Nová Povolání

Lovec 1.-5. úroveň Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 42

Lovec 1.-5. úroveň


Většina lidí si myslí, že lovec je pouze odvětví hraničáře, či dokonce válečníka. Tato teorie je sice zajímavá, ale má své chyby, proto jsem se rozhodl udělat úplně samostatné odvětví, které jsem nazval stejným názvem-LOVEC!!!
Lovec je samostatné odvětví, které sice neovládá magii, ale je vynikající v přírodě, stopování a hlavně v boji proti zvířatům. Za zvířata budou vždy považování pouze obyčejní tvorové, ne však magičtí, či s inteligenci menší, než 1.
Lovec může používat všechny druhy střelných zbraní, kromě těžké kuše, která, i když je smrtonosná, omezovala pohyb a nenápadnost lovce. Může také používat lehké a střední zbraně. Z brnění jsou povoleny vycpaná a kožená, jelikož železná brnění by se moc v přírodě neujala, jelikož pochybuji, že by si vás nevšimla skupinka jelenů, které právě sledujete , když vám bude cinkat zbroj, ale můžete to zkusit!!!

Pohyb v přírodě

V lese (ne však ve hvozdu) nemá lovec nemá žádné postihy co se týče pohyblivosti. V džungli a pralese však pouze poloviční.

Poznávání rostlin

Lovec se také specializuje na poznávání rostlin. Za každou úroveň dostává +10% k šanci, že danou rostlinu pozná. S úrovní se také zkracuje čas, za který je lovec schopný rostlinu poznat. Na první úrovni je základní čas směna, ten se za každé dvě úrovně zkracuje. Např. 3. úroveň 1 směny, 5. úroveň 1 směny, 7. úroveň 1 kolo, 9. úroveň a výše již dokáže lovec rostlinu poznat okamžitě.

Stopování

Lovec dokáže také v přírodě stopovat, tato schopnost závisí na typu terénu, počtu nestvůr a na úrovni.Šance zachycují následující řádky:
Volná příroda
Lehký terén
sníh, louka, vysoký les). . . . . .90%
Těžký terén
(hustý les, džungle,skály). . . . .60%
Nepoužitelný terén
(propasti, řeky jezera). . . . . . . . .0%

Uzavřený terén
Lehký terén
(místnost, chodba). . . . . . . . . 40%
Těžký terén
(schody, dveře). . . . . . . . . . . 20%
Nepoužitelný terén
(průrvy, tůně). . . . . . . . . . . . . .0%

K číslům u terénů v přírodě se (mimo nepoužitelný terén) ještě přičítá +5% za každou úroveň lovce, v uzavřeném terénu pouze +1% za úroveň. Ve volné přírodě se odečítá ještě 10% za každých 24 hodin, které uběhli od zanechání stop, v uzavřeném terénu se odečítá 15% za 24 hodin. Pokud stopu zanechalo více než jedna příšera, tak se navíc přičítá ještě další 3% za každou nestvůru navíc. Ve volné přírodě musí každé tři směny ověřit zda sledovanou stopu neztratil. Postupuje stejně, jako když ji hledal, ale má bonus 10%. Toto platí i v uzavřeném terénu.
Pokud již sledované zvíře někdy pozoroval či sledoval, tak automaticky ví, co sleduje, pokud však ne, tak má šanci 7% za každou úroveň, že zvíře pozná.

Cítění

Lovec má od třetí úrovně zvláštní schopnost, která mu umožňuje zjistit, zda se v okolí nachází nějaké zvíře.
Na třetí úrovni má 10% pravděpodobnost, že zvíře vycítí. K tomuto číslu si ještě přičte +5% za každou úroveň. Lovec je zvíře schopen zvíře vycítit pouze na určitou vzdálenost, tato vzdálenost se zvyšuje také s narůstající úrovni. Na první úrovni je to 20 sáhů, tato vzdálenost se zvětšuje o 10 sáhů za každou úroveň lovce. Po úspěchu PJ oznámí lovci (tedy jeho hráči), že v okolí cítí zvíře.
Pokud chce lovec určit přesnou vzdálenost a směr, tak si hodí ještě jednou, ale s 10% bonusem navíc. Od tohoto čísla se ještě navíc odečítá několik %, jestliže vane vítr opačnou, či z jiné strany ( číslo je na uvážení PJ, ale mělo by se pohybovat max. kole těch 10-20%). Kdyby to lovci nestačilo a chtěl určit i druh zvířete, tak si musí hodit ještě jednou. Vycítit druh zvířete může však lovec až od šesté úrovně. Na šesté úrovni má 5% pravděpodobnost, že druh určí, tato šance se zvyšuje o 5% za každou úroveň.

