Kouzelník

Energie života a smrti Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Tato vlastnost kouzelníka(aspoň v mích představách),vychází z toho že magická energie vychází z energie života.Resp. považuju život jako takový ,,vidařený kousek nějaké vyšší magie".Představte si pod tím co chcete. :) ... A lze tuto jakousi životní(magickou) silu v nouzi využit( aspoň teda v Drd).Ovšem ne zadarmo.Viz níže.

Možnost využitelné energie:

Tuto vlastnost lze požít od 8 úrovně kouzelníka (čaroděj i mág).Počet mágu použitelných se vypočítá:úroveň kouzelníka+ bonus int a odol+ 70 procent kouzelníkovy denní magenergie. Koncertrování této energie trvá 1 kolo.

Použití:

Kouzelník si spočítal kolik může použit magů.Slavnostně nějaké požije. Sila takového ůtoku se počítá jeden použitý mag= 1 život terče (automaticky zásah).Tady ovšem nastává první háček. I kdyby kouzelník použil jen jediný mag z teto energie, nastavá kouzelníkovo bezvědomí v poměru 1mag/1hodina.Dalším háčkem je počet použitých magu-pokud požil do 50 procent teto energie neděje se nic (krom viz níže).Pokud je v rozmezí 50-75 procent teto energie háže 1k10+bonus odolnosti proti pasti 5(neůspěch=krchov). Pokud požil 75-85 procent háže 1k10 proti pasti 8(neůspěch=das Friedhof). Pokud použije vic jak 85 procent automaticky odchází do věčných lovišt.

Viz níže Resp co dál:

Dejme tomu že záměr byl zabít potvora a zdaříl se. Pokud by se vlastně nepodařil těžko by se mu v bezvědomí bránilo, že(krchov automaticky).Háček je v tom že všechny živočichové potřebují některé atributy(vodu,jídlo atd.)to znamená, že bez pomoci nepřežije víc jak dva dny.Ovšem chci taky vyvrátit, to že pokud by jste se snažily nacpat do kouzelníka potravu nebo vodu, muže to mít jen jeden účinek a toho chudáka s vlastní starostlivostí udusíte. Ne Ne Ne…. Jediná pomoc jak v takovémhle stavu udržet kouzelníka při životě a to ho dostat do dvou dní od tohoto incidentu k alchymistovy (víc jak 20lvl) A ten už do něj po dobu co bude kouzelník v bezvědomí do něj magickou energii potřebnou k jeho přežití. (nebudu psát kolik protože mi tady čísla nepřipadaji podstatný)Je to taková kouzelnická ambulance..(představa koštěte s majákem a starou babou v klobouku místo záchranky je sice pěkná ale trochu praštěná. ) Potom co se kouzelník probudí tento den nemá žádnou magenergii.

Kouzelní tímto počinem ačkoli záměr mohl být v sebelepším úmyslu, snižuje svoje přesvedčení o dvě pozice dolů.Pokud už přesáhl úroveň zákoně zlí. Už tuto proceduru nemůže absolvovat( pokud by to i přesto udělal = das Friedhof) a vstoupí do kouzelníka démon(nikdo lepší mě nenapadl).Ten v kouzelníkovy žije svůj život. Nelze ho nijak z kouzelníka dostat, neboť se stal jeho součástí bez které by nepřežil.Démon se projevuje jen v určitou chvíli a to jen když je kouzelníkova tělesná schránka ohrožena. Jakkoli ale kouzelník o tom musí vědět. Démon přebírá kontrolu v této situaci (při neúspěchu proti pasti,kterou v úvahu s int a odol určí pj) a likviduje všechny živé tvory kolem sebe ( i své přátelé). Pj přebírá tohoto kouzelníka a hraje za něj jako za potvoru která nepříčetně lační po krvi.Každé kolo se majitel kouzelníka (hráč) se pokouší přehodit tuto past.Dokud se to nepodaří démon vraždí kolem sebe pořad dál a dál.Ještě malé upřesnění.Tato situace nastává třeba při hadce ,pře,nebo z přímeho vyhrožování s kýmkoli z které muže nastat konflikt

Démon vládne celím spektrem energetické útočné a obrané magie z pravidel pro začátečníky a pokročilé. K dispozici má 250 magu a životaschopnost kouzelníka. Pokud je vyčerpá může použít magenergii kouzelníka kterou měl aktuálně. Pokud vyčerpá i tuto tak automaticky ztrácí vládu nad kouzelníkem

Das Fridhof- znamená německy hřbitov.

