Hřbitov

Nevinný nekromant Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 34

Zachariáš poklidně studoval své knihy. Právě se prokousával nepříliš zábavnou knihou týkající se tvorby ghůlů (psanou samozřejmě cizozemsky), když družinka skládající se z barbara (válečník), hobita (zloděj) a elfa (hraničář) spadla do jižní části podzemí. Zachariáš o ničem nevěděl a dál se věnoval studiu.

Družina se zatím probojovávala přes tlupy pavouků a další havěti, hledaje východ z jeskyně. Po několika směnách Zachariáš odložil knihu a pro zahnání nudy se jal tvořit dalšího služebníka. Jeho zhoubci se tou dobou setkali s národem šolihů, které Zachariáš ve volných chvílích utiskoval. Šolihové poskytli družince čas na oddech, léčivé bylinky a poté podali oficiální stížnost u vůdce družiny barbara. Elf tou dobou již nežil, neboť neustál jednu z častých potyček uvnitř družiny.

Když se družina po odpočinku vydala dál, Zachariáš byl již zase plně ponořen do temných knih. Postavy vykostily několik kostlivců a zombií a vstoupily na nekromantovo území. Pozvolna se blížily k východu a k Zachariášově pracovně, která s chodbou ven přímo sousedila. Družinka právě za cenu těžkých ztrát (já jim naznačil, že slyší vrčení a hobit cítí něco velkýho...) zlikvidovala šavlozubého tygra a Zachariáš se natáhl k zaslouženému odpočinku.

Družina se povyléčila (bylinky od šolihů - bez léčení by postavy nic nevydržely :-) ) a vtrhla k Zachariášovi. Ten (jelikož ještě nestačil usnout) sundal nohy ze stolu a seslal pár blesků na barbara. Ten to (kupodivu) ustál a vyběhl na něj. Zachariáš zapálil hobita. Hobit vykřikl zoufalstvím, neboť mu přehořela tětiva jeho oblíbené kuše. Barbar ťal. Zachariáš se otočil kolem své osy, ale včas se před další ranou hyperprostoroval za hobita. Chtěl tasit meč a nebohého zloděje dorazit, ale barbar se rychle vzpamatoval a změnil směr. Zachariáš se pousmál a rozhodl se dorazit barbara jednoduchou, leč účinou metodou. "Artak bárak" zvolal. Modře se mu zablesklo v očích a Zachariáš padl na zem. Barbar k němu doběhl a rozdupl mu hlavu.

Družinka pak jen pobrala poklady, klíče od východu a pár knih a vesele si odkráčela.



Avšak Zachariáš se drží a jeho duše touží po pomstě. Možná se s ním ještě setkáte u hrobu některé z postav.


Nekrolog: Chudák Zachi. (Věta, která vždy pobaví mou družinku.)

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

je to hezké, ale myslím že vyvrcholení děje bylo příliš rychlé (ale já bych to lépě neudělal :-) )


 Uživatel úrovně 3

lord Odol: to můj vyvolávač se chystá na vytvoření zástupu nemrtvých a bude plenit zemi! :-)


 Uživatel úrovně 5

Lan, Marigold: Tim nazvem jsem myslel, ze neprovedl primo nic druzine, ani nic vyznamnejsiho (pokus o ovladnuti zeme, unos, vybijeni vesnic,....).


 Uživatel úrovně 3

Hoši, až potkáte nevineko nekromanta, tak mi dejte vědět. Jednoho hraju a ten není určitě nevinej! :-)


 Uživatel úrovně 5

nevinný nekromant???


 Uživatel úrovně 5

Delorian: Kdyz po nem hobit hodil kamen (uz ani nevim proc), ohnal se po nem pikou. Minul a hobit ji chytil. Elf skubl zpet. Hobitovi to potrhalo ruce a barbar se otocil. A rozetl chudacky hranicare na dva kusy.


 Uživatel úrovně 5

Je to dosť haluzné poňatie ale je dosť divné akým spôsobom pošiel hraničiar :)), no čo v každom prípade ma pobavil ten rozprávačský štíl (akoby si to hovoril 8 ročným deťom a nechcel ich vystrašiť :)) 3*


 Uživatel úrovně 5

Stinny: S tim mas mozna pravdu. No, puvodne jsem na to opravdu nepomyslel, takze snad alespon dodatecna uprava, ktera nezmeni minulost: Sve nemrtve nemel pripoutane, aby usetril magy. Pouze kdyz chtel nakrmit tygra ci provest nejakou lumparnu, na den si je "podplatil".


 Uživatel úrovně 0

Je to trochu divné, já myslel, že když mi zabijou kostlivce, tak to poznám aniž bych tu vraždu slyšel nebo viděl!


 Uživatel úrovně 5

Mym cilem opravdu bylo pobavit. Rozhodne vice nez dojmout :-).
V technickych vecech (pribeh) se pokusim napriste zlepsit. Dekuji
vsem za nazor.