Zloděj

Albínův zlaťák Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 22

Albínův zlaťák

O čem to je?

Albínův zlaťák je speciální magickou věcičkou (ne artefaktem) určenou pro zloděje, i když původní účel byl trošku jiný. Velikostně odpovídá o něco většímu zlaťáku, na jehož rubu je vyryta obtloustlá tvář usměvavého mnicha s lahví vína v jedné ruce a zářivým diamantem v druhé, a na líci zase podivné symboly rozházených čar. V průměru má 4 couly, na tloušťku půl coulu, čímž se stává výtečnou kořistí pro zloděje všeho druhu. Materiál je jak jinak zlato, a to pravé zlato (váha 2 mince). Obchodníci by takový zlaťák měli brát ve skutečnosti za 20 zlatých, ale poněvadž ne každý z nich je zlatníkem a ne každý hraje fér, berou jej za pouze 2 až 5 zlatých. Zdálo by se to jako nevýhodné, ale je zde mnoho ,,ale“. Vzhledově tedy ,,pouze“ cennější, podezřele velký zlaťák a k tomu ještě nevhodný k placení, avšak za šibalskou tváří opilého mnicha se skrývá nejedno tajemství…

Kde to sehnat?

Takový zlaťák se jen tak na ulici nenajde, avšak zloději za starých časů nalezli kdesi podivný postup výroby tohoto zlaťáku. Autorem byl mnich Albín, jenž se kdysi opil k smrti. Postup praví, že je třeba zajít za zkušeným kovářem (drobná práce se zlatem), zlatníkem (naražení mince a její finální úprava) a theurgem (zakletí démona). Teď rozepíšu, co se kde bude dít a co vše bude třeba:

Kovář:

Musí jít pouze o velice zručného a zkušeného kováře nejlépe z nějakého královského města, který umí se zlatem. Tento kovář vezme dva zlaťáky, ve kterých vyryje u každého z jedná strany mírnou prohlubeň, do jedné vloží miniaturní ocelovou hvězdici a přiklopí druhý zlaťák tak, aby obě prohlubně tvořily uprostřed nového objektu dutinu s hvězdicí uvnitř. Do dutiny se vkládá navíc střípek bílého diamantu, který si zloděj musí sehnat u nějakého klenotníka za asi 5 zlatých. Nyní postupným, jemným kováním dostane tvar zlaťáku. Kovář je zde nutný především z důvodu zasazení oné hvězdice do nitra zlaťáku. Bude si účtovat 80 až 100 zlatých (to za práci a mlčení). V případě, že jde o kováře z cechu zlodějů, je cena o polovinu nižší = 40 až 50 zlatých. Tuto práci může vykonat i zlatník (velice, velice zkušený).

Zlatník:

Potom, co si nechá vyrobit surový prototyp Albínova zlaťáku u kováře, musí si zloděj najít nějakého zlatníka (nejlépe ze zlodějské gildy, aby nepadlo podezření a taky proto, že jedině on má na ražbu daných znaků vybavení), aby mu na minci razil symboly a tvář mnicha s diamantem a vínem. Zloděj může reptat, že tam chce něco jiného než toho mnicha. V tom případě by byla cena za ražbu mince dvojnásobná. Normálně si bude zlatník žádat 5 až 10 zlatých.

Theurg:

Poslední a zároveň nejdůležitější částí výroby je návštěva theurga. Ten se pohrouží do sfér, kterým zloděj příliš nerozumí. Pro Pj zde uvádím, že jde o 3. sféru a že se vyvolává démon spravedlnosti (název by se neměl zloděj dozvědět). Je třeba však zkušeného theurga, neboť nezkušenému se nemůže podařit vyrobit tenhle předmět na moc dlouhou dobu. Dva roky je málo, ideální by bylo roků aspoň 5 (theurg okolo 16. úrovně). Cena bude 1200 zlatých (8 zlatých za mag).

Celkově to tedy bude stát okolo 1310 zlatých + ,,cena“ za čekání, čili čas.

