Kouzelník

Reinkarnace a reanimace Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

K nejkomičtějším postavám historie vysoké magie patřil Konurus. Mág žijící v letech 356-379, 380-405, 406-429 a 430-455, jeden z průkopníku technik reinkarnace a reanimace... (Sborník Kdo byl kdo, magie)

Na bojišti zazníval třesk zbraní a dunivé výbuchy mající původ v nějakých kouzlech. Muž v černém plášti zde holýma rukama bojoval se značnou přesilou strážných. Dařilo se mu to zatím velmi dobře. Kolem rostly hromádky usmažených gardistů. Náhle však černý udělal chybu a jeden z gardistů se mu dostal do zad. V mžiku mu píka projela hrudí. Umíraje, hlesl černý nelogickou větu: "Sakra! Už zase..."

REINKARNACE A REANIMACE

Reinkarnace a reanimace jsou nové mistrovské schopnosti, díky kterým přežije situace, kdy již vypadá (nebo skutečně je) mrtev. Mágové se v pohledu na ně zcela neshodují, ale většinou jsou brány jako velmi temné. Je možné je praktikovat od 16. úrovně výš.

Pár definic

Hned na začátek si musíme ujasnit několik pojmů. Netvrdím, že definice přímo odpovídá slovníku cizích slov. Je jen přiblížením, kódovým slovem.

Reinkarnace = znovuzrození. Přenesení duše zemřelého do nově narozeného těla.

Reanimace = znovuoživení již jednou mrtvého těla, popřípadě návrat ze stavu klinické smrti.

Mág se vždy musí rozhodnout, jestli se chystá provést reinkarnaci nebo reanimaci! Žádné záchranné pokusy!

Příspěvek je cele mojí invencí a kromě základní myšlenky odnikud nečerpá. Tímto se omlouvám všem hinduistům na serveru.

Reinkarnace

"Matěji! Matěji!" "Ano, matko?"
"Co to s tebou dnes je?"
"Neruš mě, přemýšlím..."
"Jsi poslední dobou nějaký divný, Matěji..."
"Nejmenuji se Matěj. Jsem Konurus. Mág."
"Co to mluvíš?"
"Pravdu."
"Ale, jak by to mohlo být možné? Tomu nevěřím. Něco se ti zdálo..."
"Jak by to mohlo být možné? Asi takhle..."
Střecha stavení byla ráno nalezena na druhém konci vesnice.

Reinkarnace je ještě brána jako světlejší z obou schopností. Duše zemřelého mága je při ní přenesena z mrtvého těla do těla nově počatého jedince. Mág však při tom ztratí většinu svých úrovní a není jisté, zda si kdy vzpomene, jestli byl kdysi mágem. Umění reinkarnace je propůjčeno mágům od 16. úrovně. základní pravděpodobnost úspěšného převtělení je rovna mágově úrovni sečtené s jeho stupněm inteligence. Výsledek se ještě opravuje podle způsobu mágovy smrti.

Způsob smrtiOprava
Zabití zbraní0%
Zabití živlem (utopení, laviny...) a otravy0%
Smrt kouzlem nebo při mentálním souboji+10%
Zabití magickým předmětem (meče, lektvary...)+5%
Přirozená smrt-20%
Nemoc-10%
Sebevražda-25%

Opravy mají především chránit systém, který nemůže být zatížen pomalu umírajícími a znovu se reinkarnujícími mocnými mágy. Smrt kouzlem nebo mentálním soubojem má sama magický základ, takže logicky napomáhá dalším magickým pochodům. Mág dostává postih -7% za každou již úspěšně provedenou reinkarnaci, kterou "zažil".

V případě úspěšné reinkarnace se mágova duše převtělí do buď náhodně vybraného nebo předem určeného jedince téže rasy a pohlaví(!!!). Je 20% pravděpodobnost, že si mág nebude nic ze svého minulého života pamatovat. Pokud bude, přijde, je pravděpodobnost 60%, že přijde o svou nejvyšší úroveň. Takto si házej pro každou a pravděpodobnost vždy zvyš o 5%. Někde se ten pád zastaví...

