Hraničář

Pouto se psem Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 102

Pouto mezi hraničářem a jeho psem je mnohem silnější, než mezi jakýmkoliv jiným psem a jeho majitelem. Díky tomuto spojení postupně získají hraničáři a jejich psi několik zvláštních schopností.

***Psí magie***
Po třech spolu strávených úrovních hraničář získá schopnost sesílat na svého psa následující kouzla.

Přivolání
magenergie: 4 magy
dosah: 100 sáhů
rozsah: pes
vyvolání: 1 kolo
trvání: ihned
Hraničářův pes se přenese z libovolného maximálně 100 sáhů vzdáleného místa přímo k nohám hraničáře. Hraničář nemusí vědět, kde se pes nachází, pokud však bude dál, než 100 sáhů, kouzlo se nezdaří.

Host v psí hlavě
magenergie: 8 magů
dosah: 20 sáhů
rozsah: pes
vyvolání: 1 kolo
trvání: 12 směn
Pomocí tohoto kouzla se může hraničář dívat očima svého psa a může také využít jeho vynikající čich. Kouzlo trvá, i když se pes vzdálí z dosahu, maximálně však 12 směn. Během trvání tohoto kouzla hraničář vidí i vlastníma očima, ale na kouzlo se musí soustředit. Kouzlo lze kdykoliv přerušit tím, že se na něj hraničář soustředit přestane.

Jedno tělo
magenergie: 2 magy za kolo
dosah: dotek
rozsah: pes
vyvolání: 1 kolo
trvání: dle magenergie
Toto kouzlo umožní hraničáři přelévat životy mezi sebou a svým psem. Každé kolo může jedním směrem přenést až 5 životů. Tímto způsobem není možné překročit základní počet životů hraničáře ani psa a není možné snížit počet životů na nula. Hraničáři toto kouzlo používají většinou k léčení svého psa a jen opravdu výjimečně ke svému vlastnímu léčení.

Jedna mysl
magenergie: 1 mag za kolo
dosah: 5 sáhů
rozsah: pes
vyvolání: 1 kolo
trvání: dle magenergie
Díky tomuto kouzlu se propojí mysli hraničáře a jeho psa, kteří tak mohou bojovat ještě sehraněji než obvykle - jako jeden organismus. Pokud budou bojovat se stejným protivníkem, získají oba bonus +1 k ÚČ a OČ. Pokud však během trvání kouzla jeden z nich zemře, ten druhý díky šoku přijde kromě obvyklého zranění ještě o 2k10 životů.

Ochránce
magenergie: 12 magů
dosah: dotyk
rozsah: pes
vyvolání: 2 kola
trvání: 1 směna
Na dobu trvání tohoto kouzla se hraničářův pes promění v hrozivou šelmu. Povyroste (pes velikosti A se zvětší na velikost B), srst mu zhrubne, packy zesílí, zuby a drápy se zvětší a oči mu začnou rudě žhnout. Získá bonus +2 k ÚČ a OČ a bude útočit třikrát za dvě kola (v rozšířeném soubojovém systému získá bonus +3 k iniciativě).

Pes baskervillský
magenergie: 16 magů
dosah: dotyk
rozsah: pes
vyvolání: 1 kolo
trvání: 1 směna
Na dobu trvání kouzla se hraničářův pes zdánlivě promění v pekelnou stvůru - bude se zdát, že narostl do velikosti C, má zářící oči, ohnivou srst a šíleně vyje. Získá schopnost Zastrašení jako válečník s charisma 1 na úrovni rovné životaschopnosti hraničářova psa.

Oživ mrtvého (úprava)
Pokud hraničář oživuje svého psa pomocí kouzla Oživ mrtvého, potřebuje k tomu pouze poloviční množství magenergie.

