Hraničář

Snové sítě - "vše" o nich Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 27

Jak vypadaji ???

=> Nejrozšířenější snová síť je tvořena pružným proutkem, jenž je stočen a svázán do kruhu, neboli, konce jsou spojeny. To by byla základní kostra sítě. Na tuto kostru je navázán provázek tak, aby vytvořil uvnitř kruhu jakousi pavoučí síť. Tyto sítě se poté rozvěšují všude možně, tam, kde chce hraničář využít jejich moci. Působí během spánku!!! Všechny druhy sítí mají uvedeno do kolika sáhů poloměru mají být rozvěšeny u spícího.

Zálkadní rozdělení:

=> Nemagické - Libovolný druh sítě - Slouží pouze k "zahánění" zlých snů, což se ve hře nikterak neprojevuje, maximálně si hloupější jedinci budou připadat "více" v bezpečí...

=> Magické - Provázková síť - Nejjednodušší druh sítě, libovolně veliká, používá se ke zkvalitnění spánku, což se ve hře projevuje rychlejším přibýváním životu a rychlejšímu odstranění únavy.
Rychlost a poloměr jsou závislé na počtu vložených mg.:
1 sáh poloměru = 1 mg. a zkrácení doby spánku (8 hodin) o 1 hod. = 2 mg. Obě položky se sčítají !!!

=> Magické - Kožešinová síť - Tato síť je tvořena základní konstrukcí, na kterou je připevněna kůže určitého zvířete. Tato síť se používá k "zahánění" určitého druhu zvěře. Velikost - dle druhu zvěře...
Pakliže se jedná o malé zvířátka do velikosti A, používá se celá kůže těchto zvířat, v průměru vyjde velikost kolem 20 coulů. U větších zvířat je postup komplikovanější, existuji dvě možnosti, jak takovou síť vyrobit: 1. Použít celou kůži, což bude mít veliké nároky na základní konstrukci a bude velice komplikované přenášení těchto sítí. 2. Použít pouze část kůže, ale k zachování účinků je nutno přidat mg. Za každou 1/2 sáhu čtverečního (0.5 sáhu x 1 coul, popř. přibližně 22 coulů x 22 coulů) je nutno připočítat 1mg.
Pokaždé, když se dané "cílové" zvíře ocitne v blízkosti působení sítě (což odpovída poloměru působení), hodí si PJ proti pasti ~ 5 nic/zvíře de dál, pakliže je zvíře v působnosti sítě a past přehodilo, může se volně pohybovat, avšak dojde-li k boji, má postih -1 k OČ a UČ a bojeschopnost klesá o 3...
Počítání mg.: 1 sáh poloměru = 2mg, zesílení pasti o 1 = 2 mg.
Ještě musím podotknout, že tato síť účinkuje pouze na neovládaná zvířata !!!
Ještě jedno upozornění: Síť neúčinkuje na ty zvířata, která jsou větší, nežli zvíře ze kterého je síť vyrobena. Neboli, vyrobite-li si síť ze středně velkého vlka, pak na velkého vlka nebude účinkovat (neboli malá pomůcka pro PJ...^___^...)... A ještě jedna věc na závěr: Hraničář, vyrábějící snovou síť musí kůži toho dotyčného zvířete SÁM získat a to pouze lovem (tradiční je lov holýma rukama, max. dřevěnými zbraněmi) !!!

=> Magické - Ptačí sítě - tyto sítě se skládají ze základní konstrukce a provázků, na které jsou připevňovány ptačí pírka. Tato síť je vlastně pravidlově totožná s předchozí, kožešinovou sítí, až na to, že se vztahuje na ptáky a jinou "létající" zvěř.

=> Magické - Hadí sítě - tyto sítě se skládají základní konstrukce na kterou jsou připevněny hadí kůže anebo základní konstrukce s provázky, k nimž jsou poté přivazovány hadí kůže. Tato síť je vlastnostmi naprosto schodná s Kožešinovou sítí, na niž tedy tímto odkazuji.

=> Magické - Ostatní ochranné - libovolně "vyhlížející" síť (tedy alespoň provázková), zde je zastoupeno větší množství sítí, patří sem sítě:
- PROTI "zlým" snům (určitému druhu prokletí), ty stojí 1 sáh poloměru = 3mg, past prokletí se snižuje o 1 = 5mg. Tuto síť nechávám především na úvaze PJ, neb hraní prokletí se dosti liší, samozřejmě, ne na každé prokletí tato síť účinkuje.
- PROTI ovlivnění přesvědčení (kdo hraje na přesvědčení), působí takto: bylo-li někomu z váší družinky změněno přesvědčení, tak poté, co nejméně 8 hodin prospí pod touto sítí, tak se jeho přesvědčení posune k původním přesvědčení o 1, lze ji použít pouze na 1 osobu a ještě u této sítě nelze ovlivnit poloměr působení, vždy se rovná 1 sáhu poloměru, tato síť stojí: 2 x úrověn léčeného (je-li vloženo více mg., tak se při použití "zbytek" ztratí) a 1 hodina spánku méně se stejným účinkem = 3mg. (čili, bude-li chtít hraničář zkrátit dobu nutnou pro přespání pod sítí pro "léčeného")...