Rozdělávání ohně

Není to žádná nová zvláštní schopnost, ale lovec si při rozdělávání ohně přičítá ke všemu ještě +3% za každou sudou úroveň.

Léčení vlastních životů

Od druhé úrovně si může lovec léčit vlastní životy. Léčení trvá 1 směnu pro každé tři životy. Na druhé úrovni si může denně vyléčit pouze dva životy, s každou další sudou úrovni si může léčit další dva životy denně. Počet možných vyléčených životů stoupá až do 8. úrovně, dále se již nezvyšuje. Toto léčení probíhá klasicky, není k němu potřeba žádných předmětů nebo obvazů. Lovec si rány léčí nějakými bylinkami, či listím, zpevňuje dřívky, apod., pokud chcete, tak si toto léčení také zapojte do hry, třeba popis přeného léčení, může to být zajímavé a zábavné, pokud nějaké přesný způsob vymyslíte, tak mi ho napište. Předem děkuji.

Léčení životů ostatních postav

Od třetí úrovně je lovec schopen léčit životy nejen sobě, ale i svých přátel a blízkých nebo i svých nepřátel, pokud to bude zapotřebí, to záleží pouze a jen na samotném lovci. Léčení trvá 1 směnu za každé tři životy. Takto může na třetí úrovni vyléčit pouze jeden život. Na každé další sudé úrovni může denně léčit o jeden život více. Takto se počet možných vyléčených životů zvyšuje až do 16. úrovně.

Ochočování zvířat

Lovec má na 1.-5. úrovni bonus +1 k ochočování. Na dalších úrovních se bonus zvětšuje (překvapivě :-)), ale to až příště.

Boj se zvířaty

Na 1.-3. úrovni má na boj se zvířaty bonus +1 k útočnému číslu. Na 4.-6. úrovni má již bonus +1 k ÚČ.

Boj s lukem

Lovci, jelikož se většinou živí lovem zvířat, používají luk, protože je tato zbraň k tomuto účelů asi nejlepší. Lovec se tedy na boj s tímto druhem střelné zbraně specializuje. Na 3.-5. úrovni má +1 k ÚČ s jakýmkoliv lukem.

Přátelé

Lovec má při sobě většinou nějakého tvora, většinou zvíře, toto zvíře mu napomáhá k vykonávání nějaké schopnosti.
Lovecký pesSokolLasička
procenta41%-60%0%-20%21%-40%
živ.21+21+1
úč.444
oč.367
odl.10911
vel.BAA
boj.777
zran.zvířezvířezvíře
poh.15/šelma20/okřídlenec16/šelma
vytrv.14/šelma20/okřídlenec12/šelma
int.111
zt.202015

