Zloděj

Cvičená Myš Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

… největší objev v mé zlodějské kariéře a také velice užitečný pomocník byla „má‘‘ myš. Pro ty co se chtějí stát nejobávanějšími zloději v okolí tu mam par rad, jak si takovou myš pořídit a vycvičit tak dokonale, aby ho na slovo poslechla. Z knihy: Jak chovat, cvičit a ovládat myš .

Jako první si takto ochočila myš Gabriela (elf-sicco), která o tom sepsala velice podrobnou knihu: Jak chovat, cvičit a ovládat myš. Myš si muže vycvičit kdokoliv kdo má k dispozici Zakrslou myš a ovládá dovednost Výcvik malých zvířat. Nejprve vám popíšu jak si myšku vycvičit, poté jak ji budete ovládat a nakonec kde si Zakrslou myš můžete pořídit.

Výcvik:

Jak již bylo zmíněno k výcviku je potřeba umět dovednost Výcvik malých zvířat, která se dá naučit ve vybraných zlodějských či loveckých školách. Takto se dají vycvičit i jiná zvířata, jaká to už nechám na každém PJ zvlášť. Takže přejdeme k samotnému výcviku: zvíře je možno naučit pouze omezený počet úkolů, tento počet dostaneš hodem 1k10 za každý jeden bod životaschopnosti. Tyto úkoly si vymýšlí postava sama a po dohodě s PJ se je pokusí zvíře naučit. Zde je tabulka dovednosti Výcvik malých zvířat.

Vlastnost: INT
Obtížnost: Těžká
Ověřování: Při učení nového příkazu
TU: Zvíře se rozkaz naučilo a má bonus +3 při použití
U: Zvíře se rozkaz naučilo
N: Zvíře se rozkaz moc nenaučilo a má postih –2 při použití
FN: Zvíře se rozkaz vůbec nenaučilo a má postih –5 při použití

Poznámka: Při učení se spotřebuje určitý materiál na stavbu nejrůznějších prolézaček aj. cenu materiálu dostaneš tak že vynásobíš ŽIV. deseti.

Ovládání:

Nyní jsme u ovládání již vycvičeních zvířat i zde potřebujeme dovednost dá se naučit na stejných místech jako Výcvik malých zvířat. Při ovládání se uplatňuje bonus získaní při výcviku. Jinak je úplně jednoduché jakmile zvíře uslyší či uvidí signál, který se naučilo při výcviku splní rozkaz, který je snim spojen. Zde je ona tabulka dovednosti Ovládání malých zvířat.

Vlastnost: INT/2 + OBR/2
Obtížnost: Těžká
Ověřování: Při vydání příkazu
TU: Zvíře rozkaz splnilo
U: Zvíře rozkaz splnilo, ale...
N: Zvíře rozkaz neprovede
FN: Zvíře rozkaz provede, ale nezdaří se mu

Poznámka: U vlastnosti se inteligence zaokrouhluje nahoru.

Zakrslá myš:

Tak už jsme u poslední části a tou je samotná myš. Zde jsou parametry Zakrslé myši.

ŽIV: 1
UČ: (-3+3/1) 0/+1
OČ: (+5+0) 5
ODL: 4
Velikost: A0
Bojovnost: 4
Zranitelnost: zvíře
Pohyblivost: 12/šelma
Vytrvalost: 5/šelma
INT: 1
Zkušenosti: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Na co má zloděj myš?
Navíc proč dávat (jak se tady vyřklo) do tohoto tolik profiboů, když si to můžu koupit třeba ve zverimexu :-) (určitě něco takového v DrD existuje)?
Zakrslá myš je asi menší než krysa takže maximálně 1 život (už samo přídavné jméno zakrslý je něco jako malý, menší).
OČ 5 se mi také zdá trochu přehnané.
Když už ten zloděj bude tu myš něco učit měly by to být jednodušší příkazy jako sedni a nemělo by to být omezeno počtem jako na zapamatování...


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

No tak mam rád zvířatka všechny. Kámoš má fredky, který venčíme mam doma myši ochočený, ale za to ti dát hvězdy nemůžu. Nechápu, jak malá myš může mít životaschopnost 1 napiš nějaký životy, ale tohle je pitomost... Ta myš by zabila zblízka kouzelníka na 1. úrovni! Pak pochybuju, že zloděj dá, jak řekl alcator, 2 profibody do tohohle, když to neni vůbec dobrý... Náš PJ si tohle taky vymyslel ze zlodějem, že má myš ochočenou, ale ochočil a vycvičil mu jí hraničář. To radši ty profibody dá zloděj do akrobacie. Neber to špatně, co jsem řek jjinak se mi to docela líbí.

Resyf


 Uživatel úrovně 0

mam rad zlodejska zviratka :)


 Uživatel úrovně 0

Je to sranda, ale pri fatále by tá myš mala zhynúť alebo urobiť niečo úplné iné - Tvoj popis sa mi zdá suchý!


 Uživatel úrovně 0

Hele jako to se mi moc nezda!!!! Jako nápad to je dobrý ,ale já bych to napsal líp.


 Uživatel úrovně 0

Dovednosti jsou hezky provedené, možná si měl použít víc omáčky. :-)


 Uživatel úrovně 0

Alcator: Nezda se ti ze jsi tak trocu mimo???¨Kdyz jsi mi hodnotil muj prispevek Pečetní prsten tak jsi tam rikal neco podobneho. Nezda se ti ze zijes, jak bych to rekl, v jinem svete??? Protoze jak to tak sleduju tak kazdy prispevek je brak a vsichni co vysoko hodnoti jsou nesvepravni, zaslouzili by zapornou reputaci a jeste k tomu by se meli stydet.
A to s tema levelama...uz jsem si zvykl ze me ti s barevnou hvezdickou povazuji za spodinu.


 Uživatel úrovně 0

Alcator: Nevidím důvod, proč by se měli stydět za to, jak hodnotí. Je to jejich názor a mají na něj právo. Pokud se jim příspěvek líbí, mohou hodnotit jak sami uznají za vhodné.
A ta poznámka o vyšších než žlutých levelech se mi také nelíbí. To, že má někdo žlutý level ještě neznamená, že nemůže být lepší, nebo chytřejší než někdo s levelem jiným.


 Uživatel úrovně 0

Nápad je to zajímavý, ale provedení hrozné. Mimo toho co zde bylo již řečeno mám taky poznámku. Já osobně za zloděje hrávám, ale tolik profi bodů bych za tohle nedal, nehledě na to, že bych ty profi body na dobré zvládnutí obou dovedností měl až někde v úrovních PPP. Autor by měl lépe nastudovat pravidla pro dovednosti, nebo lépe podle nich chvíli hrát. Dávám 1* za nápad a snahu.


 Uživatel úrovně 3

P.S.: Každý, kdo má vyšší než žlutý level a dal tomuto příspěvku víc než jednu hvězdičku, by se měl stydět...