Ještě další pravidla:

Hraničář si nejprve vyrobí určitý druh sítě, poté si jí někde nosí (v baťohu) a když se rozhodne jí použít, vloží do ní příslušný počet mg. (se zaříkáním), mg. budou v této síti do té doby, dokud někdo v jejím poloměru působení neusne, poté je síť aktivována a působí dalších 8 hodin. Ještě, hraničář vložením 3mg navíc může o působení této sítě rozhodovat, čili si určovak kdy ji "zapne" a "vypne", samozřejmě, opět síť působí celkem max. 8 hodin.
Když síť přestane fungovat (mg sa "vyplácají") tak si jí může opět strčit do baťohu a někdy příště použít... Samozřejmě, když "má" síť "dost", tak sa rozpadne/poškodí a nelze ji již použít, dokonce ani jako materiál na novou. Ještě, vzhledem k tomu, že sítě jsou obvykle kulaté, tak výroba takovéto sítě zabere: 1 coul poloměru ~ 2 minuty (1/5 směny). Veškeré suroviny na výrobu snové sítě si musí hraničář obstarat SÁM !!!

Tak, to by bylo, doufám, že sa Vám to bude líbit a že to někdo použijete, CusBus... ...cmech6... ...^___^...

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dlouhé, výstižné, pěkný nápad věcí bych vytkl celkem málo a už byly vytknuty...


 Uživatel úrovně 0

Celkově dobrý ale souhlasim s Fergusem :-!


 Uživatel úrovně 0

Jediné co si nedovedu představit je lov holýma rukama nebo dřevem.
Na takovýho méďu.
Ale za originalytu


 Uživatel úrovně 0

Tak jsem tedy hlasoval...


 Uživatel úrovně 0

co dodat?jen to že nemá chybu...


 Uživatel úrovně 0

Pěkný a originální příspěvek, nicméně několik výtek a nejasností by se zde nalezlo:

1) Je to pro mě trochu nepřehledné a IMHO divně napsané. Špatně jsem se v tom vyznal. A ještě bych rád podotknul, že stačí psát jeden vykřičník nebo otazník, ne tři (ale není to tak hrozné, jako kdybys napsal těch vykřičníků 20). Nebylo by od věci se o jednotlivých sítích více rozepsat. Jinak jsou tam pravopisné chyby.
2) Magická provázková síť: Když do sítě vloží 17 magů, pak jako nemusí spát vůbec? Nebo třeba jen 5 minut (aby se neřeklo)? Nebo lze spánek zkrátit jen o 1 hodinu? A když udělá síť za 18 magů, tak se v ní (na těch 5 minut) vyspí 4 postavy? Nebo se za každý sáh poloměru musí přidat znovu ta magenergie pro zkrácení spánku? Nebo se to řídí obsahem? Magenergie se platí pouze při výrobě nebo před použitím? Může vložit do sítě magenergii více hraničářů? Může ji tam vkládat jen ten, který síť vyrobil, a nebo i jiný?
3) Magická kožešinová síť: 0,5 s × 1 c = 50 coulů čtverečních, 22 c × 22 c = 484 coulů čtverečních, 1/2 sáhů čtverečných = 5000 coulů čtverečních... a vůbec, k zachování účinků se přidává magenergie za co? Za chybějící kožešinu? Za velikost konstrukce? Za celkovou velikost kožešiny zvířete? Nebo jak? Celkově jsem tu část textu nějak nepochopil... Proč musí kožešinu získat pouze sám lovem? Proč pouze rukama nebo dřevěnými zbraněmi? Je dřevěný šíp považován za dřevěnou zbraň? A co třeba kamenem?
4) Magická ptačí síť: Zde nemám žádné výtky, ale kapitola se odkazuje na kapitolu, ke které nějaké výtky mám :-)
5) Magická hadí síť: viz bod 4
6) Aha, tak o té magenergii je to jinde, než jsem to hledal... Mimochodem ještě u kožešinových sítí... tam je ta "bojeschopnost" myšlena jako bojovnost?

No, zdá se, že jsem jediný, kdo to tak úplně nepochopil. Budu čekat na tvou odpověď (napiš mi do pošty), zatím to vidím tak na 3*
PS: Ještě mě napadlo, nechtěl bys to přepsat a poslat novou verzi? Protože nápad je to opravdu dobrý a je velká škoda toho zpracování...

S pozdravem Marcus


 Uživatel úrovně 0

Docela se mi to líbí, ale na 5* to nemá...


 Uživatel úrovně 0

Gurkh: Hmmm, dobrý nápad, ale myslím si, že pro jednoduchost je lepší používat velikost...
S tou kůží máš samozřejmě pravdu... Ale chodci by klidně mohli zvířátka zabijet, no ne?


 Uživatel úrovně 0

Je to pekné dávam 4* ale Gurkh podomnou má trochu pravdu a preto nedávam 5*


 Uživatel úrovně 0

Pokud hraničář kvůli "pohodlnému" spánku zabíjí zvířata, tak si nezaslouží výhody svého povolání! Ale jinak je to dobrý nápad, jen místo celých kůží zvířat bych použil chlupy. Rozměry by kvůli maniplaci neměly přesáhnout 50coulů. Také účinnost by neměla být závislá na velikosti, ale spíš na hladovosti,podráždění a počtu zvířat v okolí.