***Pouto***
Po pěti spolu strávených úrovních se mezi hraničářem a jeho psem vytvoří jemné telepatické pouto. Pokud se jeden z nich ocitne ve smrtelném nebezpečí, ten druhý to okamžitě pozná. Oba vycítí jakým směrem se partner nachází a většinou se tam urychleně vypraví. Tato schopnost není omezena žádnou vzdáleností.

***Výcvik***
Po sedmi spolu strávených úrovních může hraničář svého psa vycvičit v boji proti určitému typu nepřátel. Hraničář si vybere jednu z následujících skupin: humanoidé, zvířata, nemrtví a lykantropi. Pokud se pes střetne se členem jedné z těchto skupin, získá bonus +1 k ÚČ a OČ. Hraničář si může vybrat vždy znova po sedmi úrovních a může si vybrat buď stejnou nebo novou skupinu.

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Velmi pěkné rozšíření hraničáře pro ty, kteří na svého čtyřnohého přítele nezapomínají a dobře se o něj starají.

Kouzla nejsou nijak závratně silná, většinu efektů těchto kouzel jde suplovat kouzly například kouzelníka nebo druida. Proto bych se nebál, že tyto kouzla může hraničář sesílat ihned po důkladném výcviku (tj. během přestupu o úroveň nebo po měsíci společného putování).

Sice některá kouzla se mi moc k hraničářské magii nehodí, jako například přivolej, což jsem pochopil jako obdobu hyperprostoru. Ale na druhou stranu chápu, že dané kouzlo je asi z praxe pro případy, kdy se překoná složitá překážka a na psa se zapomene, pak se to nebude řešit nějakých vracením času nebo hloupým návratm pro psa ale hraničář se pouze potrestá ztrátou magů.

Moc pěkné dílko a i v roce 2011 bych to viděl na 4-5* a návrh na OHZD.


 Uživatel úrovně 0

Velmi povedené, dal bych 5 hvězd, kdyby nebylo uzavřeno hlasování. Hraničáře to rozšiřuje, ale nedělá to z něj neporazitelné monstrum. A pes je teď také mnohem zajímavější schopnost. Jen se mi, jako i mnohým jiným přede mnou, příliš nezamlouvá jedno z kouzel, konkrétně přivolání. Teleportace je doménou kouzelníků a hraničář by neměl být posílen o tak dobře použitelné kouzlo. A také myslím, že skutečné zvětšení psa by mělo stát více magů než pouhá iluze.
Jinak je to vynikající příspěvek, který je i přes své stáří stále použitelný. Takových podobných článků by to tu chtělo více.


 Uživatel úrovně 0

Užitečné dobré


 Uživatel úrovně 0

Dost dobré, pekne pouzitelne pro hranicare na vyssim lvl, aspon se ze psa konecne stane hodnotnejsi clen druziny. Kdybych mohl dal bych 5*


 Uživatel úrovně 0

Za hraničáře pařim už nějakej rok a tohle mi připadá fakt dost dobrý jen by mě zajímalo jak to vydí ten pes.


 Uživatel úrovně 5

Lord Erion: Pri Ochranci skutecne povyroste, pri psovi Baskervillskem povyroste pouze zdanlive.


 Uživatel úrovně 0

JE to super az na jednu vec ktora mi nie je jasna ze ci pes pri premenach skutocne vyrastie alebo sa iba zda nepriatelom ze vyrastie?
inak by som dal 5


 Uživatel úrovně 0

Hustý,Hustý,HUSTÝ, moc dobrý přízpěvek. xrekom a
Valrog ať se stidí za svích 0*


 Uživatel úrovně 0

Host v psí hlavě
Hraničář uvidí a bude cítit očima a čenichem svého psa. Může ho ovládat? Může se hraničář při tomto kouzlu dorozumívat se psem?

Může pes přerušit kouzlo? Ubližuje psu nějaké kouzlo? Jak kouzla vnímá?
Dobré, propracované.


 Uživatel úrovně 0

skvělý.!!!! propracovaný!!! tohle hraničářovy chybělo. opravdu skvělá práce!!