Články&Eseje

Deformace psychiky II Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19


/psáno pro Adélku/

Ospalé moře
valí vlasy k břehu
jako mysl -
pomalu.
Horkem tu vše zpívá
cajdáky nej zrn.
Jsem toho pln -
a láska písčí se pryč
v přesýpačkách prstů.

UŽ MI KVETOU RUCE!

A nebe pohrává si s prstem
jako kormidelník
opilých korábů.
Toužím zpopelnit den
a zaurnit jej do duhova
předchozích nocí.

MINUTY ODPADÁVAJÍ ÚNAVOU.

Jen omšelé zdivo
plane ozvěnou lhostejnosti,
než jej zaslepí novým.

HODINY JSOU KURVOU...

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Když teď čtu své názory a příspěvky... Dělá se mi špatně:-(. Omlouvám se.


 Uživatel úrovně 0

Co slovo, to myšlenka (snad až na tu kurvu :-). Já mám rád tokováhle zamyšlení, která si hrají na poezii, ale ve skutečnosti je to filosofie. Dávám 5 (hvězdiček).


 Uživatel úrovně 0

Novořeč v básni nahrazuje chybění myšlenky nebo alespoň asociace... Chdáka Adélka...


 Uživatel úrovně 0

Jak už jsem jednou napsal, moje hodnocení bylo chybné. Souhlasím s Lucasem, že jsem za toto neměl dostávat ŽÁDNOU reputaci. Také s ním souhlasím, že jsem se nedokázal obhájit, protože tohle není zrovna moje parketa.
P.S.: Tímto bych chtěl poprosit všechny čtenáře, aby se v další diskuzi zmiňovali pouze o básni a ne o mém hodnocení. Děkuji

Skorpion


 Uživatel úrovně 0

Báseň značně subjektivní, plná pocitů, zmateností a touhy..strachu..a čeho ještě???
Je to báseň psaná dívce, dívka která poznamenala...naschvál jsme si našel deformaci 1. je mi líto Duchu, ale tato druhá báseň nedosahuje unikátnosti té první..zdá se mi, že je více strojená..že už prostě není tím pravým ořechovým...


 Uživatel úrovně 0

Mal. : Ja si ale myslim, ze dostal minusovu reputaciu preto, lebo pred tym dostal za ten nazor plusovu. Je to dobre, ze ma niekto svoj nazor, ale hovorite tu o tom, ze sa postavil proti mocnejsim. Ale podla mna ide o to, ako kto vie svoj nazor argumentovat. Podla mna Skorpionova reakcia nebola az taka svetoborna, ale nikto mu nemal za to davat ani strhavat reputaciu.


 Uživatel úrovně 0

Páni, nemůžete přece někomu dávat mínusoovu repku za jeho názor. Nikdo přece nemá patent na rozum (v poezii), aby mohl tvrdit, že tohle je/není správně....


 Uživatel úrovně 0

Když se na svojí kritiku teď dívám, uznávám, že nebyla moc oprávněná (verše...), ale stejně se mi ta báseň nelíbí. Znova připomínám, že jsem v poezii nezkušený, tak se na mě moc nezlobte. Také bych chtěl zdůraznit, že svým odlišným hlasováním sem na sebe NEchtěl upozornit!!! Jinak děkuji všem za diskuzi a reputaci (plusovou i minusovou). A děkuji Megahuovi, Loskutákovi a obsidianovi za odpověď. Zdar.


 Uživatel úrovně 0

E_d: Sklonujes me dobre, obhajoval jsem predevsim volny vers... ;o)
Loski: Dekuji, ze jsi mluvil za me, protoze to je bez chyb.
Scorpion: Loski to rekl za me, pokud Ti jeste neco neni jasne, tak pouzij postu.

Zdar Megahu


 Uživatel úrovně 5

Zdravím... po dlouhé době jsem opět zpátky a vidím...

Inu... musím především Loskymu a Megahuovi (skloňuji - li to správně?!) poděkovat, že se mě zastali. Odměním to repkou.

Alcator: Podívej... já nevím, jestli se chceš, aby se ten server podobal serveru mojebasnicky.cz! Byl jsem tam se jen juknout a řeknu ti... je to tam strašný! Daleko lepší by bylo, aby tenhle server dosáhl skutečný kvality! To znamená, že by nebylo od věci publikovat zde volný i vázaný verš.
A pokud budou básně dobré, tak i nežánrové. Ovšem to, co je ještě žánrový a co už ne můžeme vézt celkem dlouhý debaty a stejnak se neshodnem. Já bych to nechal na redakci.
Ad volný verš: Ehm... pokud se ti to nelíbí a jsi tvrdým zastáncem verše vázanýho, uhlazenýho jako od Vrchlickýho... musím tě zklamat, ale takhle už dneska nikdo nepíše a víš proč? Protože to už nikoho nebaví.
Už nevím, co ještě pořádně říct, abych se do toho nezamotal... Snad jen to, že poezii beru jako vlnu na moři, kterou nemůžu svázat, ale spíš nechat se jí unášet... All