Nové Rasy

Taurin Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Taurin

VÝŠKA: 150 – 200 coulů
VÁHA: 1100 – 2000 mn. (55-110 Kg)
TŘÍDA VELIKOSTI: B

Popis:


Tauriňané jsou vzhledem podobní lidem a barbarům. Jsou velice inteligentní, obratní, a zároveň silní. Za to se netěší velikou odolností, i když žijí v horách či lesích. Ostatních ras se většinou straní, proto nebývají moc známí. Řadoví Tauriňané se živí jak zemědělstvím, tak i drobným průmyslem jako kovářství, kamenictví, koželužství, těžbou dřeva a obchodem mezi jejich vesnicemi.
Z řad Taurinů vystupují hrdinové především jako hraničáři a ne moc slavní a úspěšní kouzelníci či válečníci.

Tabulka vlastností a oprav
SílaObratnostOdolnostInteligenceCharisma
Taurin (muž)Vlastnost:11-1610-159-1411-166-16
Oprava:+20-1+2-2
Taurinka (žena)Vlastnost:10-1510-158-1313-187-17
Oprava:+10-2+3-1

Tauriňané bývají mírumilovní, hodní, upřímní a skromní. Jsou ovšem i výjimky avšak tito hamižní a krutí Tauriňané bývají vypráskáni z vesnice a stávají se odpadlíky.

Tabulka určování přesvědčení
Hod 1k10:12345678910
Přesvědčení:ZkDZkDZmDZmDZmDNNNZmZZkZ

Původ


Říká se, že kdysi dávno když býval svět ještě pod řádem chaosu se hrstka lidí odtrhla od ostatních a daleko na úpatí hory Markat založili novou vesnici, kde si byli rovnější než kdysi ve městech lidí. Zvolili si radu, která je vedla a starala se o vesnici. Začínali se zemědělstvím, později i z drobným průmyslem. Válkám se vyhýbali jak mohli, ale zastihla je velká válka mezi rasami. Vesnice byla srovnána se zemí - zbyli jen sutiny. Ti co přežili, utekli do hor a začali znovu. Postupně se začali šířit a od svých předků lidí se kromě vzhledu daleko vzdálili svými vlastnostmi, dovednostmi a schopnostmi.
Snem každého Taurina je objevit sutiny vesnice na úpatí hory Markat a popřípadě založit zde novou vzkvétající vesnici.

Život ve vesnici


Už jsem zmiňoval, že vesnice bývají umístěné na krajích lesů či hor, což také ovlivňuje život občanů vesnic.
Tauriňané obvykle (spíš zpravidla) nemívají veliká města, ale střední až velké vesnice o 50 – 100 obyvatelích. Větší vesnice jsou u obchodních stezek či na úrodné půdě v údolích a menší například u pramene vody v lese či horách.
Pokud je vesnice u lesa, obyvatelé si staví chýše ze dřeva, pokud v horách tak mají i kamenné příbytky.
Podle polohy vesnice se řídí i život a řemesla Taurinů. Tauriňané u lesů se živí převážně zemědělstvím, těžbou dřeva, lovem lesní zvěře, obchodem atd. V horách se mohou živit kamenictvím, kovářstvím, i tou těžbou dřeva (ale ne v takovém množství jako jejich „kolegové“ v údolí) a samozřejmě obchodem.
Ve vesnici Taurinů se najde plno užitečných vynálezů – nejčastěji jednoduchých strojů pro usnadnění práce v hospodářství jako vodní kladivo či kladkostroj na těžbu kamene apod. K usnadnění své práce používají i spoustu zvířat za to si jich opravdu velmi váží, a když zabíjí zvíře na maso, kůži a ostatní potřeby tak ho zabíjejí rituálně, přičemž zvíře uctívají a děkují mu za jeho maso, práci kterou vykonalo apod. Část také zanechají bohům jako oběť ale to až níže. Drobné vynálezy na usnadnění práce je důkaz tvořivosti, vnímání a inteligence Taurinů.