Další možností, jak to sehnat, je někomu to ukradnout (jinému zloději). Nebo to od jiného zloděje odkoupit, což není moc výhodné vzhledem k předražené ceně a tomu, že mince může zanedlouho dosloužit. Další možnosti mohou vyplynout hrou (dobrodružství, odkaz mistra…)

A pročpak to vůbec shánět?

Na druhé straně postupu výroby byly popsány i účinky a schopnosti tohoto předmětu. Mince má 12 magů (střípek bílého diamantu zvyšuje magy v kombinaci s démonem spravedlnosti na dvojnásobek), které se o půlnoci dobíjejí. Dobíjet se dají taky ,,pohlcováním“ jiných zlaťáků. Každé pohlcení trvá 1 směnu a získá se tak 1 mag (více viz níže). Albínův zlaťák dává možnosti zloději používat několik kouzelných schopností, jimiž si může přijít na pěkné peníze:

Termíny:

  • Magenergie: Asi ji všichni známe. Určuje cenu schopnosti v mazích.
  • Spouštěcí slovo: Určuje nám, jakou slovní kombinaci (nebo i jinou než slovní) musí zloději říct (provést), aby vyvolal danou schopnost. Zloděj musí při každém spouštěcím slově (aby bylo účinné) držet minci v ruce nebo se jí aspoň dotýkat. Věty uvedené v uvozovkách se mluví.
  • Trvání: Určuje, jak dlouho bude schopnost trvat.
  • Prodleva: Určuje, jak dlouho musíme počkat, než se schopnost spustí. Není určena všude. U normálních kouzelnických kouzel je prodleva nulová. Zloděj zde má schopnost, kterou si jakoby ,,nastaví“ s opožděným sesláním. Prodleva se začne odpočítávat od řečení spouštěcího slova.


Teplo mojí kapsy:
Magenergie: 1 mag / 10 sáhů
Spouštěcí slovo: ,,Vám se to stejně jednou vrátí…“
Trvání: ihned
Prodleva: 2 směny

Jde o speciální schopnost (kouzlo) zlaťáku, které způsobí to, že se zloději po řečení spouštěcího slova a uplynutí nastartované prodlevy teleportuje mince zpět do kapsy. Vydaná magenergie se pak počítá podle vzdálenosti teleportace. Pokud však na teleport nestačí (zloděj je příliš daleko), teleportuje se po přímce co nejblíže směrem ke zloději (třeba na zem, ale ne do zdi či jiného předmětu – v takovém případě se teleportuje před zeď). Zloděj může takto mincí zaplatit, říci obchodníkovi: ,,Vám se to stejně jednou vrátí“, vzdálit se na deset sáhů a za dvě směny mít zlaťák opět v kapse a jít si koupit něco jiného. Ovšem pozor, popáté se bude obchodník už nejspíš divit, cože to na něj pořád tak filozofujete, že se mu to vrátí. Kouzlo se může řadit mezi kouzelnická kouzla, čili jej může zaslechnout od jisté úrovně kouzelník svou schopností. Na to zloději pozor! Dalším extrémem by bylo, kdyby měl zloděj všechny kapsy plné. V tom případě by se zlaťák teleportoval před zloděje na zem.



Bohatství jen zlaté:
Magenergie: 1 mag / 1 zlatý
Past: Int – 9 – 0
Spouštěcí slovo: ,,Chci být o X zlatých bohatší!“
Trvání: 2 směny
Prodleva: 0

Tato schopnost, opět spíše kouzlo, vytvoří X iluzí obyčejných zlaťáků, kterými může zloději okamžitě zaplatit. Obyčejný obchodník většinou nic nepozná, by ani nezkušený zlatník (stejná past). Zkušený zlatník si hází proti pasti o 1 nižší. Pokud někdo proti pasti uspěje, pozná, že jde jen o pouhé iluze a podle toho taky s naším zlodějem naloží. Vzhledem k formuli spouštěcího sloha není vhodné toto čarovat až před obchodníkem, ale dřív. Iluze po uplynutí jedné směny zmizí (obvykle až v obchodníkově truhle). Iluze jdou zrušit zaklínadlem rozptyl kouzla od kouzelníka.