Pokud by někdo chtěl něco osobněji,nebo nějaký upřesnění, dotaz nebo třeba jen napište co vy na to.Jakákoli krytyka potěší(aspoň si to třeba někdo přečte): qwakin32@seznam.cz

Lukas.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

no kouzlení za životy je zpracováno pořádně v Asterionu-Falešná apokalypsa...raději se podívejte tam...tohle je k ničemu


 Uživatel úrovně 5

Nevím nad čím diskutujete, tohle dílo zcela jasně za 5. Podívejte se na tu gramatikou dokonalost. KrytYka nemá co vytknout, mezi posledním slovem věty a tečkou čárka je a mezi prvním slovem a tečkou z předešlé věty není. To je naprosto vynikající a neokoukaná myšlenka. Taktéž závorky a smajlíky nemají chybu. Jen bych autora pokáral za to, že po chcípnutí používá jen omezený počet popisů, co tak použít například: prdět do hlíny, čuchat kytky zespodu, potřást si rukou se Smrtěm, zatřepat bačkorama, vytuhnout, vypustit dušu a jiné, stačí zapojit fantazii.

Takováto kritika, jakou jsem napsal výše, asi žádnému autorovi nepomůže, protože nemá hlavu ani patu a chybí tomu ucelená skladba. Podobně je na tom bohužel i tvé dílo. Ani bych se nedivil, kdyby jsi jej stihl v časovém limitu napsat do vyplňovacího formuláře.

Na každý aspekt díla na který se zaměřím, mě do oč hned bije nedodělanost. Gramatika a stylizace vět je děsná. Vsuvky, se nepoužívají proto, aby jsi napsal čtenáři jak jsi se u psaní díla bavil, ale aby jsi dovysvětlil nadhozené myšlenky. Pokud jsi se zarazil a nevěděl jak pokračovat, něco jsi napsal, aniž by jsi trochu přemýšlel, proč by to mělo být právě tak a ne jinak. Nezřídka nabouráváš herní systém DrD a ani to nevysvětluješ. Proč právě osmá úroveň? Proč i čaroděj? Proč démon a odkud? Proč 250 magů?

Dílo je s prominutím hrozná splácanina bez ladu a skladu. Ve škole by to bylo něco mezi 4- a 5. Tady máme stupnici obrácenou, takže to vidím na 1*. V díle je jiskřička nápadu kouzlení z přetížení, kouzlení "za životy" je, takže aspoň 1* za snahu.


 Uživatel úrovně 4

Použitelná idea, ovšem naprosto nepoužitelně zpracovaná. Množství překlepů svědčí o nepozornosti při psaní, množství nesmyslů svědčí o netrpělivosti při vymýšlení. Spousta nakousnutých myšlenek, které stojí na naprosto chatrném podkladu. Příště bych doporučil posoudit kompatibilitu díla s pravidly a nechat si text zkontrolovat.


 Uživatel úrovně 0

Suk:
Ty klikyháky se většinou stávají, když použiješ nějaký znak, který lze na klávesnici vytvořit, pomocí různých kiombinací kláves, ale v jazyku serveru není uveden, takže ho nedokáže přečíst.


