Kouzelník

Káčátko ( kouzelníkův přítel ) Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 22

Úroveň káčátka 1-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30 31-36
Životaschopnost 1 1+2 2 2+2 3 3+2 4
Magenergie 4 8 12 16 20 24 28
Počet kouzel 4 6 8 10 12 14 16
Útočné číslo (1+1)=2 (1+1)=2 (2+1)=3 (2+1)=3 (3+1)=4 (3+1)=4 (4+1)=5
Obranné číslo (1+1)=2 (1+1)=2 (2+1)=3 (2+1)=3 (3+1)=4 (3+1)=4 (4+1)=5
Odolnost 10
Velikost A0
Zranitelnost Zvíře +M +N +P
Váha 5 mincí
Pohyblibost 1 na zemi 5 ve vzduchu (okřídlenec)
Vytrvalost 7 okřídlenec
Inteligence 15
Charisma 19
Přesvědčení Jako kouzelník
Zkušenosti 30 60 90 120 150 180 210

Jak jste si asi všimli, káče není zrovna vhodné k boji (tedy - až na moment překvapení, ke kterému se brzy dostanu...) - než by vůbec začalo klovat zobáčkem, bylo by po něm - je velmi lehké ho rozmáčknout v dlani nebo zašlápnout až zapraští křehounké kostičky a zbude jen hromádka peříček...

Ale nebuďme sadisté, jedná se přeci o to malé žluťoušké káčátko, tak nesmírně roztomilé, cvakající svým drobounkým zobáčkem, vzhlížeje z Vaší dlaně k Vám - velikému stvoření - svým neodolatelným pohledem... Charisma tohoto přítele je skutečně vysoká, což se v určitých situacích může samozřejmě dost hodit.

Káče se vejde člověku do dlaně či třeba do kapsy kabátu, a to jej činí docela nenápadným, narozdíl například od havrana. Každý zkušenější dobrodruh přeci nemusí hned vědět, že jste kouzelník ( ovšem pokud máte na plášti a čapce hvězdičky a měsíčky, vyjde to nastejno )

Létání na větší vzdálenosti není příliš silnou stránkou káčátka, ale chvilku svými malými křídly přeci jen letět vydrží ( nedoporučuji však snažit se jej používat jako poštovního holuba.) ) nebo alespoň stát ve vzduchu, což se může hodit třeba k upoutání pozornosti...

Ačkoli přátelé nemusí jíst, káčátko si od Vás rádo vezme cokoli, co vypadá lákavě, a velmi rychle si zvykne vyžadovat jídlo, které si oblíbí. Mým osobním názorem je, že by se Vám právě nehodilo, kdybyste jej požádali, ať jde svázat tamtomu pánovi tkaničky k sobě, a ono by Vám, už nee tak roztomile, odseklo: "Nejplv mi dej tu jahodu, ktelous mi slíbila, pak uvitíme, gaga!" Na pekáč s takovým káčetem! (A to jsem jejich velký zastánce )

Káčátko dokáže vydávat pouze Vámi jistě známý zvuk označovaný jako "Gagaga", ale to vůbec neznamená, že se s Vámi nemůže domlouvat a uštěpovat na Vaši adresu jedovaté poznámky pomocí telepatického spojení s dosahem 200 sáhů.

Po oddálení se od kouzelníka na delší vzdálenost než je dosah káčete, ztrácí sice kontakt, ale magenergie a schopnost kouzlit mu vydrží na dva dny. Káče není schopno se samo soustředit.

Situace využití káčete:

1)Už se Vám někdy stalo, že Vás někdo - třeba Váš přítel, starosta města, Vaše dívka, prostě kdokoli - pořádně naštval, ale nepovažovali jste zrovna za vhodné jej hned spálit na uhel? Řešení je více než jednoduché.

Pravděpodobně budete mít větší šanci úspěchu, pokud je obětí dívka, ale i jinak máte slušnou naději uspět. Stačí pustit káčátko ( o kterém zatím nikdo neví ) ven z jeho úkrytu ve Vaší kapse ( pro větší nenápadnost Hye archom ) a zbytek už se dostaví sám. Zatímco se např. Vaše dívka začne podivovat nad tím, kde se tu vzala ta "roztomijoušká kachniška", Vy se už v duchu můžete škodolibě usmívat. Oběť záhy vezme káče do ruky ( když zjistí, že se jí zvířátko vůbec nebojí ) a začne jej hladit a žvatlat na něj. Káčátko v první chvíli kouká svýma očkama tak, že oběť přímo zatouží vzít si jej domů...

Pak mohou nastat nejméně dvě situace:

a) Káčátko se náhle hlasitě ozve svým "gagaga" a vzápětí začne rychle klovat do ruky, která jej drží. Oběť zřejmě káče hned nepustí, protože to pro ni bude příliš velký šok, příliš náhlá změna v chování toho prcka. Tím více jí bude ublíženo. Když přece jen rozevře dlaň a s křikem začne prudce třepat rukou, aby se "té potvory" zbavila, káče odletí a někde v zákoutí podruhé provede kouzlo Hyperprostor, načež se Vám v kapse pláště znovu objeví malinká vyboulenina ( pokud bude mít štěstí a strefí se ). Zobáček Vašeho zvířátka je velmi ostrý, ruka oběti tudíž může být nepěkně rozsekána, rozškrábána a roztrhána.

b) Oběť si "miláška" domů opravdu vezme a to mu tam v noci či chvilce nepozornosti udělá takový bordel a chaos, že Vám to bude stát zato.

2)Umírá ve vesnici nějak mnoho lidí na otravu? Jedem? Potřebujete se dozvědět tajné informace z kuchyně vesnického hostince? Prosím! Zatímco si klidně hovíte u pivečka, Váš přítelíček náhle odněkud vyletí ke stropu, načež se spustí střemhlavým pádem na jeden ze stolů. V poslední chvíli to nějak ubrzdí, ale stejně s sebou docela působivě třískne a zůstane ležet. Co myslíte, že udělá skupinka mírně společensky vyčerpaných chlapíků ( které jste si vyhlídli ) ? "Chachááá! To je kachna! Bude péčínkááá!" Hospodský se možná bude dívat trochu udiveně, jakou má cenu z tak malinkého tvorečka dělat jídlo, ale protože přání zákazníka je mu přeci rozkazem, vezme káče do kuchyně. V momentě, kdy se pak kuchař otočí pro něco, čím by káčátko usmrtil, Váš přítel zmizí a objeví se na jiném místě kuchyně, kde se ukryje. ( Všimněte si, že Hyperprostor se vám s tímhle tvorečkem bude nesmírně hodit ) Může pak naslouchat a pozorovat jak dlouho chce, než ho zase přivoláte k sobě.

Zjistíte jistě zajímavé informace, tedy pokud:

a) v kuchyni nějaké tajemství vůbec bylo

b) nemáte rozmazlené káče, které by si všímalo jen toho, jestli mají jeho oblíbené papání

Noo, situace využití káčete jsou velmi různorodé a fantazii se meze nekladou...

GaGaGA!!!

Ps - Mé vřelé, VŘELÉ "díky" patří Terrymu, který mi moooc pomohl ohledně tabulek ( vlastně je celé udělal sám ) a pomohl mi doladit pár detailů.. a taky si napsal tohle poděkování.

Pss - co se týče Pohyblivosti a Zranitelnosti - jde o jeden údaj, nemění se to s přibývající úrovní. Na první pohled to tak vypadá, ale upravil jsem to tak, aby byla tabulka přehlednější. Terry

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Kačátko je každopádně netradičním pomocníčkem a při čtení jeho schopností a využitelnosti jsem se dost nasmála. A proč by ne? Pokud má někdo dobrý komediální talent a umí vydávat ty správné zvuky... ;)


 Uživatel úrovně 0

Podle mě je to dobré(Gagaga! ;-), je pravda, že spousta lidí ocení jen obyčejné přátele typu kočička. Já hraju ve škole v "rádoby kroužku" za hobita zloděje. Toto spojení mám snad nejradši a nejlíp s ním zvládám roleplaying, protože bych se dal připrovnat v této podobné rozmazlenější kachničce. Snad nikdy si neodpustím nějakou tu poznámku. Ovše nápadů taky dost! Potom, u kamaráda hraju za kouzelníka. Sic to pro mě není to pravé, tenhle přítelíček se mi líbí. "Vyfasoval" jsem již ale havrana, ale zkusím PJ ukecat...
Skvělé dílko... Gagaga!

s pozdravem a křížkem po funuse, Globox


 Uživatel úrovně 0

Musím říct, že je pro mě opravdu nanejvýš zajímavé číst tenhle svůj příspěvek, a hlavně diskuzi k němu, s takovým časovým odstupem.
Trochu smutně se usmívám nad tím, kolik lidí nedokáže přijmout, že přítel kouzelníka nemusí být vždycky jen mystická superstvůrka, ale ve své podstatě naprosto bezvýznamná "praštěná potvůrka". Není nakonec právě tohle na ní to nejoriginálnější? Na druhou stranu mě opravdu těší, že převládají spíše lidičci hraví, protože hravost je přesně to, co potřebujete, abyste si vlastnění káčátka fakt užili. A věřte mi, že hrát s ním, pokud máte tu správnou dávku fantazie a rozputilosti, je zážitek pro Vás i pro PJ .))
To jen tak - poznámka po čase...


 Uživatel úrovně 0

Je to trošku ztřeštěná potvůrka, nicméně nepochybuji o tom, že může dobrodružství oživit a dát mu punc výjimečnosti... Ale pro PJ je tady poměrně reálné nebezpečí, že se mu hra zvrhne ve frašku a jeho práce vyjde nazmar...
Sám za sebe: Povolil bych kačátko jen opravdu velmi důvěryhodnému a zodpovědnému hráči... Žádnéko takového bohužel neznám... :))


 Uživatel úrovně 0

Děkujííííí :))) (Antarion-Tobě zároveň za dáreček chvály pod stromeček.) )


 Uživatel úrovně 0

me se to teda velice líbí protože ja jsem taky jako postava kouzelník takže suprovy nápad. Fakt se ti to povedlo!!!


 Uživatel úrovně 0

Pěkný, hezkej nápad, mě se to líbí pár věcí bych vytkl, ale už tu byly řečeny.


 Uživatel úrovně 0

Zyco - To su ráda :))

BTW - jup, u Tebe jsem si s káčátkem zahrála poprvé (mimochodem i s gumovou kachňou .)) ) a pak jsem ho tímpádem sepsala, protože se mi ten nápad moc líbil :) A mimochodem - žádala jsem o káče každého PJ, se kterm jsem hrála a dovolils mi to jedině Ty, takže díky : ))

Carie


 Uživatel úrovně 0

No carie neznat te tak se mi to libi moc, bohuzel znam te, tak se mi to libi jeste vic... :)
BTW>nepovolil jsem ti kacatko nahodou ja...?


 Uživatel úrovně 0

já - díky, díky, díky :))

To máš teda asi pravdu - jestli už je takový mág, který bude machrovat s malinkým káčátkem, tak se vsadím, že na něm bude nepěkně závislý.))
Ale zase - nějaký kouzelník si káče může vyvolat v podstatě jen na "jedno použití" a tomu je to pak jedno.. (i když Tvůj návrh je rozhodně zajímavější;)) )

Carie