Nové Rasy

Gargantuan Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Gargantuan

Síla Obratnost Odolnost Inteligence Charisma
11-16 8-13 11-16 6-11 1-11
+2-1+2+2-4
  • Velikost: C
  • Váha: 1500-3000mm
  • Pohyblivost: 10

Gargantuan je přerostlá ještěrka chodící po zadních končetinách, přizpůsobených k co největší stabilitě. Na všech čtyřech končetinách má drápy dlouhé 20 coulů, které se díky jejich dostatečné tvrdosti dají využít k boji, i když se například o kov mohou zlomit (pravděpodobnost 30%). Pokud gargantuan bojuje jednou rukou, jeho útočné číslo je 2+0-1, pokud oběma, tak 4+0+2. I když na sobě tato ještěrka nemá žádnou zbroj, její obranné číslo je rovno dvěma díky její tvrdé, tmavě zelené kůži (pokud má na sobě nějakou zbroj, toto základní obranné číslo se počítá u nechráněných míst). Samci gargantuanů mají vzadu na hlavě dva malé rovné rohy.

Zvyky:

Každý kmen gargantuanů uctívá nějakého draka jako svého boha. V blízkosti jejich hlavního města leží posvátné místo zvané Dragoport, což je podle zvěstí místo dračího poklidu. Každá vesnice má také svého šamana, který jí přináší od draka poselství. Jelikož jsou tyto trochu přerostlé ještěrky spíše primitivním národem, je u nich zvykem obětovat jednou ročně jednu gargantuaní pannu pro usmíření draka. Oblíbenou činností gargantuanů je také hledání draka - i dvacetičlenné skupinky se vydávají na tuto nebezpečnou výpravu.

Způsob života:

Samice gargantuana může mít najednou až tři mláďata. První dva roky po narození je mládě u matky v jejím břišním vaku a ve třetím roce se učí samo pohybovat a poznávat okolí. V pátém roce se již pohybuje velmi mrštně a dokáže si i něco ulovit a v sedmém roce se stává nebezpečným predátorem velkým jako dospělý člověk. V tom samém roce se také chodí něčím vyučit a toto studium končí v jeho patnácti letech. Ve škole se gargantuan učí mimo jiné počtům, lidské a gargantuaní řeči a také čtení a pokud je rozhodnutý stát se bojovníkem, dostává navíc speciální výcvik.
Ve svých patnácti letech, kdy už jsou plnoletí, se gargantuani buď vydávají do světa, pokud se vyučili dobrodruhy, nebo se usadí a po sňatku (obřadu) založí rodinu. Hlavní náplní jejich života je pak ochrana draků a svých blízkých příbuzných. Nevěsta, kterou si ženich vybere, musí být vyplacena pěti kravami.
Školy těchto ještěrek jsou vlastně jen o něco větší chatrče než ty obytné a zároveň se v nich učí přibližně deset mláďat .
Jejich vesnice mají cca 200 obyvatel - pokud méně, škola v nich většinou není a gargantuani musí chodit do jiné, nejbližší vesnice. Město má kolem 2000 a více obyvatel a například hlavní město Ghan má 150 000 obyvatel.
Na celém světě je Gargantuanů asi pět miliónů a z 97% žijí na jižním poloostrově. Dožívají se až 85 let.

Stavba obydlí:

Gargantuani žijí uprostřed hustých lesů hlavně na jihu země, většinou v kulatých dřevěných chatrčích, které mají okolo deseti sáhů v průměru a na výšku měří přibližně pět sáhů. Střecha je pokryta velkými listy, které jsou k sobě svázány lany. Tyto příbytky jsou většinou vybaveny postelí, stolem, nějakou skříňkou a malým ohništěm uprostřed s otvorem pro kouř ve střeše. Chatrče jim většinou slouží po celý život, pokud ovšem nepřijde nějaký hurikán, které však naštěstí nebývají na Jižním poloostrově častým jevem.

Způsob obživy:

Každá Gargantuaní vesnice má alespoň 2 lovce. V případě, že by byl jeden nemocný nebo zraněný, druhý ho musí zastoupit. Lovci jsou většinou vyzbrojeni lukem s nejmíň 20 šípy, alespoň dvěma oštěpy a zubatým mečem, což je jejich rodová zbraň - jedná se o střední, obouruční meč délky 1-2, váhy 55mm a s parametry: 6+1+1. Dále s sebou často mívají také stahovací dýku.
Lovců není mnoho - zhruba jeden na padesát obyvatel - protože ne všichni jsou natolik odvážní, aby se pouštěli do nebezpečných výprav za zvěří. Většinu lovců tvoří muži, avšak byly tu i takové ženy - například Gamuana - které patřily k nejlepším ve svém oboru.
Lovci jsou pro vesnice nesmírně důležití, protože gargantuani jsou velmi závislí na mase - těžko byste mezi nimi hledali vegetariána. Častou úpravou masa je zabalení do listí a poté opečení na prudkém ohni.

