Válečník

Proříznutí zápěstí Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 45

Tuto schopnost mohou používat všichni, kteří mají v ruce štít. Ve stejné ruce, ale musí držet nějakou sečnou zbraň.

Jde vlastně o útok z obrany, hráč nahlásí předem, že chce použít tuto schopnost. Pokud protivníkův útok bude neúspěšný ( tj. nezraní postavu za žádný život ) , postava mu odrazí zbraň štítem a zároveň tne po zápěstí protivníka.

Bere se to jako past na obratnost 7 zasáhl / nezasáhl. Při úspěchu si hodí hráč na útok zbraně. Útok se počítá jako útok na nehybného protivníka. Když hráč neuspěje, nemůže použít v následující obraně téhož kola štít a navíc má postih –1 k obraně.

Podrobnosti:

Použitelné zbraně:

Nejlepší volbou je šáhnout po lehkých do deseti mincí vážících zbraních, jako je Dýka nebo Tesák. Pokud postava šáhne po těžší zbrani (11 – 40 mincí) třeba Krátkém meči – zvedá se past na 9. Další těžší zbraně (vážící na 40 mincí) zvedají past na 11.

Dlouhé zbraně:

Tuto schopnost nelze použít proti obouručním zbraním, včetně jednoručních, které jsou delší než jeden a půl sáhu. Lze ji však použít proti kombinací dvou zbraní, ale ani jedna z nich nesmí mít délku uvedenou výše.

Přeříznutí šlach:

Pokud postava touto schopností vezme protivníkovi jednu pětinu momentálních životů (nejméně však 10), přeřízne mu šlachy v zápěstí. Protivník automaticky přichází o svoje další útoky, upouští zbraň a v tomtéž kole ztrácí jednu čtvrtinu momentálních životů (minimálně však 13) a je vyřazen z boje.

Následující kola si hází na odolnost 6 zastavil krvácení / krvácí dál. Pokud uspěje už si na další kola nemusí házet a životy mu již neubývají. Nemůže, ale ve stejné ruce držet nic co váží více než 10 mincí a to až do té doby, než mu bude vyléčena jedna třetina maximálního počtu životů.

Pokud neuspěje ztrácí každé kolo jednu třetinu životů a když neuspěje ani na potřetí upadá do mdlob a během následujících pěti kol vykrvácí.

Příklad:

Stojí proti sobě dva šermíři Kilde a Lepren. V prvním kole Kilde přehodil Leprenův útok a uspěl proti pasti = bolestivě zranil dýkou Leprenovi pravou ruku. Lepren díky Rychlosti útočil ještě jednou, ale nečekané zranění zápěstí ho trochu zpomalilo a tak se Kilde stačil ubránit jeho druhému útoku. Lepren s těží vykrývá Kildův útok a zaútočí ze všech sil. I tentokrát Kilde přehodí jeho útok, ale neuspěje proti pasti a při následném útoku, už nestačí stáhnout štít, načež mu Lepren zasekává meč hluboko do žeber.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zajímavý nápad a řekl bych, že pro některé hráče a PJe bude užitečný. I když nevím, jestli by vykrvácel ze zápěstí a jestli by spíš nepřišel o celou ruku sekem, ale zajímavé :)


 Uživatel úrovně 0

Mě to přide jako celkem slušnej nápad, ale je to podle mě trochu moc složitý.
Navíc si myslím že by se to rozkřiklo mezi válečníkama a ti by si hned dávali pozor na maníky co držej kudlu se štítem-a zákonitě by měly hnedle dostat bonusy.


 Uživatel úrovně 0

Dobra finta.. Jen mi tma schází napsané, kde se to používá.. A od kolikáté úrovně..


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý príspevok a aj nápad. Všetko čo tam má byť tam aj je. Aj stráta životou mi pripadá vyhovujúca. Takže super. Je to fakt kvalitné dielo.


 Uživatel úrovně 0

Všem díky.


 Uživatel úrovně 0

Silne ano ale mam pocit ze je to spise dobra inspirace pro nektere PJs protoze ne kazdemu proriznes zilky stejne ale je to stale pouzitelne...a muj pocit je takovy ze v kazde situaci se musi jinak postupovat... myslim ze kdyz by se tato schopnost uzila u nemrtveho mozna ze by nekrvacel (ja si to teda myslim) ale mohlo by mu to svym zpusobem vyradit koncetinu>takze jak rikam pouzitelne!


 Uživatel úrovně 0

ale mám to uložené a čtu si to do kola.tak neztrácej naději si skvělej.



 Uživatel úrovně 0

Dobře zpracované....nápad taky dobrý


 Uživatel úrovně 0

Je takový moc silný, ale hezky zpracovaný.