Zloděj

Ruční kuše Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Tuto střelnou zbraň mohou používat válečníci, hraničáři a zloději, nicméně nejsnáze dostupná je pro zloděje, proto jsem ji zařadil do této skupiny. Ruční kuše se totiž považuje za odznak vrahů, nikdo se s ní na veřejnosti moc neukazuje, pokud je u někoho zabavena, pak má dotyčný hodně blízko k oprátce. Tato kuše se dá sehnat pouze na černém trhu a její cena se pohybuje okolo 800 až 1000 zlatých.


Popis:

Ruční kuše je velká asi 30 coulů, konstruována tak, aby se vešla akorát do ruky. Je vyrobena z tvrdého černěného dřeva a všechny jemné mechanismy jsou černé matné oceli. Lučiště je rovněž kovové a – a to je největší zvláštnost – je dvojité. Díky této drobnosti je možné vystřelit z této kuše dvakrát v kole. Nevýhodou je, že se pak musí celé jedno kolo nabíjet. Samozřejmě má kuše také dvě tětivy a dva žlábky na šipky.

Není možné z této zbraně střílet klasickými šipkami, je nutné použít šipky speciální – kratší, lehčí, většinou bývají, stejně jako kuše, černé (1 kus/10 zl).

Parametry:
2/+3 (není moc snadné zasáhnout citlivé místo, ale pokud se tak stane, je zranění těžší), jednoruční.
Dostřel:
krátký – 4
střední – 7
dlouhý – 12 Kuše samozřejmě dostřelí dál, než 12 sáhů, ale není efektivní.

Možná vás napadne, co je na té kuši tak smrtící, její parametry zas tak převratné nejsou. Tato kuše je ale ideální pro střelbu ze zálohy a otrávenými šipkami. Zde jako příklad uvedu ještě dva jedy, které se (za příslušný obnos) dají k této kuši pořídit:

Černá vdova: odl – 7 – 1k6+3/7k6+7 (dávka pro dvě šipky stojí na černém trhu asi 400 zl)

Šedý had: odl – 7 – 2k6/2k6+10 (dávka pro dvě šipky stojí na černém trhu asi 210 zl)

Oba jedy samozřejmě fungují jenom v případě, že šipka zraní alespoň za 1 život. Doba životnosti jedu na šipce je 2,5 hodiny. Pak steče.

Do kuše může být jako do jakékoliv jiné zbraně zaklet démon astrálních sfér.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

no měl bych k tomu upřímně pár připomínek...jako třeba nabíjení.Pokavaď má dvě "komory" pak by mělo být složitější ji nabíjet, myslim že by bylo herně kvalitnější dát na nabíjení 2 kola...jinak je to dobrý nápad i když jednoručním střelným zbraním neholduju kvůli zneužívání "cestiček" jako je používání štítu...


 Uživatel úrovně 0

Super, som unesený čo všetko dokážu ludia vymyslieť, ale zdá sa mi že jedy sú trochu predražené. Ale perfektný je nápad z dvoma "hlavnami" ked zaskočí protivníka "double" dávkov, ktorá je vo väčšine prípadov smrtelná


 Uživatel úrovně 0

Velice zajimavy napad. Prefektne podany, bez dlouhych (a nekdy zbytecnych) slov. Bohuzel uz jsem nestihl hlasovani. Dal bych 5*


 Uživatel úrovně 0

Takovou kuš bych chtěl mít. Taková jednoranná bouchačka. Skvost.


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

Veľmi zaujímavý nápad. Je to dobre spracované proste super.

Zarok


 Uživatel úrovně 0

Dobrej nápad, rozhodně použiju


 Uživatel úrovně 0

Kratký vístižný s dobrým nápadem jako třešničkou na dortě...


 Uživatel úrovně 0

libi dobra vec


 Uživatel úrovně 0

dobry cena se mi libi mym hracum vsak ne! Dekuji!


 Uživatel úrovně 0

Výborně, mám další kuši do sbírky svých samostřílů, kuší a arbalestů. :-)