Zloděj

Kuše a šipky Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 68

KUŠE A ŠIPKY

   Tento doplněk je dělán podle pravidel 1.5

Kuše
   Kuše jsem rozdělil na šest typů; ruční, lehká, lovecká, ostřelovací, těžká a válečná.
   Nyní budu popisovat každou zvlášť a nakonec uvedu tabulku parametrů. Doufám, že se Vám toto rozdělení líbit , a že ho ve svých dobrodružstvích použijete!!!

Ruční kuše
   Je to obdoba lehké kuše, akorát s tím rozdílem, že je možno jí mít připevněno přímo na ruce. K tomuto účelu je zde přidán držák, který se jištěn přezkami. Potom je zde přidělána speciální spoušť, která je umístěna tak, aby mohla postava stiskem dlaně vystřelit. Tato spoušť je umístěna z bezpečnostních důvodu o něco níže, tedy na konci dlaně. Nevýhoda této kuše je v tom, že je velká pravděpodobnost, že můžete zmáčknout spoušť čirou náhodou, třeba, když chcete někomu vrazit pěstí, i když toto je špatný příklad, jelikož kuše přečnívá celou dlaň a připevněná dosahuje až ke konečkům natažených prstů. Teoreticky by bylo možné mít na každé ruce jednu kuši, ale jako PJ bych to určitě nedovolil, jelikož by se vždy ta drhá kuše špatně nabíjela a také by jste asi ani nemohli vykonávat žádnou jinou akci, než je střelba(pochybuju, že by postava zvládla nějakou jinou složitější akci, např. odemykání zámku, atd.).
   Tato kuše je velice oblíbena mezi zloději. Ruční kuše má horší zásah než lehká kuše, stejnou útočnost a také sníženy dostřel, ale je značně lehčí.

Lehká kuše
   Je to vlastně lehká kuše z pravidel DrD, nic víc nic míň  !!!

Lovecká kuše
   Tato kuše je podobná kuši lehké. Tuto kuši používají většinou lovci, protože je upravena tak, aby působila větší zranění a tím byla větší šance oběť bude zabita na co nejméně ran, aby se nemuselo, zbytečně čerpat šipkami a časem. Je zde také zvětšen dostřel, aby bylo možno střílet na oběti, které jsou dál, než se hodí nám a také, abychom mohli střílet s jistotou, že nás oběť neuvidí, nebo neucítí.

Ostřelovací kuše
   Tato kuše je používána především vrahy, atentátníky a zloději, kteří nemají rádi přímé styky a raději vše řeší ze zálohy. Tato kuše není moc k dostání, vyrábí se buď pouze na zakázku, nebo s dá koupit na černém trhu. Je, jak napovídá název, určena k ostřelování z dálky, proto má tato kuše výjimečný dostřel. Má jednu velkou nevýhodu a ta je ta, že z ní můžeme střílet pouze jednou za tři kola, tzn., že se nedá uplatnit v přímém boji, ale můžete to zkusit. Tato nevýhoda, však nemá valný význam, když je oběť pouze jedna a vy jste v bezpečné vzdálenosti. Jediné šipky, které se do ní dají použít jsou lehké a dalekonosné(viz. Níže).

Těžká kuše
   Je to ta samá těžká kuše z pravidel DrD, takže platí to samé co u lehké kuše, nic víc nic míň.

Válečná kuše
   Válečná kuše je obdoba těžké, akorát s několika rozdíly. Má vylepšený zásah i útočnost, což jí dělá nebezpečnější, ale za to se musel zkrátit dostřel, není o moc nižší, řádově je to jen pár sáhu, i když je pravda, že tyto sáhy Vás mohou stát život!!!
   Tento typ kuše by neměl být moc k sehnání, jelikož je hojně využíván v armádách, díky své síle samozřejmě. Většinou je mají kušníci na hradbách bohatších měst. Je však extrémně těžká, takže je zde omezení na sílu, které udává, že postavy se silou nižší, než 11 z ní nemohou střílet, když to tak vezmeme, tak mohou ačkoliv s nějakými těmi postihy. Také na její přenášení je zapotřebí speciální závěs na záda, dá se koupit asi za 5 stříbrných. V boji se z ní může střílet pouze jednou za dvě kola.
název síla útočnost malý střední velký váha
Ruční kuše 3 +1 10 17 25 20 mn
Lehká kuše 4 +1 15 27 40 80 mn
Lovecká kuše 4 +3 17 36 57 80 mn
Ostřelovací kuše 5 +2 25 50 75 100 mn
Těžká kuše 6 +2 19 35 55 120 mn
Válečná kuše 7 +3 17 33 50 150 mn


Šipky
   V nastávajícím popisu bude možno najít jisté souvislosti s předešlým textem. Stejně jako jsem popisoval kuše, tak popíšu i šipky, ale s tím rozdílem, že se u šipek tabulky nedočkáte, jelikož vše důležité bude popsáno v popisu!!!

