Nové Rasy

Temný elf Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 31

TEMNÍ ELFOVÉ

TABULKA VLASTNOSTÍ DLE RASY

Síla: 9 - 14
Obratnost: 11 - 16
Odolnost: 7 - 12
Inteligence: 6 - 16
Charisma: 2 - 17

TABULKA OPRAV VLASTNOSTÍ DLE POVOLÁNÍ

Síla: 0
Obratnost: +2
Odolnost: -2
Inteligence: +1
Charisma: -2

Základní pohyblivost: 12

Velikost: 140-190 coulů
Velikostní skupina: B
Hmotnost: 1000-1600 mn (50-80 kg)

Rodová zbraň:

Měsíční ostří (5/+1/+1), těžká jednoruční, délka 1-2, váha 40mn

Přesvědčení:

1-N
2-N
3-N
4-ZMZ
5-ZMZ
6-ZMZ
7-ZMZ
8-ZMZ
9-ZKZ
0-ZKZ

PŘÍBĚH

Nyní jsme vkročili do lesa.., "Tady se utáboříme a druhý den ráno se vydáme na průzkum". Věděli jsme, že vkračujeme do lesní říše elfů. Ale to, co nás čeká, nikdo nevěděl. Večer proběhlo vše v normálu, hlídky nás obezřetně hlídali a tábor zůstal nenarušen až do rána, kdy temnou oblohu rozedraly sluneční paprsky. Toho rána jsme pokračovali do lesa. Jako expedice bylo naším úkolem vyhledat několik druhů rostlin a zvířat. Nebylo nemožné se udivovat nad tím, co jsme potkali a našli. Přecházeli přes říčky a potoky, procházeli se po mechu a prolézali křovisky, všude to jen žilo. Na večer jsme se vraceli do tábora. Setmělo se. Nebe bylo jasné a měsíc zářil jako rybí oko. Vzduch byl prosycen svěžestí. Během dne jsme potkali posádku elfí stráže, která nám řekla, že zde v lese žijí ještě jejich bratři. Co těmi bratry mají na mysli...netušili jsme. A ani jsme se to nedozvěděli. Akorát nám bylo řečeno, abychom se vyvarovali problémů, které bychom jim mohli způsobit...
Byli jsme asi půl míle od tábora, když tu se začali lesem šířit zvuky křupání větví a chrastění křovisek. Náhle se přede mnou zjevila tajemná osoba zahalená ve stínech. Přísahám bohu, že tam předtím nebyla... Celou dobu jsem hleděl před sebe. Začal jsme těžce polykat... Všichni se lekli a zůstali stát. Náhle se okolo nás udělal kruh o pěti takovýchto postavách. Stáhli jsme se k sobě... Ta postava, co stála přede mnou se začala přibližovat blíž... Vypadala silně. Nebyla oděna na horní polovině těla... Do obličeje jsem ji nemohl vidět... Šla nebojácně a rozhodně... Myslím, že něco bylo špatně... Promluvili k nám... K našemu udivení nás nechtěli zabít, ale pouze nás upozornili, že v lese žijí dráčci, kteří nás mohou jednoho po druhém sežrat dřív, než bysme se stačili vzchopit k odporu..... Všechno se tím objasnilo a my jsme si oddychli. Já zavřel oči a děkoval jsem bohu... Když jsem oči opět otevřel, postavu tam již nebyli..."
Keali Horalský, průzkumník ve vzdálených končinách