I mince zabíjí:
Magenergie: 1 mag
Spouštěcí slovo: zmáčknutí mnichovy hlavy a říhnutí ( i tiché)
Trvání: do zmáčknutí mnichovy hlavy podruhé (s říhnutím)
Prodleva: 0

Tato spíše schopnost než kouzlo způsobí, že se po okrajích mince vysune ocelové ostří (naše hvězdice při výrobě). Vydaná magenergie způsobí, že se ocel vysune a že se otevřou po stranách otvory, aby měla kudy ven. Samotné zasunutí zpět po opětovném zmáčknutí už nestojí žádný mag. Mince s vysunutým ostřím se dá brát jako nemagická hvězdice s parametry 3/-1 a dostřelem 3 / 7 / 11. Bojovat s takovou mincí se však moc nevyplácí, spíše je lepší šetřit magy na výdělek a bojovat s ní jen v nejvyšší nouzi. Samotná hvězdice se totiž nevrací. Vysunutí hvězdice je rychlé a pro člověka, co neví, co čekat, hrozí, že se poraní. Hází si proti pasti: Obr – 4 – nic / 1k6 životů. Zloději, co to znají, si na nic nehází.



Bezcennost:
Magenergie: 1 mag
Past: Int – 9 – 0
Spouštěcí slovo: ,,Já? Mám jen pár měděných…“
Trvání: 1 směna
Prodleva: 0

Další spíše kouzlo, které jakoby promění minci v kus pokřiveného měďáku. Tato iluze změní i rozměry a váhu, takže výsledný měďák nebude nepoměrně větší, těžší a tím nápadný. Ten, kdo uspěje proti pasti, vidí normálně vypadající Albínův zlaťák. Kouzlo lze zrušit zaklínadlem rozptyl kouzla od kouzelníka. Kouzlo nelze kombinovat se schopností ,,I mince zabíjí“.



Žhnoucí zášť:
Magenergie: 3 magy
Spouštěcí slovo: ,,Neboj, i ty splatíš své dluhy…“
Trvání: 9 kol
Prodleva: 1 směna

Toto poněkud pomstychtivé kouzlo způsobí, že po uplynutí prodlevy začne mince žhnout až do ruda. Pokud ji zrovna někdo drží, přijde o 1k3 životů popálením. To však není hlavní smysl tohoto kouzla. Tím je něco jiného. Pokud totiž položíme tuto minci na něco hořlavého (dřevo, papír, seno, koberec, peřiny atd.), tak si Pj hází každé kolo na zápalnost přesně dle pravidel (tabulka v pravidlech pro Pj) – celkem tedy devětkrát. Zloděj se tímto může mstít těm, co neplatí dluhy (půjčí mu peníze, mezi nimiž bude i tento zlaťák), soku v lásce (svatební dar)… Kouzlo je vhodné kombinovat se zaklínadlem ,,Teplo mojí kapsy“. Vše lze samozřejmě vyřešit kouzlem Rozptyl kouzla, které zruší žhnutí na minci.



Změna ražby:
Magenergie: 3(6) magů
Spouštěcí slovo: ,,Vaše království je jistě nádherné, milorde“
Trvání: stále
Prodleva: 0

Toto kouzlo dokáže změnit symboly na líci mince podle ražby království, ve kterém se zloději zrovna vyskytuje. Symboly (ony čáry) se přemístí na vzor zdejší ražby. Mnich však zůstává ve stejné pozici a nijak se nemění. Za 6 magů zmizí už i mnich. Obvykle je lepší mít zdejší ražbu než ražbu cizí země (třeba znepřátelené). Aby mohl zloděj toto kouzlo použít, musí znát, jak zdejší ražba vypadá a představit si ji.