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora,
Jako klasicky jsem si nečetl předchozí kritiky a mylsím, že zde to nemá ani cenu.
Určitě zde bylo už hdoněkrát řečeno, že dílo je gramaticky na velmi nízké úrovni, stejně tak pricnipy a použitelnost za mco nestojí.
text je kostrbatý, nesrozumitlený a velice těžko čitelný. Měl jsem co dělat, abych to vůbec dočetl do konce.
Pominu-li stylistiku a gramatiku, tak ani zpracování tohoto nápadu není zrovna dokonalé. Těžko jsem z autorova textu pochopil zámery a pointu, ale i to co jsem dokázal vylouskat, mi ,sporminutím, přišlo jako velice nedostačující.
Tohle by si zasloužilo na delší dobu poležet v MS nebo vůbec neschvalovat.
Bez dalších řečí radši přejdu k hodnocení:
Nápad: 10% (něco tam bylo, ale nic moc)
Zpracování: 1% (Za snahu, jestli byla)
Použitelnost: 5% (Jen kdyby se hodně zapracovalo.)
Celkem: 5,3 Tedy 0*
Emiel


 Uživatel úrovně 0

Suk:
Zkusím podrobnější vyjádření svého předchozího postoje:

1) Text je pohledem jazyka českého nepochopitelný a nesmyslný (Kouzelní tímto počinem ačkoli záměr mohl být v sebelepším úmyslu, snižuje svoje přesvedčení o dvě pozice dolů.Pokud už přesáhl úroveň zákoně zlí.), přesto s použitím sofistikovaných enkryptovacích metod jsem nabyl dojmu, že určité sdělení nese. (Dejme tomu že záměr byl zabít potvora a zdaříl se.)
2) Toto sdělení se rámcově týká DrD. Toto hodnotím jako plus.
3) Bohužel autor prokazuje neznalost pravidel - automatický zásah magenergií (neznámý typ zranění) za 1mag = 1život. Neznámá nestandardní entita označená jako démon.
4) Autor také nutí PJ nosti na sezení kalkulačku: K vypočítání potenciální magenergie úroveň kouzelníka+ bonus int a odol+ 70% kouzelníkovy denní magenergie a k vypočítání následků jejího použití: pokud požil do 50% teto energie neděje se nic (krom viz níže).Pokud je v rozmezí 50-75% teto energie háže 1k10+bonus odolnosti proti pasti 5(neůspěch=krchov). Pokud požil 75-85% háže 1k10 proti pasti 8(neůspěch=das Friedhof). Pokud použije vic jak 85% automaticky odchází do věčných lovišt. - zde také naprosto nestandardní a protipravidlový složitý zápis pasti.
5) Jádrová myšlenka celého příspěvku všeobecně pravděpodobně známá jako "přetížení" kdy kouzelník sáhne na své život pro získání další energie pro kouzlení je sice super, ale poměrně neoriginální myslím. V tomto příspěvku je každopádně tak totálně ztracená a nepoužitelná, že nemá cenu ani jedné hvězdičky navíc.

Ve výsledku jsem tedy toto kompletně nesmyslné dílo považoval za vtip a dle toho komentoval. Pokud to autora urazilo a bude se obtěžovat tuto diskusi navštívit a vyjádřit své pohoršení, pochopitelně se mu zde veřejně omluvím.
S pozdravem
T.


 Uživatel úrovně 5

Ad anarion:

myslím, že ty klikyháky jsou pokus o smilíka... ale nějak z toho smilík nevznikl. Mám pocit, že se to stane ve wordu, který místo klasického ":-)" vytvoří obrázek... ten když chceš překopírovat, tak vznikne tohle. Ale nejsem si jist.


 Uživatel úrovně 8

Myslím že toto dílo je níže docela rozebráno... já to vůbec nepochopil. Věty byli chaotické, nesrozumitelné. U takovýchto propočtů to chce buď velmi zdařile fotmulovat věty, nebo se do toho vůbec nepouštět. Jak se říká, je to moc přematimatizováno* //hrozné slovo// Opravdu, radím autorovy, dílo napsat znovu. Opravdu, možná by to byl taky propadák, ale pokud nechceš hned všechno házet do koše *jako já a moje první díla* prostě dílo přepiš, překopej ho, rozšiř ho, nebo ho osekej. Poraď se s někým, aby to bylo srozumitelné, pošli ho do MS, dej to přečíst svím hráčům... možností je hned několik. Já ovšem vidím alespoň snahu, něco napsat, myšlenka je sice poněkud stereotypní něco jsem tu viděl, ale já nuly nedávám skoro nikdy. Jenom u pár vyjímek. Podle mě si toto dílo zaslouží alespoň světélko naděje, že by z něj něco světlejšího vzejít mohlo. Dávám tedy za jedna a nechci nad autorem lámat hůl. Nepřeji to nikomu.
Ps. Já jenom nepochopil jednu věc. Cituji: "Je to taková kouzelnická ambulance..(představa koštěte s majákem a starou babou v klobouku místo záchranky je sice pěkná ale trochu praštěná. ) Potom..".
Co to je to: &#61514



