Nové Rasy

Almeni Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 37

ALMENI

Popis

Almeni jsou vysocí, štíhlí, mají bílé vlasy, vrásčitý obličej, bílé čočky a krátké světlé vousy (tedy pokud nějaké mají). Jsou štíhlí a mají výrazné tělesné předpoklady např. svaly, poprsí atd … Jejich kůže je do běla, ale ne úplně bílá! Jsou odíváni v kůžích z ledních medvědů či poláních vlku nebo třeba z mamutů (mamutů ?! no co jsme v drd…). Samohřejmě že tam kde není –10 stupnů se neodívají v kůži, přece jenom to nejsou domorodci a mimo jiné by jim bylo horko…U nich doma nenosí kov, co kdyby jim někam přimrzl a nebo kdyby v těžkém brnění spadli do vody ? To ovšem neznamená že ho nenosí vůbec ! Neradi se vystrojují do křiklavých barev protože jsou příliž výrazné a do očí bijící.

Rozdíly mezi muži a ženami:
Důležité je podotknout, že mezi ženami a muži nejsou žádné diskriminační příznaky.

Žena je vyšší, inteligentnější a vynalézavější
Muž je odolnější , o trochu robustnější a umí lépe lovit

Historie

Na počátku věku když byl stvořen svět .byly také stvořena zvířata ,draci, bohové ( Almeni je nazývají Ša‘ka ) a jiná stvoření .No a také byly stvořeni rasy ,byly to trpaslíci,lidé, elfové ,hobiti a Almeni. Trpaslíci osídlily hory , elfové lesy , hobiti úrodné louky ,lidé se rozšířily po krajině jako mor a Almeni už u příchodu se jim zalíbily nehostinné a zmrzlé pláně a tak tam začali budovat svou civilizaci z počátku jen lovili divokou zvěř stavěli budovy podobné tepee akorát více zateplené .Později měli věci jako igloo, pořádné zbraně , také se naučili rybařit .Jejich největší převrat bylo objevení magie a taky její rozvoj pomocí ostatních národu. S magií se jim podařilo pěstovat rostliny přizpůsobené k těm to podmínkám v tu dobu u nich hrálo velkou roly OCHOD ve kterém nakupují kov , dřevo atd. na oplátku mohly nabídnout diamanty a kvalitní kůži divokých zvířat. Postupně začaly budovat svůj ekonomický systém ,lepší obchod ,magii ,bojová umění ,města ,hospody, siccovské sítě, kulturní domy a tak dále.V dnešní době jsou na slušné společenské úrovni.

Jejich styl život

Žijí v ledových budovách ,které mají zdi z uhlazených ledových kvádrů a cihel ,Místo střech mají průsvitné kopule s otvorem místo komínu . V otvorech na okna mají zaražené tlusté skleněné desky v dřevěných rámech a pevně utěsněné. Na podlaze mají dřevěné parkety s vysekanou dírou do ledu pro pohodlné chytání ryb…Každý 7 den drží půst a den míru to znamená že nejedí maso a nezabíjí žádnou zvěř ,ti co urazily nebo naštvaly své bohy tak půst drží déle(3k6 +5 =kolik dní) .Je zde klasická hierarchie , z otce na syna už mnohá staletí…Co bych mohl dodat je že nejhorší trest je zde vypálení velkého V na čelo a poté je jedinec vyhoštěn ,mimo zem pod trestem umučení když se vrátí zpět ….druhý nejhorší trest je umučení….

Způsob obživy

Živí se převážně masem z místní zvěře ,pak zásobami z dovozu a plody místní magicky vytvořené rostliny T¨hanGa. Tato rostlina vypadá jako rajčata ,ale plody jsou ve větších množství a jsou bílé ,pěstují se v budovách speciálně vytvořené pro tyto účely.Na lov divoké zvěře používají oštěpy,sítě,návnady a pasti.Také mají výborné techniky zpracovávaní kůže a masa a jdou dobře na odbyt.

Náboženství

Hlavou náboženství je Arcikněz (kněz Tvořitele) má 2. největší postavení v zemi, 1 . má král . Dále pod nim je 12 veleknězů ,kteří jsou zasvěceni všem 12 bohům .
-Už jsou tu jen řádový knězi ,kteří jsou zasvěceni jednotlivým bohům.
-Alespoň v každé vesnici či městě je jeden kněz
!Tyto úřady mohou vykonávat pouze ženy!
-Almeni staví bohům chrámy ,katedrály,domácí oltáře atd.
- řádoví knězi mohou pomocí svého zasvěcení mohou sesílat jednoduché kouzla .Ti co mají výší zasvěcení nebo jsou oddáni celý život či za jiné penále mohou sesílat lepší kouzla.Je jasné že veleknězi mají nejsilnější kouzla

Božstva (ŠA-KA)

-Bohové vypadají jako Almeni s pohlavím různým a někdy i neurčitým …např: bohyně krásy a zpěvu bude určitě moc hezká ale naopak bůh Temna ,násilí a smrti bude škaredý ,ošklivý a nechutný…
-bohové můžou (ale nemusí) mít mezi Almeny své oblíbence a nemusí to býti kněz , je pravděpodobné že mu dá nějaký dar ,bude ho ochraňovat a radit mu.
Bohové jejich kouzla
Tvořitel kouzla všech +kouzlo tvoření (co se dá od toho to kouzla čekat)
Země ,větru přivolej vítr,urugán,hněv Zemětřesení,hněv země
Ledu a divočiny vyvolej velkou ledovou bytost, Zamrznutí ledu,nenávist divočiny Láska/nenávist divočiny
Počasí ovládni počasí, přivolej(slunce , Bouři atd.)
Přátelství a věrnosti láska,nenávist ,přátelství , Nepřátelství,utiš hádku
Živých tvorů daruj život(jako u druida)
Kovářů a klenotníků pomoc při kování,zlatnictví, najdi vzácný kov
Života a osudu předpověď budoucnost, Minulost, najdi živou bytost
Smutku a smrti zesmutni,zruš smutek,přivolej Lítost,zruš lítost,zabij
Snů a myšlenek čti myšlenky,přivolej sen, Nažeň strach,ukidni
Hrdinství,udatnosti a boje bersekr ,kamenná kůže,zvyš Morálku,zeslab,zvyš pověst
Lovu uspi zvíře,najdi zvíře,přivolej Zvíře ,pomoc při lovu
Krásy a zpěvu zkrášli, zalíbení,zpěv pravdy, Zlepší hlas
Temna ,násilí a smrti !!!!!ani sám nechci vědět!!!!! (absolutně zapovězený,uctívají ho jen absolutní vývrhel)

Zvláštní schopnosti

Mají větší schopnost přežít v ledové divočině než ostatní rasy a v této ledové divočině mají z ostřené smysly . Umí dobře lovit ryby a divokou zvěř .
A mají neuvěřitelnou vlastnost a to že se na sněhu téměř nepropadají a také např. na písku nebo v bažinách atd.

Rasa pro hráče

Sila=10-15
Obratnost=10-15
Odolnost=10-15
Inteligence=7-12
Charisma = 1-16

OPRAVY
Síla= +2
Obratnost= +2
Odolnost= -1
Inteligence=-1
Charisma= +0

U ŽENY : inteligence = 9-14
U MUŽE : odolnost = 11-16

-jejich rodovou zbraň vyrábějí z kvalitního dřeva a kovu z dovozu ,je to oštěp ,jejich nejoblíbenější zbraň .Používají ho už po staletí k lovu a obraně.Oštěp je ze dřeva takového aby dobře letěl a kovový hrot má zpětné háčky a by udělali co největší zranění.
-u normálního oštěpu mají +1 a jejich oštěp z domova má parametry 6/+2

