Hřbitov

Nuviel Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Jednoho dne se v malé elfí komunitě na východním cípu Fanghských hor narodil elf jménem Nuviel. Jeho matkou byla krásná mladá elfka lučišnice Irael. Jeho otec, silný a statný bojovník byl strážcem místních hvozdů. Krátce po narození byl Nuviel pokřtěn pod vírou v boha Aliefa. Nuviel zdědil po matce a po otci to nejlepší. Po matce byl krásný, chytrý a hbitý a po otci zdědil sílu u elfů nevídanou a schopnost dokonale zacházet s mečem a lukem. Byl vysoké svalnaté postavy, dlouhých až po lopatky splývajících světlých vlasů a velkých jako Artéské studně modrých očí.

Ačkoliv národ v kterém Nuviel žil, nebyl nijak bojovný, Nuviela pořád cosi táhlo prohledávat nekonečné dálky širého světa. Pln očekávání opouštěl každý den domov, aby se svými přáteli elfem Erekanem a elfem Akonasem vybíjel zdejší hory od zbloudilých skřetů a jiné havěti. Jednou, když procházeli na úpatí hory Alis, byli napadeni skupinou skřetů jedoucích na vrcích. Ačkoliv to byl boj nerovný, tři elfové postaveni nájezdu skoro tří tuctů skřetích jezdců, padl nakonec poražen i poslední skřet. Nuviel vítězně dorazil posledního skřeta. V jeho modrých očích se objevily slzy. Oba jeho přátelé leželi uprostřed krvavých louží zasypáni hordou těl padlých nepřátel. Nuviel přiklekl k padlým druhům a objal Akonase, který ještě z posledních sil promluvil k Nuvielovi a pověřil ho, aby do konce života konal dobro a čistil svět od všeho zla. S posledním vydechnutím Akonase se před Nuvielem objevil bůh Alief. Vysvětlil Nuvielovi že on je ten vyvolený, který musí navrátit rovnováhu mezi zlem a dobrem.

Rozhořčen smrtí svých přátel a slibem který dal Akonasovi se rozloučil se svoji rodinou a vyrazil hledat zlo, které by mohl zničit. Jeho otec mu před rozloučením daroval stříbrný meč, jejich rodové dědictví. Nuviel nasedl na koně a ujížděl někam do dále, Dojel do dalekého lidského města Malkor, kde se nechal naverbovat místním králem, aby vyčistil zdejší doly, ve kterých se usadilo zlo. Nuviel okamžitě vyrazil do dolů. Procházel nesčetnými chodbami a porážel ty nejhorší monstra které si jen dokázal představit. Temný mág Grimsladea, který doly obýval a který vládl všem zdejším nečistým stvořením, před Nuvielem uprchl. Nuviel který se vrátil úspěšně do Malkoru byl oslavován jako hrdina a vysloužil si přízvisko dobrodivý. Dlouho žil a bojoval za toto malebné město. Zamiloval se do krásné ženy Inogen. Ale jak to tak bývá, lidské životy jsou krátké, a tak i Nuviel musel svoji milou oplakat. Sic zarmoucen, dále bojoval Nuviel za nového krále Malkoru.

Žádné doba však netrvá věčně. Nastala doba přavratu. Grimsladea sjednotil obrovské vojsko a vyrazil proti celému světu trpaslíků, lidí a elfů. Nastala obrovská řež, trpaslíci, lidé a elfové proti skřetům, obrům a jednomu draku. Bitva vypadala pro stranu dobra špatně, skřeti měli přavahu. V tu chvíli však Nuviel uchopil svůj sterský luk a skolil černého draka. To všem dodalo odvahu a nakonec bylo vojsko zla poraženo.

Na bitevní pole se sbíhaly děti a ženy aby ošetřily zraněné. Bitva byla vyhrána, ale Nuviel zemřel. Ležel proťat mnoha meči a šípy uprostřed bitevního pole, obklopen stovkami jím pobitých nepřátel. Ač jeho tělo bylo zabito, na jeho mrtvé tváři se zračil úsměv spokojenosti a klidu. Říká se, že všechny rány na jeho těle zmizely, on vstal a se svým bohem Aliefem odešel do země klidu. Dlouhou dobu po jeho smrti, ho všichni oslavovali a ještě dnes jeho jméno můžeme slyšet v elfských písních.


Síla 18/ +3
Odolnost 14/ +1
Obratnost 15/ +2
Inteligence 16/ +2
Charisma 16/ +2

Zvl. Přeměty:

Stříbrný meč: jako bastard +1
Starský luk: dlouhý luk +1 postřeh +30%
Zlatá čelenka: charisma +1
Lehké adamantiové brnění: KZ 13

Konec:
Jak jeho život začal, tak taky skončil. Nuviel se vydal za svými přáteli a svoji družkou do země věčného klidu a míru. (Když jsem hrál za tuto postavu, málem jsem se rozbrečel nad jejím smutným osudem (to byl vtip). Když jsem ji ztratil dosti mě to naštvalo a tak jsem se rozhodl Nuviel Dobrotivého zvěčnit alespoň zde).

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Hezký, ale trochu moc velký hrdina. Ale teď mi došlo, že můj Orgin, který čeká je taky superhrdina. Jinak pěkný a ten pravopis mi fakt nevadí. ( Ani jsem si ho nevšim:)) )


 Uživatel úrovně 0

Docela dobré... příběh takový normální... četl jsem lepší, ale i o dost horší. Jenom připomínka - nerozpadají se adamantinové předměty na slunci? Viz to brnění.
Jinak to mu asi nic moc nechybí.


 Uživatel úrovně 5

grimsladea: nebylo to bráno jako výtka..pokud to tak znělo omluva by měla přijít z mé strany...vím co myslíš..člověku se to stává a tak se to stalo i tobě..máš to někdo uložené a pak se to najednou objeví:-))


 Uživatel úrovně 0

No, je to na muj vkus moc hrdinske, ikdyz o mrtvych jenom dobre :-)


 Uživatel úrovně 0

Pěkný příběh,ale četl jsem už i lepší...


 Uživatel úrovně 5

Je to pěkné, ale ne nejlepší, takže 4*


 Uživatel úrovně 0

Ctěný Marigolde,
Tvůj příspěvek jsem samozřejmě četl a velmi se mi líbyl. Shodou okolností jsem svůj příspěvek psal 3 dny potom co jsem četl Erkana, a proto je možné že jsem nevědomky zabrousil v ději k tvému přízpěvku. NEVĚDOMKY.

Takže promiň.


 Uživatel úrovně 0

Tak s timhle sis fakt dal práci. Protože mi za chvilku končí hodina výpočetky a nestihnu přečíst nic na srovnání(tak jak to udělal Marigold) dávám 5*


 Uživatel úrovně 5

ten začátek mi připomíná mého Erkan,...ale možná je to jen dojem..líbí se mi to a je to dobře napsané..ale byly tady jiní a lepšíá..třeba krysar nebo Eddy..proto jen 4*-


 Uživatel úrovně 5

Celkem pěkné, až na ty zmiňované gramatické chyby... Mimochodem, na jakou úroveň se dostal?