Hraničář

Mimosmyslové talismany Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11

MIMOSMYSLOVÉ TALISMANY

- Podle typu talismanu buď zkracují dobu soustředění potřebnou pro použití mimosmyslové schopnosti, nebo mimosmyslové schopnosti posilují. Vzácně se vyskytují též talismany, které disponují oběmi těmito vlastnostmi. V rámci každé této "třídy" talismanů dále existují talismany specializované a talismany univerzální. Dále se talismany dělí podle kvality použitého kamene, neboť čím kvalitnější kámen, tím větší jeho efekt může být - avšak k jeho "odemčení" je zapotřebí větší množství surovin.

- Pokud jde o dostupnost potřebných kamenů a jejich konkrétní specifikace, je možné, avšak nikoliv nutné, vycházet z kamenů reálného světa. V konečném důsledku je nejspíše lepší si jednotlivé kameny prostě vymyslet. Přitom by mělo platit, že kámen určitého stupně kvality je zhruba desetkrát vzácnější, než kámen, jehož stupeň kvality je o jedna nižší (př.: Jeden kámen druhého stupně kvality připadá na deset kamenů prvního stupně kvality), a už kameny prvního stupně kvality (tzn. nejhorší použitelné kameny) by svou četností výskytu neměly být v mezích obvyklosti. Cena použitých kamenů není zahrnuta v níže uvedených "výrobních nákladech".

- Uživatel se musí se svým talismanem "duševně spojit" - toto duševní pouto vzniká jeden týden a teprve poté může uživatel čerpat sílu talismanu. Duševní pouto je zrušeno, pokud uživatel začne vytvářet duševní pouto s jiným mimosmyslovým talismanem.

- Talismany mají (pro jednoduchost) jednotnou dobu trvanlivosti jednoho roku.

I. Akcelerační talismany

Pozn.:

- Mimosmyslovou schopnost dovede urychlit pouze jednou denně

- Minimální doba soustředění pro použití mimosmyslové schopnosti = 3 kola

a) Specilizované

- Cena na stupeň kvality: 15 zlatých, 25 magů

- Efekt na stupeň kvality: Urychlení dané mimosmyslové schopnosti o 12 kol

b) Univerzální

- Cena na stupeň kvality: 15 zlatých, 25 magů

- Efekt na stupeň kvality: Urychlení všech mimosmyslových schopností o 6 kol

II. Amplifikační talismany

Pozn.:

- Mimosmyslovou schopnost dovede posílit pouze jednou denně

- Vztahuje se pouze na mimosmyslové schopnosti, které už postava zná (tzn. takto nelze získat novou mimosmyslovou schopnost)

a) Specializované

- Cena na stupeň kvality: 15 zlatých, 25 magů

- Efekt na stupeň kvality: Stupeň znalosti dané mimosmyslové schopnosti +2

b) Univerzální

- Cena na stupeň kvality: 15 zlatých, 25 magů

- Efekt na stupeň kvality: Stupeň znalosti všech mimosmyslových schopnosí +1

III. Kombinované talismany

- Tyto talismany urychlují i posilují mimosmyslové schopnosti. Efekt na stupeň kvality je dán prostým součtem efektů nekombinovaných talismanů, cena na stupeň kvality je poté dána dvojnásobkem jejich ceny ve zlatých i mazích zvýšené o 5 (2x[cena + 5]).

SLOVO AUTOROVO:

- Tyto talismany mají zvýšit použitelnost mimosmyslových schopností a pokud možno ji rozšířit i do sféry okamžitější potřeby než ve stylu "dejte mi deset minut a bude to hořet" apod. Ceny jsou pouze od oka nastřelované a úmyslně jsem se nepouštěl hlouběji do popisu či pojmenovávání potřebných kamenů, neboť bude podle mého lepší, když si PJ vytvoří terminologii vhodnou pro svůj svět.

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

unknown: jej, to jsem si neuvědomil, že se trefim do příspěvku :D duší jsem navazoval na omáčku, jakože to nemá šmrnc : )))


 Uživatel úrovně 0

Přímočaře bez keců k věci. Dobrá myšlenka dobře zpracovaná. Využitelné s prostorem pro PJ a osvěžující část pravidel, kterou jsem pro nízkou využitelnost vždycky přehlížel. Tohle dílo mi svým charakterem sedí jako za poslední dobu zde máloco. A případná čísla se dají vždycky upravit (čímž myslím hlavně poznámku o cenách).


 Uživatel úrovně 0

Krátké a přesné, to je třeba hodnotit pozitivně. Taky je tu nápad. Pravděpodobně je to použitelné a snad i vyvážené. Ovšem k celkově dobrému dojmu toho dost chybí.


 Uživatel úrovně 8

Použiteľné, pekne spracované, ale zato nič prieborné. Je to jednoducho ďaľšie Unknownovo dielo, ktoré ovplýva kvalitou, ale ničím prieborným.....zato to však možno využijem do hry, alebo modulu, lebo ako hovorím, je to praktické...


 Uživatel úrovně 8

Spíš než že by tam bylo spoustu nemastne neslané neomáčky bych spíš řekl, že tam omáčka či neomáčka není prostě žádná ;-)

A pokud jde o duši, je to jako s Theurgem... Kouzelných předmětů může za život vytvořit mraky, ale artefaktů, do kterých vkládá podstaný kus svě duše, jenom pár ;-)


 Uživatel úrovně 8

Originální nápad, rychlé a laciné zpracování, spoustu nevyužitého prostoru a nemastné neslané neomáčky. Je hezké, že chrlíš dobré nápady, ale trochu mi u nich chybí... duše...


 Uživatel úrovně 8

Jsem autorem tohoto díla, zdržuji se tedy hlasování i prvního komentáře.