Bestiář

Gond Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 4+3

Útočné číslo: 4+3 2krát za kolo pěsti 3+zbraň dle úvahy PJ(jednoduchá) + zvl 1 zvl 2 zvl 3

Obranné číslo: 6

Odolnost: 10

Inteligence: 11

Velikost: B

Zranitelnost: Dle PJ

Pohyblivost: Vysoká dle PJ

Přesvědčení: zmatené dobro

Poklady: Nic

Zkušenost: 190

Bojovnost: 5

Síla mysli: 0

Popis:

,,Tak tedy poslouchejte," odvětil Hraničář Orten, sedící u svých přátel u táborového ohně. Kolem něj sedící přátelé na jejich výpravě alchymista Arkan hobit, dva válečníci Erik a Hinul lidé a jeden lučištník Talas elf. ,,V těchto lesích žijí tajemná zvířata. Říká se jim Gondové. Ti žijí v korunách stromů. Jednoho dne se do tohoto lesa vypravila výprava. Kterou vedl kouzelník jménem Tolix," odkašlal si Orten. ,,Ten se svou družinou postavili svůj tábor při okraji lesa. Večer, kdy byl na stráži jeho přítel, který nedbal na jeho upozornění, aby se večer nevydával do lesa sám. On samozřejmě nedbal Tolixových rad a hned, jak převzal stráž, se vydal do lesa. Po několika desítkách metrům, kdy našel první tendorský strom , který se vyznačuje svým velice odolným dřevem. Vybral si hezkou větev na dobrou hůl, začal se snažit jí ulomit." Orten se napil ze svého vaku na vodu a pokračoval. ,,Když tu najednou na něj ze stromu seskočil jeden z Gondů a sevřel ho svými masivními pařáty. Jediné co si v té chvíli uvědomil že musí začít křičet. Jeho křik vzbudil celý tábor. Ten se k němu rozběhl ,ale byl stejně chycen a zabit, protože Gondové své stromy střeží svými životy a oni považovali jednoho z družiny za vetřelce, který jim chce zničit jejich stromy ." Hraničář se rozhlédl po svých přátelích, ti na něj nevěřícně hleděli. Poté dodal: ,,Když nemusí, neútočí a dá se s nimi dokonce spřátelit a oni vám klidně to dřevo vymění za jiné pro ně užitečné věci."

Popis

Gondové jsou lidem podobající se bytosti, které mají velice silné paže, svalnaté nohy a zajímavý ocas podobný ocasu opic. Na těle mají srst, která ji umožňuje se schovat u větví a kmenů stromů. Za mládí mají srst hustou a tmavší zato ve stáří šedne a řídne. Díky své inteligenci (velice vysoké) si dokáží vyrábět jednoduché oblečení z kůží jiné ulovené zvěře. Dokáží vyrábět i primitivní zbraně například jednoduché oštěpy a sekyry.Panuje u nich celkem propracovaná hierarchie. Díky schopnosti lehkého ale logického myšlení si vytvořily vlastní jazyk podobající se lidskému ale s různými náhradami slov za mlaskání,cvakání zubů a i dokonce prskání. Dobrý a hodně trpělivý člověk i elf, hravě porozumí jejich jazyku a může se s Gondy dohodnout na obchodě s jejich dřevem, to je ale na PJ.

Útok

Jejich útokem je nepozorovaně se vrhnout na svou oběť, kterou chytí buď do vlastních rukou nebo jí omotají kolem krku svůj ocas to je jejich zvláštní útok. Kterým mohou oběť omráčit, ale také zabít síla tohoto útoku je na PJ.Ale také po ní hodí oštěp nebo síť dokonce i velký kámen. Dokáží ale také líčit pasti v podobě hlubokých děr na jejichž dně jsou zašpičatělé kůly a na zemi jsou dokonale zamaskovány takže je odhalí jen bystrý a chytrý průvodce. Pokud se na vás vrhnou ve větší skupince a vy budete sebelépe vyzbrojeni, dokáží vás porazit.

Zvláštní schopnosti

Dokáží se i přes svou velikost dokonale zamaskovat v korunách stromů. Používají k tomu větvoví, na které si stoupnou a dokáží na nich stát celé hodiny bez pohnutí. Díky své inteligenci si postaví v koruně stromů jakýsi posed a ten zamaskují tak, že si ho nevšimnete ani když stojíte přímo pod stromem kde je tento posed vybudován. Také napouštějí své sítě do šťávy jednoho druhu ovoce. Při poranění hrotem takto vylepšené zbraně si hází hráč proti pasti v podobě ~odolnost~5~ pokud hráč neuspěje hází 1k6 na zranění. zvláštní útok 2. Při opětovném zásahu minimálně po třetí a neúspěšné obraně hází proti pasti ~odolnost~8~ paralyzován/nic zvláštní útok 3.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Promiň, ale ta mpovídka je hrozná a zbytek příspěvku ji hned následuje, po stilistické stránce, slohu. spousta pořád do kola opakujících se slov, jakoje les, přátelé... apod. nedá se to téměř číst.
Protiřečíš si. jednou řekneš že když nemusí, neútočí. Po druhé zase že zabijou všechny ....

Závěrem: Spoustu věcí necháváš na pj.? sloh, smysluplnost a logika nejsou silnou stránkoutohoto příspěvku. "Planeta opic,co? ; ) "
Příspěvek je odbitý mě zcela "nesympatický"..


 Uživatel úrovně 0

Není to moc srozumitelné a přijde mi to nedodělané.


 Uživatel úrovně 0

Je to kockato napísané,nedotiahnuté,nedostatočne popísané...


 Uživatel úrovně 0

pipadá mi to trošičku odbytý........


 Uživatel úrovně 0

Tohle nikdy nemělo nárok na úspěch.


 Uživatel úrovně 0

No, po slohové stránce je to velmi slabé, opakují se slova a některé věty by šly napsat mnohem lépe, kdyby se nad nimi autor zamyslel.


 Uživatel úrovně 0

Ten příběh je špatně napsaný, blbě se to čte, není to moc srozumitelné.
Trochu mi to připomíná tarzana.. :-)


 Uživatel úrovně 0

Ta potvůrka lje žalostně málo popsaná


 Uživatel úrovně 0

Pomineme-li stránku slohovou (která je - co si budem vykládat - dost strašná) tak je to i přesto dost hrozný... Co třeba trochu detailněji popsat tu potvoru? Má velký silný ruce a nohy je dosti nedostačující... A u spousty věcí se obracíš na PJ. PJ by si měl domýšlet detaily a tak, nebo si to spíš jen upravovat podle svého dobrodružství a ne domýšlet si půlku celý bestie a důsledky jejího působení.


 Uživatel úrovně 0

Aldarix: To teda JE! Nechci být hrubý, ale já bych se styděl sem poslat NĚCO takového.

Skorpion