Bestiář

Dryáda Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 25

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 1 + věk stromu

Útočné číslo: ( 0 + 1 ) = 1 (ruce), nebo ( 3 + 1 ) = 4 (kopí)

Obranné číslo: ( 4 + 1 ) = 5

Odolnost: 13

Inteligence: 15

Velikost: A

Zranitelnost: Zvíře

Pohyblivost: 21/ zvíře

Přesvědčení: zákonné dobro

Poklady: 0

Zkušenost: 100

Bojovnost: 1

Síla mysli: 0

Popis:

Za dávných časů, kdy lidé neměli úctu ke kráse lesů a hvozdů, za časů, kdy lidé káceli překrásné staré stromy, kdy pálili lesy, které neměly samy šanci se bránit a druidi nedosahovali kvalit jako dnes, kdy druidové nebyli ztělesněním ochránců přírody a netěšili se žádné úctě. Tak za těchto dob se mocní theurgové, kteří hodlali zastavit toto ničení přírody, rozhodli dát stromům duši. Byl to jeden z nejobtížnějších úkolů, ale povedlo se. Po dlouholetém pokoušení a rituálů se přeci jen podařilo dát stromům duši, a tím i šanci se bránit. Tím začaly vznikat první Dryády, ochránci lesů, ztělesnění duše stromů…

Chování, vzhled, život

Dryáda je žena malé postavy, u hrudi pod prsy přechází v laň. Nemá žádné oblečení ani nenosí zbroj, od hrudi výš je také nahá. Má zelenou ( lesní ) barvu, Její kůže je velice tenká. Má dlouhé, většinou hnědé vlasy, ale její vlasy mohou být i blonďaté i černé, ale každá barva vlasů má pak odstín do zelena. Je to duše stromu. Dryády se nejčastěji zdržují v listnatých lesích a hájích. Druidové jsou často považováni za otce dryád, ale tak tomu není. Je sice povinnost druida chránit dryády, jako les samotný, ale žádný jiný vztah k sobě nemají. Druid má také povinnost při vzniku dryády, udělit každé jedno kopí s magickým hrotem. Skládá se z obyčejného dřeva, který každý druid je schopen ze svého hvozdu sehnat. Poté musí druid „zaklít“ toto kopí aby mělo hrot. Tento proces trvá jeden den a druid u něho nemusí být či nějak meditovat. Pouze 3 kola při začátku rituálu, kdy se hrot vytváří. V době kdy je kopí hotovo si pro něj patřičná dryáda sama přiběhne. Když hráč vyleká apod. dryádu, druid vycítí nebezpečí a téměř okamžitě je schopen objevit se na daném místě. Počet dryád v lese je omezen. Viz. Tabulka níže. Každý daný strom má svou jednu dryádu, která vzniká při jeho dospívání a zaniká spolu s ním. Stejně tak smrt dryády způsobuje úmrtí stromu. Stromy ve hvozdu mají dryády pouze tehdy, když je ve hvozdu nějaký druid. Pakli-že je les, který „nepatřil“ žádnému druidovi a druid tam přijde, tak se dryády zrodí až u mladých stromků a nikoliv u stromů již vyrostlých. Když druid na delší dobu opustí svůj hvozd tak to na již dospělé dryády nemá vliv, ale dryády které by se v tu dobu měly vytvořit, se vytvářet přestanou. Teprve až se druid vrátí. Může vytváření dryád pokračovat. Dryády jsou malé, hodně slabé a plaché. Vyhýbají se styku s okolním světem. Pokud hráč přijde do lesa, kde jsou dryády, tak to dryáda vycítí. Stejně tak vycítí, když hráči volají o pomoc ať už jsou jakkoliv daleko. Pakliže je ohrožen les a oni chtějí dryády varovat, tak začnou volat o pomoc a dryáda přiběhne…( pokud v blízkosti není druid, který by mohl družině pomoci ). Ve stromě také ztrácejí svou hmotnou podstatu vnímají stromem a mohou se zhmotnit na jeho části. Dryáda se nijak neživí, tím že se živí její strom stačí na existenci jednotlivé dryády.

Vznik

Když začne klíčit strom tak cca od 1.roku se může vytvořit dryáda. Vypadá to tak Že ve stromě začne modře zářit modrá „koule“ ( duše stromu ) a kdekoliv ve hvozdu začne zářit druhá, to je přenášení duše stromu do dryády. Neví se přesně jak dryáda vzniká, protože duše září tak oslnivě, že není nic vidět. Přibližně po minutě se na místě duše objeví malá dryáda velikosti A0 ( Roste stejně jako člověk ). Když dryáda zaniká, vypadá to stejně jako zhmotňování akorát že naopak. Dryáda, ať už dělá cokoliv, se zastaví a objeví se modrá záře po minutě je na tamtéž místě modrá koule která pomalu vyhasíná až zmizí.