HISTORIE TEMNÝCH ELFŮ

Temní elfové jsou další odrůdou známých elfů. Temní elfové mají své specifické schopnosti, chování, kulturu, božstvo, styl boje a vzhled a jiné další znaky, jimiž se vyznačují. Už jenom zmínky o nich sahají desítky tisíc let proti proudu času. Byli tu od nepaměti, stejně tak jako elfové. Ale přesto se liší.
Temní elfové se vyskytovali na každém jiném kontinentu, či jiném světě různě. V různém čase, jiné době, jiném prostředí a úctě. Proč se nazývají Temnými vyplývá z jejich vzhledu. Ale ten má také svoji historii. Ale to by nebylo celé. Svému jménu vděčí také podmínkám, ve kterých žili, s nimiž se museli smířit, prostředí, které je obklopovalo je měnilo a jejich styl života se celkově měnil.
Vše to začalo tehdy, když se na světě začali usidlovat rasy. Božstva začala být uctívána a božstvy byli vytvořeny i některé bytosti. Elfové, kteří byli v mnoha ohledech podobni lidem, nebyli božského původu ale nazývalo se jim božský lid. Ale elfové si připadali na tomto světě sami. Neměli vedle sebe nikoho svého druhu, nebo lépe řečeno nikoho, kdo se jim podobá. Jejich prosby byli vyslyšeny. Elfové se zanedlouho setkali s humanoidy, které ještě neviděli. Vypadali téměř stejně jako oni. Uši měli také špičaté, tiše chodili také. Jenom ta barva kůže a některé zvyky. Šlo o Temné elfy, jak se elfové dozvěděli, jelikož jejich jazyk byl stejný. Ze vzájemného poznání, které nebylo nepřátelské, vyplynulo to, že Temní elfové nebyli stejně jako elfové vytvořeni bohy, ale přírodou. Jediné, co je na jejich původu zvláštního, je to, že jejich nejúctívanější bůh jim na počátku zrození vdechnul několik vlastností a.... schopností.
Nakonec se elfové dozvěděli, odkud vlastně ve skutečnosti jsou. A Temní jim odpověděli tak, jak je to dodnes napsáno v knihách o jejich původu. Temní elfové pocházejí z hlubin hustých hvozdů, kam jen málo proniká sluneční světlo, kde nebezpečí číhá na každém kroku, kde je noci více než dne a kde mají možnost přežít jen ti nejsilnější. Toto byl dlouhá tisíciletí jejich domov. A zde museli přežít do doby, než potkali ostatní rasy, se kterými by se mohli seznámit a nahlédnout do jejich říší. A poté se i ostatní dozvěděli něco o jejich zvycích, kultuře a stylu života. V podstatě se dá říci, na základech toho, co je o nich známo, že jsou nejbližšími příbuznými elfů.

VZHLED

Jsou podobní svým bratrům, Světlým elfům. Jsou štíhlí, obratní, v charismě na tom ale zas tak dobře nejsou. Temní elfové mají takový fialovomodrý odstín kůže, někdy až šedofialový. Nevypadají jako květinky, to vůbec ne... Aby si někdo nemyslel. Ovšem, pod tímto obalem je duše válečníka. Abych nepřeskakoval, začnu od hlavy. Na hlavě mají vlasy, povětšinou černé či hnědé barvy. Ojediněle se vyskytnou jedinci, kteří by měli barvu vlasů zlatou či rezatou. Ale to je opravdu jen málokdy. Uši mají také špičaté ale asi o dva couly delší než mají elfové. Temní elfové mají také lepší sluch. Co se týče jejich očí a obličeje jako celkového, tak jejich oči jsou přizpůsobeny spíše vidění ve tmě. Neznamená to, že jsou obdařeni viděním ve tmě, ale znamená to, že ve tmě vidí, jako by tuto vlastnost měli. Ostatně to bude popsáno ve zvláštních schopnostech. Barva jejich očí je buď zelená nebo modrá. Vousy jim nerostou vůbec. Tělo mívají také drobně místy porostlé chlupy, co se týče podpaždí, zde jim rostou chlupy také. Co se nohou týče, nosí boty, ale také jsou případy kdy boty nenosí, neboť mají vyšší odolnost než elfové obyčejní, a tudíž mohou bez problému chodit bosi. Mají poměrně silná a odolná chodidla, což jim umožňuje chodit po kamenech a stromech bez bot. Co se dále oblečení týče, vzhledem ke své odolnosti povětšinou chodí bez horní části úboru. Když už, tak nosí jenom nějakou vestičku, nebo něco podobného triku či tílku. Spodní část oděvu tvoří plátěné kalhoty zelené či černé barvy.

