Zloděj

Kotvička - aneb pravidla na hození kotvičky Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 64

Předem děkuju Kaiserin za to, že mi u toho opravila pravopis děkuju.

Existují dva způsoby jak umístit kotvičku tam, kam chceme.

1) Hozením
Máme kotvičku (15 mn) a na jejím konci je oko, ke kterému se přivazuje hebvábný provaz (10 sáhů váží 15 mn a jeho cena je 5 zl za 1 sáh a jeho průměr je asi 0,8 coulů). Provaz máme smotaný, aby se mohl odvíjet, až hodíme kotvičku. Vezmeme za provaz asi 0,5 sáhu od kotvičky a vedle sebe roztočíme a hodíme. Pokud se kotvička nezasekne, proces s hodem opakujeme (musíme smotat lano a roztočit kotvičku a hodit).

Past na hození je past obratnost 7 zasekla / nic +1 (past byla nadhozena) - kotvička se zasekla někde cestou (pokud to je možné) a nechce spadnout, tak nezbývá nic jiného, než jí zkusit uvolnit (škubnutím lanem). Je to past obratnost 6 povolila/ zůstala zaseklá. -1 a 0 (past byla podhozena) - kotvička se zasekla, ale může povolit šance na povolení je 15% +4% za 100 mn nad váhu 2000 mn Past na hození kotvičky se upravuje podle následujících omezení.
Je-li dobré místo na hození -1.
Je-li bezvětří -1.
Místo, kam chceme hodit, je dobře vidět -1.
Fouká silný vítr +1.
Kam házíme, prochází stráž +1.
Prší +1.
temná noc +1.
Házíme výš než 35 sáhů +1
Házíme výš než 50 sáhů +2
Tyto úpravy si může každý Pj upravit podle svého a samozřejmě i případně násobit (Hodně prší a je díky tomu špatně vidět, kam házíme +4 k pasti k hodu).

Kotvičku můžeme dohodit: bonus za sílu:
-5 7 sáhů
-4 až -2 10 sáhů
-1 až 0 15 sáhů
+1 25 sáhů
+2 30 sáhů
+3 40 sáhů
+4 47 sáhů
+5 55 sáhů
Při lezení je ještě šance, že to kotvička nevydrží. Základní nosnost je 2000mn a pak za každých 100mn je šance 2%, že se kotvička uvolní a spadne, hází se každých 5 sáhů. Zloděj je zvýhodněn tím, že si nehází každých 5 sáhů lezení, ale každých 10 sáhů lezení.

2) Vystřelením
Kotvička(15 mn) je upravena tak, že je přidělaná na šipku, aby šla střílet. Oko je přiděláno na začátku šipky, ke které se přivazuje hebvábný provaz (10 sáhů váží 15 mn a jeho cena je 5 zl za 1 sáh a jeho průměr je asi 0,8 coulů). Provaz máme smotaný, aby se mohl odvíjet, až vystřelíme kotvičku. Pokud se kotvička nezasekne, proces se střelbou opakujeme (musíme smotat lano nabít kotvičku do kuše a vystřelit). Past na vystřelení je past obratnost 5 zasekla / nic
+1 (past byla nadhozena) - kotvička se zasekla někde cestou (pokud to je možné) a nechce spadnout, tak nezbývá nic jiného, než jí zkusit uvolnit (škubnutím lanem). Je to past obratnost 6 povolila/ zůstala zaseklá.
-1 a 0 (past byla podhozena) - kotvička se zasekla, ale může povolit šance na povolení je 15% +4% za 100 mn nad váhu 2000 mn

Past na vystřelení kotvičky se upravuje podle následujících omezení.
Je-li dobré místo na hození -1.
Je-li bezvětří -1.
Místo, kam chceme hodit, je dobře vidět -1.
Fouká silný vítr +1.

Kam házíme, prochází stráž +1 (může slyšet zvuk kovu o kámen a přiběhnout na místo a taky si střelec dává pozor, aby ho nezahlédli). Prší +1.
Temná noc +1.

Kuše, ze kterých jdou kotvičky střílet:
Lehká kuše dostřel 15/25/35
Těžká kuše dostřel 19/33/50

Ten, co střílí kotvičku, může používat i těžkou kuši, ale jen na vystřelení kotvičky a musí mít těžkou kuši na páku, kterou natahuje podle bonusu za sílu:
-5 až -4 20 kol -3 až -2 15 kol
-1 až +1 10 kol
+2 až +3 5 kol
+4 až +5 3 kola

Při lezení je ještě šance, že to kotvička nevydrží. Základní nosnost je 2000 mn a pak za každých 100 mn je šance 2%, že se kotvička uvolní a spadne, hází se každých 5 sáhů. Zloděj je zvýhodněn tím, že si nehází každých 5 sáhů lezení ale každých 10 sáhů lezení.

PS: Je to trošku složitější, ale snažil sem se aby to vyjadřovalo realitu(možnosti co se mužou stat)

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dost dobre hraju za zlodeje a PJ mi vzdy dela problemy s tim ze to nevyslo nebo tak neco tak ted se aspon uz nebudeme hadat. Diky moc


 Uživatel úrovně 5

Valrog: tohle je dovednost pro vsechny treba co hrajem mi tak zlodej ve druzine nebyl ani nepamatuju a muzou nastat podminky kdy zlodej nebude moc pouzit schopnost treba kvuli pocasi


 Uživatel úrovně 5

Zyc0: diky to potesi


 Uživatel úrovně 0

docela dobrý ale málo využitelný


 Uživatel úrovně 0

Dost dobre nemam co vytknut...
Neviem ci uz mozem hlasovat(asi hej) ale davam (dal by som) 4*(prilis zlozite a zlodej tam ajtak moze vyliest pomocov svojej schopnosti, dal by som ze pri uspechu ma k lezeniu po stene bonus...)
Akamatsu with honor without fear, susi korytnacku srnu a Chalupku


 Uživatel úrovně 0

Aha tak tady jsem uz byl ale je to pekny a chvalim musim rici ze to mam tisknute a hraci jsou nadseni =)


 Uživatel úrovně 0

Je to moc pěkný, už se těšim na to jak tuhle kotvičku využiju v našem dobrodružství :o)


 Uživatel úrovně 0

nemam slov je to good


 Uživatel úrovně 0

Luxus>poprve se hraci semnou shodnou ze je to pouzitelne i vmem svete!!!


 Uživatel úrovně 5

dikz vsem za krytyku a za to ze i po 2,5 roku se na to koukate