Tedy, vzhůru do oprav :)


Zdenál: Já mám taky gramatickou genocidu v dílech a prochází... někdy je dobré kouknout i na obsah *ačkoliv toto dílo není dobrý příklad*


 Uživatel úrovně 5

1) Mám pocit, že některým lidem uniká fakt, že nevím, čí příspvěvek schvaluji / zamítám. A proto se asi jen těžko podívám autorovi do statistik, abych zjistil, že je to nováček.

2) Největší hrůzy jsou mazány. Toto je alespoň několik odstavců textu, co se snaží mít myšlenku. Proto to bylo schváleno a proto to bylo ohodnoceno tak, jak to bylo ohodnoceno.

Myslím, že většina z vás by se až divila, o kolik horší příspvěky mohou do R.S. příjít. Lidé dokáží odeslat tak hrozný příspěvek, že se tomu ani nedá říkat příspvěvek - a takové zamítám.
Pro ostatní máme hodnocení, tak je hodnotím.

Jsem pevně přesvědčen, že i takovéto příspvěky je třeba na serveru vídat. V omezeném množství samozřejmě.
Jestli mi chcete udělat radost, tak mi sem napište něco na OHZD. Jasného vítěze.
Tedy něco, co bude mnohem lepší, než vítěz minulý, toho totiž považuji spíše za ... rozhodli ste si o něm sami :-)


Ad oči plíživé:

citace:
Proč mít server plný kvalitních prací když tu můžeme mít samé nepoužitelné, nečitelné díla. Myslím, že cílem rubrik není mít co nejpestřejší hodnocení. Cílem je však sloužit jako pomůcka PJ a hráčům vylepšit hru, kvůli které si mnozí dali práci s vytvořením a udržováním tohoto serveru.

Máš jistě pravdu, to co jsi napsal, to by měla být hlavní náplň serveru, ne putika ne plkání, ale pomoct tvořit ostatním jejich hru. Tedy dávat jim použitelné příspěvky.

Jenže tu jsou i vedlejší věci, jako je zrovna putyka nebo chat a další takovouto věcí je dle mého názoru ta, že server slouží také lidem k tomu, aby na něm mohli prezentovat svá díla. Je to i pro autory, ne jen pro čtenáře.
Jistě, mít server zahlcený nesmysly by bylo špatné. Ale rozhlédni se... je tomu tak? Není a nebude.
Hodnocení máme proto, aby si mohl čtenář vybrat již podle počtu hvězdiček příspěvek, který bude chtít použít.
A teď se zamysli, když budou mít všechna díla 4 nebo 5 hvězd a ostatní zamítnem. Pomůžeme mu? Ne, naopak.
Aby někdo našel kvalitní příspěvek, potřebuje mít dle čeho rozlišovat. Proto má škála hodnocení od 0 do 5. Proto je třeba užívat i nulu.
Server nemá jen jednu funkci, je jich víc a ty se vzájemně proplétají.

Nebráním dílo jako takové, četl jsem ho, vím jaké je. Ale jsem ostře proti názoru, že by zde takováta díla vůbec neměla být.
Kord v rubrice, kam nepřijde nic jiného.


 Uživatel úrovně 5

Suku, nechci ti moc vrtat do práce, ale neni na redaktorovi aby aspoň ty největší hrůzy co bijí do očí, jako "požije" myšlený jako "použije", "vidařený", "ůtoku", ... opravil?

To že potvoru nezabije nemusí znamenat automaticky konec, radikální ztráta životů může klidně způsobit že zpanikaří a uteče, přestože kouzelník upadne do bezvědomí.

Přidávám se k řadě 0*.