Historie a vznik:

Říká se, že gargantuani byly na světě už s dinosaury, ale nejsou o tom žádné důkazy. Vyvinuli se z ještěra zvaného Gabuan, který již vyhynul. Poprvé byli gargantuani spatřeni před asi 200 lety objevitelem Krištofem Kolomolotovem, který na ně narazil při své výpravě v amazonských lesech. Teprve asi před 50 lety byla jejich kultura lépe objevena Gunarem von Barkem, který se s těmito ještěry seznámil a naučil je lidské řeči. Gunar také uzavřel mír mezi gargantuany a lidmi, čímž zastavil neustálé rozepře. Když je potřeba gargantuanů ve válce, nikdy neodmítnou své spojence. Asi nejznámějším náčelníkem byl Gaun Tuan, který se svými vojáky rozprášil invazi nemrtvých na severu. Za tyto činy byl později gargantuaní lid odměněn celým Jižním poloostrovem na kterém doteď žijí. Jsou nakloněni lidem díky území a dodávce zbraní a potravin.

Řešení problémů s drápy:

Jak už jsem na začátku psal, gargantuani mají dost dlouhé drápy, které si ale s výjimkou období války zkracují podle svých osobních potřeb. Kovář si je zkrátí na 5 cm, lučištníci je zkrátí úplně, atd. Drápy, které rostou rychlostí asi 5 coulů za měsíc, si zkracují pomocí speciálních nůžek.

Zákony:

  1. Gargantuan nikdy nenapadne nikoho bez důvodu.
  2. Gargantuan nikdy nezabije nikoho bez důvodu.
  3. Hlavní slovo má vždy náčelník.
  4. Uposlechnu rozkazu náčelníka.
  5. Nikdy neublížím drakovi!!!!!
  6. Vždy pomůžu Gargantuanovi v nouzi.
  7. Nikdy nepodvedu svoji ženu/muže.

Sociální vrstvy:

Gargantuani se rozlišují jen podle velikosti stád. Náčelník, který má velké stádo je uznávanější než ten, kdo má stádo malé, což ale neznamená, že ten s menším stádem nemá stejná práva. Ten bohatší má třeba větší chatrč, „dražší“ manželku a podobně. Náčelníkem se může stát jen ten, kdo je uznávaný, proto náčelníci bývají většinou hodně bohatí.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

No nevím, cpát velké ještěry do dračího doupěte. Možná jsem trochu konzerva, Je ale vidět že jsi se snařil.


 Uživatel úrovně 0

Moc krátké, nudné a nepropracované, celkově je to prostě slabé!


 Uživatel úrovně 0

Já v téhle diskuzi doufal, že když autorovi přes diskuze sdělíme co by měl vylepšit, a co se nám naopak líbilo, mělo by to být pro autora potěšující... Ale za vzniklé neshody a hádky se omlouvám, nevěděl jsem co to může způsobit.... Jo a s Alcatorem jsem to myslel jako, že jim tak trošku vadí chybějící detáilky( i když vím že by se vše mělo dotáhnout do konce...), měla to být pouze drobná narážka... Opravdu se omlouvám


 Uživatel úrovně 0

Omlouvám se všem diskutujícím, Sukovi i těm, které jsem snad vyrušil, naštval, znechutil apod. V mém záměru rozhodně nebylo znehodnotit diskuzi.
Všem se tedy ještě jednou omlouvám.

S úctou Vám přeje hezký zbytek dne


Athos


 Uživatel úrovně 5

Prosím, diskusi jen o dílu, ne o dalších serverových záležitostí Alcatorem počínaje Lordem Alfikem konče.
Pokud bude mít autor zájem na změnách, pak by měl kontaktovat především mě a měl by to řešit především on. A ne vy dva. Jak je vidět, tak se autor u příspěvku zatím ani neukázal, tedy nějaké vychytávky nebo odpovědi jsou velmi nepravděpodobné.

Ad přesvědčení - to s tou globální neutralitou není moc chytré. Jednak to podporuje myšlenku, že každý člen rasy je jak přes kopírák a druhak to nemá žádnou logiku - přesvědčení se dá solidně vyčíst z textu. (i když je samozřejmě chyba, že tam není) - kdybyste četli diskusi pod vámi, tak to víte.

Takže - diskusi jen o příspěvku, prosím.


 Uživatel úrovně 0

Vsak já nevim jak by se to počítalo u Alcatora a spol. protoze znás Alcatora a ty co maj jiny nez zluty hvezdicky.....(jestli by se to pocitalo...)


 Uživatel úrovně 0

Ebrithil: Třeba jako II. vydání Gargantuana? Opravené a doplněné? To by byl dobrý nápad.
Já mám ještě jeden dotaz na autora:
Bylo dílko v dílně?

S úctou


Athos


 Uživatel úrovně 0

Athos: ale ja nevim jestli to jde doplnit.... coz je ten problem..., ale udelat treba pokracovaní, to by byl napad, víš jak to myslim....


 Uživatel úrovně 0

Ebrithil: Autor by toho měl doplnit a opravit na tomto dílku ještě docela dost, tím ho ovšem nechci urazit.


 Uživatel úrovně 0

jasně, správně by to tak mělo být, ale autor má v rukou stvoření a tak by to tam mohl doplnit...( nemyslim předělat, ale napsat do diskuze...)