Bestiář

Štěpník létající Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 2+1

Útočné číslo: 3+1(zobák); 2+2(pařáty); 5-2(křídla)

Obranné číslo: 4

Odolnost: 13

Inteligence: 1

Velikost: A

Zranitelnost: magický tvor

Pohyblivost: 6/na zemi; 16/ve vzduchu

Přesvědčení: neutrální

Poklady: 0/80

Zkušenost: 35

Bojovnost: 10

Síla mysli: 0

Popis:

Vzhled

Tělo je tvořeno z jedné části hadím a z druhé něčím, co vzdáleně připomíná hmyz. Kůže je tmavě modrá, vzhledem připomíná kámen. Hlava je podobná pterodaktylovi, ale nemá oči. Zobák je pokroucený ve vlnivém pohybu. Krk je delší a šlachovitý. Trup je tvořen 18 žebry, hned na ně navazuje ocas nebo spíše tělo hada. Na trupu jsou křídla rovněž pterodaktylí, jen nemají háčky. Jejich rozpětí je cca 3 sáhy. Pařáty, podobné srpům, jsou umístěny nad žebry. Hadí část je dlouhá 40-75 coulů a přední 35-60 coulů.

Povaha

Je arogantní, opovážlivý a logický. Svoje vedení dává vždy najevo přemety ve vzduchu. Své hnízdo brání do poslední krve. Žije ve společenství asi tak 2-4 kusů na jeskyni. Mezi svými boje neprobíhají.

Potrava

Je důležitě podotknout, že žije výhradně v tmavých chladných jeskyních. V těchto jeskyních loví netopýry, myši, krysy a vůbec havěť. V noci vylétá i ven (nesnáší světlo), kde loví sovy a menší ptáky. Před svítáním zalétá zpátky zpět do jeskyně. Ptáky a všechny létající tvory loví za pomocí křídel tím, že je ubije do bezvědomí. Potom jim na zemi uklovne hlavu a donese si ho do hnízda. Myši, krysy a všechnu podzemní havěť loví za pomocí zobáku. Své pařáty využívají jedině při oddělování masa od kostí. Dovolí si i na skřety nebo kůduky. Družinu napadne jenom tehdy, je-li blízko jeho hnízda nebo je v pasti.

Hnízdo

Hnízdo si staví převážně na vyvýšených místech jeskyně. Hnízdo je postaveno z kostí a kůží nebohých tvorů. Hnízdo je polokruhovitého tvaru a je asi 28 coulů hluboké. Vevnitř jsou kosti a možné je tam najít i drobné poklady v podobě prstenů či řetízků.

Zvláštní schopnost

Zvuk. Je-li v ohrožení, vydá krákavý skřek, jimž si přivolá na pomoc další štěpníky, nebo je upozorní na nebezpečí.

Vývoj

Štěpníci byli vytvoření za válek kouzelníků zvětšením hmyzích tvorů a přimícháním zvířecí podstaty. Používali se do prvních linií nebo do průsmyků jako strážci.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 29

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to také, ani neviem. Ten popis je trochu chaotický. Nič v zlom, ale prpadé mi to také, trochu slabé. Navyše, ta potvora nie je až taká silná, na to , aby bola používaná do prvých línii. Sorry, nie je to naj, ale snaha sa cení. 3*.


 Uživatel úrovně 5

Vzhled:
? Uf toto je opravdu šílené. Popis je dostatečně zmatený, že je těžké si z něj něco představit. Pro příště když popisuješ cokoliv, tak si vyber někde začátek, zde třeba zobák a pak popisuj systematicky celé zbytek, který sousedí vždy s předchozí části. A to pokud možno co nejlépe. Pokud už něco přirovnáváš, tak se snaž to zminimalizovat, protože to je známkou toho, že to sám nejsi schopen popsat a odvoláváš se na jiné již popsané věci a zvířata. Navíc moc se odvoláváš na pterodaktyla, ale uvědom si ý¨že ne každý ví co je terodaktyl a jak vypadá. Pterodaktyl není nejběžnější tvor v lidském životě aby jej každý znal a měl o něm jasou představu.

Ono já si nedovedu představit z tvého popisu tmavě modrou kůži podobnou kamenu. To je tak hrubá, hrbolatá, lesklá, ďolíčkovitá, nebo jaká?

Trup má 18 žeber, to jsou ta žebra venku? A znich vyrůstá hadí část? Mezi žebry je vzdušný prostor? Jak vypadá ten trup? Ty žebra tvoří hrudní koš? Nebo jsou jenom kostěnné oblouky? Je to divné.

