Nová Povolání

Jezdec Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Jezdec je odvětví hraničáře na 6. úrovni. Tento hraničář se na čas přestal věnovat kouzlům ale místo toho se specializoval na boj a jízdu na koni. Z toho důvodu má při boji z koně +4 k iniciativě a od 10. úrovně dokonce +6. Dále se zbraněmi podobnými kopí (dřevec, halapartna, píka, kopí samo) má při boji z koně +2 k ÚČ, +1 k Útoč. A +1 k OČ. Má také všechna hraničářova kouzla.Při boji z koně ostatními zbraněmi – krom střelných a vrhacích – má bonus pouze +2 k ÚČ. Jezdec smí používat nanejvýš koženou zbroj, štít (na koni od 12. úrovně) a ze střelných a vrhacích pouze dýky a luky.

Soužití s koněm

Když má jezdec přes 4 úrovně (např.: od 6. do 10.) stále stejného koně (nikoli stejný druh) sžije se s ním. To znamená, že koni (i bez použití kouzla „Mluv se zvířaty“) v základech rozumí. Jak moc nechávám na úvaze PJ.

Kůň

Jde o velmi dobrého speciálního koně z chovu vznešených elfů. Tento kůň má životaschopnost hod 1K6 – sudá: 10, lichá: 8. Jeho ÚČ je 5/+1 a OČ 3. Jezdec může svému koni koupit speciální bojovou zbroj. KZ:2. Tohoto koně dostane Jezdec buď od mistra, nebo ho může zakoupit v elfí osadě, nebo vesnici.

Útok seskokem z koně

Při rozjezdu min. 4 s může Jezdec 2 s před cílem seskočit a zároveň zaútočit. Takovýto útok trvá 2 akce (bez přerušení). Takto zaútočit umí Jezdec ovšem pouze se sečnými zbraněmi. Od doby seskoku z koně Jezdec „letí“ 2 sáhy. Je to dobré použít, když bojuje s 1 protivníkem, neboť ho díky razanci mnohdy překvapí a silně (ovšem ne vždy) zraní. Když je nepřátel více, útok se Jezdci nevyplatí. Tento útok umí Jezdec aplikovat až od 8. úrovně. Útok tedy je: past: Obr – 10 – totální úspěch:-2/+6; úspěch:-1/+3; neúspěch: zakopl a ztratil 2 akce; fatální neúspěch: zakopnutím se zranil za 1K6+5 životů.

Boj za jízdy

Jezdec nemusí zastavovat, když chce zaútočit. Útok trvá 1 akci a Jezdec jej smí použít pouze 1 za kolo (kvůli jakési přípravě a udržení se na koni). Jezdec na 15. úrovni může z koně za jízdy i střílet. Tento úkon ovšem trvá 3 akce a má postih –2 k ÚČ a –1 k útoč. Při střelbě je navíc nebezpečí, že Jezdec spadne. Past: Obr – 8 – udržel/neudržel.

Jezdecký štít

Jezdec může mít vlastní speciální štít. Je větší, těžší a silnější než obyčejný. Nelze ho ovšem používat na koni. Tento štít přidává +2 k OČ..

Jízda

Jezdec má při jízdě na jakémkoli koni o 1 méně BÚ (bodů únavy). To proto, že na koni jezdí víceméně stále. A proto, že ví co kůň potřebuje při odpočinku, ubývají koni BÚ 2x rychleji.

Od 12. úrovně se Jezdec rozděluje na Bílého a Černého.

Bílý Jezdec

Bílí Jezdci (dále jen BJ) se rozhodli dále sloužit pouze dobru. Proto Jezdcovo přesvědčení nesmí klesnout pod ZMD. Tento Jezdec je oděn téměř vždy v bílých šatech s bílým pláštěm a kapucou. Má také speciální zbroj s démonem NEBESIS. Tato zbroj má KZ: +2 proti ZKD a ZMD, +3 proti N a +4 při boji proti ZMZ a ZKZ. Dále Jezdec při přestupu na Bílého obdrží kouzelný meč s démonem dávného Světla. Tento meč má parametry 7/+2/+3. V rukách BJ se však démon probudí. Při boji proti ZKZ má 9/+4/+4. To proto, že se mermomocí snaží vymítit zlo v okolí. Při boji s ostatními přesvědčeními má meč 7/+2/+3. Když ovšem Bílý Jezdec bojuje s postavou ZKD, meč se snaží mařit B Jezdcovy útoky. Pak má 5/-1/-1. Podobně je to i s B Jezdcovou zbrojí.

Z jezdcova meče se dají sesílat tyto kouzla:

OŽIV:

jde o nejmocnější B Jezdcovo kouzlo. Kvůli tomu, jak je dobré ho smí BJ použít pouze 5krát za život. Má-li nějaká bytost do –40-ti životů, BJ může seslat toto kouzlo. Stojí ho 30 mg. Postava, na kterou bylo sesláno toto kouzlo, se do jedné směny probere s 1/2 maximálních životů.

