Kouzelník

nekromantův přítel - Věc Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 25

    „Moji drazí nekromancerští přátelé slyšte, jistě je vám taky líto, že musíte procházet strastmi života, tak sami a bez platného služebníka. Všichni zapomeňte na ubohou kočku, nedomrlého havrana a uslintaného ďáblíka, kteří stejně nebudou stačit růstu vaší zkázonosné kariéry a na které jste zbytečně citově vázaní, přivolejte si Věc. To je poskok po kterém jsme všichni toužili.“

    VĚC- nechal jsem se inspirovat nebo jsem spíš téměř kopíroval známou chodící ručku z Addamsovy rodiny.

    Je to kupodivu vidící, slyšící, cítící ruka (odseknutá v zápěstí) neschopná řeči (pouze gesta nebo telepatická domluva s jakýmkoliv nekromantem stejně jako přátelé u kouzelníka). Věc má vlastnosti (síla, odolnost, obratnost, inteligenci) shodné s původním majitelem ruky. Charisma chodící ruky, nechť uváží PJ a takové věci jako růst nehtů, chlupů a drolení staré kůže se provedením rituálu nadobro zastaví velikost Věci je vždy A0, pokud ovšem nemluvíme o ruce obřího obra.

    Nekromant si musí sehnat živou !humanoidního! postavu, které při rituálu odsekne její silnější ruku a vdechne jí životní energii (bez duše a vzpomínek) onoho nešťastníka.(ten rituál vyjde nekromanta hodně draho, jak na peníze, tak i na herní úsilí, takže PJové nešetřete je.) Věc se nadále stává bezmezně oddaným sluhou jeho nového pána, ne jeho přítelem, ale i tak může mít pouze jednu! Věci, ale zůstávají dovednosti bývalého majitele. To znamená, že ruka kouzelníka bude mít magenergii a schopnost sesílat všechny kouzla, která znal, ten komu ta ruka patřila, kdežto ruka zloděje nebude mít tu magii, ale zase bude nadále disponovat zlodějskými schopnostmi. Pozor, pokud náhodou někde splašíte ruku zkušeného theurga můžete zapomenout na elementály a bhuty, protože pro jejich vyvolání určitě potřeboval svoji hůl, kterou Věc není schopná nést. V ostatních podobných případech se poraďte se svým PJ. Pokud budete dost vynalézaví, přijdete na to, jak i tyto schopnosti využít. 

Drobnosti a podrobnosti o Věci 
Věc se nezlepšuje každou 5. úroveň, jako přátelé, ale pouze 3x(1.-5., 6.-15., 16.-36.)
Věc na 1.-5. úrovni
Veškeré dovednosti, zvláštní schopnosti, počet mágů,kouzel, útoků a životů má o 50% nižší než původní majitel nejméně však jedna a zaokrouhluje se nahoru.
Věc na 6.-15. úrovni
Veškeré dovednosti, zvláštní schopnosti, počet mágů,kouzel, útoků a životů má o 35% nižší než původní majitel nejméně však jedna a zaokrouhluje se nahoru. Mágova ruka nemá žádnou sílu mysli a ruka bojovníka se může stát bersekrem, ale pouze s poloviční pravděpodobností na změnu.
Věc na 16.-36. úrovni
Veškeré dovednosti, zvláštní schopnosti, počet mágů, kouzel, útoků a životů má o 10% nižší než původní majitel nejméně však jedna a zaokrouhluje se nahoru. Mágova ruka má poloviční sílu mysli jakou by měl původní majitel, kdyby byl na nekromantově nynější úrovni a s rostoucí úrovní se bude nadále zvyšovat. Změna v bersekra už není omezována.