JAZYK, PÍSMO A NÁRODY

Jazyk Temných elfů je úplně stejný jako jazyk obyčejných elfů. Není v nich vůbec žádný rozdíl, ani v písmu, ani ve výslovnosti. Stejně jako elfové, tak i Temní elfové jsou učenliví. Jsou schopni porozumět řeči lidské i trpasličí. Co se týče učení se jazykům, zvládnou se naučit lidskou řeč, stejně tak zvládnou řeč trpasličí.
Zde už jsem narazil také na to, jak by to asi mohlo být s mezinárodními vztahy. Za celá ta tisíciletí si vybudovali jistou znalost ve světě a určitou oblíbenost jinými. Stejně tak platí tato kritéria od ostatních pro Temné elfy. Abychom pořád neobcházeli okolo hořícího ohně, půjdeme k věci. Temní elfové si nejvíce rozumí s elfy. Dále nejvíce s trpaslíky, pak s barbary a lidmi, nakonec s hobity a kudůky. Proč s nimi zrovna nejméně?? Protože se s nimi za celý ten tok času setkali nejméně. Ale z toho, co o nich slyšeli lze předpokládat, že mezi nimi nebude vládnout žádné nepřátelství.
Jinak s obchodováním je to jasné. Od elfů většinou ani nic nekupují, neboť si to dokáží také vyrobit, ale když už dojde na nějaký ten obchod, většinou jsou to jen nějaké drobné věci, jako šperky, nebo třeba některé hudební nástroje. S trpaslíky obchodují hlavně s ocelí, bronzem a dalšími kovy. Ty od nich kupují a vyrábí si sami své výrobky, nebo je to někdy i tak, že trpaslíkům pošlou kov a materiál, aby jim vyrobili předměty, které by potřebovali. Obchod s lidmi a barbary není moc rozšířen, neboť není prakticky nic, s čím by mohly obchodovat. Snad jen s některými zbraněmi či alchymistickými výrobky. Dále se již nemá cenu zmiňovat o obchodě s hobity, neboť na bližší seznámení nedošlo a tudíž nelze určit, co by bylo asi tím nejvíce kupovaným a prodávaným artiklem.

CHOVÁNÍ

Temní elfové jsou o mnoho krutější než obyčejní elfové. Lze říci, že jsou stvořeni proto, aby bojovali. Když dojde na bitvu, jsou to vždy krvelačná jatka. U chování k ostatním národům lze říci, že jde o jakési neutrální postavení, ale mohou vzniknout dobré vztahy. Temní elfové mohou být sice jen neutrální, ale neznamená to, že by jim mělo být vše jedno. Ba naopak. Pro dobrou věc jsou schopni se obětovat. I Zmateně zlý Temný elf je schopen se pro nějakou věc obětovat. Většinou ale pokud jim z toho kouká sláva a hrdinství. U zmateně a zákoně dobrých je to obětování pro dobré věci bez podmínek ke slávě či hrdinství. Z jejich chování v bitvách lze odvodit, jak výborní a obětaví bojovníci to jsou. Jsou civilizovaní, nechovají se tedy jako tupí blbci. Jsou nevypočítaví a inteligentní a leckdy někoho dostanou.
Největší slabinou Temných elfů je, když je někdo uráží na cti, původu a prostě je pomlouvá (těmi nejhoršími urážkami, co mohou být). Nejhorší jsou narážky na válečníky a to obzvláště, pokud někdo naráží na jejich rodinu (třeba: tvůj otec musel bejt buď slepej, nebo blbej… Takovej xicht bych teda sebou nevláčel… apod.). Pak se Temný elf dovede pěkně naštvat a bezohledně si to jde s oním řečníkem "vyříkat". Nehledí na nic okolo, prostě mu to chce spočítat. Zde záleží na síle vůle. Je to past na Int -6- rozzuří se a útočí/zachová si klid, ale bude pravděpodobně (k%, hoď 51 a více, abys zjistil, že nebudeš útočit) útočit.