VYLÉČ:

Jde o kouzlo stojící 10 mg., které vyléčí 6K10 + 5 životů. Toto kouzlo smí Jezdec použít 1krát za 1 den.

OCHRAŇ:

Toto kouzlo může ochránit 1 osobu po dobu 10-ti směn před všemi živly a vším s nimi souvisejícím. BJ za něj zaplatí 15-ti magy.

Magy v meči se určují jednoduchým „vzorcem“: úroveň BJ x 3

B Jezdcova vlastní kouzla jsou:

1. bázeň:

Toto kouzlo je v základech stejné jako „Uhrančivý pohled“. Oběť kouzla se Jezdce po dobu 2 směn bude bát – bude mít před ním respekt. Jezdec ho smí seslat na více osob najednou. Stojí 3mg/osoba.

2.důvěra:

Jezdec zaplatí 1 mg za 7% úspěšnosti. Záleží na inteligenci oběti, zda BJ uspěje nebo ne. Int: 1-5 =40% 6-10 =52% 11-17 =65% 18-21 =70%

Základ je vždy 35%. Podle inteligence protivníka musí BJ utratit magy, aby byl úspěšný.

3.pomoz:

Za 10 mg, může BJ seslat toto kouzlo na 1 osobu, která se mu bude snažit téměř v čemkoli pomoci. Jak moc, to záleží na přesvědčení.

Černý Jezdec

Tento Jezdec poznal, že být zlý není nic špatného. Jeho přesvědčení nesmí stoupnout nad ZMZ. Vždy se obléká do černých šatů. Jezdí na černém koni, z jehož nozder unikají jedovaté páry. Tito Černí Jezdci (dále jen ČJ) se vyhýbají městům a vraždí a loupí obvykle na opuštěných cestách.Mají také svoji speciální zbroj, podobně jako BJ. KZ: ZKD a ZMD = 5; N = 3; ZMZ a ZKZ = 1. ČJ disponují meči s démony zlých bohů. Tento meč při výskytu dobra začne zářit. Tento meč má parametry: 5/+4/+1. V ČJ rukách je to však jinak. Když bojuje proti jakémukoliv DOBRU má 7/+6/+2. Proti ZLU pak 3/+1/+1. Když ČJ bojuje s Neutrálem má 5/+4/+2.

Kouzla

Také meč ČJ umí kouzlit. Magy se počítají stejně jako u meče BJ.

1.ZLO:

Lidé v okolí 5 s od ČJ mají na 1K6 dnů ZKZ přesvědčení.. Toto kouzlo stojí 10 mg.

2.ZABIJ:

Je to jednoduché kouzlo. Zraní zvoleného nepřítele za 1K10 x 50 životů. Prakticky to hned průměrně silného jedince zabije. ČJ musí za něj zaplatit 20 mg a smí je použít 3krát za svůj život.

3.DUSIVÝ DÝM:

Kolem meče se vytvoří 5 x 5 x 5 s veliká krychle jedovatého dýmu. ČJ je vůči němu samozřejmě imunní. Tento dým přidusí každého v dosahu za 1K6+2 životů. Stojí 10 mg.

Mimo tyto tři kouzla umí ČJ kouzlit i sám za sebe. Jeho kouzly jsou:

Neviditelnost:

ČJ nelze objevit. Toto kouzlo stojí 10 mg/směna a smí ho použít 1krát za 2 dny..

Jeho druhým kouzlem je bázeň fungující a stojící stejně jako u BJ.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

něco vzdáleně podobnýho jsem už někde viděl kdepak jsi vzal inspiraci??:DD


 Uživatel úrovně 0

Nemůžu uvěřit, že si tahle parodie na povolání získala průměr 3,37. Vždyť je to sotva na půl hvězdičky!
To, co tomu vytknul PardGalen, není zdaleka vše, co bych na tom označil jako tristní...


 Uživatel úrovně 0

Ty jsi naprosto zesměšnil rytíře. Jak může nějakej hraničář mít bonus +4 na koni. To je urážka rytířů. Jak může obyčejnej hraničář na 6. úrovni bojovat líp než rytíř v úrovních expertů. Souhlasím s kámošem lordem Aldarisem. Je to kravina


 Uživatel úrovně 0

naprostá blbost! málo schopností. sice jsem to dotáhl až ne ČJ. je přehnanej!


 Uživatel úrovně 0

Málo vlastností,ale jinak ujde.


 Uživatel úrovně 0

ta toto je jazdec ? Sak to je Paladin alebo rytier smrti. hraniciar ma byt hraniciar.


 Uživatel úrovně 0

Myslim že je to zajímavý nápad ale to dělení je trošku zidealizované...
ale každopádně dobrý nápad...3*


 Uživatel úrovně 0

Jo to se dá . Ten černý a bílí jezdec neni dotaženej do konce (podle mě) .Ale ten utok z koně je dobrej. Takže 3


 Uživatel úrovně 0

ujde:)takže4*


 Uživatel úrovně 0

Je to zaujimave spestrenie DrD.