Zloděj

Pečetní prsten Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 91

    Jednou za čas se mezi zloději rozlehne velká zpráva… Tentokrát se rozhodl mezi lupiči a sicci velmi známý a prestižní klan přijmout mezi sebe nejlepšího zloděje. Málokdo věděl o klanu více než to, že má ve znaku malou dýku a lesklý zlaťák. Byla to totiž naprosto utajená síť každý pro koho tato síť lupičů pobudů vrahů a v neposlední řadě také zkorumpovaných stráží kdy pracovala se mohl naprosto spolehnout že svou práci vykonají bez nejmenší chybičky i kdyby se mělo jednat o samotného krále ( samozřejmě za patřičný obnos )… 
    Tak tedy Dering ( sicco, příležitostný lupič a hlavní boss klanu ) nechal tichou cestou rozhlásit že se zlodějíčci můžou pokusit stát členy tohoto zlodějského společenství… Sešlo se jich dost někteří byli mladí a nezkušení kteří už při placení vstupného 50 zlatých svou snahu vzdali. Ale přišli zde i na pohled velmi zkušení vězením prošlí a poznamenaní jedinci, kteří se nechtěli jen tak vzdát. Po chvilce to začalo… Soutěžilo se v mnoha disciplínách např. boj s dýkou i beze zbraně, vyprošťování z pout otevírání nemagických i magických zámků, hod hvězdicí atd. Už u třetí disciplíny to však vypadalo na velký souboj mezi Gergem a Styrem malými hobitími zloději. Když o konečném vítězi nerozhodla ani poslední disciplína ( šplh bez použití nohou ) rozhodl se Dering že vítězem se stane ten, který mu přinese nápaditější, užitečnější a hezčí dárek. Na sehnání dárku měli jeden týden. S tímto se rozešli… Po týdnu se opět shledali:

,,Tak se ukažte co jste mi přinesli,“ pokynul jim Dering . ,,Tak třeba ty Styre. Ukaž co jsi mi přinesl.“

    Hobit se nerozmýšlel a vytáhl z torny krásnou vykládanou dýku posázenou malými diamanty které byly poskládány do písmene D. Při sebemenším pohybu se blyštěla všemi barvami. 

,,To je pro tebe“ řekl Styr. 

,,Hmm krásná práce odhaduji tak 600 zlatých,“ řekl Dering. 

,,Tvůj odhad je přesný můj pane…" 

,,A co jsi mi přinesl ty Gergo?“ 

    Hobit zašátral v kapse a vytáhl stříbrný prsten. Byl to asi 0.7coulu široký kroužek bez klenotů a drahých kamenů. Pouze na jednom místě na něm byla malá načervenalá ploška. 

,,Co to je? Vypadá to jako bezcenná tretka za několik stříbrných ale ve tvých očích vidím že to není zdaleka pravda,“ řekl Dering. 

„Ano můj pane je to starý rodinný klenot s velmi zvláštní schopností!“ Řekl Gergo. „Vidíš ten načervenalý kov ?“ 

„Ano vidím“ 

„Tak teď se pečlivě dívej!“ Hobit si navlékl prsten a začal odříkat zaklínadlo (*lamillia anollia *) Po 30 vteřinách stálého, tichého opakování Dering zpozoroval, že se kov začíná jakoby chvět. Gergo přestal odříkat zaklínadlo. Zvedl ruku a vtlačil polštářek palce do kovu jako by to byl jen nahřátý vosk. Dering jen s údivem pozoroval. Po chvilce Gergo prst oddělal a prsten podal Deringovi. Ten si ho s údivem prohlížel zjistil že kov už není ani trochu měkký ba naopak nedalo se do něho nic vrýt ani ho jakkoliv poškrábat. 

„Hmm zajímavá věcička .

 „S tímto prstenem můžeš zfalšovat jakoukoliv pečeť,“ řekl Gergo. „A teď je tvůj pane“…. 

„Myslím že je o vítězi rozhodnuto. Přivítejte nového člena našeho klanu - zloděje Gerga,“ pronesl slavnostně Dering. 

„A tobě Styre děkuji za tvůj dar a doufám že se ještě někdy v dobrém setkáme!“ 

Základy: stříbrný kroužek
300 magú 
suroviny za 125 zlatých
Výroba: doma 1 týden
Trvání: stálé
Četnost použití: jednou za 5dní (obtisknout a vrátit do původního stavu)

Pozn. Prsten si může každý PJ přizpůsobit svému světu a dobrodružství ( parametry , cenu atd….)

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Problém v interpunkci nastal až při vkládání na web. Já jsem to napsal dobře. Jinak dost dobře nechápu, jak tady každý drbe do příběhu... máte v klasických pravidlech nějaký příběh třeba k éterickému oleji?


 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi to dost nedotažené... nápad je dobrý, v mnoha světech by se dal jistě využít, ale... hlavně ten příběh na začátku se prostě nedal číst. Ne že by byl špatný, ale neustále tam vidím chyby v interpunkci... čárky, tečky, mezery - a to vše buď chybí, nebo naopak přebývá... taky si myslím, že se to dalo více rozvést... kdybych mohla hodnotit, dala bych 3*

S pozdravem
Samantha


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

Mne sa tento príspevok páči ale chýbajú tomu pár vecí. Napr. historia prstenu, kto ho vyrobil. Inak ok. Dal by som 2* alebo3*.

Zarok


 Uživatel úrovně 0

skvělá věcička


 Uživatel úrovně 0

Pěkný.... dobrý nápad, hezky napsané...


 Uživatel úrovně 0

Mě se to zdá za 5*****


 Uživatel úrovně 0

drsnee..5*


 Uživatel úrovně 0

super a celkem dobrej přiběh..................5*


 Uživatel úrovně 0

Pěkný..........4*


 Uživatel úrovně 0

Alcator, dobry prispevek nemusi mit legendu pres dve stranky a ze tam neni napsane jak se dela padelek peceti ?!!!!!!!? Byt tebou tak se rychle naucim cist protoze ti to tady bude asi hodne chybet ...