Obrana proti zvídavým:
Magenergie: 2 magy
Spouštěcí slovo: ,,Hle, vždyť to je normální, krásný zlaťák!“
Trvání: 2 směny
Prodleva: 0

Velice užitečné kouzlo mince, které zapříčiní to, že se mince změní v normální zlaťák o normální velikosti, tvaru i váze. Pouze ražba zůstává stejná jako u původního – i ta se však dá změnit kouzlem jiným (viz výše). Kouzlo je to nepostradatelné pro podezřívavé obchodníky, kterým by se taková neobvyklá mince jako Albínův zlaťák mohla zdát divná. Obzvláště městský obchodník je podezřívavý, kdežto na vesnici se cení obvykle zlaťák každý. Tímto kouzlem pochopitelně klesne i cena na 1 zlatý (z asi těch 2 až 5-ti). Toto kouzlo v podstatě řeší i různorodost světů. V některém světě se hraje podle skutečnosti, kde by tento zlaťák bez tohoto kouzla jen tak neprošel, v jiném světě, kde se zase hraje více fantasy zase může platit, že existuje mnoho ražeb (starodávných, je tam mnoho království, kmenů, zaniklých civilizací…), a proto se tam moc nehledí na měnu – tam by se tento zlaťák ujal i bez tohoto kouzla. Toto kouzlo je povinností každého zloděje užít ho před platbou pochybnému obchodníkovi, kdyby jej nepoužil, mince by se nejspíš ve světě brzy rozkřikla. Kouzlo lze zrušit kouzlem rozptyl kouzla – zlaťák je tedy odhalitelný. Nelze to kombinovat se schopností ,,I mince zabíjí“.



Kutálej se:
Magenergie: 1 mag / 15 sáhů
Spouštěcí slovo: ,,Jen ať vám nespadne…“
Trvání: 1 směna
Prodleva: 2 kola

Speciální kouzlo na odlákání nese název ,,Kutálej se“. Zlaťák se po vyřčení spouštěcího slova a uplynutí prodlevy začne kutálet po hraně. Například se skutálí ze stolu a namíří si to ven z kupcova krámku na ulici. Rychlost kutálení je 5 sáhů za kolo (na těžkém povrchu méně cca 3 sáhy za kolo). Těžkým terénem se myslí třeba písek, bahno, tráva atd. Z kopce jede zase jen maximální rychlostí pro daný terén (nezrychluje). Pokud se na zlaťák zloděj nesoustředí, kutálí se rovnou k němu (nebo jemu za patami dokud má magy). Při tom různě kličkuje a až zázračně se vyhýbá všem problémům a potížím, takže i pomalý lupič před zlaťákem snadno ,,uteče“. Jestliže by však přece jen neutekl, mince mu narazí do boty a kouzlo končí. V případě ale, že je zlaťák aspoň 10 sáhů od zloděje, může tento zloděj pohyb zlaťáku ovládat (směr, zpomalovat či zrychlovat – ale v rámci maximální rychlosti 5-ti sáhů za kolo), takže onen náraz do boty by se dal tímto zbrzdit. Každý pokyn (stačí pouhá myšlenka) stojí zloděje jeden útok (respektive akci v RSS). Zlaťák není schopen překonat převýšení více než 60°. V takovém případě by kouzlo skončilo. Kouzlo pomine také, když během trvání někdo zlaťák chytí do ruky nebo do něčeho narazí – není to však nijak snadné: postava musí stát alespoň 1 sáh blízko u zlaťáku, past je Obr – 9 – chytí / nechytí. Na past se hází vždy, když se postava pokusí zlaťák nějak dostat (hození předmětu, skok, máchání metlou…). Pokud budou zlaťák chytat dva a více, hází si každá postava zvlášť a určitým bonusem. Dvě osoby mají bonus +1, tři +2, čtyři +3 a pět už zase jen +2 a šest už jen +1 (to zůstává i pro vyšší počet osob), protože si navzájem překážejí. Některé situace vyobrazuje tato tabulka.