Samozřejmě, že malé děcko nemůže být mágem na 20. úrovni. Při narození je určeno, zda si vzpomene a na jaké úrovni nakonec skončí, ale to zdaleka nevystihuje časový proces. Dítě si začne zřetelně uvědomovat svou minulost (pokud vůbec) až ve třetím roce svého života (přepočítáno na lidská léta). Od té doby se mu každý rok obnoví desetina ztracených úrovní. Na původní úroveň se tedy dostane někdy kolem 12 let lidského věku. Jak je to s tím náhodným nebo určeným výběrem jedince do kterého se mágova duše převtělí?

Co je myšleno náhodným výběrem člověka napadne samo sebou. Mág nemá dost času na přípravu, neví kde se narodí a neví komu (zde je prostor pro PJ).

Předem vybrat jedince si může mág, který zná těhotnou ženu (elfku, hobitku...), která je jeho dobrou přítelkyní. Pozor! Skutečnou přítelkyní, bez různých magických fíglů. Ta s procesem musí souhlasit. Pak se mág může převtělit do jejího dítěte s bonusem +10%.

Ale... Ono to nenarozené dítě nemá duši, že se do něj lze tak dobře převtělovat? Má, ale jaksi nehotovou. Převtělení je jakýmsi silným otiskem do ještě tvárné hmoty duše. Otisk se nemusí povést a proto si například mág už nikdy nemusí na nic vzpomenout.

Otázka zní, jak bude mág vypadat? Stajně jako v minulém životě? Co genetický materiál původního dítěte? Co mateřská znaménka? Už bylo řečeno, že reinkarnace je jakýsi otisk do duše nově narozeného dítěte. Rysy nového mága budou tedy odpovídat tomu, jak silný byl otisk. To může určit buď PJ náhodně, nebo pokud jste fandové čísel, relativní velikost síly otisku je rovna rozdílu mezi hodem k% a pravděpodobností úspěšné reinkarnace. Přibližně od hodnoty 50 vypadá mág v podstatě identicky, jako za minulého života. Jinak se může měnit vše, od barvy očí a vlasů, drobných znamínek, až po celkový zjev a povahové rysy (ty až jako poslední).

Reanimace

"Hej ty tam! Vrátil jsem se..."
"Ááá... mladý Konurus! A skutečně mladý..."
"Nech si ty vtipy, sketo! Dnes neujdeš svému osudu!"
"Stráže!"

Během chvíle byl Konurus opět mnohokrát poraněn, ale zjevně ho to nijak netrápilo. Za čtvrthodinku leželo jeho tělo opět mrtvé na zemi. Strážní se měli k odchodu, když tu se s tělem začalo dít něco podivného. Rány mizely, do těla se vracel život. Netrvalo dlouho a před strážnými stál opět v plné parádě mág Konurus.

"Ach ty naivko! Co si myslíš? Žes na mně tou reanimací udělal dojem? Stráže."
Jen jediný ze strážných učinil krok ke Konurovi. Ten se neúspěšně pokoušel vyvolat nějaké kouzlo. Jeden úder píky ho poslal zpět k zemi...

Reanimace je poněkud náročnější, než reinkarnace. Základní pravděpodobnost znovupovstání z mrtvých je rovna polovině mágovy úrovně sečtené s bonusem za inteligenci. První oprava je na PJ, a to podle celistvosti mágova těla po smrti. Může udělit bonus až postih +10 až -50% (krásně zachovalé tělo bez ran až zbytky po použití trollího mlýnku na maso). Reanimace je vlastně jakýmsi posledním kouzlem sesílaným v nulovém čase smrti, takže zde hraje roli i magenergie. Za každých pět magů, které zbyly v mrtvém těle se pravděpodobnost úspěšné reanimace zvyušuje o 1%. Po znovupovstání však v těle (mysli) není ani mag. Na reanimaci je možno se psychicky připravit, pokud kouzelník tuší, že boj bude smrtelný. Za každou směnu meditace jsou další +3%. Smrt musí nastat nejpozději do jednoho dne po meditaci a kouzelník mezitím nesmí zaostřovat vůli.

Samotný proces reanimace probíhá v pěti kolech. V prvním postava zemře, v následujících třech se tělo samo znovu oživuje (zceluje se, mizí rány..) a v pátém kole je mág opět jako rybička. No skoro, jako rybička. Nemá žádné magy a jen jediný život. Pokud ho tedy v tu chvíli někdo "dobije", je značně pravděpodobné, že další smrt už nepřežije (to je zajímavá věta...).