Postavení občanů ve vesnici

    1. vrstva: rada vesnice
    2. vrstva: obchodníci a majitelé velkých dílen
    3. vrstva: dělníci a samostatní řemeslníci
    4. vrstva: chudina a nezaměstnaní

Všichni občané jsou svobodní a mají právo (právo ne povinnost) pracovat! 2. a 3. vrstva platí daně a volí radu, která se stará o chod vesnice a pořádek ve vesnici (soudy, strážní atd.). 2. vrstva má nad 3. jenom tím, že je zaměstnává, ale jakýkoli dělník může založit dílnu či obchod – pokud na to má prostředky a stát se tak 2. vrstvou. Ženy nemusí pracovat a mají volební právo.

Rodina
Tauriňané uzavírají sňatky na celý život. Když je ve vesnici svatba je to vždy veliká sláva. Pár oddává kněz vesnice a na slavnosti se často setkává celá vesnice pohromadě. Sňatky uzavírají od 20 let až po smrt (dožívají se 80 – 90 let). V jednom domě žijí až 3 generace (prarodiče, rodiče a děti). Muž obvykle pracuje a stará se o finance, zatímco žena se stará o děti a drobné práce doma (vaření uklízení apod.) jak ovšem později zjistíte tak žena má výsadní postavení a je uctívána a každý muž si své ženy velice váží (pokud to není nějaká potvora což se ovšem nestává často)

Náboženství a vojenská moc


Uprostřed ve vesnicích Taurinů najdete větší přístřešek kulatého půdorysu, který chodí všichni navštěvovat během celého dne. Vevnitř je kněz v dlouhé černé róbě až a zem s vyšitým znakem na zádech Taurinského náboženství a přívěškem kolem krku se stejným znakem – slunce a trojitým křížem před ním. Znak vyšitý na róbě je obvykle barevný či zlatý a přívěšek je odlitek se stříbřitě lesklého kovu – obvykle stříbra a je nebarvený. Uprostřed chýše je soška boha, kterého vesnice uctívá nejvíce se svým zvířecím doprovodem (například bůh nebes v doprovodu sokola, bohyně vody s rybou apod.). Ano,Tauriňané jsou polyteisté! V této chýši se Tauriňané modlí samostatně a žádné velké mše či něco podobného se nekoná pouze rituály pod širým nebem (nejčastěji na nějakém kopci či u řeky), které koná kněz vesnice (obvykle je jeden a má jednoho učedníka) např. obětování zvířectva určitému bohu (bohům), aby se smiloval či když žádají větší úrodu apod. jak je popsáno výše.
Tauriňané též uctívají ženy. V čele rady vesnice obvykle stojí žena. Kdo ublíží či zabije ženu je souzen a podle svého činu i odsouzen od vězení, přes službu dotyčné ženě až po smrt.

Pro PJ: V chýši nemusí být soška boha Olafa, může jít o kteréhokoli boha se svým zvířecím doprovodem, podle toho, jakého boha vesnice uctívá.
Pokud Taurin bude bojovat se zvířaty (i když ho napadnou), bude si hodně rozmýšlet jestli je zabije bez důvodně - bude se je snažit odehnat, či útočit na plocho. Pokud bude mít Taurin hlad, a bude v lese, tak než zabije zvíře, provede jakousi jednodušší formu rituálu při zabíjení zvířete a posléze poděkuje bohům ve formě oběti - části masa a kůže zvířete. Proto,při zabíjení zvířat dobře rozmysli, jestli ho nepotrestat ubráním zkušeností za hraní proti svému přesvědčení!!!

Jak už jsem zmínil na začátku, Tauriňané jsou mírumilovní a neženou se do žádných válek, sporů či konfliktů tudíž nemají žádnou armádu, akorát stráže ve vesnicích v koženém až kroužkovém brnění s širokým mečem či halapartnou. Také na ně nemá kdo útočit – žijí si svůj oddělený život, nikomu nevadí a nemívají plné městské pokladnice.

