Hraničář

Kouzla stromů Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 27

POSVĚŤ STROM:
Magy: veškeré po zaostření mysli + 5 za každých započatých 10 let stromu nad 300
Rozsah: 1 strom
Vyvolání: 1 den
Četnost: 1x za život
Působení: 16. úroveň
Druh: postupné

Druid alespoň na 16. úrovni si vybere strom starý nejméně 300 let (většinou duby) a provede pod ním rituál posvěcení. Zapálí svíčku a celý den pod stromem medituje. V prvních okamžicích předá svou magenergii stromu a za 3 směny se mu obnoví, jako by meditoval pro získání magenergie. Pokud už má magy a strom jich potřebuje víc, automaticky se druidovy začnou odčerpávat. To pokračuje dokud není do stromu vložena potřebná magenergie. Po skončení rituálu je druid vyčerpán a usne na 8 – bonus za Odl. hodin. Z plodů tohoto stromu lze vydestilovat magenergii. Jestliže strom není dub, počítají se plody jako žaludy.

Každý druid, který se nachází pod tímto stromem (je nad ním alespoň jedna větev), může sesílat určitá lesní kouzla, i když strom nestojí ve hvozdu (druid může seslat kouzlo, které působí v malém okruhu; PJ rozhodne, která kouzla jdou pod stromem seslat). Pokud druid pod posvěceným stromem medituje, získává z jeho aury 10% magenergie navíc. Jestliže se druid od stromu vzdálí (nesmí nad ním být žádná větev), začne se tato magenergie samovolně vyzařovat rychlostí 1mag/1směnu. Ve hvozdu se tyto vyzářené magy přičítají k probouzecí magenergii hvozdu.


NASLOUCHEJ VĚTRU:
Magy: 5 za směnu
Vyvolání: 3 kola
Trvání: podle dodané magenergie
Četnost: 1x denně
Působení: 16. úroveň
Druh: osobní

Druid přiloží ucho k posvátnému stromu a poslouchá. Pokud fouká vítr, slyší druid zvuky, které se k němu nesou po větru do vzdálenosti 1 míle + vzdálenosti podle síly větru. Druid se může rozhodnout, zda chce slyšet všechny zvuky celé trajektorie (ty vzájemně splývají, ale druid pozná, z jaké vzdálenosti zvuky přicházejí), nebo si vybírat jedno určité místo a ostatní zvuky potlačit. Během trvání kouzla může druid místo měnit, nebo se rozhodnout pro celou trajektorii. Jestliže vítr nefouká, slyší druid všechny zvuky v okruhu 1/4 míle. Pravidla pro vybírání zvuků jsou stejná.


TABULKA VZDÁLENOSTÍ
Vítr Vzdálenost navíc
vánek 0 mil
slabý vítr 1/4 míle
silný vítr 1/2 míle
vichřice 1 míle

PŘIVOLEJ VÍTR:
Magy: 20 za směnu + 7 za směr
Vyvolání: 2 kola
Trvání: podle dodané magenergie
Četnost: 1x za týden
Působení: 17. úroveň
Druh: osobní

Toto kouzlo je obdobou kouzla Utiš vítr a druid se obě kouzla naučí během jednoho přestupu.

Druid položí na kmen stromu ruku a lehce foukne do větví. Zvedne se vánek, který může druid využít při použití kouzla Naslouchej větru. Přidáním 7 magů může určit směr, kterým bude vítr vítr foukat. Směr určí fouknutím do větví požadovaným směrem.

Druid na vyšší úrovni může přidáním 5 magů vítr zesílit o jeden stupeň, maximálně však o tolik stupňů, kolik úrovní je nad 17. úrovní. Stupně síly větru jsou společné kouzlu Naslouchej větru. Příklad: Druid na 17. úrovni chce vánek ze severu. Vloží do kouzla 27 magů a fouká na jih. Druid na 19. úrovni chce přivolat nejsilnější vítr, který umí. Je 2 úrovně nad 17., a proto může seslat silný vítr. Kouzlo ho stojí 30 magů (20+5+5). Protože do kouzla nevložil dalších 7 magů, zvedne se silný vítr, ale bude foukat náhodným směrem (určí PJ podle tabulek v PPP).