NÁBOŽENSTVÍ

Božstvo Temných elfů není tak rozsáhlé, jako jiná božstva. Vlastně všichni bohové jsou jim důležití. Někteří natolik, že Temní elfové jsou ochotni pro důkaz své oddanosti svým bohům, i zemřít. Bohové jsou také symboly jejich národa a myšlení. Časté bývá vzývání bohů válečníky a kouzelníky kvůli úspěchu v bitvě apod. Temní elfové mají pouze šest bohů. Někteří bohové jsou takřka vystihující chování Temných elfů. Zde je božstvo:
Nadrienir - Bůh přírody. Je vzýván, když Temní elfové potřebují pomoc Matky přírody a živelných sfér. Nejdůležitější bůh spolu s Illanirem.
Elenea - Bohyně mrtvých. Stejné jako u Lesních elfů. Zůstávají u ní padlí bojovníci a mrtví Temní elfové. Jejich životy mohou být navráceny přinášením obětí a uctíváním.
Illanir - Bůh síly, života a boje. Nejdůležitější bůh. Je zpravidla uctíván každý třetí den a při každém příchodu novorozeněte. Poté také před bitvou či lovem.
Agenatir - Bůh dne. Je uctíván poutníky, kteří chtějí jeho ochranu při pouti ve dne.
Velarwen - Bohyně noci. Důležitá bohyně, jelikož Temní elfové jsou především v noci schopni nejsmrtonosnějších výpadů. Často ji žádají o sílu noci a o ochranu před nepřáteli.
Urionel - Bohyně lovců. Požehnává lovcům při lovu a je také bohyní dobré nálady a dobrého jídla.
Temní elfové provádějí očistné rituály, při nichž jsou zbavováni činů, které byly zlé (udělali, co neměli). Ty probíhají takto: Temný elf přijde k místu, zasvěcenému onomu bohu, ke kterému se chce modlit, aby jej zbavil zlých činů, které jej trýzní na jeho duši. Samozřejmě, měl by přijít buď k místu zasvěcenému Nadrienirovi, nebo Illanirovi. Až místo vyhledá, položí na viditelné místo nějaký dar pro bohy (neměli by to být ale šperky) a pak se posadí asi pět metrů od místa, kam položil dar. Sedí v klidu a tichu a v naprostém soustředění. Temný elf se při soustředění modlí k bohům a žádá je o zbavení zlých činů, které spáchal. Temný elf přitom ale nic nevyslovuje, pouze navazuje duchovní kontakt.

HIERARCHIE

Co se týče toho, kdo mezi nimi vládne, tak je to prosté. Vládne zde král jako u jiných národů. Ten zastává funkci vládce, vydávání zákonů a různých těch ostatních věcí. Nový král je potomek starého. U Temných elfů neplatí, že nový král musí být vždy muž. Jsou známy případy, kdy funkci krále zastávala žena. Ve vesnicích a městech vládnou něco jako starostové. Jenom jejich možnosti jsou o trochu rozšířené (záleží na úvaze PJ). Mezi Temnými elfy neexistuje žádné rozdělení na majetkové vrstvy nebo podobně. Mimo rozdělení mezi královské příslušníky a obyčejný lid, do něhož patří občané, vojáci, kouzelníci a alchymisté. Málem bych opomněl. Mezi královskou a občanskou sekcí je ještě kněžská sekce, do níž patří kněží a mniši.

KOLIK SE DOŽÍVAJÍ A JAK JE TO S RODINAMI

Temní elfové se dožívají poměrně vysokého věku. Lze zde mluvit, že jejich věk je srovnatelným s věkem trpaslíků. Temní elfové se mohou dožít až 300 let. Je to způsobeno hlavně dobrou životosprávou a tréninkem odolnosti. Více v odstavci Potrava. Jejich přibližný věk, kdy se stávají dospělými je asi tak kolem 18 let, +/- 3 roky. Stáří je pak očekáváno ve 260 letech. Za ten dlouhý čas jsou schopni vykonat několik činů, které budou málokde zapomenuty.
Co se týče rodin, jejich rodiny nejsou tak rozsáhlé, jak by si někdo myslel. Nejmenší počet členů je odjakživa tři (nepočítám prarodiče) a nejvyšší, to záleží už na samotných rodičích (to samé). O potravu se zpravidla stará otec. Matka se stará hlavně o výchovu mladých Temných elfů a snaží se je naučit úctu k bohům a některé zvyky. Z Temných elfů se stávají potom plnohodnotní jednici této staré rasy.

POTRAVA

Temní elfové mají vytříbený vkus pro jídlo. Je to hlavně proto, aby se dožili co nejvyššího věku. Konzumují maso, které je velmi důležité pro růst jejich síly a celkový vývoj organismu. Jako příklad je možno uvést jelení maso, maso divokých kanců, lépe řečeno potom je na místě zvěřina. Ale jenom v omezeném měřítku. Pak také rybí maso a málokdy je použito maso z domácích vepřů. Co se týče stravy rostlinného původu, konzumují hlavně takové plodiny, které jsou bohaté jak na vitamíny, tak na celkovou prosperitu těla. Zde se musím zmínit o tom, že konzumují také různé byliny, které jim jenom prospívají. Lze také říct, že to nejsou žádní "nenažranci", neboť jedí jenom dvakrát až třikrát do týdne.