Děkuji všem, kteří mi pomohli v Moudré sově

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

No jako nápad dobrý, ale mi co hrajeme s pravidly Modulu - Nemrtví a Světlonošli to vidíme trochu jinak - reanimaci může totiž podle těchto pravidel dělat jen Nekromant který si tímto způsobem opatřuje pomocníky. Ale reinkarnace je možná i bez ztráty úrovní a to pomocí kouzla Únik před soudem kdy se černá duše mágova dostane so stínového světa a skrs trhliny se nsaží najít si nějaké tělo na podrobení.... Ale jinak je to fakt pěknej nápad :-)


 Uživatel úrovně 0

výborné,opravdu pěkně promyšlené a i ftipné:-)Určitě si to zasloužílo nejmín 4


 Uživatel úrovně 0

Je to velmi zajímavé. Reinkarnace se ti povedla fakt dobře, ale ta reanimace mi nějak nehraje. prostě mi to připadá takové moc nesmrtelnické. nevím celkově bych dal tak 3*.


 Uživatel úrovně 0

FISIAN> MAS PRAVDU myslim si ze je to pravda myslim si ze to diute ma uz pouze potencial snadno a rychle ziskat zpet ztracene schopnosti ale dle me by to melo jit odznovu tak ze si pamatuje neco malo ci nic a hleda svou cestu zpet do minulosti zi svuj osud.

Reanimace>no nevim tohodle by se asi normalni kouzelnik nevenoval, vzdyt je to nenormalni. Nic jej neboli? Vzdyt je mrtvy!Je vlastne jeste zivy clovek?(elf,hobit) apod.


 Uživatel úrovně 0

Reinkarnácia
1)Pokiaľ by zomrel mág na 36. a prevtelil by sa do dieťaťa, tak sa mi nezdá predstava osemročného mága na dvadsiatej úrovni.

2)Čo by sa stalo, ak by po prevtelení zabudol na svoj minulý život, ale napriek tomu by sa venoval mágii? Nemohlo by sa stať, že by náhodne zoslal nejaké kúzlo, na ktoré sa v minulom živote špecializoval?


Reanimácia
Za každou směnu meditace jsou další +3%. Smrt musí nastat nejpozději do jednoho dne po meditaci a kouzelník mezitím nesmí zaostřovat vůli.
Keď si to tak vezmem, tak priemernému mágovi na 16. stačí pred dôležitým, dlho očakávaným súbojom asi 5 hodín meditovať a má prakticky 99% šancu na úspešnú reanimáciu - pokiaľ nemá veľké rany.... Nebolo by dobré povedať, že môže meditovať max. hodinu, alebo také niečo?


 Uživatel úrovně 0

Dobré víc se nemusí psát nic.


 Uživatel úrovně 0

Podle mě to je dost povedený a dá si to i dobře použít při hře samotné , ale zase na druhou stranu bych řekl , že mág už má sám o sobě dost kouzel na to , aby se dokázal smrti vyhnout a tedy si myslím , že je to oproti sotatním povoláním tak trochu nefér. Jinak se mi to líbí dávám 4*


 Uživatel úrovně 0

Podle mě je to vynikající příspěvek, který mě jakožto mágovi zvyšuje naději na přežití.


 Uživatel úrovně 0

Zajimavý příspěvek, ale jako většina reanimace jee pro mě nepřípustná i když druidovi bych jí asi i dal.

Reinkarnace se povedla na 4*.

Celkově tedy dám 3* (ještě snaha a diskuse).

ad vlastnosti: Člověk mozek nevyužívá plně a inteligence by mohlo být, třeba jen číslo onačujcí z kolika procent využívá plnou kapacitu, takže duše maga by u dítěte rozvinula využívanost mozku.

S charismou je to problém, jde o to jak se bere.

Ostatní vlastnosti bych dal dítěte. I když ja jako PJ bych zbylé vlastnosti určoval podle toho, co by dítě dělalo (třeba jestli by posilovalo atd.).


 Uživatel úrovně 0

Tuaxi, čti pozorně... Co se týče převtělování do různých ras a pohlaví... Je to v tom přípsěvku uvedeno.

O tom jestli je inteligence v těle dána nebo ne bychom mohli asi vést dlouhé debaty. Osobně inteligenci vidím spíš jako vlastnost duše. Vždyť například podle ní je pak duše zařazována do sfér, nikoli tělo.