Zloděj

Vrhací klobouk Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Útok: 2/+3 Dostřel: 5/10/15 Nápadnost: 5% Váha: 5 mn Cena: 15-50 zl Tento klobouk je (jak napovídá název) určen na vrhání, ačkoliv vypadá jako klasický klobouk k obleku. Pro vrhání byl vylepšen dvěmi vlastnostmi. První je, že klobouk se dá splácnout, aby lépe letěl. Druhé vylepšení se týká krempy. Ta je vyztužena ocelí a tak se po nárazu zasekne (přirozeně ne po nárazu do železa či kovu, ale do masa to jde přímo skvěle :-) ). Ocel je (pro větší nenápadnost) pokryta látkou (kvalita podle ceny klobouku od obyčejných látek až po samet), která brání odhadnutí pravého účelu klobouku. Hází se jako při hledání (či náhodném nalezení) pasti, přičemž se uvažuje pravděpodobnost pro mechanismy. Po úspěšném hodu se musí klobouk důkladně vyčistit od krve, aby zůstal nenápadný. Klobouk samozřejmě mohou používat všichni, ale především u zlodějů (vrahů, lupičů, agentů a podobných živlů) dosáhl obliby. Klobouk vynalezl almendorský tajný agent přezdívaný Elegán počátkem osmého století. Klobouk se rozšířil, avšak brzy byl označen za „zákeřnou zbraň určenou k vraždění a ne k osobní ochraně“ a zakázán. Někteří zloději, vrazi, ale i agenti jednotlivých království (tito s neoficiálním svolením vládců) jej však používají dodnes, neboť není až tak obtížné si tuto zbraň pořídit. Poznámka: Je vhodné vzít si ke klobouku i příslušný oděv (oblek, či něco podobného). Například kroll v plné zbroji se společenským kloboukem by vypadal rozhodně divně. Kromě reakcí prostých obyvatel (posměch, nedůvěra a další věci schopné poškodit dobrou pověst dobrodruhovu) by mohl zaujmout i stráže. Za nošení nepovolené zbraně se uděluje trest buď měsíc ve vězení a pokuta až 100 zlatých nabo měsíc „veřejně prospěšných“ nucených prací.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

Nápad sa mi páči a aj je to dobre spracované.

Zarok


 Uživatel úrovně 8

Zajímavý ,ps. Nevím co by se k tomu dalo ještě říci. Pro někoho do drd dobré ,pro někoho špatné. Jinak se mi to jako nápad lýbyý.


 Uživatel úrovně 0

To mi připomíná Od Joba z Jamese Bonda - Goldfingera


 Uživatel úrovně 5

Morter: To, ze to popisuji na Asterionu jeste neznamena, ze se to neda pouzivat i na jinem svete....


 Uživatel úrovně 0

Je to originální a jako zlodějka si pořídím aspoň 3 :-))


 Uživatel úrovně 0

Au !


 Uživatel úrovně 0

Pekný príspevok...


 Uživatel úrovně 0

Dobrý, ale nikde sem nepřišel na to proč je to mechanismus. 3*



 Uživatel úrovně 0

Něco podobného (akorát 1/+3 a nedalo se to házet) měl kdysi jeden můj paranoidní kouzelník :) Měl k tomu ještě vystřelovací ostří v holi a pár dalších vychytávek. Vtip byl v tom, že s tím většinou neuměl pořádně zacházet... ;)
Takže 4*.