UTIŠ VÍTR:
Magy: 5 za stupeň
Vyvolání: 5 kol
Trvání: 1 směnu
Četnost: 2x týdně
Působení: 17. úroveň
Druh: osobní

Toto kouzlo je obdobou kouzla Přivolej vítr a druid se obě kouzla naučí během jednoho přestupu.

Při silném větru je 5% a při vichřici 10% šance, že strom bude vyvrácen a zničen. Proto se na 17. úrovni druid může naučit kouzlo, které pomůže vítr utišit. Na zeslabení síly větru o jeden stupeň je zapotřebí 5 magů. Druid může vítr utišit až na stupeň vánek. Jestliže je síla větru snížena o více stupňů, doba trvání kouzla se sčítá. Po uplynutí trvání kouzla se vítr začne opět zesilovat na původní stupeň rychlostí stupeň/směna.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Nevím, stromům dávat kouzla. Nejsem si jistý, jestli by je uměli využít ve správných momentech. Ale je to dobře zpracované. I nápadité.


 Uživatel úrovně 1

výborný napad některé stromi si magii opravdu zaslouží :D


 Uživatel úrovně 0

1)Patří to myslim do Hraničářská kouzla
2)Přivolej vítr,trochu nesmysl,druid nemá žádnou moc nad větrem(teda aspoň myslim), a navíc moc drahé
3)Četnost-proč jen 1???


 Uživatel úrovně 0

fajn věc... & nápad :)


 Uživatel úrovně 0

Je torozhodně moc dobrej nápad i provedení.


 Uživatel úrovně 0

KOUZLA jsou to hezká, akorát jsou IMHO ve špatné rubrice. To vyvolání silného větru se mi nelíbí, to se spíše hodí k hraničářovi v drd+ a ne tomu běžnému. Jinak jsou to dle mého názoru pěkná nápaditá kouzla, trošku moc pravidlová.
Např. mi trochu vadí věta: Při silném větru je 5% a při vichřici 10% šance, že strom bude vyvrácen a zničen. - nezdá se mi, že by po každé vichřici padl v Čechách každý desátý strom a každý dvacátý při silném větru...


 Uživatel úrovně 0

Ty nápady nejsou špatné, ale má to několik dosti podstatných vad.

Šarlej: Strom starý 300 let, to už je hodně starý strom! Ne, že by se takové nemohly vyskytovat, ale myslím, že pro účely těchto kouzel by stovka let klidně stačila.

Druid může sesílat kouzla pokud je nad ním alespoň jedna větev. Tady je problémem druhová rozmanitost. Mohutný listnáč poskytne druidovi mnohem více místa, než jakýkoli jehličnan. Myslím, že pokud nechceš vyrábět příšernou botanickou tabulku, bylo by lepší se držet oblíbené vzdálenosti na dosah ruky.

Druid slyší všechny zvuky v okruhu ...1/x míle. To by chtělo poupravit, protože kdyby naráz slyšel opravdu všechno, tak v běžné lesní krajině pro ten randál neuslyší vůbec nic. Spíš bych to viděl, jako možnost postupně si zvuky probírat.

Já vím, že to říkám trapně každému a sám to ve svých příspěvcích nedodržuji, ale historku... hlášku... citát... nějaké nadlehčení textu.

S pozdravem

Pán Kačerů


 Uživatel úrovně 0

Nelíbí se mi že druid leze theurgovi do zelí a to ještě tak levně.

Podle mě by stačila veškerá současná magenergie a používat trochu starší stromy ,alespoň 500 let < ale to je jen soukromí názor bez vlivu na hodnocení> protože těch 300 není pro prastarý hvozd až tolik.

Naslouchání větru je pěkné. zbytek se mi moc nelíbí možná utiš vítr ale poněkud dražší, jaký je vliv na bhuty?

nečetl jsem ostatní komentáře taže pokud tu někoho papouškuju tak se omlouvám.


 Uživatel úrovně 0

Jak řekli ostatní


 Uživatel úrovně 0

Docela good ale až na .......................:=]