Kouzelník

Lich Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 62

LICH [lič]

Lichové jsou nemrtví kouzelníci, kteří použili svou moc, aby nepřirozeně prodloužili svou existenci. Obvykle jsou spiklenečtí a podle některých šílení. Žízní po ještě větší moci, po nejtemnějších arkánních tajemstvích. Protože nad nimi nevisí stín smrti, často spřádají plány, které se uskutečňují celá desetiletí, ne-li staletí. Vždy mají zákoně zlé přesvědčení a mohou se jimi stát pouze zlé postavy. Zmateně zlé postavy se promění v zákoně zlé. Většinou kolem sebe shromažďují nemrtvé, kteří jim složí.

Jsou stejně velcí, jako původní postava. Během rituálu proměny z nich opadlo všechno maso, takže jsou z nich čistě bílé kostry. V prázdných očních důlcích hoří jasně červené či modré ohníčky. Většina z nich byla za života mocnou osobou, proto jsou obvykle zahaleni v drahých šatech. Nezapomeň, že i oblečení podléhá tíži věků. Lichové, kteří žijí poblíž civilizace se oblékají do rouch, která zakryjí celé jejich tělo, takže není poznat co jsou zač.

Jeho hlas má kouzelnou podstatu, protože již nemá žádné hlasivky. Je stejný, jako byl za života, ale při transformaci se zjemnil, díky čemuž má bonus k charisma +1. Lich mluví všemi jazyky, které ovládal za svého života.

Jak se ale vytváří? Nejdříve si lich musí sehnat džbán proměny, do kterého bude uložena jeho duše. Může si ho koupit nebo i nechat vyrobit od důvěryhodného zlého theurga. Poté lich musí sehnat součástky na transformátor a najít pět lichů, kteří mu pomohou při rituálu. Potom provedou celý rituál.

Džbán proměny
džbán se dá koupit jen ve velmi málo obchodech s černou magií za 5 000 zl. Na výrobu džbánu proměny je potřeba hrnčířská hlína, krev mocné osoby, diamantový prach, suroviny za 200 zl a 500 magů. Nechat si džbán vyrobit je levnější, ale postava musí sama sehnat hrnčířskou hlínu, velký diamant a krev mocné osoby. Diamantový prach se získá tak, že velký diamant rozdrtí elementál země. Prach se smíchá s hlínou v poměru 1:2. Džbán dokáže vyrobit pouze theurg, jehož přesvědčení je zlé, je aspoň na 12. úrovni, a jeho obratnost je větší než 13. Měl by také dokonale umět dovednost hrnčířství. Poté začne vlastní proces výroby. Nepoužívá se žádná voda, místo ní je krev. Všechny složky se smíchají a theurg vytvoří 20 colů vysoký a 10 coulů široký džbán, který se poté ještě musí nechat vypálit elementálem ohně. Takto vyrobený džbán stojí pouze 3 000 zl.

Transformátor
Transformátor se skládá ze dvou částí. První z nich je stojan z nějakého černého kovu. Při pohledu shora stojan připomíná pentagram. Na spodek stojanu se umisťuje džbán proměny, na vrch stojanu se umisťuje druhá část, křišťálový válec. Ten je široký 1,5 sáhů a vysoký 3 sáhu. Na dolní straně se válec sužuje do trychtýře, který ústí do džbánu proměny. Na vnitřní straně válce jsou dva výstupky, kterých bude stát postava, která se bude chtít stát lichem.

Rituál proměny
Rituál se musí provést hluboko pod zemí v nějaké a tiché prostorné jeskyni. Nejprve se na zem nakreslí velký pentagram, který musí být namalován krví nějakých humanoidů. Poté se doprostřed umístí transformátor, tak, že jeho ramena jdou stejným směrem jako ramena pentagramu kolem něj. Postava chtějící se stát lichem vstoupí do transformátoru., který se za ní zavře. Poté každý z pěti lichů si stopne do jednoho ramene pentagramu a začne odříkávat text rituálu. Začíná ten lich, ke kterému je postava otočena a pokračují lich po jeho levici atd. Celá tato část rituálu trvá asi 1 den. Během této doby se duše postavy, společně se srdcem, přesune do džbánu proměny. Tato část je velmi bolestivá.

Životy: 1k8 životů za úroveň

Rychlost: Jako postava

Obrana: Jako postava

Zbraně: Lich může používat pouze dýky a hole

Zbroje: Lich může používat pouze vycpávanou zbroj.

