Kouzelník

Dráček Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 35

Dráček sedává (stejně jako havran a kočka) na rameni svého mistra a vstřebává jeho magenergii. Dráček může být od kouzelníka vzdálen maximálně 200 sáhů a to nejdéle po 3 hodiny. Pokud toto nedodrží, musí přetrvat 3 směny v kouzelníkově auře, aby vstřebal magenergii, kterou ztratil.

Popis : Dráček vypadá jako ještěrka s křídly, takže je hodně. Křídla mu slouží k letu. Let dráčka je pro lidské ucho neslyšitelný(pes slyší mírné bzučení). Při přistání automaticky stahuje křídla. Dráčkovo tělo vypadá, jako tělo normální ještěrky, takže je dlouhý asi 15 coulů. Zbarvení hřbetu je hnědé. Pod křídly má oranžové zbarvení s černými skvrnami. Jeho oči mají černou barvu s bílou zornicí do tvaru kapky. Pod krkem má do stříbra vybarvený malý výběžek, který vypadá jako šíp. Dráček nemá rád vodu, ale jako všechny zvířata umí plavat. Pod vodou vydrží jen 25 sekund. Už s ohledem jak je malý a co umí, vyvolává velký strach v občanech a slabších nestvůrách.

Příklad : Válečník na 1. úrovni se blíží ke kouzelníkovi, kterému došla magenergie. Na kouzelníkovo rameno vyleze malá okřídlená ještěrka, která začne syčet. Válečník se rozesměje a chce jí shodit mečem. V okamžiku, kdy se meč dotkne ještěrky, ve válečníkovi začne proudit blesk, který ho zabije.Tím nechci říct že ještěrka zabijí na dotyk.

Dráček má ještě zvláštní schopnost. Dokáže plivnout jed do protivníkových očí až do vzdálenosti 2,5 sáhů. Jed nezabíjí, pouze oslepuje na 4 kola. Dráček tuto schopnost může použít 2* za den. Pravděpodobnost zásahu je 70 %. Zasažený jedem si hází proti pasti odolnost-9, když past nepřehodí je na dané 4 kola vyřazen z boje(jed hrozně pálí v očích).

Úroveň čaroděje 3-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30
Životaschop. : 1 1 2 3 4 5
Magenergie : 7 14 21 28 35 42
Počet kouzel : 3 6 9 12 15 18
Útočné číslo: (+1) = 1 (tlama) (+1+1) = 2 (tlama) (+1+1) = 2 (tlama)
Obranné číslo : (+4 +1) = 5 (+4+3) = 7 (+4+5) = 9
Odolnost : 17
Velikost : A0
Váha : 5-15 mn
Zranitelnost : Zvíře + M,N,P
Pohyblivost : 10 na zemi, 15 ve 11 na zemi, 16 ve 11 na zemi, 16 ve
vzduchu/okřídlenec vzduchu/okřídlenec vzduchu/okřídlenec
Vytrvalost : 15/okřídlenec 16/okřídlenec 16/okřídlenec
Inteligence : 12
Charisma : 12
ZSM : jako jeho pán
Přesvědčení : jako jeho pán
Poklady : nic
Zkušenosti : 75 175 215 250 315 375

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

trochu moc silné


 Uživatel úrovně 0

Průměrné. Na tohle se nedá nic říct, prostě průměrný nápad, průměrně rozepsané.....jediné co se mi líbí je to plivání jedu. O místy absolutně nelogickém slovosledu nebudu mluvit. celkově bych dal za 3


 Uživatel úrovně 0

Mno ja jsem hral za kouzelnika a chtel sem mit dracka a s PJem jsme se dohodli ze bude mit stejne vlastnosti jako cerna kocka , akorat bude umet letat. To mi pride OK.


 Uživatel úrovně 0

Ale jinak napad pekny ale je to jaksi nemastne/neslane! no mozna silnejsi jako kocka vyjma zivotasch. jinak ve vsem slabsi i ODL, BTW>umi alespon mluvit?=)


 Uživatel úrovně 0

Strasne obycejne myslim si ze by to asi byla skoda vubec zverejnovat. Navic je lepsi se drzet klasicke osnovy(havran,kocka,dablik) s timze CPka muzou mit neco jineho, a to je myslim zbytecne zverejnovat. Myslimsi ze kazdy PJ to umi sam.!


 Uživatel úrovně 0

úplně běžně spracovaný kouzelníkův přítel. Možná bych mohl i říct že téměř stejný nebo alespoň vela podobný jako ostaní kouzelníkovy přátelé.

Nemá cenu rozebírat chyby. Ne žeby tam nebyly, ale ... To je jako by jsi z pravidel udělal osnovu a jel podle ní. Obyčejný, suchý. Ta jedna hvězda je alespoň za ty zvláštní schopnosti, ty by celkem i šli, ale jako celek mě to vůbec nenadchlo a celkem i zkazilo náladu...hhm


 Uživatel úrovně 0

Takže. Citujem:Už s ohledem jak je malý a co umí, vyvolává velký strach v občanech a slabších nestvůrách.

No, na to, že je malý, nemôže vyvolat strach. Veď ani nemôže vedieť, čo dokáže!

Dráčik je nesmrtelný? Lebo ked sa ho niekto dotkne, zomre?

A okrem bleskov ešte aj jed do očí? Trochu prisilné.
To by asi stačilo.


 Uživatel úrovně 0

Mě to přijde až moc silné.

Koukněme se třeba na pomocníky v pravidlech. Ti jsou absolutně vyvážení. Tohle mi připadá nevyvážené.

Životaschopnost by možná šla, ale té magie je opravdu hodně.

Počet kouzle i magenergie se mi zdá přehnaná.

ÚČ mi připadá nesmyslné. I sebemenší zuby mají jistou SZ. Tvůj dráček žádnou nemá, To je nesmysl. OČ mi připadá šílené. Je to snad superman? Tohle jsou opravdu přehnané bonusy.

Je až moc odolný. Sice draci odolní jsou, ale vemte takhle malou ještěrku a dejte ji takovouhle odolnost a vznikne paradox.

Zranitelnost je v pořádku. To schvaluji.

S tou pohyblivostí je to už taky nahnuté. Sice by to odpovídalo jeho bonusům, ale nesedí mi to.

Vyvtrvalost je spojena s odolností a tu jsme už kritizoval, tak se k tomu snad nemusím vracet.

Inteligence i charisma celkem jdou. Vůči dalším parametrům nic nemám, protože jsou celkem jasné.

Výsledek: Slabá nestvůrka, kterou kouzleník nevyužije tak účinně jako jiné (alespoň podle mně). Je to slabé a napsané velmi stroze, což také ovlivńuje moje hodnocení, které je takto 2*. (nápad je to zajímavý, ale špatně zpracovaný)


 Uživatel úrovně 0

Takový všední příspěvek - má chyby, které ale nejsou moc zásadní. Dráček se mi zdá přehnaně silný a možná by neuškodil nějaký podrrobnější popis. Mě se to zdá jako lehce podprůměrný příspěvek, tedy 2*.

MW


 Uživatel úrovně 0

že by mě zastrašila nějaká ještěrka s křídly? Tak špatně snad na to nejsem.Chtěl bych zdůvodnit od Elesara proš 5*