Hřbitov

Osina Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Osina se narodil roku 1026 ve vesničce Spáleniště nedaleko Popelavých hřbetů v jedné velevážené elfí rodině jako druhorozený syn. Jeho otec dělal stavaře na nedaleké řece Popelici. Vždy rád něco zkoušel a experimentoval se vším co pod ruku přišlo. Osina rostl a vyrostl z něj silný a odvážný elf. Značného úspěchu docílil když asi ve dvanácti namíchal svůj první lektvar zmenšování a přinutil poté bratra, aby jej vypil. S bratrem se vůbec často hádal, protože nesdíleli na věc stejný názor. Jeho experimenty dosáhli značných úspěchů však až ve čtrnácti kdy dokázal z hlíny uplácat jakousi bouchající a když umíchal bombu, kterou omylem odpálil Popelickou přehradu. Na přelomu patnáctého a šestnáctého roku začal experimentovat na veverkách, psech a obřích polšticích. Výsledky byli značně nežádoucí a jednoho dne se jeho hádka s bratrem natolik přiostřila, že skončila příliš tragicky. Osinův bratr zemřel s ohnivou hlínou v obličeji. A, protože v tamních tvrdých krajích následuje za bratrovraždou velmi tvrdý trest a, protože mu tam už nic nemohlo poskytnout prostředky pro pokusy vyrazil do světa jako nadějný dobrodruh.

Roku 1047 se v Rioku přidal k nadějně vypadající družince, jeho elfí obratnost mu s lukem zajistila pověst skvělého střelce.

Roku 1050 kdy se celá družinka vrátila z prvního velkého tažení nechal si Osina za získané peníze sestrojit zvláštní Zpívající luk, jeho část však zcela nestačila k dotažení takovéto sumy, kterou cena zpívajícího luku samozřejmě představovala a byl proto nucen půjčit si nějaký ten peníz od ostatních členů družiny.

Na konci téhož roku se nepohodl se zloděj Svistem kvůli navrácení půjčených peněz, dluh nakonec ukončila sekera v lupičových zádech. Družinka nic nepoznala a vraždu chudáka hobita připsala místní mafii.

Roku 1051 oslavila družinka nález obrovského pokladu (na jejich poměry) a za získané peníze si Osina fikaně vylepšil svůj Zpívajíjící luk a koupil si šupinové brnění Blýskavce. Na to vše mu opět nedostačovali peníze a tak se jeho dluh u družinky zvětšil.

Během téhož roku se spolčil s válečníky Bucifalem a Ugrem. Společně otrávili na slavnostní večeři ostatní členy družiny, okradly je o jejich vybavení a rychle se vypravili z města. Co však Bucifal ani Ugro nevěděli bylo to, že smrtelný jed pojedli také. Přišli na to příliš pozdě a oslabené je na cestě Osina rozstřílel svým Zpívajícím lukem. Dál pokračoval jen sám s nejleším vybavením bývalích spoludružníků. V hlavním městem to vše prodal za velké peníze.

Roku 1054 vyhladil svou první vesnici když mu místní obyvatelé nechtěli poskytnout vodu z místního kouzelného pramene.

Roku 1056 si Osina najal theurg Santos na likvidaci nějaké hrůzy v jakýmsi hradu. Vyrazil tam s ostatními zájemci o theurgovo zlato. Zatímco se ostatní zdržovali likvidací hrůzy samotné Osina rozmístil okolo celého hradu výbušninu a celý hrad vyhodil do povětří s hrůzou i zbytky dobrodruhů. U theurga Santose si pak nechal stvořit kouzlený prsten Pětimoc.

Roku 1059 si Osinu nechal najat sám vévoda prašinecký. Likvidace jakéhosi zběha a menší armádu skřetů mohla Osinu jen potěšit.

Roku 1060 se vrací na vévodův hrad s hlavou zběha Martince.

Roku 1061 vyráží na lov nebezpečných horských medvědů. Vše končí úspěšně.

Roku 1062 cestuje daleko na jih kvůli likvidaci nebezpečného domorodého kmene. (pozn. OS: "Nechtěli si svině nechat vykácet les, musel sem je oddělat."). Vše jde hladce až na místě se ukazuje, že neposlušných kmenů bude nejspíš víc.

Roku 1065 se Osina vrací známí též jako kmenobíjec nebo likvidátor rodů. Získal tímto velké peníze a v určitých kruzích se o něm začal hovořit jako o schopném vrahovy. Naopak nestratil tímto nic. Tedy až na levé oko při souboji s jedním s kmenových šamanů.

Konec roku 1065 a dále pak roky 1066, 1067, 1068, 1069 a počátek roku 1070 tráví časy likvidací na obědnávku. A jeho proslulost ještě stopla když zlikvidoval jednoho z neposlušných baronů.

Roku 1070 zlikvidoval hned po sobě několik důležitých lidí a začaly po něm jít armády hned ze čtyř zemí.

Roku 1071 nadobro odcestoval ze země a přes oceán se dostal až na ostrov kde se usadil a zpřátelil s místními domorodci. Na ostrově totiž rostla spousta vzácných magických bylin, kterých bylo jinde pomálu a domorodí šamani mohli Osinovy jen pomoci při jejich zkoumání a plném využívání.