Útok dotekem Lich používá negativní energii, pro boj s nepřáteli. Jeho dotyk může mít mnoho efektů, během jednoho útoku však může použít pouze jeden. ÚČ dotyku je, pokud není řečeno jinak, rovno počtu úrovní po které je lichem + 6.

Zraňující dotyk --- Zraní za 1k6 životů.

Paralizující dotyk --- Znehybní cíl na 1k3 kola.

Dotyk strachu --- Cíl propadne panice a uteče.

Uspávací dotyk --- Cíl usne na 1k6 kol tvrdým magickým spánkem. Poté je možno jej normálně probudit.

Dotyk smrti --- Cíl okamžitě zemře. Tento dotyk může lich použít pouze jednou měsíčně a po jeho použití již nesmí celý den použít žádný dotyk. ÚČ tohoto dotyku je rovno počtu úrovní po které je lichem - 2.

Dotyk zmámení --- Cíl bude s lichem jednat, jako by to byl jeho nejlepší přítel

Dotyk zla --- Přesvědčení cíle se o 1 zhorší. Tento dotyk může lich použít pouze jednou měsíčně a po jeho použití již nesmí celý den použít žádný dotyk. ÚČ tohoto dotyku je rovno počtu úrovní po které je lichem - 2.

Aura zla Všechny postavy, které budou s lichem jednat se budou cítit nesvé. Hází si proti pasti odl - 8 - nic/útěk. Pokud při hodu proti pasti neuspějou, utečou pryč od liche.

Vyšší nekromancie: Lich může použít kouzlo vytvoř nemrtvého bez použií magů. Lze použít pouze 4 denně.

Odolnosti: Lich je naprosto imunní vůči nemocím, jedům, mysli a mentálnímu útoku.

Vlastnosti:
Síla: -1
Obratnost: -1
Odolnost: 0
Inteligence: +4 (až do maxima 24)
Charisma: +1

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Mě se to velmi líbí až na jednu věc a to že na můj vkus by měl mít lich svá vlastní kouzla, zaměřující se na přáci s nemrtvími. Jinak to s těmi dotyky je velmi dobrý nápad.


 Uživatel úrovně 1

já dával jinýho licha do bestiáře úpně jinýho ale ten tvůj je taky zajímavej


 Uživatel úrovně 0

Je dobrej al hodně přesilněnej (Můžes zajít na hřbitov a.....)


 Uživatel úrovně 0

myslim ze jako povolani by to sedlo lepe. A jako povolani toho je malo. Jinak bych si i Licha zahral.<=
oprava =) no zkouseli jsme to bylo to fajn hrali jsme j abyl LICH chaoticky zly a bylo to docela ferove jen si myslim ze nakonec kdyz uz se s nim naucis pohybovat na slunci apod. ma li to dosti vymakane aby nebyl v handiCapu oproti ostatnich, tak je velmi silny. A verte ze jsem si pak podal tu svou druzinku docela zajimavym zpusobem pak by me dale zajimalo proc je nezranitelny mentalnim utokem, vzdyt je to magicky tvor svym zpusobem...


 Uživatel úrovně 0

myslim ze jako povolan9 by to sedlo lepe. A jako povolan9 toho je malo. Jinak bych si i Licha zahral.tecka


 Uživatel úrovně 0

Zrovna teď jsem dal do povolání licha - ale tenhle neni špatnej - je dobrej


 Uživatel úrovně 0

NEDODĚLANÉ ... chce to vyvážit, ale to už bylo řečeno...


 Uživatel úrovně 0

Těch blbostí tam pár je, ale nápad zpracovat Licha se mi líbí. Jinak nevzvážené.....prostě to co už přede mnou řekli Saladin (budiž mu zamě lehká) a Alcator.


 Uživatel úrovně 0

Alcator: Nevím kde jsi to četl, ale rozměry válce jsou v sázích, ne ve stopách :) Ale i tak uznávám že je tam hodně blbostí


 Uživatel úrovně 3

Saladin má pravdu - nevyvážené, nedomyšlené, špatně popsané, nereálné. Vem si kupříkladu, že ten trychtýř je tři stopy vysoký a ty do něj hodláš zavřít jedince, který měří třeba šest stop, navíc musí stát na zářezech - takže bude dvacet čtyři hodiny zmáčknut ve velmi malém prostoru - pravděpodobně se ti udusí :-)

Lidi, neblázněte a nehodnoťte takovéto nesmysly tak vysoko JEN PROTO, že se vám v nějaké hře líbili Lichové!!!

-- Alcator