Lovec si na první úrovni hodí, zda se k němu nepřidal přítel (procenta jsou uvedena v tabulce), pokud hodí více než 60%, tak se k němu nikdo nepřidal a může tento pokus opakovat až na přestupu na další úroveň.
Lovecký pes
Je to stejný lovecký pes jako je popsán v pravidlech DrD u hraničáře. Pokud pes stopuje s lovcem, tak se pravděpodobnost jeho úspěchu v jiném než nepoužitelném terénu zvyšuje o 20% ve volné přírodě a o 5% uvnitř.
Sokol
Sokol je klasický sokol tak jak ho známe mi lidé. Při sledování někoho, kdo mu uniká má k únikové vzdálenosti oběť ještě plus 3, ale tento bonus platí pouze ve volné přírodě.
Lasička
Je to obyčejná lasička obří, tak jak je popsána v pravidlech PJ pro začátečníky. Lasička pomáhá lovci při stopování ve vnitřním terénu, ale dává mu bonus pouze plus 5%. Její výhody jsou v tom, že je tak malá a tak se může protáhnout všelijakou dírou.
Propojení s přáteli
Lovec může zvířatům zadávat pouze jednoduché příkazy. Domlouvají se takovou spíše telepatickou řečí, řekněme, že mu zvíře většinou rozumí, pokud mu lovec nezadá nějaký šíleně složitý úkol. Pokud se tak stane, tak zvíře buď neuposlechne nebo příkaz zkomolí.
Lovec před tím než se chce s přítelem spojit musí se jednu směnu soustředit. Když se lovec soustředí, tak spojuje svou mysl s přítelem, což znamená, že nevnímá okolní svět, a tak ho může kdokoliv přepadnout. Když Lovec musí okamžitě soustředění přerušit(např. ho někdo vyrušil), tak ztrácí 1k6 živ. Násobeno úrovní a děleno dvěma. V tu chvíli přestane vnímat i přítel, ale neztrácí žádné životy, ale na pět sekund přestane vnímat, jakoby omdlel. (což může být u sokola smrtelné!) Pokud lovce nikdo nevyruší a v klidu se propojí, tak lovec dostane přítelův zrak, tzn. bude vidět jeho očima. Lovec se jeho očima může dívat pouze tolik směn, kolik úrovní vlastní toho určitého přítele. Při tom ,když je lovec propojen, tak platí to samé jako u soustředění (nevnímá okolní svět, a když je vyrušen, tak ztratí určitý počet životů, viz výše). Po uběhnutí časového limitu propojení přeruší a lovec ztratí 1k6 stínových životů a k tomu se ještě přičte jeho úroveň.

Jak jste si všimli, tak lovec je takový hraničář bez mimosmyslových schopností a kouzel. Doufám, že tyto pravidla použijete, i když je to pouze do 5. úrovně.
Tak a toto je konec! Již se můžete těšit na pokračování, pokud se vám to líbilo. Případné náměty a vylepšení uvítám, ale ani kritikou nepohrdnu.
Předem děkuji za hodnocení.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

moc zajímavý hlavně se mi líbí ten sokol


 Uživatel úrovně 0

Nějak se mi to nezdá. Originalitou to fakt moc nečiší. Je to prostě zkombinovanej hraničář a válečník. Akorát ti přátelé jsou takovým svěžím větrem. Dal bych 3 stars


 Uživatel úrovně 0

je to vcelku gut,až na to,že bych to fakt dal jako větev hraničáře,dávám 4*


 Uživatel úrovně 0

stačí čísti diskuzi...bylo to mé nedorozumění...!:-)

...opakuju ještě jednou: Ty základní vlastnosti mají být síla 12-17 a obratnost 12-17!!!!!! Zapomněl jsem je tam dopsat a ty zkušenosti jsou jako u hraničáře, já to poslal a neoznačil jsem to s tím!!! A pak jsem psal red. a ještě to tam nedal, tak prosím o dopsání!!!!!!....


Tex.


 Uživatel úrovně 0

Tam ale není vůbec mapsáno co si vylepšuje? Sílu, obratnost, odolnost, inteligence, charisma? Azariel. Napiš mi to na poštu.


 Uživatel úrovně 0

Dobrýb ale chtělo by to trochu dotáhmout do konce , ale jinak dobrý 3


 Uživatel úrovně 0

Sila a obratnost - zakl. vlastnosti (popr. inteligence)


 Uživatel úrovně 0

Mno, je to celkem dobre zpracovane, ale stejne mi to pripada jako hranicar - tedy spise "obor", nechci Te nejak urazit, ale takovy nazo mam ja... Hranicar je vlastne take lovec - druid zvirata chrani, chodec chrani pocestne za doprovodu sveho psa, pridrodnich a psychichckych kouzel. Lovec zirata lovi... I hranicari se musi nejak zivit, kdyz travi suj cas v lese, ale prirodu "uctivaji", lovec proste lovi, aniz by mel nejake predsudky, je to jeho povolani... Apropo, hranicar;)


 Uživatel úrovně 0

Mě se to moc líbí a uvítám pokračování, pokud ho nebudeš dávat na web tak bych byl rád za zaslání na e-mail: A.G.E@seznam.cz. Díky


 Uživatel úrovně 0

Na to ze sa jedna iba 1.- 5. uroven mas toho viac nez dost. Ale nemas tam niektore dolezite veci ako pocet zivotov a tabulka skusenosti