JEJICH DOMOVY

Temní elfové, stejně jako elfové, si stavějí své domy na stromech. Domy jsou někdy velké jen pro jednoho, někdy pro dva a více. Zde jde ale hlavně o výšku. Jejich domovy se nachází ve výšce asi sedm metrů a více. Lze tedy určit, že budou žít hlouběji v hvozdu. Velikosti vesnic bývají asi tak 20-30 Temných elfů, což nejmenší počet, až 100-200 což je na vesnici poměrně dost. Města mají nad 1000. Ale u Temných elfů je známo, že zpravidla města nestavějí, a dávají přednost malým vesnicím, kde jsou dobře chráněni.

ZVLÁŠTNÍ SCHOPNOSTI

Temní elfové jsou obdařeni těmito schopnostmi: Vidění ve tmě, Lepší sluch. Je to hlavně díky místům, kde žijí a vlivům těchto míst.

Vidění ve tmě
Temný elf má lepší zrak ve tmě, neboť vlastně v šeru žil celý život. Pokud se snese noc, nebo je někde, kde je tma, schopnost se spustí sama. Jde o to, že Temný elf uvidí vše tak, jak je, ale s tím rozdílem, že vidí, jakoby bylo přítomno trochu světlo. Ve skutečnosti tam žádné světlo není, ale on tak vidí. Má zrak tak dobrý, že vidí i padat prach, smítko, či pírko kdesi v dáli. Toto vidění ve tmě lze použít do vzdálenosti 40 sáhů. Od této hodnoty dál vidí mírně špatně. Aby mohl zaostřit zrak, musí přijít blíže.

Lepší sluch
Protože jsou to lovci a zabijáci, pohybují se velmi tiše. Z toho také vyplývá, že se naučili přizpůsobit s okolí a díky jejich dlouhým špičatým uším jsou schopni slyšet to, co normální člověk neslyší. Je proto možné místo naslouchání přímo u dveří, naslouchat třeba deset sáhů od nich (na tomto záleží na úvaze PJ, stejně tak jako u jiných případů).

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Propracované, to ano, ale tohle je podtemní elf! Temní elfové se chovají zcela jinak a přesvědčením bývají spíše neutrální.


 Uživatel úrovně 0

Je to na hovno protoze tady tyto odrudy sou na hovno


 Uživatel úrovně 0

Proč alespoň 1 z 10 není zmd to jsou tak zlí?


 Uživatel úrovně 0

No, tohle je fakt slušné, propracované a vůbec...


 Uživatel úrovně 0

Jo jo, je to dobré


 Uživatel úrovně 0

Sry ze sem hodnotil a necetl to UPLNE cele. Byl sem blb a rozhodne se z toho poucim do priste. Ja se tu zatim jen tak rozkoukavam , tak budte shovivavi. thx
Sprassman


 Uživatel úrovně 0

Kompletní spracování*;pěkná forma* Jediné co snad vytknout je to že jsi si vzal rasu která je velmi často vidět a je hodně používaná a proto mohla být lepší (odost) na druhou stranu jsi jeden z málo kdo to udělal *


 Uživatel úrovně 0

Moc se mi to nelíbylo ale zas tak hrozný to nebylo.Měls originální nápad s tím že jsi to popsal že si říkají temní podle toho jak vypadají.Jak napsal Sprassill.Taky by se mi líbyl větší popis jako například u toho jak žijí.Taky by mohli mít nějaké vlastní zbraně ne?Třeba takovej luk by mi sedl nebo nějaký jejich lovecký nůž.


 Uživatel úrovně 0

Sprassill
Máš recht, že tu někteří plácají pitomosti (ostatně u Dr.Grabefruita to není nic neobvyklého), taky tyhle "zpátečnický keci" nemám rád.
Tak třeba na Asterionu a v Tolkienově Středozemi se temnými elfy označují ti, kteří se v jistém ohledu nezachovali jako ostatní - nikoli na základě vzhledu či tendencí ke zlu.
Ale řekni mi, jak můžeš spravedlivě hodnotit dílo, které sis ani celé nepřečetl? S tímhle přístupem moc nesouhlasím...


 Uživatel úrovně 0

omg nevim co tady vymejslite za pitomosti. Thunderbolt si proste takhle temneho elfa predstavuje a nenuti vas , abyste za nej hrali , kdyz jste tak chytri , napiste temneho elfa vlastniho , kery vam bude sednout. A to s tim ze jsou temni nema spolecneho nic s presvedcenim preci , je tam napsano ze jejich jmeno temni je podle toho jak vypadaji. Cele jsem to necetl ale asi je to dobre , nebo aspon prumerne . je videt ze si s tim dal praci a podle takze davam *** . bye all