Zloděj

Dýka specialistů Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Někdy také zvaná dýka tří čepelí. Již její název nám napovídá že se nejedná o obyčejnou bojovou dýku, ale o hrátky techniky, přestože její útok je jako u normální dýky. Pod její hlavním ostřím je ukryto další, které je rozděleno na dvě poloviny a ve 4/5 opatřeno háčky. Rukojeť dobře padne do zlodějovi ruky, která brzy najde malý drahokam (je to falsifikát, ale vypadá vcelku věrohodně). Ten slouží k rozevření čepelí. Každá čepel svírá s hlavní maximálně 65°. Tato věcička má dvojí použití. 1) Schopnost rozevření čepelí může být použita v boji s protivníky, aby jim způsobila vnitřní krvácení. Při takovém útoku je velice nutná vysoká obratnost a následně síla. Pokud hráč ohlásí útok s použitím této schopnosti, musí úspěšně zasáhnout soupeře, ale musí si ještě hodit proti pasti obr+roz ~ 7 ~ dostatečné probodnutí/škrábnutí. Pokud dostatečně probodne, může se teprve pokusit dýku rozevřít (hází k%: 30 + obr. soupeře % neúspěch: pouze vytažení a zrnění háčky za 1 život, 70 - obr. soupeře % - úspěch: rozevření, zranění 1k6). Pokud bylo rozevření úspěšné, musí se ještě pokusit dýku vytáhnout (past sil ~ 6 ~ vytažení/nevytažení). Pokud dýku úspěšně vytáhne, způsobí obrovská vnitřní zranění (každé kolo 1k6). Pokud je oběť vyléčena za více jak 5 živ., zranění bude poloviční, pokud za 10 živ. zraňování ustane. Pokud dýka není vytažena, je oběť zraňována 1-3 životy každé kolo. Pokud se poté ona sama, či její přítel pokusí dýku vytáhnout, hází proti pasti síla ~ 6 ~ vztažení/nevytažení a při vytažení jsou stejné následky jako výše popsané. Zlodějův problém při útoku touto dýkou je velikost čepelí a jejich neostrost, která dělá z této dobře vypadající dýky zbraň specialistů. Probodnutí jakéhokoliv brnění je problém s touto zbraní. Síla brnění se totiž dvojnásobí (pokud má nepřítel šupinové s OČ 4, při probodávání dýkou se mění na 8, pokud má magické rytířské s OČ 10, pro boj se počítá jako 20), což znemožňuje její masové použití. 2) Tyto tři čepele se však dají použít i jinak: mohou nahradit zloději štít v boji proti mečům. Pokud je tato dýka použita v obraně proti nepříteli, který používá jakýkoliv meč, šavli či tesák, je šance že ostří bude zachyceno mezi čepele. Zloděj hází past obr zloděje - obr soupeře + roz ~ 6 ~ chycení/nechycení (proti tesáku a meče bastardu je past o 1 vyšší, proti obouručáku a dýce o 2 vyšší). Pokud je nepřítelova zbraň zachycena může dojít k několika případům (k% - držení 0 - 60%: zbraň je zachycena a ten ze soupeřů, kdo nemá druhou zbraň, ztrácí útoky, dokud nejsou zbraně rozděleny (v každé akci si oběť hází past síla ~ 6 ~ vyproštění/nevyproštění, pokud zloděj nemá druhou zbraň, past se zvyšuje o jeho bonus za sílu, pokud je hozeno 1 - dochází k odhození zbraně, viz dále) 61% - 80%: odhození - zloděj vytrhne zbraň soupeři z ruky a ohodí ji 1-2 sáhy za sebe. 81 - 100%: pokud je zbraň nemagická, může být přeštípnuto ostří, pokud je magická, znamená tento hod držení).

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

dobre libi se mi to, zkusim to najit


 Uživatel úrovně 5

podle mě je to moc pěkná věc která se mi nádherně hodí do stylu hry (aneb házet kostkama na úč a oč etc. co nejmíň) velmi pěkná věc až na trochu složitosti 4*


 Uživatel úrovně 0

Mne se to líbi...



 Uživatel úrovně 0

je to dobréééééé.jup.


 Uživatel úrovně 0

Dost složité viz.Mithril,Elleas.


 Uživatel úrovně 0

Mě se to náhodou líbí, ikdyž je to hooodně složité. Uber na těch hodech a do šesti měsíců to používá každý zloděj u mě v říši.


 Uživatel úrovně 0

Docela hodně složité, chtělo by to ubrat pastí. Nerozumím těm u jedničky. Rozevření viz Zombie - když už to tu je, tak bych zvětšil sílu.


 Uživatel úrovně 5

4 setsan: perfektní komentář, až na tu gramatiku ;o)
4 sniper: uber pastí, stačí poranění za cca 5-10 životů, rozevírání v ráně je blbost, tak silné pero by ti zbraň zničilo (síle je nutná pro rozříznutí tkáně, navíc na špičkách kde je největší páka a zubatost zvětšuje plochu řezu).
Jinak z mého pohledu se jedná o klasickou levoruční dýku s rozevíracími čepelemi, určenou pro zachytávání protivníkových zbraní.
J.S.
(Ps: těžké zbraně ani nezastavíš, ani nezlomíš, o vyražení nemluvě).


 Uživatel úrovně 0

hele ja nevim je to nejaky divny