Rozvoj DrD

Obživa ve světě DrD, jinak než koupením jídla. Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Úvod

Jen několik slov úvodem: Jednoho dne jsem si položil otázku: „Proč ve světě DrD platit za jídlo, když by klidně mohlo růst všude kolem“. A tak mě napadlo, že napíši tuto úvahu a jídle v dobrodružstvích DrD.

Přijdete o peníze a máte hlad

Proč utrácet zlaté za jídlo, když je potřeba peněz na jiné věci? Od této chvíle se již platit nebude muset. Proč? Na to je jednoduchá odpověď (nevím proč toto není v pravidlech).

Někteří hrdinové přijdou o své peníze (je jedno jakým způsobem, ale přijdou) a v družině není ani jeden zloděj. Zabíjet lidi se vám nechce a tak si řeknete: „Jak získám peníze na jídlo?“

Na jídlo peníze potřeba nejsou, protože se může jídlo sehnat jinak.

Způsoby získávání jídla

Nejednoduší způsob je, že se něco uloví. Ale to vyžaduje spoustu fyzické námahy a pokud je hrdina již vyčerpán a hladoví tak si myslím, že se určitě nepustí do lovu. Když nechce lovit může použít jiný způsob obživy. Teď se dostáváme k druhému a taky poslednímu druhu získání jídla. Je to o hodně snazší způsob než ten první. Je to hledání ovoce, zeleniny nebo kořínků.

Kolik je potřeba ovoce, zeleniny nebo kořínků na jeden den, aby se hrdina zasytil

Každý hrdina spotřebuje na jeden den 2 kg ovoce nebo 5 kg kořínků.

Nástroje k vykopání kořínků

K ulehčení práce již od dávných dob se používají všelijaké důmyslné nástroje.

Proto budou některé i ve světě DrD.

Tady jsou některé z nich:

Roh nebo paroží některého zvířete - toto se sice nedá koupit, ale lze to někde najít. Kupříkladu u nějaké zdechliny nebo jen tak pohozené na nějakém místě.

Klacek - kdo neví co je to klacek a kde ho hledat, tak je opravdu...

Zbraně hrdinů - není nutný popis

Lopatka - Lopatka je asi 35cm dlouhá 20cm široká, kovová násada která má podobu obdélníku. Na konci může byt zakončena špičkou nebo může mít pouze hranu, která se již méně hodí k vykopávání kořínků. To vše je na dřevěné násadě asi 50cm dlouhé.

Cena: u obchodníka 2st, u kováře 1st.

Další a další nástroje může PJ vymyslet nebo použít z našeho světa

Druhy ovoce a zeleniny

Druhy ovoce a zeleniny jsou stejné jako v našem světě. Pokud by si PJ chtěl vytvořit vlastní druh ovoce, či zeleniny pochopitelně může.

Pár příkladů pro upřesnění:

Jabkošvestka - Chutná jako jabko až na to, že má trochu víc nasládlejší chuť než obyčejné jablko.

Hruškomrkev - Hruška, která roste v zemi. Chutná jako obyčejná hruška.

Mintrum - Vypadá to následovně: Je to kulaté (občas i oválné) a zelenomodré. Má to velmi kyselou chuť. Složí většinou na povzbuzení organismu. Nebo se také může přidávat do pití či jídla.

Toto je jen pár příkladů co může PJ vytvořit pomocí vlastní fantazie.

Kde najít ovoce zeleninu nebo kořínky

Ovoce, zelenina nebo kořínky se nachází tam kde určí PJ. Jediné místa kde by se neměla vyskytovat jsou: poušť, ve výšce nad 3500m a v jeskyních. Pokud by chtěl PJ dát ovoce nebo zeleninu do jeskyně musí tam být: dobrá půda, dobré klima a také vláha. Na poušti se také mohou objevit oázy, ve kterých je možno nějaké to ovoce najít.

Jestliže si PJ vytvoří vlastní druh ovoce nebo zeleniny tak tato pravidla na to neplatí. Kořínky se v jeskyni vyskytovat mohou.

Ovoce i zeleninu lze i ukrást na nějakém poli poblíž vesnice nebo farmy. Je to sice riskantní, ale když je nouze musí se udělat i toto. Past je: Obr ~ 9 ~ ukradne/neukradne

Rozpoznání jídla

Dovednost: inteligence
Obtížnost: Střední
Past: pozná/nepozná

Totální úspěch: Hrdina poznal ovoce, zeleninu nebo kořínek bezprostředně po jeho shlédnutí.

Úspěch: hrdina poznal ovoce, zeleninu nebo kořínek až po delším prohlížení.A to 4 směny.

Neúspěch: Hrdina vůbec neví o jaký druh ovoce, zeleniny nebo kořínků se jedná.

Fatální neúspěch: Hrdina i myslí, že ví o jaký druh ovoce, zeleniny nebo kořínků se jedná, a tak plodinu nebo kořínek sní. Mílil se a teď se dostavují halucinace.

