Kouzelník

Kouzelníkův přítel - Ropucha Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Ropucha

3-5

6-10

11-15

Životaschopnost:

1 + 2

2 + 2

3 + 2

Útočné číslo:

-2 + 1/-1=0/-1

-2 + 1/-1=0/-1

-1 + 1/-1=0/-1

Obranné číslo:

+2 + 1=3 (kůže)

+2 + 1=3 (kůže)

+2 + 2=4 (kůže)

Velikost:

A0

A0

A0-A

Váha:

15-20 mincí

20-25 mincí

30-40 mincí

Zranitelnost:

zvíře +M,N, H1/2

zvíře +M,N, H1/2

zvíře +M,N, H1/2

Pohyblivost:

12/plaz; 17/vodní tvor

13/plaz; 18/vodní tvor

13/plaz; 18/vodní tvor

Vytrvalost:

12/plaz

12/plaz

13/plaz

Inteligence:

6/-2

6/-2

6/-2

Přesvědčení:

jako kouzelník

jako kouzelník

jako kouzelník

Poklady:

Nic

Nic

Nic

Zkušenost:

60 PPZ

3 PPP

 
Magenergie:

3 magy

6 magů

8 magů

Kouzla:

1-2

3

4

 

Z ponejprv asi 15 coulů velká hnědá ropucha, pokrytá po celém těle mimo břicha bradavicemi. Čtyři končetiny s plovacími blanami mezi prsty, široká tlama s chápavým jazykem. Do tlamy se vejde předmět asi 4;6;10 coulů široký o váze asi 1/4 kila.

 

Žabí koncert - ropucha zpočátku kuňká, s rostoucími schopnostmi odporně skřehotá. Pro slabší povahy to znamená horší soustředění (N4;5;7, charisma, nic/postih -1 k charizmě po dobu hudební produkce ropuchy, nejdéle po tolik hodin, kolik činil rozdíl v hodech) či nemožnost usnout (stejná past i hody, místo charismy se jedná o hodiny nedobrovolného bdění). Pro majitele ropuchy je past o 1;1;2 nižší.

Žába umí dobře skákat, nejprve do 1,5 sáhu, poté do 2 a 3 sáhů. Jako živá mucholapka funguje přímo skvěle - sestřelí jakýkoli létající či lezoucí hmyz, který není větší než ona sama do vzdálenosti 3;4;6ti sáhů (tj. dvojnásobek jejího doskoku). Žravostí předčí i vlka, naštěstí dlouho vydrží bez jídla o svých zásobách, tak týden či dva. Týdenní dávka živého! hmyzího (a slimáčího) žrádla je asi jeden čen (muhahaaaaa :o) ), o váze asi 1 kg (20 mincí). Sama si to naloví za jeden den či noc kdekoli na suchu či ve vodě.

Žába je chutnou pochoutkou, v hodnotě 1/2;3/4;1 čen!

Vytrvalý plavec - vydrží plavat bez únavy dvě míle a na jedno nadechnutí vydrží pod hladinou vody až půl hodiny. Ve vodě je dost nenápadná, cca -15% na postřehnutí, pro hraničáře je to -5%.

Telepatie - pod vodou má telepatické pouto dosah 250 sáhů, nad vodou 50 sáhů, nezávisle na tom jestli je čaroděj na souši, ve vodě nebo pod vodou.

Odloučení - může kouzlit vždy jen v přítomnosti čaroděje, tj. stejně daleko jako je telepatický kontakt, za to ihned po návratu z třídenního odloučení (nad 500 sáhů).

 

Žabí jed - tento jed je slizovitý sekret vylučovaný jedovými žlázami za hlavou (tam co jsou náznaky zarostlých uší). Neprodukuje ho mnoho, naráz vyprodukuje množství, kterých by se vešlo pět do flakónku. Později vyloučí 2 a 3 takovéto dávky.

Jed na kůži (dotyk) N5, odolnost, -/2-4 životy, jed se projeví za 10-15 kol vyrážkou. Zasažená plocha je úměrná dávce - hod za každou zvlášť.

Jed v ústech (požití) N8+, odolnost, -/halucinace po dobu 1-2 hodin, jed se projeví za 2-3 směny po požití. Nebezpečnost roste o 1 za každou další požitou dávku, trvání halucinací roste o 1 hodinu za každou další dávku.

Pozn.: zatím si nejsem jistý jakou podobu mají tyto halucinace, nejspíše cosi o létání. Je možné k halucinacím drobná otrava, asi za 1 život/dávka.

Kouzelník má šanci 50% na vyvolání Ropuchy, Druid 15%, Čarodějky, Vědmy 90%, Babice 95%. Obřad musí být proveden v lese, hvozdu, na louce, vždy u opuštěných tůní, rybníků či potoků.

!Pozor! - Ropucha žije 10, nejvýše 15 let. Poté umírá sešlostí věkem a k jejímu majiteli se v průběhu 3 měsíců přidá jiná ropucha s vlastnostmi, které odpovídají úrovni majitele. Pokud Ropucha chcípne na konci podzimu, může se nová objevit do 6ti měsíců.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi ta pravděpodobnost u kouzelníka dost malá(přece jen to jde jen jednou za ůroveň,ale jinak dobrý.


 Uživatel úrovně 0

je to dobrý alespoň změna


 Uživatel úrovně 0

Hmmm, ale sakra co ty druidi u tvejch přátel? Myslíš, že druid si rozdělá ve hvozdu oheň a začne vyvolávat přítele? Jinak je to pěkné, není to všemocné jako sova. A u takové babice si ji dokážu živě představit. Možná spanilé čarodějky by se mohli trochu urazit.


 Uživatel úrovně 0

Takže nápad je převzatý.Zpracování je ovšem propracovanější více dopodrobna a je tudíž lepší.Jen : Jaktože si ji může vyvolat i druid?Vždyť druid veškeré své "přátele" nachází a nevyvolává si je!


 Uživatel úrovně 5

No tak se tak prohrabuju staršíma příspěvkama...mno...mmm...opravdu hezký


 Uživatel úrovně 0

Súhlasím s krysarom... :(


 Uživatel úrovně 0

To samé jako u sovy!


 Uživatel úrovně 1

Je to moc hezký. Akorát podle té pochoutky co píšeš, bych s ní nelezl do hostince. Vaření se té žábě asi nebude moc líbit. :-)


 Uživatel úrovně 0

Je dost dobrá. Ta schopnost zpěvu je sice trochu divná, ale dávám 4*.


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý