Kouzelník

Kouzelník a jeho přítel Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 45

Když přítel nemá na seslání kouzla potřebnou magenergii, může ho seslat za pomoci kouzelníka, který s tím musí souhlasit. Přítel se ho zeptá telepaticky, a to proběhne v „nulovém čase“. Pokud kouzelník souhlasí, sešle přítel kouzlo za přispění kouzelníkovy magenergie. Po dobu, kdy přítel sesílá kouzlo, může kouzelník vykonávat kteroukoli činnost, i kouzlení, ale nesmí se po tuto dobu vzdálit na více než 200 sáhů, protože by byl přerušen tok magenergie a kouzlo by se nezdařilo. Aby mohl přítel seslat kouzlo, musí mít většinu magenergie na jeho seslání (např. k seslání kouzla za 30 magů musí mít přítel alespoň 16 magů a maximálně 29 magů). Doba seslání kouzla se nezmění.
Magenergie přítele vždy zmizí a kouzelníkovi ubude zbytek nutný k seslání kouzla a navíc 20% z celého kouzla. Navíc pravděpodobnost úspěšného seslání kouzla klesne o (36 - úroveň kouzelníka)/2 procent. Při neúspěchu zmizí magenergie přítele a také kouzelníkova magenergie určená k tomuto kouzlu.

Příklad: Čaroděj na 18. úrovni má havrana, který chce seslat Černý blesk za 25 magů. Má ovšem pouze 20 magů a tak telepaticky požádá čaroděje, který s tím souhlasí (to se děje v nulovém čase). Čarodějovi tedy ubude 10 magů (= (25 – 20) + (25 : 5)) a havranova magenergie zmizí. Pravděpodobnost úspěšného seslání kouzla klesne o 9% (= (36 – 18)/2). Kdyby se kouzlo nepovedlo, přišel by havran o všechnu magenergii (tj. 20 magů) a čaroděj o 10 magů.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Nápad sice dobrej ,ale já využívám mg. přítele spíš na přečíslení a nechávám ho aby sám útočil na mnou vybraný cíl.Tím pádem mám větší šanci na zásah protože nepřítel se stará o mého mg. tvora.
Tím jsem jen chtěl naznačit to, že využívat kouzla svého mg. přítele je v takové situaci hloupost,ale jinak jak sem řekl na začátku celkem dobrý nápad.:)


 Uživatel úrovně 1

jako kouyelník to velmi chválím už mnohokrát sem nad něším takovým přemýšlel dobrý článek


 Uživatel úrovně 0

Mne to príde trochu chaotické. Ale dá sa to pochopiť. Celkom sa mi to páči.


 Uživatel úrovně 5

Silnější mi to nepřijde vůbec - je to hezky vyrovnané, stručné a pochopitelné - tak to má být.

Komunikace v nulovém čase je naprosto v pořádku.

Těch 200 sáhů už se vyřešilo.

Během toho jednoho kola kdy havran komunikuje, dostává manu a kouzlí bych mu zakázal se hýbat, aby to neměl s tim předánim tak jednoduché.

Já bych u tohodle třeba i dodal, že pokud je přítel v té kouzelníkově auře nebo spíš v těsné blízkosti (5 sáhů a podobně) , pak může sesálat i všechna dotyková kouzla za kouzelníkovu manu (100%) , která umí jeho pán - prostě by to byla jen jakoby prodloužená ruka ... ale možná , že to už je moc silný kafe.

- Tok many by tké asi neměl přecházet přes různé magické pole a bariery - já mam alespoŇ představu , že mana teče prostorem přímočaře... Nebo si hledá cestu a mag. polím by se vyhýbala??

Celkově dávam za 4* - je to hodně silnej příspěvek.

Pěkné Suk.


 Uživatel úrovně 0

Alcator: stane se to příteli


 Uživatel úrovně 0

Zajímavé a snad i povedené


 Uživatel úrovně 3

Když kouzlo selže a má pro neúspěch stanoveno "!" - stane se "!" kouzelníkovi, nebo příteli, nebo oběma?

Vyzkoušel jsi toto kouzlo ve hře???


 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi to trochu silnější. Ale na druhou stranu seslání kouzla "skrz" přítele stojí více magů, než když by ho kouzelník sesílal sám, takže 4*.


 Uživatel úrovně 0

Namě je to moc silný, ale nápad dobrý dávam za 4*


 Uživatel úrovně 0

Nemůžu komententovat 200 sahů,protože ještě nevím kolik 1 sah.Ale Myslím si ,že užitečný.