Hraničář

Ritual LIR Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 42

Je to pouze takovy nedokonaly navrh ale zajimaly by me nazory okoli.

Rituál LIR je uzce spojen se samotnou Matkou (mysleno prirodou). Ritual spociva v tom ze postava (min na 5.úr) musi vyhledat klidne misto v horach kam se vyda vyzbrojen pouze dykou a bez jakychkoliv potravin. Po dobu 1. tydne zde zije a stara se sam o sebe. Pokud za tuto nezemre hlady :) stravi nasledujici tyden v meditacich (pro tento ucel je dobre najit velke prostranstvi s neposkvrnenou prirodou po tutu dobu meditovani je pod ochranou Matky a zadne zvire mu nemuze ublizit (ale pouze zvire)). Nakoci tohoto druheho tydne si jej vyhleda jeho LIR (oznaceni pro zvireciho pruvodce). Druh LIR zavisi na mesici narozeni postavy. Tim ze byl vybran patricnym LIR musi podstoupit posledni tyden zkousek v podobe sveho LIR (tim si osvoji a zdokonali nove nabyte vlastnosti).

Vysledkek tohoto ritualu je podobny Lykantropii protoze umoznuje promenit se do podoby sveho LIR. Tim ziska zbystreni smyslu prislusejici danemu tworu (psovite selmy cuch, ptaci leta zrak atd...). Po promene se UC OC meni dle daneho zvirete(+bonusy ktere ma postava teda i postihy). Postava je take schopna mimosmyslove komunikovat se svym LIR (vyhodou je ze LIR se nestane kdejake zvire nybrz je vybirano dle stare tradice a prenchavaji si znalosti z predeslych generaci timpadem muze byt takovy LIR dobrym pruvodcem a radcem) a nikdy se nestane ze by zvire stejneho druhu dotycneho napdly.

Obrovskou nevyhdou tohot ritualu je ze pokud je uspesny postave se vytvori s LIR zivotni pouto. To zpusobi ze pokud LIR zemre je dotycny odsouzen k smrti (jedna se o ritualni smrt spocivajici v odchodu do prirody neozbrojen kde je postupne zabit divokou zveri). Zvlastni je ze pokud zemre postava zivot LIR neni ovlivnen a ta pokracuje dal ve svem vlastnim zivote.

Vim ze to potrebuje jeste hafo prace ale myslenka to neni spatna co myslite?
Take jsem byl inspirovan jednou knihou ale zaboha si uz nevzpomenu jak se jmenuje ale zjistim to.

-- upraveno 10. 4. 2012; Scc --

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Pěkné, dobrý nápad pár věcí bych tomu vytkl, ale už tu byly řečeny.


 Uživatel úrovně 0

A může se osoba proměnit do podoby svého vyvolaného LIRu???


 Uživatel úrovně 0

dobrá knížka, akorát mě mrzí, že nevyšel 3. díl :(

PS.: autor bude vědět


 Uživatel úrovně 0

Mne sa to páči... len trošku dopracovať... 4*


 Uživatel úrovně 0

Nebudu to zatím hodnotit, když to je vlastně jen alfaverze.
Možná jsi to měl dát nejdřív do modrý sovy.
Pár připomínek:
1) Moc se mi nelíbí, že když zemře hráč, LIR si jde svou cestou a když zemře LIR tak s hráčem je amen. Životní pouto bych tam nechal, ale to úmrtí postavy bych nějak omezil, třeba když to je jeho vina, či nepozornost, když za to opravdu nemůže, tak bych ho hned nezabil, ale to je můj názor, já mám rád happyendy :-))

2) Ten celý rituál by měl být poměrně složitý, aby ho nemohl udělat každý, ale jen opravdový hraničář.

3) Když se o sebe postava musí týden starat, tak může zabíjet i zvířata? Asi ne, že? Čím se pak má živit? Jen bobulema? To byla opravdu zkouška (žaludku). Tam bych dal nějaký test, zkoužku. Třeba ulovit orla (pomocí té dýky s povolením si udělat třeba luk), nebo tak.

To je asi vše. Jako nápad je to pěkný. Doufám že to dotáhneš.

Erkenel


 Uživatel úrovně 0

Moc hezkej nápad,přesně něco takového čekám od totemů v drd+. Pokud to tedy skutečně dořešíš a dáš tomu jistou pevnou formu tak to bude moc pěkný.


 Uživatel úrovně 5

Pěkně zpracováno..skvělý nápad zapojit druidismus-nebo i Wiccu vlastně-do světa drd...


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrej napad, ale je to takové nehotové no nevim ale urcite to dodelej 3* (Neni to dokoncene)


 Uživatel úrovně 0

Nápad i spracování jsou na velmi dobrej ůrovni.Takže spiritusmortisi já bejt tebou bich to upřesnil a pak tě čeká ode mě 5*.


 Uživatel úrovně 0

Myslím že nápad je to dobrý ,no ako si už spomínal treba natom ešte popracovať.