Zloděj

Zlodějská licence Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Je-li váš zloděj alespoň na 3. úrovni, může od svého mistra požadovat Zlodějskou licenci, která mu umožní hlásit se cechům v jiných krajích jako "osvědčený" zloděj. Ano - aby mohl licenci získat, musí se osvědčit. Osvědčení je past na Žvt + Obr ~ 12 ~ osvědčí se / neosvědčí se. Ale pozor! Toto je jen první část, která se zaměřuje na zručnost. Ta druhá je zaměřena na obratnost v jednání s lidmi. Je to past na Chr + Žvt ~ 12 ~ osvědčí se / neosvědčí se. Pokud se vám tento systém zdá málo propracovaný, můžete si vymyslet svůj - na každou vlastnost zvlášť a ještě třeba se "zlodějskými známkami" (tzn. 1 - 5 - jako ve škole). Pokud všechny tyto nástrahy zloděj překoná, může si za 20 - 50 zl koupit licenci, která mu dává základní pravděpodobnost 30%, že bude v onom cechy zlodějů přijat jako např. dočasný člen. Tuto pravděpodobnost lze ještě zvýšit nebo snížit (a to třeba o 100%) podle okolností - cech má špatné skušenosti s něčím podobným, pověst o postavě, cech má dostatek a nebo nouzi o členy atd.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Pravidlo napsané jen pro pravidla...mislím že by se to dalo v pohodě celý zahrát a ne takhle šulit


 Uživatel úrovně 4

Jednou za sto let jsem se zatoulal ke starším příspěvkům a zde jsem se rozhodl něco dopsat.

Největší kritika je z důvodu nespecifikace jak vlastně takový zlodějský výuční list vypadá. V dílce ale nikde není napsáno že je to papír. Může to být jen medajlon nebo cokoliv jiného nenápadného co může ostatním znalým zlodějům prozradit o koho jde ale zákonodárcům to nemusí vůbec nic říct.

S čím nesouhlasím jsou pasti a čísla. Myslím si že na podobný glejt by měla být spíše nějaká zkouška než pouhá čísla a stejně bych aji sehrál ne jen že někde vytáhnu glejt a hodím si ale kde ten glejt vytáhnu jak moc nápadně a dlaší a další věci.

V dnešní době by toto dílko neprošlo ale ,yslím si že nápad rozhodně má jen se musí trošku přemýšlet.


 Uživatel úrovně 0

Čísla, čísla na všechno čísla, proboha osvědčení si snad hráč zloděje musí získat svojí hrou a ne že si hodí kostkou. 30% pravděpodobnost na příjetí do cechu, PJ musí mít snad cechy připraveny a moc dobře ví, jestli je nějaká licence bude zajímat, nehledě na množství chyb, které již vytkly lidi předemnou


 Uživatel úrovně 0

No, základní chybu ve stavebním plánu tohoto příspěvku bych viděl hned v samotném nápadu. Zloděj totiž není oficiální povolání. Pouze nezákonná činnost, u níž se místy dávají její příznivci dohromady a tvoří cechy. Ale stále u toho nemůžeš postupovat jako u normálního řemesla, kde je třeba získat výuční list...


 Uživatel úrovně 0

Je to zajímavý nápad, ty zkoušky. Když by zloděje zkoušel samotný PJ v roli CP. Prostě by mu dal určitý prostor a šanci na to jestli je v jednání s lidmi dobrý a jestli PJ “ukecá“. Pokud bude zlodějíček na PJ mluvit blbiny, zkoušku zručnosti jednání s lidmi nesloží. Rozhodně bych dal přednost RPG než hodu kostkou.
Jen mě to tak napadlo. Ale určitě bych nedal zlodějovy licenci pro snazší proniknutí do klanu. To si musí on sám a na místě zasloužit.


 Uživatel úrovně 0

well, kde začať?
hádzať na pascu? Nie. Rozhodne. Mala by tam byť skúška, inak to nie je ono.
20-50 zl je asi dosť vela. Žiadne zl. Ťažkú úlohu a potom licenciu, alebo vela zlatých (100-250zl)


 Uživatel úrovně 0

sranda?Spam?/chudáci zloději.. : )


 Uživatel úrovně 0

Nemyslim si že je to dobrý nápad... zdá se mi to divné...


 Uživatel úrovně 0

kdyz je totakovy jaky to je, tak si to mohl nejak rozepsat, ale spon to ziskani te licence...jinac je to opravdu blbost! s prominutim!

Tex.


 Uživatel úrovně 0

Spíše než pasti bych použil nějaké dobrodružství abych si ušetrřil zápletky.