Roku 1074 dojela na ostrov jakási družina mladých dobrodruhů, která zahájila výstup na blízký vulkán. cestou pošlapali a znehodnotili spoustu vzácných bylin. Družinka z ostrovu nikdy neodjela na zpáteční cestu. Nikdy se nezjístilo kdo je odstranil, ale bylo podezřelé, že měl Osina další den několik nových kouzelnických mozků (pozn.OS: Lučbu jsem zkoušel, ale nezabírá 8-().

Roku 1075 se Osina rozhodl, že se na ostrově usadí na trvalo, protože se na ostrově vyskytovala obrovská spousta bylin, která stačí na zkoumání alučbu na další tři životy. Důvodem byla taky ustřelená ruka a ohluchnutí na levé ucho.

Roku 1086 definitivně přišel o zrak když si vypíchl poslední oko při nezdařeném pokusu. Co by to bylo však bylo za alchymistu kdyby si nedokázal udělat nové. Jeden z domrodců už se na svoje kopí už asi nikdy nepodívá. A asi se nepodívá ani na nic jiného.

Zbytek života strávil na ostrově v klidu a míru. Objevil spoustu nových bylin, sepsal herbář všech nových oběvů. Za čas se dostal kmeni na náčelnický post. Později začal být na ostrově Osina uctíván jako bůh.

Osina zemřel v létě roku 1101 když se nakláněl přes okraj sopky a uklouzl. V letu do jejího chřtánu ještě stačil vypít lektvar ochrany před lávou a dole vyplaval na hladinu v pohodě, ale nedokázal se vyškrábat nahoru a lektvary pomalu došli.

Mezi domorodci se však uchval příběh asi tak, že Osina skočil do chřtánu sopky kvůli zastavení zemětřesení. Zachránil tak určitě spoustu domorodých životů. Domrodci tamějšího ostrova Osinu dodnes uctívají jako boha a každý lichý rok se některý z domorodců obětuje a skočí do sopky jen kvůli tomu a se na ostrov nesneslo zemětřesení. To se až doteď na ostrově neoběvilo.

CHVÁLU BOHU OSINOVY ZA TO, ŽE OCHRÁNIL CELÝ OSTROV PŘED ZEMĚTŘESENÍM A ZACHRÁNIL TAK OBROVSKOU SPOUSTU ŽIVOTŮ

Pyrofor Osina skonal na 29. úrovni v chřtánu sopky.


Vlastnosti:
Síla : 8/-1
Odolnost : 11/0
Obratnost : 19/+4
Inteligence : 17/+3
Charisma : 9/-1

Jak vypadal? Byl to prostě krasavec, vysoký asi 173 coulů, vážící asi 980 mincí. Měl dlohý černý dredy a nádhernou elfí krásu, která byla však časem pošpiněna jizvami a šrámy. Jistou újmu utrpěl po strátě očí a ucha. A domorodé oči už přece jen nepůsobil tak charismatickým dojmem. S pahýlem místo elegantní tlapky už to přeci jen nebylo ono...

... 58-) O.S.I.N.A. (-82 ...

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to dobře promyšlený 5*


 Uživatel úrovně 5

v jistém měřítku ano...

mě se to docela líbí...


 Uživatel úrovně 0

Moje prave meno pro DrD je Morhir z Nan DinNenu Pomerne mocny carodej specializujici se na vitalni a psychickou magii, nejsem pravy nekromant, zato jsem, ale velkym stoupencem temnoty a jeden z vysokych zasvecencu... Neboj s dusi takovej problem nebude :o)) Ta bude nekde k mani....


 Uživatel úrovně 0

Ta postava sedí i na současného Osinu :o)


 Uživatel úrovně 0

Maglor: Tělo najdem ale musí být nějak drsný...

Tělo ajdem? Stačí duši... to je sice drsný, ale jak chceč hledat duši?

Nekromanti se specializují na práci s tělem nikoli s duší...


 Uživatel úrovně 0

Takhle zneužívat naivity primitivních vesničanů...


 Uživatel úrovně 0

Telo je nepodstatne, staci mi tva duse telo uz najdem :o)) asi zabehnu pro Nekronomikon... A neboj tu sopku nechame vybuchnout :-))


 Uživatel úrovně 0

Třeba mě ti vesničani reinkarnujou nějakejma těma bylinka... nebo nějakej nekromant nebo tak...

...ale jak najdou mí tělo?

MIMOCHODEM, PÁNOVÉ VŠIMLIJSTE SI KOLIK SEM ZACHRÁNI ŽIVOTŮ? JEN DÍKY MĚ BĚHEM TĚCH TŘÍSET LET NEPROPUKLO NA OSTROVĚ JEDINÝ ZEMĚTŘESENÍ!!!


 Uživatel úrovně 0

Osina: proste parchant od narozeni skoda ze uz skonal... kdyby te nahodou k obrovske skode vsech dobrych tohoto sveta postihla reinkarnace tak se ozvi, vypadato, ze bychom si rozumely buehehe


 Uživatel úrovně 3

No co napsat, jen upřímnou soustrast!