Tabulka bonusů k pasti na polapení mince
chytání rukou+0
předmětem (min sáh dlouhým)+1
předmětem (víc než sáh dlouhým)+1 až +3 (dle tvaru)
hození malého předmětu (flakónek)-1
hození velkého předmětu (polštář)+2
skok po minci+1
předběhnutí mince a počkání si+3
ohnivá koule100% trefa
šíp, šipka-2 až +0 dle vzdálenosti střelce

Můžou takto nastat celkem humorné situace, když bude zmatený kupec honit svůj peníz a snažit se ho přiklopit třeba vědrem, aby mu neunikl. Kouzlo se též užívá při odlákávání pozornosti. Když taková mince projede mezi nohama hlídkujícího strážného a zavede ho do temné uličky, kde na něj číhá zloděj s kuší a kurare… Kouzlo lze zrušit také kouzlem rozptyl kouzla (jak jinak).



Pohlcení zlaťáku:
Magenergie: 0
Trvání: 1 směna
Prodleva: 0

Jelikož je tato schopnost automatická, nemůžeme zde mluvit o nějakém spouštěcím slovu. Jde o to, že pokud položíme Albínův zlaťák s ubranou (neplnou) magenergií na jinou minci (stačí, aby se dotýkal), bude tato mince během jedné směny pozřena a strávena. Samotné pohlcení vypadá jako postupné blednutí mince, dokud úplně nezmizí. Jedna mince (zlaťák, ne stříbrňák ani měďák) má ,,energickou“ hodnotu 1 mag. Denně nelze pozřít více než 4 zlaté mince. Čili obchodník, který si Albínův zlaťák strčí do truhly s ostatními zlaťáky, nejspíš o jeden přijde. Mince se totiž teleportuje schopností ,,Teplo mojí kapsy“ až za 2 směny. Ta druhá se už nebere jako plnohodnotná na pozření druhého zlaťáku). Magenergie nesmí přesáhnout původní hodnotu 12-ti magů. Albínův zlaťák smí pohltit pouze zlaťáky, ne zlaté šperky ani zlato obecně.

Co byl k čertu ten mnich zač?

Bratr Albín, mnich z řádu Boha všech čtyř světových stran, prožil svůj život v klášteře na ostrově Minitros nedaleko Agothery. Dny trávil modlením se k Bohu, aby napravil svět od jeho špatnosti. Večer se vždy opil, aby jej netrápily noční můry a zbytečné sny. Potom jednoho večera, kdy zrovna dopil svůj poslední demižon vína, spatřil na zemi svého pokoje podivnou věc. Střízlivý by si toho nevšiml, ale před očima se mu zjevil naráz vyrytý znak diamantu. Později, když o tom přemýšlel, to musela být náhoda, protože za střízliva tam nic neviděl, jen spoustu čar na kamenných dlaždicích, které se mu zřejmě v opilosti slily dohromady a utvořily tak obraz diamantu. Nicméně našel tak tajný vchod do katakomb pod chrámem, kde nalezl díky své opilecké štěstěně prastarou alchymistickou laboratoř a v ní postup výroby tohoto zlaťáku a zlaťák samotný (zatím nemagický). Nějaký neznámý alchymista jménem Lefarez chtěl vyrobit tenhle předmět pro svého přítele, zloděje Suiráma.

Ráno jej opat poslal na pranýř za pijáctví a poté jej vyhostil s kláštera. Papíry mu zabavil. Naštěstí (nebo naneštěstí?) si Albín pamatoval vše, co bylo třeba udělat k tomu, aby se mince stala magickou. Potřeboval ale peníze, a tak se jal žebrati na ulici.

Druhý den mu tam podivný muž na koni vhodil 1000 zlatých, neřekl ani své jméno a ihned odjel tryskem pryč. Albín to bral jako pomoc z nebes, pomocí níž si zaplatil theurgovi služby.

Poté už magickým zlaťákem zkoušel své štěstí na tržišti. Jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, že funguje. Chystal se pomstít tomu barbarskému chrámu za to, že jej vyhodili a zato, že mu znemožnili upíjet víno z bohoslužeb. Pomocí magické mince získal svůj postup výroby zpět (zaplatil za něj) a poté podpálil chrám. Spokojeně si vzal své víno a zmizel.