Pařáty jsou umístěny nad žebry? to vyrůstají z krku? Jak ty pařáty vypadají? Jsou kostěné, nebo zrohovatělá kůže či co? To že jsou zahnuté jako srpy je fajn, ale nepopsals vzhled pařátů a těžko si představím, že té té bestii vyrůstají nad žebry klasické kovové srpy.

Povaha:
Uf, tak takový popis je opravdu zarážejicí. Co znamená to že je logický? Ono hodily by se případy jeho chování, tedy příklady v různých situacích, co dělá a jak se zachová. To poví mnohdy více, než vypsání několika nic neříkajicích hesel.

Potrava:
:) tak tady jsi mne rozesmál, žije výhradně v chladných jeskyních a loví netopýry? Jo tak to opravdu o netopýrech asi moc nevíš, netopýři se schovávají do jeskynní, ve kterých je i přes celou zimu teplota nad nulou, a velmi často je to jen jejich příbytek na přezimování. Krysy a myši v chladné jeskyni by taky asi moc dlouho nevydržely, a hlavně čím by se v ledovém paláci živili? V noci vyletá ven na lov sov a menších ptáků? No některé sovy nepatří mezi zrovna nejmenší ptačí dravce, ale dobře. Spíše sis představil to že sova je noční pták atak je vhodnou potravou pro tvou bestii...

Dovolí si na skřety, nebo kudůky? Hm to jeodvážný opravdu, já nevím ale neviděl jsem nikdy tak velkou sovu, o které bych mohl říci, že je velká jako , či kudůk. No apokud útočí na áčkovou třídu velikosti obecně, neměl jsi vynechat trpaslíky. Se svými instinkty nebude asi oběti třídit podle rasy.

Hnízdo
nu což, má hnízdo. Ale žije sám? Je to magický tvor, takže asi nemá partnerku anik¨jak se nerozmnožuje, ale tak mne napadá odkud se tu vlastně vzal? Vznik je popsán dosti pochybně.
Stálo by i rozšířit informace o štěpnících a jejich kolonich, jak moc se snášejí a jak spolu vycházejí? Jak moc jsou četní atd.


Závěrem:
Silně nelogická bestie, velmi odbytá a nepropracovaná. A navíc nadpis ani moc nevypovídá o této bestii, je to takové neslané, nemastné...

Tuax


 Uživatel úrovně 0

Suk: Když napíše, že zaútočí na skřeta nebo kudůka, mělo by to bejt zřejmý a konečně to nebude tak strohý :-)

Master_of_Drakes: Myslim, že to tam napsaný je, ale přece jenom by podle mě mělo záležet na tvůrci tvora(tim myslim dotyčného čaroděje), jestli se bude moct tvor rozmnožovat sám.


 Uživatel úrovně 0

K tomu co napsal Textorix se nedá nic dodat-Jeho hodnocení je delší než samotnej popis nestvůry. Ale jinak si myslím že základ je dobrej.


 Uživatel úrovně 0

V tomhle nezbyva nez souhlasit s Textorisem...

A nejak si nedokazu predstavit, jak to vlastne ve skutecnosti vypada, pripada mi to takove slepene.


 Uživatel úrovně 0

Není to špatný, ale nic převratného. Dost mi ale vadí jedna věc: opravte mě jestli se mýlím, ale není v pravidlech uvedeno, že magičtí tvorové se nemohou rozmnožovat? To by poněkud stavělo na hlavu zvyky, které tento druh dodržuje. Něco takového by se podle mě nemohlo u jedné generace vyvinout.


 Uživatel úrovně 0

Dobrej nápad, ale jinak souhlasím s Textorisem. dávám 2*.


 Uživatel úrovně 0

Nevim mě tu něco chybí.


 Uživatel úrovně 5

No nevím..sakra..co mám kritizovat, když to tu rozebsal text a musím s jním souhlasit do posledního písmena...


 Uživatel úrovně 0

Hm, takže...pro přehled to dám do bodů.
vzhled:
1. ten popis je strašný...osobně si to musím představit s troccou vlastní fantazie a jako nevím, ale ocas jde rovnou z hrudníku a co páteř, atd. a takové ty biologické věci?!
2. Těch 18 žeber je celkem nebo jen na jedné straně?
3. Jaké háčky? já si nepamatuju jak vypadá pterodaktylí křídlo maximálně z jurského parku.
4. Pařáty podobné srpům? Hm to by mě zajímalo co s tím chtěl přirovnat? Tvar, velikost ostrost? Nebo co? Pařáty by měli být ostré na konci a pokud to tak bych to přirovnal, když už tak k veliceraptořím drápům, které tak nějak taky oddělovali maso od kosti!:-)
5. počkat, takže hadí část je dlouhá asi jen 40-75 centaku a přední...jaká přední? A to celé stvoření je tak malé?
6. No jako popis je strašný, když si chtěl vytvořit takovouto strašlivou nestvůru, tak si máš pořádně pohrát s popisem, abych mohl třeba jako začínající PJ popsat hráčům, že před ně v průsmyku "Mrtvých duší" Vlítla tahle potvora a teď jim to hrůzostrašně popsat! Bude t fakt lepší nebo si od někoho nechat poradit jak by to mělo vypadat, aby to pochopil každý!

