Hřbitov

Lersing O'Kwerg: Bitva u Per Chantí(1. díl) Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

8.leden
„Můj oddíl byl složen z šedesáti mužů. Byli to jedni z nejlepších bojovníků z královy armády. Já vojevůdce Lersing O’Kwerg jsem vedl tento oddíl mnohokrát do vítězné bitvy. Dnes před sebou máme šedesáti mílový pochod pouští, do laguny Ilo, která největší z Misirajské pouště."

9.leden
„Jsme v laguně Ilo. Cesta sem byla podivně náročná. Nezvládli jsme ji za jeden den. U laguny šel na obhlídku ten nejmladší z nás, Feld z Conradu. Nevrátil se. To mým mužům ještě ubralo na morálce. Voda v jezírku byla nahnědlá. Oug, jediný krollský válečník v mém oddíle, se hned o příchodu vykoupal v té hnědé vodě. Když vylezl, celý zezelenal, otekl a říkal, že nevidí. To jsou dvě ztráty už při cestě. Naše další cesta směřuje do Quan-Mal. Quan-Mal je poslední město pod mocí našeho krále Aredama II. V Quan-Mal na nás čeká spojenec. Doufám, že dorazíme všichni."

10.leden
„ Dorazili jsme do Quan-Mal. Při cestě nás napadla horda pouštních skřetů. Bylo jich kolem třiceti. V této bitvě padlo osm mužů. Já sám jsem přišel o prsteníček na levé ruce. V Quan-Mal na nás již čekali Merti (spojenci). Jich bylo devadesát dva. Pobyli jsme zde šest dnů. Pak jsme s Merty vyrazili k Per Chantí.

16.leden
Postavili jsme tábor poblíž Per Chantí. Zvědové řekli, že Per Chantí má v pohotovosti asi stopadesát mužů. Vyšleme Mertského pyrofora, aby zapálil dřevěnou hradbu. Za chvíli po jeho odchodu se u hradeb objevil plamen. Opevnění rychle chytlo a začalo hořet.

17.leden
Zvědové přinesli zprávu, že v Per Chantí nastala panika a že shořelo několik domů. Také je prý celá armáda v pohotovosti. Per Chantkíjská armáda čítá asi třista mužů. Dnes onemocněl generál Mertů. Asi v pět hodin odpoledne se u našeho tábora objevil zvěd. Zajali jsme ho a mučili. Řekl nám, že 30. ledna přijede do Per Chantí pomoc. To je špatné, jelikož nám mají přijet posily až 26. Pyrofor dal zvědovi lektvar a řekl nám, že na všechno zapomene a že ho můžeme bezpečně pustit.

20.leden
Dnes Mertský generál podlehl své nemoci. Byl mrtvolně bílý a z očí mu někdy tekla krev. Tak mi připadl jeho oddíl.

26.leden
Přijela posila ze severu. Teď nás je celkem čtyřista padesát dva. Z toho padesát lučištníků, sto jezdců, dvě stě čtyřicet pěšáků, čtyřicet zvědů, dvacet léčitelů a dva pyrofoři. Všichni jsme byli připraveni na bitvu.

27.leden
Naše vojsko zaútočilo. U města nás již zasypávali nepřátelské šípy. Pak jsme prorazili bránu a naši vojáci vběhli do města. Pak nastala krvavá řež. Každý z nás zabíjel Per Chantíjské jako drak. Nakonec nepřátelé utekli z města. Zvítězili jsme. V této bitvě jsem přišel o ruku a o pět zubů. Zbylo nás asi dvacet. Naložili jsme kořist na vozy a zapálili město. Teď je před námi dlouhá cesta domů......

9.února
Dnes jsme dorazili do hlavního města Arradu. Za vítěznou bitvu jsem byl povýšen na nejvyššího generála. Mechten, bývalý generál, totiž zemřel stářím. Jsem teď zapsán do kroniky království zlatým písmem.

Pokračování příště......

Lersing, 21.úroveň člověk vojevůdce vojevůdce
Sil: 16+2
Odl: 17+3
Obr: 14+1
Int: 15+2
Char: 7-2

Vzhled: Má tmavě hnědé vlasy a modré oči. Vlasy má na ramena a nosí je do culíku. Jeho kůže je spíš tmavá. Na tváři má šrám od meče. Chybí mu jeden prst na levé ruce a pravou ruku nemá. Na výšku měří 178 coulů a váží 1700mn.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Hezký, ale přežilo jich nějak moc málo.


 Uživatel úrovně 0

Forma deniku, jakou jsi psal je velmi jednoducha. I ja jsem tak psaval... Ale par veci jsi tam zapomel. Kdyz uz je to jeho denik, mel by si tam poradne vynadavat, ze je prepadli skreti, ze prisel o prst nebo o ruku... (mimochodem, jak psal kdyz nemel pravou ruku a na leve mu chybel prst?). Dale, bylo to prilis kratke a taky snadne - projeli pousti s divnou vodou, potkaji spojence, oblehnou pevnost a dostanou dalsi spojence, dobudou pevnost. Mohl jsi tam toho vsadit o hodne vic...


 Uživatel úrovně 0

No je to celkem dobry. Me se libi ta froma deniku. Pripadme mi to takovy zivejsi a poutavejsi.
(jenom taky nechapu proc je to na hrbitove :-)


 Uživatel úrovně 0

Zajímalo by mě na co je tolik zvědů v armádě,ale jinač pěkné...


 Uživatel úrovně 5

Zdravím tě. Líbí se mi, že jsi použil nepříliš často používaný styl deníkového vyprávění. Má to sice chybičky le celkový dojem hodně dobrý, takže 4*


 Uživatel úrovně 0

Díky.

Už se připravuje další díl, ale nemam moc času ( pro vás naštěstí, že?)

A ten další díl nebude psanej jako denník...


 Uživatel úrovně 0

Je to pěkný - 4*


 Uživatel úrovně 0

Docela dobrý akorát sem blbě četl ty názvy.


 Uživatel úrovně 0

A proč je to na hřbitově?


 Uživatel úrovně 0

Lardi: Jak držíš meč, někdo tě sekne do ruky a trefí prsteníček (třeba)

pololuky: to má bejt sekaný. Je to denník generála.