Poslední záznam o tomto mnichovi podivínovi je o jeho smrti. Zemřel prý na otravu alkoholem, v jeho rukou byl nalezen postup výroby obohacený o mnichovy zápisky, mezi než patří i změna znaku mince na rubu – tvář opilého mnicha. Jeho tělo bylo ihned zpopelněno.



Pj ale ví, že skutečnou příčinou smrti byl sám Albínův zlaťák na dně dopitého demižonu. Pozřel jej, hlupák, i s posledním douškem vína. Uvnitř těla se pak vlivem tlaku a šťavnatého říhnutí vysunulo ostří hvězdice, které mu rozpáralo žaludek a kyselina rozškvařila vnitřnosti, do nichž pronikl vypitý alkohol. Takto zmizel pravý zlaťák, jak měl být. Od té doby se pak dělají jen zlaťáky s tváří mnicha, jakožto domnělá původní verze…

Dodatky:

  • První upozornění se týká již zmíněným rozdílnostem světa. Je třeba si uvědomit, jakou roli hraje ražba mince ve světě Pj. Podle toho pak může přizpůsobit zlaťák. V případě, že se na ražbu moc nehledí třeba z výše zmíněných důvodů, se mohou některé schopnosti vypustit. Zlaťák je ale dělaný tak, aby se nemuselo nic přimýšlet. S těmito schopnostmi by si tedy měl lupič vystačit snad v každém typu světa.
  • Říkáte si, že by se mince za nějakou tu dobu prozradila (nešikovným zlodějem). Je to možné, řekl bych, že i jisté. Nicméně se ale nic nemění, protože mince má schopnosti jako ,,Obrana proti zvídavým“ a ,,Změna ražby“, které změní zlaťák k nepoznání. I obchodník, který ví, co hledat, má mizivou šanci zlaťák objevit. Navíc asi ztěží bude kontrolovat každý zlaťák, jenž se mu dostane pod ruku. U obzvláště podezřívavých obchodníků se dá platit jednoduše více mincemi naráz (větší nákup).
  • Co se týče theurgových znalostí démona spravedlnosti, tak neví nic o jeho schopnostech. Ví jen zhruba, že se jedná o levná kouzla a schopnosti nějaké mince. Pokud by byla mince prozrazena, bude to chtít i nějaký ten úplatek za mlčení nebo si najít nějakého theurga, který spolupracuje se zlodějskou gildou.
  • Albínův zlaťák je schopen užívat pouze zloděj. Démon spravedlnosti propůjčí své schopnosti jen a jen zloději (pozná jej během onoho týdne splynutí). Zloději musí po obdržení mince podstoupit asi týdenní trénink u svého mistra, který mu poví, co mince umí. Zároveň jej naučí, jak s mincí splynout a tím ji tedy i ovládat. Přednese taky kázání o nápadnosti mince a prozíravosti obchodníků. Potom mu popřeje hodně štěstí a tučných zisků. Pokud minci ztratí a pak najde jinou, musí podstoupit trénink znovu, tentokrát už jen třídenní.
  • Příběh nastiňuje i několik možných dějových zápletek typu: Kdo byl ten muž na koni, co dal Albínovi tak tučnou sumu? Jak se jmenoval onen ,,podlý“ theurg, jenž umožnil vpuštění takového předmětu do světa? Kdo to byl Lefarez a kdo Suirámus? Nebo dobrodružství v katakombách onoho chrámu a touha nalézt laboratoř Lefareze, pátrání související s identitou jezdce na koni…

Poděkování:

Především cechmistru Legarovi, jenž objevil nápadnost takové mince a upozornil na to svou gildu, dále pak obratnému lupiči Shadowmagemu, který zase svým umem přišel na další kouzla zlaťáku, Tuvymu za to, že jako pevná skála odolával bouři mých slov a přesto prosadil své…

S pozdravem a úctou…zerafel

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to moc hezké jak si zmiňovaly už předtim určitě to někdy použiju


 Uživatel úrovně 0

Velmi se mi to líbí,ale
1)jak myslíš,že bude účinná hvězdice o velikosti zlaťáku
2)jak ho to mohlo zabít když to nezmáčkl,ale jen si říhl
Ale jinak je to originální anápadité dílo.


