Zloděj

Škrcení Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 42

ŠKRCENÍ (zloděj)

Škrcení je jedním ze zlodějských zvláštních útoků, který se může naučit ovládat každý zloděj.

Někdy potřebuješ svého protivníka relativně rychle a nehlučně omráčit. V takovém případě je jednou z tvých možností, pokusit se svou oběť přiškrtit.

Pokud má zloděj příležitost zaútočit na svou oběť probodnutím ze zálohy (viz PPZ schopnosti zloděje), může se pokusit namísto útoku začít svou oběť škrtit. Hráč zloděje oznámí svůj úmysl PJ a hodí si proti pasti Roz + Sil, kde základní nebezpečnost je rovna kvalitě zbroje oběti a přičítá se k ní číslo z tabulky škrcení. Toto trvá jednu akci v RSS nebo jeden útok v ZSS.

Pokud zloděj v hodu proti pasti uspěje, jeho obět je okamžitě zraněna za tolik stínových životů, kolik je polovina jejích stávajících životů a následující akci zloděj může pokračovat ve škrcení. Pokud zloděj v hodu proti pasti neuspěje, nepodaří se mu jeho oběť začít škrtit, přijde takto o svou akci a další kolo (respektive akci v RSS) nemůže použít probodnutí ze zálohy (tedy ani škrcení, nebo siccovo zabití).

Jestliže se zloděj rozhodne pokračovat ve škrcení, následující akci si opět hodí proti výše uvedené pasti, ale tentokrát se k nebezpečnosti pasti připočítává i bonus za sílu nebo obratnost škrcené oběti (podle toho, který z údajů je vyšší). Pokud i při hodu proti této pasti zloděj uspěje, oběť je opět zraněna za tolik stínových životů jako při předešlém útoku (akci). S největší pravděpodobností upadne do bezvědomí (protože stínové zranění překročí stávající počet jejich životů). Neuspěje-li zloděj v hodu proti této pasti, přestane svou oběť škrtit, přijde takto o svou akci a další kolo (respektive akci v RSS) nemůže použít probodnutí ze zálohy (tedy ani škrcení, nebo siccovo zabití).

Výše uvedené platí tehdy, škrtít-li zloděj svou oběť špagátem, kusem pevné látky nebo jiným předmětem, kterým lze amatérsky škrtit. Snaží-li se zloděj o škrcení pouze rukami, nebezpečnost pastí se zvyšuje o 3. Naopak používá-li zloděj předmět, který je pro škrcení jako stvořený, získává určitý bonus na vlastnost v závislosti na druhu předmětu (např. +3 jedná-li se o trpasličí strunu).

Pokud jste si dobře všimli, tak šrcení využívá v podstatě stejného mechanismu jako siccova schopnost zabití z PPP, ale v některých aspektech se liší. Podobně jako u zabití tímto zpsůobe je možno škrtit pouze humanoidní tvory velikosti A až C.


TABULKA ŠKRCENÍ
Velikost
oběti
Velikost zloděje
A B C
A 4 3 2
B 5 4 3
C 6 5 4

Jakékoliv připomínky vřele uvítám. A ještě taková drobnost pro zloděje - když budete někoho škrtit, ucpěte mu něčím hubu nebo to bude řvát a to byste určitě nechtěli :)))).

Škrtu zdar.

- zelgaris

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

Je to zaujímavý nápad, ale sú chyby v spracovaní.

1) Ako môže pomôcť kvalita zbroje, ked ťa niekto škrtí?(výnimka je rytierska zbroj lebo tá kryje hrdlo)

2) Ako tu už bolo viac krát spomenuté tenké dráty sa budú zarezávať do kože.

Inak je to fajn.

Zarok


 Uživatel úrovně 0

Dobré ale pouze u rytířské bych zvýšil past u ostatních zbrojí na tom nezáleží(nekryjí hrdlo).


 Uživatel úrovně 0

jak může člověk řvát když ho někdo škrtí? dyť to mu mačká hrtan ne? leda tak může prdět tak nahlas že vzburcuje ostatní


 Uživatel úrovně 0

Je to trochu nedomyšlený ale jinak výbornej nápad jak obohatit zloděje o další schopnost.Zvlášť se to hodí na nehlučný zabití


 Uživatel úrovně 0

Pěkný popis, akorát není vyřešená struna - tou se neškrtí, ale podřezává. Tenká struna nasazená na správné místo velmi rychle prořízne hrtan, krkavice a hlasivky a zastaví se až na páteři. Pokud se oběť brání tak že dá prsty mezi krk a strunu tak to prsty prostě přeřízne taky... To by se mělo brát v úvahu

Dávám 4*


 Uživatel úrovně 0

Je to zajímavý nápad, ale je tam pár nedořešenejch věcí.....4*


 Uživatel úrovně 0

No.je to dobre-4*.ale,mam tu otazku.
ako ti pomoze kvalita zbroje,ked ta niekto skrti na hrdle?



















.-nemyslis,ze tenunky











drat sa bude trochu zarezavat do hrdla?









































 Uživatel úrovně 0

Ako povedal Morter ale este o stupen lepsie 5*


 Uživatel úrovně 0

Je to super,ale má zto i své chyby.


 Uživatel úrovně 0

Fakt skvelé, veľmi sa mi to páči...