Hraničář

Převtělení Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Tuto schopnost získá hraničář při přechodu z 15. na 16.úroveň. Umožňuje to co ostatně její název napovídá-převtělit se do těla jiného živočicha, ovšem ten živočich musí mít inteligenci 1. Jinak si musí hraničář házet proti pasti Int+Roz-5-převtělí se/nepřevtělí se. Ovšem tato past platí na postavy nebo nestvůry s inteligencí 2. Za každý další stupeň se nebezpečnost pasti zvyšuje o 1, když postava dovolí dobrovolně hraničáři se do ní převtělit, snižuje se nebezpečnost o 10.

Příklad: Do postavy na 14.úrovni s inteligencí 11(+0) se pokouší převtělit hraničář na 11.úrovni s inteligencí 17(+3). V tomto případě bude hod proti pasti vypadat takto Int+Roz- 14 -převtělí se/nepřevtělí se. Hraničář hodí 5 ,takže se mu převtělit nepodaří(Int+3-Roz3+5=5-aby se mu převtělení podařilo musel by hraničář být alespoň o 9.úrovní výše než cíl).

Když se hraničář převtělí do zvířete (nestvůry většinou nemají inteligenci 1). Jeho duch přejde do těla zvířete a nebude nadále moci ovládat své původní tělo než se do něj zase vrátí zpět. Naopak bude mít plně ve své moci tělo zvířete. Toto převtělení trvá 2 směny naprostého nerušeného soustředění. Za každou hodinu stráveném ve zvířecím těle se původnímu tělu odečtou 3 životy. Zvíře ve kterém je duše hraničáře se nesmí od hraničářova pravého těla vzdálit více než 10km, jinak se hraničářova duše okamžitě vrátí do svého původního působiště a zvíře se bude moci zase samo ovládat (jsou zaznamenány případy kdy se gryf pevně rozthodnutý zaútočit na výpravu náhle zarazil jako by nevěděl kde je, otočil se a letěl zpátky). V okamžiku kdy hraničářova duše opustí zvířecí tělo se zvíře zase může samo ovládat a případně zaútočit na dotyčného hraničáře-proto doporučuji, když se převtělíte do nějakého silnějšího zvířete, vystoupit z jeho těla tak 2-3km daleko, neboť ještě 6kol trvá než se zase dáte dohromady a budete moci plně používat své tělo. Když bude zvíře v době vašeho pobytu v něm zabito, vrátí se vaše duše zpet do vašeho těla a odečtou se jí životy o které přišlo zvíře v době, kdy ho ovládal hraničář.

Když se chcete převtělit do bytosti s inteligencí větší než nula, je to celkem stejné. Jen si musíte hodit na past na začátku a pak každou další hodinu s o 1 větší nebezpečností(duše bytosti která má větší inteligenci než 1 je dost chytrá na to, aby se pokusila opět ovládnout své tělo). Když v hodu na past neuspějete tak se vaše duše okamžitě vrátí zpět do svého těla.

Můžete si k tomu ještě něco domyslet, jestli chcete.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Slusne ale chybi data, pravdepodobnosti neco jasneho a presneho popr presvedciveho, dosah> bez dosahu je to nepouzitelne klidne muzes radeji placnout blbost a rici vice ci mene ale porad lepsi nez nic klidne by to mohlo byt dano urovni+ urcit velikost zvirete do ktereho se lze prevtelit?!


 Uživatel úrovně 0

Chybí údaje. Např.:
Dosah: dotek, x sáhů…?
Když jsme u těch duchů, co se stane s duchem zvířete?
Převtělení do zvířete trvá dvě směny nerušeného soustředění a cesta zpátky (po překročení hranice 10 km) je tak okamžitá? Myslím si, že pro hraničáře nebude nejlehčí vrátit se do těla s polovičním počtem životů.
Musí se zvíře 6 kol vzpamatovávat stejně jako hraničář?
A na závěr: Co to má společného z hraničářem? Převtělení se do zvířete, možná. Ale do lidské bytosti?


 Uživatel úrovně 0

Takže v příkladu je hraničář na 11-té úrovni jak to? neustále se zaměňuje inteligence 1 a 0 podle mě by to mohlo být spíše kouzlo než schopnost. na jak daleko to může použít?


 Uživatel úrovně 0

Jak už se tady říkalo, je to schopnost spíše kouzelníkůnež hraničářů a navíc mág to má jako schopnost, teda aspoň myslím.


 Uživatel úrovně 0

souhlasím s Fergusem...na co?


 Uživatel úrovně 0

Tohle to je vlastnost mágu, a těm bysme to brát neměli, jinak nás pěkně sjedou...:-) 2*


 Uživatel úrovně 0

Nič pre hraničiara


 Uživatel úrovně 0

Nepraktické a hodně přehnané. Hraničář takovou schopnost nikdy nevyužije.


 Uživatel úrovně 0

Nerobí niečo podobné i mág ? To si podľa mna fajne prehnal. Na kýho andela mu to bude.


 Uživatel úrovně 0

kravina. k čemu bude hraničář potřebovat převtělování, kouzlo hraničářů se nějak vytrácí je tu čím dál tím víc blbostí teda aspň podle mně, které prostě k hraničářovi, toulajícímu se člověku se psem po rozlehlých planinách nehodí