- jejich přístup k válce je asi takový: „Jestli tady někomu budeme vadit tak ať si zkusí dobít naší krásnou zem a my po desetiletí volného rozvoje nabrousíme naše meče a očistíme oštěpy a pak budou mít co dělat s naší výbornou obranou “
-Žíjí 55 let . Ale nezapoměn na to že i každý člověk se nedožívá 90 let, i když nějací žijí i déle…např. Arciknežka o kterou je dobře staráno se dožije dost…
-jejich národ není války chtivý ,nemají v lásce drancování,rabování ,znásilnování atd. ale i tak to jsou dobří válčníci…
-mezi Almeny se nevyskytují žádní ZkZ jedínci ovšem někdy se objeví nějaký ten náchylník ke zlu…( ZmZ) ,ale také se méně vyskytují ti nerozkodní (ZmD). Doporučuji PJejovi pokud jeho hráč chce hrat za ZmZ nebo ZmD tak ať hodí na procenta například 30-40 % (PJ ať si upraví podle svého světa) ,když hodí více tak bude NEUTRÁLNÍ když bude méně tak bude mít své vysněné přesvědčení…
-Almeni necítí žádnou nenávist k rase jako například trpaslík k elfovy

tabulka pro nerozhodné
Hod 1k6 1 2 3 4 5 6
Předvědčení ZkD ZkD ZmD N A ZmZ

-hráč nebo PJ si musí uvědomit že Almeni nejsou zrádní ,nelžou a vždy své slovo dodrží (teda alespon né ty ZmZ ale i ti vždy své slovo vždy dodrží…hlavně když někomu slíbý že ho zabijí) .

-výška: 170-210coulů
-skupina: B
-váha: 1300-1600mn

-Almeního druida dodám později

zvláštní poděkování: TUAX

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Nápad de ale jinak nic............


 Uživatel úrovně 0

mě se to líbí velice


 Uživatel úrovně 0

podle mě docela zajímavý, mě se to alspoň líbí i když by to chtělo něčím zpestřit


 Uživatel úrovně 0

nic moc pruměr ale dobrej zaklad


 Uživatel úrovně 0

Tuax: no jak myslíš... Ale jenom mě zarazilo jaký příspěvky dostávaj 1* a 0* , no a pokud ho posoudím s tímto zdá se mi tenhle příspěvek ještě dost dobrej....ale každej máme nárok na svuj názor ne?


 Uživatel úrovně 0

Souhlasim s Tuaxem.
Hezkej pokus, ale takhle zpracovaný je to nepoužitelný.
Příště si to po sobě aspoň přečti.
1* [za snahu]


 Uživatel úrovně 5

Ixidor - tohle není nadprůměrný příspěvek, tohle je hluboce podprůměr, a nenuť mně sem napsat komplexní rozbor!

Dokud se uživatelé nenaučí rozeznávat kvalitní příspěvky od bludů, bude to na tomto sevru dost zlé ...


 Uživatel úrovně 0

Marcus: Upřímně nechápu co ti na tomhle příspěvku vadí na tolik, že si mu dal 0*. Už jenom z toho důvodu, jaké příspěvky dostávají počet hvězdiček ( tedy, abych byl přesnější. Hvězdičku ) 1*, které jsou na mnohem nišší úrovni než příspěvěk tento. Je to, ale tvoje volba a byl bych rád kdyby si jí ( tedy alespoň mě) zdůvodnil trochu jinak a lépe než "absťákem". Tak doufám, že se dočkám odpovědi.
Jinak tomuto příspěvku dávám zasloužilé 3*, protože je podle mě na úrovni nadprůměrné. Ixidor


 Uživatel úrovně 5

Osobně bych tuto rasu neschváli, byly mi páva odebrána dřív, než jsemji sithl zamítnout a už vůbec nechápu to zvláštní poděkování na konci, vždyť jsi s tou rasou v podstatě nic neudělal ... Ale nebudu zde již plýtvat kritikou, předchůdci toho napsali již dost .


 Uživatel úrovně 0

Hmm, tak po Marcusově geniální pitvě a Textorisově rozsudku smrti na základě seznamu hříchů už není moc co psát. Já napíšu jen to, že by Textoris mohl psát srozumitelněji i za cenu menšího prožitku :-) a že s výše uvedenými pány souhlasím.
Ale když to srovnám se zbytkem, tak na 0 to u mě zas není. Dám 1*.