 Uživatel úrovně 0

Věcně tady chválila spousta lidí předemnou, takže to řeknu asi takhle... geniální :)


 Uživatel úrovně 5

mikk:

Ano, změnit se to dá kouzlem. A to kouzlo taky něco stojí - magy, čas, únavu...
Ber to třeba tak, že bez ražby je narušena funkčnost. Tak jako meč potřebuje jílec, tak mince potřebuje ražbu. Bez jílce to není meč, bez ražby to není mince.
A pokud si třeba uděláš jílec na meč jako na cep, bude se ti s ním hůře bojovat a cena takového meče bude vyšší.
S mincí je to obdobně. Nerad však svazuji nějak pravidly. Proto s tou cenou za jinou ražbu je to závislé na materiálech a výbavě zlatníka. Většinou ale zlodějští zlatníci mají u sebe právě pomůcky na výroby mnichovy hlavy (proto levnější). Mohou však mít i pomůcky na falšování mincí, takže cena by takhle byla stejná. Bylo možná dobré tohle říct, že cena zlatníkovi práce je závislá na pomůckách, jaké má a které je nucen ještě sehnat.
Věřím ale ve vaši inteligenci, a tak doufám, že tato malá nesrovnalost nemůže ublížit hladké hře.

S pozdravem a úctou...zerafel


 Uživatel úrovně 0

jj.. taky se mi to moc libi.. ale je tam nekolik nejasnosti.. proc si priplacet za jiny nez klasicky vzhled, kdyz si ho pak muzu "zdarma" zmenit, proc platit tae sumy za vyrobu nejake razby VUBEC dyz ji pak muzu zmenit.. a myslim tam toho bylo vice.. ale proste jako napad je to vazne PECKA!.. dokaze to dobre zpestrit hru za zlodeje :)


 Uživatel úrovně 0

Velmi dobré, není co vytknout. Už ho mám a používám. Velmi se hodí. Škoda, že nejde dát tak 6*.

s pozdravem Globox


 Uživatel úrovně 0

Prvotřídní dílo, není co kritizovat, jelikož vše už ostatní zmínili.. :o(


 Uživatel úrovně 5

Shelag:

Přesně jak řekl Gargy. Tak to je. Viz jeho odpověď.

Všem:

Mince má především pobavit, čili nehledejte kouzlo v rozsahu, ale variabilitě kombinací jejích (mince) schopností. Kouzla jdou kombinovat a pro každou situaci se hodí něco jiného. Čili se mince nutí hráče přemýšlet, poněvadž nesprávné použití znamená prozrazení a mnohdy i ztrátu mince, jejíž zpětné získání může zloděje pěkně bolet a měl by dostat ,,na pamětnou".

Předmět je zaměřen spíše na hraní (rovnou na hraní), ne na podmínky a požadavky serveru, kde se možná někdy zírá více na rozsah než na obsah (co je dlouhé, to má za 5 - ne však vždy).

Pardon za tuto vsuvku...:o)

S pozdravem a úctou...zerafel


 Uživatel úrovně 0

Maslím že dílko je velice pěkné a propracované. Samozřejmě že se vždy najdou nějaké nesrovnalosti. Tomu se asi nikdo nyvyhne.
Je to dobrý doplněk k výbavě každého lepšího zloděje.
Nesrovnalost: Zloděj si může za příplatek dát na minci vyrazit cokoliv, co když tam nic nechce? Může nechat minci nenaraženou. Připadá mi že zlatníkova práce nemá moc vliv na funkci ale na cenu. Možná sem ale něco přehlédl (vícekrát)


 Uživatel úrovně 0

zerafel: No. Něco mi připomínají...

Rodrigo: No. Líbí se ti "kouzla" a jejich formule, ale nic ti nevadí, ale přesto dáváš 4*. No, to mě pos**. Tohle fakt nechápu.

Octopus-velmi zmatený