Dřevěná šipka
   Je to obyčejná šipka celá ze dřeva. Žádné zvláštní výhody.

Obyčejná šipky
   Je to obyčejná šipka s kovovým hrotem. Žádné zvláštní výhody.

Stříbrná šipka
   Je to obyčejná šipka, která má stříbrný hrot, má to jen jedinou výhodu, která se uplatní jen pokud střílíte na lykantropa.

Lehká šipka
   Je to zvláštní šipka, která se projevuje tím, že za minimální dostřel dostáváte bonus nikoliv +1, ale +2 k útočnému číslu.

Lovecká šipka
   Tento speciální druh šipky se většinou používá do loveckých kuší, jelikož sní má následující výhody; +1 k útočnosti a +5 ke střednímu dostřelu. V jakémkoliv typu kuše je dolet v lese pouze 3 z původního dostřelu, místo 1. Tyto šipky jsou drahé!!!

Dalekonosná šipka
   Typ speciálně upravené šipky pro extrémně velký dostřel, je velice špatně k sehnání a to se projevuje i na její ceně. V normálním typu kuše se všechny dostřely prodlužují o 5 sáhu a v ostřelovací kuši o 7 sahu.

Slepá šipka
   Tato šipka způsobuje pouze stínové zranění, byla speciálně upravena, aby se nezavrtala do těla oběti, ale pouze se odrazila a postavu zranila pouze dočasně. Tento typ šipky se hojně využívá ve výcvikových táborech kušníků, používá se ve cvičných akcích.

Otravná šipka
   Je to šipka s hrotem upraveným tak, aby se do něj dala vlít nějaká tekutina(většinou jed). Zespoda hrotu jsou male otvory, do kterých se tekutina nalije, i když většinou se používá způsob ponoření do tekutiny a tekutina si většinou najde cestu sama. Na povrchu hrotu jsou milimetrové otvůrky, které se při sebemenším třením(tedy proniknutím do těla obětí) otevřou a tekutina se vylije do těla oběti. Dík y této úpravě se snižuje útočnost zásahu, avšak pouze na nulu, pokud je výsledek záporný, tak se ponechává, tak jak je!!!

Trhač střev
   Tento skvostný název nese šipka se zabudovanými zpětnými zoubky(+1 k útočnosti). Tato šipka nemá velký vliv na zásah, ale po boji nastává teprve její chvíle. Zraněná postava Má pouze 5é % šanci, že se jí podaří šipku vyndat. Při fatálním neúspěchu se šipka zalomí a pravděpodobnost vyndání se snižuje na 10%. Při neúspěšném vyndávání je zasáhnuta postava zraněna 1k6 za každý coul, o který byla šipka povytáhnuta, a navíc se šipka vrací do původní hloubky. Při úspěšném pokusu je postava zraněna 1k6 za původní hloubku šípu.

   Pokud začnete používat šipky, tak doporučuji použít i kuše a naopak, jelikož na sebe oba doplňky mírně navazují, ale můžete si tento doplněk libovolně pozměnit; odebrat nějaké druhy, atd.

   Ceny u kuší a u šipek nejsou udávány proto, že se mohou výrazně lišit, podle toho, kde je kupujete takže nechávám pouze na PJ, jakou jim dá cenu. Je pouze napsáno jak těžko se dají sehnat, podle toho se to už dá odvodit.

   Přeji příjemnou zábavu a doufám, že tyto pravidla použijete a budou se Vám líbit!!!

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Pěkné asi to začnu používat!


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

Celkom dobré ale chýbajú mi tu ceny a váhy tych šipiek. Inak je to fajn.

zarok


 Uživatel úrovně 0

je to moc dobrý


 Uživatel úrovně 0

Skvělí


 Uživatel úrovně 0

dost dobry.bude se to hodit.


 Uživatel úrovně 0

Celkem fajn,ale neuškodilo by přidat nějaké ceny,váhy nebo mi chceš říct, že každá šipka váží totéž? Možná by se ještě něco našlo, ale mě se to takhle celkem líbí...


 Uživatel úrovně 0

Pěkně propracovaný, ale pořád mi tam něco chybí...


 Uživatel úrovně 0

Výborné


 Uživatel úrovně 0

Je to paradni!!!!


 Uživatel úrovně 0

čím se liší lovecká šipka od normální ? co způsobuje její vůastnosti ?
je to sice fajn ale podle mě tam prostě chybí proč je takováhle šipka lpší než ta druhá....
válečná kuše - na to že se s ní střílí stejně rychle než z těžké kuše je hrozně silná...když je používaná v armádách a ve městech tak pak není problém si jí sehnat ne ? když jich je tolik...navíc není o tolik těžší než těžká kuše

jsem sice v tomto směru laik ale stejně mi připadá že výroba některých kuší a šipek je poněkud nemořná prosil bych o vysvětlení....
lovecká kuše - nechápu v čem je lepší..z čeho je ? to je na ní použitý speciální materiál nebo co ?