Druhy halucinace: Dívka - Hrdina si myslí, že vidí nádhernou dívku a tak jde za ní. Cestou však naráží do stromu (do zdi,zakopne a spadne,spadne z útesu). Je omráčen. Omráčení trvá 1 kolo.
Přítel v podobě nepřítele - Hrdina si myslí, že jeho přítel je nyní nějaká zrůde, která se ho snaží zabít. Proto na přítele útočí. Při útoku má -3 k ÚČ, protože ne něj působí prudký jed ovoce, zeleniny nebo kořínku.
Hluboká propast - Hrdina si myslí, že je na pokraji propasti. Myslí si, že stojí na úzkém pruhu země a okolo něj je jen propast. Z toho šoku omdlí. Je v mdlobách půl kola.
Slyší neskutečné věci - Hrdina slyšší řev zvířat (nepřátel, nestvůr atd.). Začne mít panickou hrůzu, která trvá 2 kola. Při panické hrůze se OB zvyšuje o +2 a ÚČ se snižuje o -5.

Tepelná úprava ovoce nebo zeleniny

Některé ovoce nebo zelena mohou chutnat lépe, když se upraví na ohni. př.: kukuřice, brambory a mnoho dalších.

Je to pouze „módní“ doplněk k chuti jídla. Je jisté, že když hrdina bude mít opravdu hlad nebude se obtěžovat ohříváním nebo zlepšením chutě jídla.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

docela mi tam chybi nejaky hoda na nalezeni ale snaha byla, jinak uz je vse receno...


 Uživatel úrovně 5

Cha, no 5kg kořínkků bych teda nespořádal, ale je fakt že nejsem hrdina...
No i jsem se u toho pobavil, zvlášť u popisu předmětů na vyhrabávání. Ale toto je většinou IMO vata. Podle mého ses měl spíš zaobírat tím že v některé zem. šířce je těžší jídlo sehnat než jinda. Např. uprostřed sahary je to docela krize, v pralese to velký problém být nemusí. Zajímavé nové druhy ovoce...
Nevim či to normální PJ využije, ale potrápit dobrodruhy tím že fakt nemaji co dopusy je fajn nápad.

Dovednost použitelná. Kdyby šlo hodnotit dám i víc... aji 3.

He už je to několikátý komentář u staršího díla... kdy mě konečně kdosi osočí, že syslim level?
°°
|
u


 Uživatel úrovně 0

dr. Ale mohlo by....


 Uživatel úrovně 0

Mithril:Nikde v pravidlech se nepíše nic o tom kolik jídla sní kroll a kolik hobit.To znamená že to nemusí být ani tady.


 Uživatel úrovně 0

Proč 2 kg ovoce a 5 kg kořínků? Vždyť to záležína velikosti postavy... dám ti jednu otázku: Je těžší 100 kg peří nebo 100 kg železa?.... tak proč to rozlišuješ?
Kořínky se v jeskyních vyskytovat mohou... když jsou tam kořínky, musí tam být nějaká rostlina a ta potřebije k růstu světlo (jestliže to není plíseň) a to v jeskyních většinou nebývá....
Proč past na kradení? To záleží na okolnostech...
Být v mdlobách půl kola? To jako: sem v mdlobách - raz, dva, tři - už je to OK?

Celkověsi myslím, že je to kravina... jak že tě to najednou napadlo? To já využívám furt a není na to potřeba pravidel => 1* za tu námahu se zpracováním :-)


 Uživatel úrovně 0

Jedna nebo dvě se mi za tohle zdá trochu málo,ale čtyři trochu moc.Dávám tři a dobře jsem si to rozmyslel.Myšlenka je to hodná pěti hvězdiček ALE zpracování je možná ještě stručné,popisy se mi zdají chudé atd.


 Uživatel úrovně 0

Ja nevim je to sice fajn, ale v praxi se to pouzit neda, leda ze bysi hral PJ+ jeden hrac a i tak bych si vybral neco zajimavejsiho.


 Uživatel úrovně 0

takze nejdriv k ty hruskomrkvi a ostatnim...to jsi mel smazat-naprosta kravina. Pak k tomu, proc platit za jidlo...protoze chci videt jak dlouho budes zit jenom z ovoce a korinku.
Jinak souhlasim s ostatnima


 Uživatel úrovně 0

I když je to trochu divný, tak pořád to není špatný natolik, aby se to mělo hodnotit jednou hvězdičkou... Alespoň je to "trochu" dlouhý a to já taky cenim. Jinak souhlasím s ostatními...


 Uživatel úrovně 0

Je to opravdu pozoruhodný příspěvek. Ale kčemu vymýšlet něco podobného jako je hruškomrkev, když si hrdina může v klidu utrhnout obyč. jablko či něco jiného. P.S. taky si může nějak vydělat na to jídlo. Nebo nazbírat bobule v lese.
Není to zlý nápad. 2*