    Specialitka na závěr. Na 36. úrovni je možné velmi,    ale opravdu velmi složitým rituálem (tak 25% na jeho úspěch, opět může opravovat PJ dle libosti, ale i nekromant je schopen to % ovlivnit, třeba délkou rituálu, počtem obětí(čím víc, tím lípJ apod.)), zvednout jednu z dovedností, zvláštních schopností, počet mágů, útoků nebo životů na 100% podle toho jaké číslo by to bylo, kdyby byl původní majitel na oné 36. úrovni. Příprava tohoto rituálu vyjde nekromanta na takových 5000zl. a bude taky potřebovat 6 lidských obětí v jejichž krvi se Věc vykoupe. Po ukončení velmi fyzicky náročného rituálu, který trvá alespoň 6 hodin v kuse, padne nekromant k zemi s jediným životem a bez jediného mágu (kdy je velmi zranitelný) a bude 3 dny spát a během nich se zcela zotaví, ale mágy musí nameditovat.
    Ovšem pokud se rituál nezdaří všechny finance na jeho přípravu jsou nenávratně v pr…
a Věc se přiotráví lidskou krví a to jí zhorší jednu z dovedností, zvl. schopností, počtu mágů, útoků nebo životů o 50% jako na 1.-5. úrovni. Jedna z těch věcí se volí náhodným hodem PJ. 

Děkuji za pozornost a přeji mnoho úspěchů J


Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Střašně silný(představte si ruku do které 5minut mlátíte mečem a ona ne a ne umřít)


 Uživatel úrovně 0

myslim si ze ten ritual je trochu zbytecny, napad skvely lec vec uz existuje u me jako docela neprijmna potvurka. Dekuji moc za dodani informaci k dalsimu dotvoreni teto potvurky
mimochodem musim podotknout ze magenergii nekromant ziskava ZAOSTRENIM VULE nikoliv meditaci


 Uživatel úrovně 0

Hroza...... Neskutocne silne a nevyvazene.... a ten ritual na 36. urovni sa mi zda trosku zbytocny, lebo aj keby sa nejaka postava na 36. dostala, sotva by chcela ist do niecoho, co ma len 25% sancu na uspech...... Keby som mohol hlasovat, tak mas 1* za snahu a napad.


 Uživatel úrovně 0

Napad je super, ale je to straaasne presilene. Tiez by som sa rozpisla na temu ritual + historia


 Uživatel úrovně 0

Nápad je to hodně zajímavý, ale měl bych pár výhrad:
1. Je to silně silný, když máš ruku-kouzelníka na 36. úrovni, tak je skoro stejně silná jako postava na srovnatelné. To je přece jenom trochu moc.
2. docela by mě zajímalo, jak může ruka vidět a slyšet. No, i když je vlastně magická
3. Možná jsi mohl trochu rozepsat ten rituál.

To by bylo asi tak všechno. Ne, vlastně by mě ještě zajímalo, jak vypadá taková ruka-berserker. To neber jako výtku, jenom by mě zajímalo, co provádí. 4*


 Uživatel úrovně 0

Nápad je to hodně zajímavý, ale měl bych pár výhrad:
1. Je to silně silný, když máš ruku-kouzelníka na 36. úrovni, tak je skoro stejně silná jako postava na srovnatelné. To je přece jenom trochu moc.
2. docela by mě zajímalo, jak může ruka vidět a slyšet. No, i když je vlastně magická
3. Možná jsi mohl trochu rozepsat ten rituál.

To by bylo asi tak všechno. Ne, vlastně by mě ještě zajímalo, jak vypadá taková ruka-berserker. To neber jako výtku, jenom by mě zajímalo, co provádí. 4*


 Uživatel úrovně 0

Nejni to nejšpatnější, ale k dokonalosti tomu ještě hodně chybí. Přijde mi, že je to v počátečních úrovních přemrštěně silné...


 Uživatel úrovně 0

Celkem zdařilé. Proč Elnoryn dává 1* viděl jsem i horší???????


 Uživatel úrovně 0

Je to zajímavé. Zkusím to protlačit u mého PJ, snad to projde. Věc se mi líbí.


 Uživatel úrovně 5

Mě se to docela líbí, je to zajímavý nápada upřímně něco takového by mě v životě nenapadlo..povedené, výstižné asolidně propracované, akže tři..