Schopnosti:

„Sluch“
Taurin nemá ultrasluch jako Kroll, ale normální avšak zdokonalený sluch. Což je kvůli životu v klidných lesích a horách. Proto slyší i to co ostatní ne. Proto u házení na naslouchání či nápadnost zvuků se pravděpodobnost o jednu třetinu zvyšuje.

Jako Pj mu můžeš podávat tajné informace, že slyší v jeskyni skřety zatím co ostatní si dávají večeři apod. i bez házení na pravděpodobnost.

„Postřeh“
Pro svoji všímavost a tvořivost si Taurin přičítá +5% na postřeh pro hledání mechanismů


„Nosnost“
Jelikož nejsou Tauriňané zvyklí na dlouhé cestování a tahání věcí – mají na to svá „udělátka“, proto při určování nosnosti postavy ber jako kdyby měla bonus o jedna menší (postih o jedna vyšší).

„Pohyblivost“
Nejsou zvyklí na daleké cestování proto má Taurin pohyblivost 10

Rodová zbraň:


Jedná se o speciální dlouhý luk z ebenového dřeva – tudíž je černý, velice pružný, ale těžký. Dokáže ho vyrobit jedině Taurinský Druid vlastnosti luku vidíte v tabulce. Vysoká cena je udána proto aby si hrdina tento luk zasloužil a neměl ho žádný obejda na 1. úrovni!!! Druid neprodá luk za méně peněz i když Tauriňané nejsou hamižní a Druidové už teprve ne.

Postup výroby: Už vyřezaná dřevěná část luku se naloží na dva až tři dny do lázně s bylinkami, které Druid dobře rozpozná (listy těchto bylin rozdrtí a naloží do lihu), ukotvený při dně kameny či přivázán, aby byl celý ponořený. Po vyjmutí z lázně nechá Druid luk usušit a poté na něj natáhne tětivu – luk je hotový. Lázeň dává luku ebenovému dřevu velkou pružnost, které ve skutečnosti je těžké, ale ne moc pružné. Luk nemá na sobě žádný kousek kovu či tvrzení je čistě z přírodního materiálu.

Taurinský dlouhý luk
SZútočnostdostřelváhacena
krátkýstřednídlouhý
6+117335413 mn2000 zl.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

já bych to podrobnějc popsal ale jinak hje to good jen tak dál


 Uživatel úrovně 0

Dobrá rasa. Už za ňu hrám :)


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrá rasa hlavně pro hraničáře jakým je můj přítel Viking the Great, avšak jak už tu bylo psáno je to málo popsané a každý si tuto rasu představuje jinak a proto vznikají zbytečná nedorozumnění, ale jinak úctyhodná práce.
Čest Jouda


 Uživatel úrovně 0

to Sprassill: vzhledem se neliší od lidí to už jsem několikrát psal stačí si přečíst starší příspěvky, a proto jsem to nerozepisoval. když jsou na 90% stejní. A pro by to nemělo být??? ve skutečnosti má žena a muž průměrně rozdílné vlastnosti ať už he to síla, odolnost ale i postřeh atd...


 Uživatel úrovně 0

no ani nevim ja k vypadaji , mohlo by to byt vice popsane a taky je divne to rozdeleni na vlastnosti podle muze a zeny. to by byt nemelo . Ale jinak dobre urcite ve sve praci pokracuj


 Uživatel úrovně 0

Mě se to líbí a ve hře se za něj hraje velmi dobře.


 Uživatel úrovně 0

to TheLost: to už je čistě na PJ, pokud se PJ dohodne s hráčem, že bude hrát na supermana, může mu ho tajemný chlapík v černém v noci přenechat na prahu domu. Je samozřejmě možné, jestli hrdina zachrání několikrát vesnici, tak mu ten luk klidně věnují či se na něj složí... je to opravdu věc PJ


 Uživatel úrovně 0

Výtečně zpracované nemám co vytknout, jen bych se chtěl zeptat autora:Musí si i Taurin tento meč koupit nebo si ho po několika skutcích zaslouží a dostane ten luk?
Děkuji TheLost


