Válečník

Bodnutí sekerou Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 54

Tato finta se provádí válečnou sekerou která je opatřená bodcem. Další podmínkou je že musíte mít minimálně dva útoky v jednom kole a protivník nesmí mít na sobě plátovou nebo rytířskou zbroj. Táto finta se dá použít jen na humanoidní postavy.

Při útoku si protivníka si házíte proti pasti na obratnost 5 ( neúspěch- normálně se bráníte- úspěch )

Padne-li Vám:

1 – 4 : neúspěch, minul jste cíl a navíc protivník Vám podrazil nohy vy ležíte na zemi a on pokračuje ve svém útoku, ale Vy si počítáte do své obrany jen KZ a ani si na obranu neházíte.

5 : finta Vám nevyšla protivník ji postřehl ale nic se nestalo bráníte se úplně normálně.

6 – 0 : finta Vám vyšla bodli jste protivníka do břicha čímž jste mu způsobili zranění za 3k6 životů ( hází PJ ), tím dochází k tomu že se protivník předkloní a Vy provádíte sek přes jeho záda. Při tomto seku si hodíte jako normálně na útok. Ale protivník si počítá jenom KZ a hod kostkou.

Trpaslíci mají past o 1 menší protože válečná sekera je jeho rodová zhraň. Pokut chcete provést tuto fintu na stejného protivníka past se zvyšuje pokaždé o 2. Takže v tomto ohledu mají výhodu obratnější jedinci. Tuto fintu můžete použít pokut protivník není větší o 3 třídy (tzn. že postava A muže maximálně takto útočit na postavu velikosti C ). Na postavu větší se může pokusit takto zaútočit ale past se zvýši o 4. Ale také záleží na domluvě s PJ kdy a za jakých podmínek může být tato finta použita.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Ten válečník tam není moc promyšlený.. Ten útok je tam popsán tak slabě, ale aspoň že víme o co jde..

A hlavně: Fakt netuším, jak chceš udělat, že hobit taky podkopne nohy třeba krollovi?? To trochu nevychází..


 Uživatel úrovně 0

Nápad to je pekný ale Resyf má pravdu. Chcelo by to tabulku a napísať od koľkátej úrovne to môže válečník používať. Inak super.

Zarok


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

Pěkný nápad ale... Nemáš tam naspané od kolikáté úrovně to smí válečník používat. No je tam ještě věc, kterou by asi trpaslík nezvládl... To stím postihem na velikosti jsi to měl více rozvinout. Dát to do tabulky... Např. Člověk-Kroll... Když kroll použije tuto schopnost bodec míří do dolní části těla např. k ledvinám, ale člověk míří víc nahoru (tedy bodec) k žaludku, takže kvůli tomu bych udělla tabulku. Jinak pěkné.

Resyf


 Uživatel úrovně 0

Fajn, tak, řekl bych, že tohle má víc nedostatků než dostatků a teď by to nejspíš ani neschválili.


 Uživatel úrovně 0

Jenom nechápu proč by se protivník zasažený touto fintou nemohl bránit zbraní (pokud má dost akcí). Přeci jen bodnutí má u sekyry o 100% menší účinnost, od toho existují meče.

Je to jen můj názor, ale mě se to vůbec nelíbí. To je něco jako kdyby si chtěl někoho seknout trojzubcem, mimochodem tim se bodá.


 Uživatel úrovně 0

No a to dmg je trosku prehnane ja bych dal dmg 1*ur...max devet. :-
)


 Uživatel úrovně 0

No myslim ze je to docela silne ale me osobne jako pj ovi to neva di a jestli to chce nekdo umet ano ale jen a jen trpaslik... a myslim ze pokud sermir zavidi tak si taky neco vymysli.. btw ma dos fint a myslim ze si je i umi tvorit.
mozna by tato schopnost mela byt omezena urovni


 Uživatel úrovně 0

No právě proti plátovým zbrojím se používalo bodnutí, ale to je jedno.
Inu finty jsou pro šermíře, těch asi válečnou sekeru moc používat nebude, dáme-li je bojovníkům dosti to znevýhodní šermíře.
Jak by ta finta měla vypadat v reálu?
Možná jsem to přehlíd ale není to tam, takže nechápu proč by to bodnutí mělo brát tolik životů ,vlastně je to stejné jako když to dostane kopím nebo mečem bodně do břicha.
Lze na to tedy použít meč?


 Uživatel úrovně 0

Já bych řekl že slušné... pěkný nápad a dobré zpracování, ale praktičnost už horší.


 Uživatel úrovně 0

No,dobre vymyslene i rozepsane,...