Vlastnosti

Dokáží procházet jinými stromy. Dokáže vyvolat hněv lesa 1 × týdně. Dryáda umí mluvit se všemi zvířaty, s dryádami může mluvit, díky své inteligenci, jak chce. Nejčastěji mluví elfským a lidským jazykem, ale pokud se dryády chtějí na něčem dohodnout tak zvolí zvířecí jazyk. Umí ovládat plno jazyků, ale zřídkakdy je použijí. Tyto jazyky, kromě zvířecího který mají dryády vrozený, se naučily od druida tamějšího hvozdu. Dryáda používá kouzla jen v krajním nebezpečí, kdy je v ohrožení. Zabití nebo zranění dryády (přímo dryády, ne pokácení stromu) je hvozdem velice často postihováno Nenávistí lesa. Dryády se mohou pohybovat i mimo les jak chtějí a bez omezení, ale ztrácí svou magickou schopnost.


Magická vlastnost kopí

Hrot kopí nemá sice žádné silnější bojové vlastnosti, ale za to má vlastnost léčit lehká zranění ( 1 – 5 životů ) a zranění stromu který byl nějak poškozen ( např.: ulomená větev nebo je seknuto do kmene ) okamžitě vyléčit. Zranění léčí pouze tehdy, má-li k tomu určitá dryáda pádný důvod nebo má vůči osobě nějaké závazky. Pokud Dryáda zemře, její kopí zanikne spolu s ní. A zůstane pouze tyč bez hrotu.


Počet dryád ve hvozdu
Počet dryád ve hvozdu na kilometr čtvereční
Spící les – 10
Dřímající les - 15
Procitající les - 20
Polobdící les - 25
Bdící les -30

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 25

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

byl to dobrej nápad. je škoda, že už nemůžu hlasovat. dal bych *** za nápad a snahu.


 Uživatel úrovně 0

Děkuji všem za to, že mi dali za snahu 1*. Musím poděkovat i těm, který se mě tu sastávali...

Já, ale nevim kde mám brát inspiraci. Nejsem moc člověk, kterej má dobrou fantazii pro tvoření.


 Uživatel úrovně 0

No toto mohlo dopadnout daleko lépe kdybsi to dotáhl. Hasiel


 Uživatel úrovně 0

Zajímavej-pokus.


 Uživatel úrovně 0

Podle me je dobry konvertovat tematicky shodne nestvury odkudkoliv do temer cehokoliv a myslim ze drd se v tomhle pripade do toho "temer" v pohode vejde. Zpracovani a presvedceni ostatnich o opravnenosti zameru (napadu) je vec jina. Me osobne se toto pojeti dryady nelibi. Nesedi mi skoro nicim do mych predstav asi proto, ze neni prave objasnen duvod, proc vypadaj zrovna takhle silene. Navic driada byva spise rasa resp. narod. ... Hlasovat uz se neda, ale kdyby to slo, vic jak na 1 bych to nevidel.


 Uživatel úrovně 0

No je to ohraný


 Uživatel úrovně 0

Myslím, že zrovna dryáda by se dala zpracovat o dost líp. Mimo to, marně hledám náznaky originality ...


 Uživatel úrovně 0

Dryáda je otřepanej nápad, zkus něco originálnějšího. Dam ti aspoň 1 za snahu


 Uživatel úrovně 0

No, tak alespoň za snahu ti dám 1*


 Uživatel úrovně 0


Tolberti, ty Tvé potvůrky se mi moc líbí. Nemyslím pro DrD.
Zkus se přeci jen vrátit k Morterově poznámce o životaschopnosti. Strom jako vše živé se nerozvíjí lineárně, v určitém období svého života dosáhne vrcholu a pak už může jen klesat. Jako člověk, jen pomaleji. Proč by tedy Tvé Dryády nemohly respektovat totéž. Tabulka jako navrhl Suk by asi byla vhodnější.
Laň je dost malá, ta dívčí část bude hodně drobná, ale hlavně je kentauří forma v lese pro symbionta se stromy dosti nevýhodná. Co kdybys těm lesním krasavicím dopřál možnost být podle potřeby buď v kentauří formě (ve které jsou nejraději) a je –li to potřeba, přijímat vzhled dívky nebo laně ( na stromě dívka, při běhu laň např.). Přitom se nemění velikost.
Syrus Ti tuším v dílně psal, že sis nevybral úplně dobře, když těm svým srnoslečnám říkáš „dryády“. Měl pravdu, ono to provokuje díky tomu, že spousta lidí získala četbou buď řeckých bájí či fantasy jasnou představu o tom, co je dryáda. Stálo by za uvážení, zda těm hezkým potvůrkám nenajít jiné jméno.
V čem ovšem Syrus rozhodně nemá pravdu, to jsou výpady na Tvojí češtinu. Asi mu začnu opravovat jeho moravismy a další –ismy, který páchá až běda. Je ovšem vidět, že s psaním začínáš a občas volíš nejsložitější cestu. Bylo by to na dlouhé psaní, pošlu Ti do pošty Tvůj text, jak jsem si s ním pohrála, třeba Tě bude něco inspirovat.
Ahoj a nenech se otrávit prvními problémy

Apea