu.

Dík za kritiku Tuaxík