Hraničář

Spaní ve hvozdu Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 45

"... I zraněn kdy ty jseš a do rodného i nerodného hvozdu svého prchati se snažíš, kdy ty přeživši tu ohavnou zkoušku boje či nástrahy zlé ty vyléčiti způsobem magickým nemůžeš se a ani byliny uzdravující tobě hledati se nechce. I snaž se tedy ulehnouti do mechu, jež hvozd skýtá a sni tam. Druhého rána dobře cítiti se budeš..."

- Úryvek z učebnice Louis de Ville - kapitola 15 - Poučení pro zraněné druidy

Pokud je druid zraněný a z nějakého důvodu nemůže nebo nechce léčit své životy magicky či přírodním způsobem, může, pokud se nachází ve hvozdu začít spát. Spánek nutný k léčbě bude trvat přesně tak dlouho, kolik je polovina z doby, jež musí druid naspat jinde než ve hvozdu, aby mohl meditovat.

PŘÍKLAD: Elf Druid Molgo (Odl 7) je zraněný a bez magenergie. Je sám ve hvozdu a má strach z šelem, které mohou být očarovány. Rozhodne se tedy z kamenů udělat ochranné znamení (jak se dělá vysvětlím později). Tam si lehne a bude spát. Na spánek mimo hvozd kvůli meditaci potřebuje 10 hodin. Ve hvozdu mu stačí spát jen 5 hodin.

Po tomto odpočinku je druid schopen meditovat a navíc se mu obnoví jedna třetina všech ztracených životů, minimálně však dva.

A teď ke znamení. Druid může kolem místa svého odpočinku (odpovídající jeho rozměrům a rozměrům jeho psa). Po dobu jeho odpočinku na něj nebudou útočit žádná zvířata. Pokud budou očarovaná, je pravděpodobnost 77% - životaschop. + magenergie vložená na jeho očarování, že zvíře nebudo schopno proniknout štítem. To se týká i hmyzu většího než 2 couly.

-- upraveno 10. 4. 2012; Scc --

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Tak... znamení je v podstatě takový, jaký jej druid chce mít - jestli si přeje mít kolem sebe ovál nebo třeba složitější symbol je na něm... V podstatě by hranice "území" působiště neměly být od druida a psa dále než 1 sáh, přičemž pes by měl ležet v těsné blízkosti druida, snad se ho i dotýkat.


 Uživatel úrovně 0

A teď ke znamení. Druid může kolem místa svého odpočinku (odpovídající jeho rozměrům a rozměrům jeho psa).

co tohle melo znamenat? prosim o vysvetleni, co timhle chtel basnik rict!?!?!?!?!?!?!?!?! ale jinak je to napad docela dobry, trochu pomaha druidovi pri jeho jinak celkem slabych vlastnostech...


 Uživatel úrovně 0

to je dobré...jen tak dál


 Uživatel úrovně 0

Dobrej příspěvěk. Druidy já rád.


 Uživatel úrovně 0

Chudak druid,alespon neco mu pomuze...co by se stalo,kdyby to zkusil na celou druzinu...?


 Uživatel úrovně 0

Dobre spracovanie...


 Uživatel úrovně 0

Dobré jelikož druid je velice oslabené povolání. Toto opět zvyšuje o stupínek jeho schopnosti.


 Uživatel úrovně 0

povedené


 Uživatel úrovně 0

Hezké, opravdu.