Zloděj

Bič Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Bič je zlodějský předmět, vytvořený speciálně na způsobování bolesti ostatním. To se v pravidlech projevuje tak, že zranění způsobené bičem se považuje za stínové, ale z hlediska postihu za bojeschopnost a mezi vyřazení se násobí pěti. Bič je zbraň 3/-1, nelze se s ní bránit a její délka je 3. Účinnost biče je možné zvýšit půlhodinovým máčením ve slané vodě, čímž se jeho útočnost zvedne na 1k10 úderů na +1. Pokud zloděj s bičem podstoupí 5 výcviků, může se s ním pokusit odzbrojit protivníka. Proběhne normální hod na zásah, ale pokud je protivník zasažen, není zraněn, ale zloděj si hodí proti pasti obr+roz - 6+obráncova síla - vytrhne/nevytrhne. Pokud mu zbraň vytrhne z rukou, dopadne 1 sáh před zloděje. Pokud protivník bojoval kombinací zbraní, přijde o silnější zbraň. Napadly mě i další možnosti využití biče, ale z biče by se tak stala příliš silná zbraň a tak nechám na PJ, aby se sami rozhodli, jestli nechají své zloděje používat vícenásobné útoky a vychytávky například z filmů Indiana Jones.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

dal bych třeba -2 úč a každý druhý vícvik s bičem přidá +1(do vymazání postihu)
jinak dobrý


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

Chcelo by to rozhodne viac rozpísať potom by to bolo celkom dobré.

Zarok


 Uživatel úrovně 0

Nějaký triky s bičem. To by chtělo trošku rozepsat. Jako že by se v zacházení s bičem učil stejně (nebo vymysli klidně nějaký jiný systém) jako šermíř.


 Uživatel úrovně 0

bic 3/-1? bic by mel mit urcite +, protoze kdyz snim zasahnes musi to hodne protivnika bolet


 Uživatel úrovně 0

Bič jako takový je zbraň v rukou vycvičeného muže(ženy) smrtelná a tomu myslím statistiky neodpovídají. To ohodnocení sedí.


 Uživatel úrovně 0

No, keď dostaneš peknú šupu s bičom, nemal by sa mať iba stínové zranenia.
Keď má protivník viac zbraní, mal by sa zlodej rozhodnúť, ktorú mu vytrhne. A nie automaticky silnejšiu.
Mal si´to viac dopracovať. ale dá sa to, a nie je to zlé.


 Uživatel úrovně 0

Kdyby jsi ty biče nějak víc rozvinul bylo by to lepší třeba kovové zakončení aby nespůsoboval jen stínová zranění. Víc materiálů atd... Ják si řílal měl si to dotáhnout ikdyž by to bylo podle tebe silné.


 Uživatel úrovně 0

Parametry biče se mi zdají opravdu slabé.Souhlasím s melegantem ale dodal bych ještě, že pokud soupeř bojuje kombinací zbraní tak je asi na zlodějovi kterou zbraň se pokusí vytrhnout a ne že automaticky veme tu silnější.


 Uživatel úrovně 0

Melegant: mas pravdu


 Uživatel úrovně 0

no ja pouzivam bic 2/+3/-3 delka 2.5 a je to vrhaci zbran s dosahem 2/3/4... co dodat je to trochu strohe..