 Uživatel úrovně 0

To Raindancer: konečně někdo, kdo pochopil, jak jsem to s tou rodovou zbraní myslel - aby ji neměli hrdinové hned od první úrovně, ale svět Drd je plný kouzel, magie a tajemna tak proč by "vylouhování" dřeva v koupeli, jak říkáš, plné magů od druida nemohlo zlepšit vlastnosti dřeva??? a to ebenové dřevo jsem vybral schválně proto, že je drahé, není běžné, a je černé (aby luk byl odlišný na první pohled a kdyby se měl lakovat, tak by to bylo divné, a druid by to asi nedělal). Bouhužel jsem později zjistil, že je těžší a méně ohebné a to jsem chtěl změnit, tak jsem vymyslel magický postup v lázni.

To jméno nevzniklo podle slova Taurus, to tě můžu ujistit a nehledej v tom úmyslné spojení.

Když je někdo z řad Taurinů nezaměstnaný tak to pravděpodobně nebude nějaký lenoh, ale asi bude nějak postižený. A protože znají Tauriné slitování, tak ho nevyženou ( to by znamenalo jeho smrt), ale stará se o něj rodina, s tím že nemůže chodit k volbě rady což pro něj nebude nějaký velký trest.

Myslel jsem že to bude jasné, když jsem napsal, že jsou podobní, myslel jsem vzhledem - na první pohled nejsou odlišní. Liší se hlavně chováním.

A nakonec, to že je ta rasa trochu přesílená, to jsem uznal - hlavně jsem udělal chybu v opravách inteligence nemůže být +3 - to by kouzelník mohl mít inteligenci 22/+5 což je podle pravidel nemožné. Už ale s opravou nechci obtěžovat Coura, určitě má jiné věci na práci, a proto si too kdyžtak před vytisknutím upravte na opravu u inteligence u muže +1 a u ženy +2. Tím se i vyrovnají opravy na celkový součet 0

A díky všem za hodnocení


 Uživatel úrovně 0

No, nejdřív jsem se opravdu lekl toho, jaká to je vazba, tak trochu jako nějakej superčlověk a také mi opravdu vadí, proč by měly být ženy inteligentnější, muži ošklivější, ženy slabší apod. ale to dělá spousta lidí...

Další věc - turbosilná rodová zbraň - budíž, chválím, na rozdíl od ostatních vysokou cenu, alespoň s ní nebude pobíhat vystrašenej puberťák na první úrovni - co jsem ale nepochopil, proč by měla nějaká koupel zlepšit vlastnosti luku a proč by měl být ebenový? Ebenové dřevo je opravdu hezké a drahé, ale bohužel těžší a méně ohebné, než spousta jiných druhů dřev - proč by měl někdo dělat luk z nevyhovujícího dřeva a mácháním v sudu s lihem ho vylepšit na požadovanou mez?

Dále jméno - jak určitě víš, Taurus je označení pro býka a to (velmi mírně změněno) znamená v latině, francoužštině, angličtině,... býka - proč tak tedy pojmenováváš lidi (ale neboj, tohle neberu jako nějaké velké mínus, jen se mi to nezdá).

Zlepšení postavení žen chápu, alespoň nějaká změna od jejich diskriminace :-) ale co nechápu je poslední vrstva - chudí, dobrá, ale nezaměstnaní? to by znamenalo, že se mu nechce pracovat (protože jak píšeš možnost práce mají všichni) a tudíž by byl přítěží společnosti a pijavicí - takoví by asi byly vypráskáni z vesnice, podle toho jak to tam píšeš...Dále bych se asi rozepsal více o podobě a vzhledu tohoto národa, protože mi příjde, že jen pouhé "jsou podobní lidem a barbarům" nestačí - v čem jim jsou podobní? Pokud se neliší od lidí, nebo barbarů, proč jsou speciální rasou? Jen pro to že žijí trochu odlišně? Nebo jsou snad to snad kříženci mezi nimi?

Ale přesto vidím práci a vývoj, a to já oceňuji nejvíce. 4*