Povaha:
1. ..."arogantní, opovážlivý a logický"...hm to mi nějak endochází a proč?
2. 2-4 kusy? No a jak to má s hiearchii, atd.
3. Dívej ve zkratce jde asi o to, že v té povaze nic není. Nechápu co si tím chtěl říct a když už tak to spíše u tvora s int. 1 dát do kolonky chování a všechny takovéhle blbosti tam dát a pořádně popsat! Kdybys chtěl, tak tam popiš i všechny takové ty věci jako rozmnožování, atd. chování, atd. a když jsme u toho, tak i to rozmnožování tam není! A vlastně nic o něm tam není!

Potrava:
1. to je hrozné a proč se tím živí, ani ne ta, ale jde o to, když loví v noci, tak co takhle něco jako onfra nebo sonar nebo ja nevim co..nebo na nějaké termo či nějaký noktovizor?
2. Dovolí si i na ksřety a kuduky no a co když jsou v družině, ktde máš napsané, že tu nenapadne, co když je družina dvou kuduku? To je troske nedomyslene.
3. Kdy nesnasi svetlo, tak co takhle nejake postihy ve svetle, co kdyz pouziju kouzlo svetlo, kdyz me napadne.
4. jo s tim ubijenim je to trochu blby...nevim...neumim si to predstavit, spis to vezme nebo to klovne nebo proste neco jeste jsem neslysel ze by neco do neceho mlatilo kridlama a gor to musi celkem bolet! jo a moh by si je poskodit, coz by asi jako letavci trochu vadilo, ne?

Hnízdo:
1. Hnízdo má být pohodlné a jestli si tam ukládá mladé, tak by mělo být pohodlné...nevím, ale na kostích se moc dobře nespí, nebo je to nějaký fakír, že se rád nechává pobodat? Nevím, ale moc příjemně se tam nespí, takže asi bude radši spát na tvrdé zemi!:-) A ktěm mladým by mě zajímalo, jak je to s tvoření dvojiček a jakpak se množí, pučí? nebo se rozmnožují nějak asexuálně?:-) No to jsou takové maličkosti, ale jsou!

Zvl. sch.:
1. tohle mi nějak nedochází o co tu jde v těch schopnostech? Pokud to má být nějaký spešl zvuk, tak ho nějak popsat ve stylu s hody, pastemi, učinky neco jako zastrasovani tam dat, atd.

Vývoj:
1. tak tohle je totalne odflaknute. Vubec nic jsem se nedozvedel. Jak se pak oddelily, proč? A nechcou je ti kouzelnici nejak sejmout a proc si tu jen tak venku pobihaj? To s tou armadou je trochu neitneligetni? To bych chtel videt kdo to delal? vzdyt to se nemuze vyplatit, jako kouzelnik prece mi to bude trvat dlouho nez se mi neco takoveho podari stvorit a pak mi to tam zabijou...zas tak silne to neni a jako treba ve svete bych chtel videt jak to pouzijou!

All:
1. No divej se je to strasne...byl to dobry pokus a s dobrým napadem, ale to je tak vse chybi tu hodne podstatných veci, tkeré ty sis treba predstavil, ale nedal si je tady, takze je to treba opravit. Je to dobry napad, ale da se mnohemkrat lepe rozebrat a udelat z tohonejakou hruzostrasnou stvuru!
2. chybi tu hodne veci jako rozmnozovani a jak dlouho to zije, atd. O prametrech se nebavim ty jsem nejak podrobne nestudoval!
3. O pravopisu se nebavim pres tohle nejsem odbronikem a hodne se toho uz reklo! Jen taky chci upozornit, ze se tam hodne opakujes a je to takove... furt je to je to hnizdo je hnizdo je...atd.!
4. Rad bych znal na tohle tvou reakci a diskuzi! (nemam rad autory, kteri se tu na to potom ani nepodivaj!)
5. jo ted me jeste napadlo proc a kdo ho pojmkenoval stepnik letajici?

Celkem davam 1*, jelikož jsou tu opravdu lepsi stvurry a tohle je hodne nedodelane!

Tex.