Články&Eseje

Keď čakáš na najhoršie. Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Stál som na brehu mora v tichu a samote. Myseľ som mal naplnenú strachom a pochybnosťami. Hľadel som ďaleko za horizont na zapadajúce slnko a cez všetko to utrpenie som cítil že sa blíži.


Hmla padala a ako temnota zatemnila moju myseľ. Predpovedala pochmúrnu noc. Zo strachu som sa nedokázal pozrieť na ľavo ani na pravo.


Slnko zašlo a ja som tam stále stál a čakal. Vedel som že jej neujdem. A v jednej chýli som vedel že osudná hodina nastala. Odvrátil som pohľad od horizontu pozrel som na ľavo a od toho čo som videl mi zamrelo srdce...


Bola tu... pomaly akoby sa vznášala vystupovala z hmli. Nevidel som jej do tváre, ale cítil som že na mňa hľadí. Jej pohľad bol taký prenikavý že aj keby som chcel, by som jej utiecť nemohol.


Mala na sebe čierny plášť s pokrývkou hlavy.

Zastala predo mnou a ja som už o sebe nevedel. Padol som na zem a už som neprecitol.


Čakal som poctivo... poctivo na smrť.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Hm.....nech mne přemýšlet...kolik lidí, před tebou napsalo povídku, nebo spíš literární útvar, protože tohle není podle mne povídka, na stejné téma? 1 526 477? Nějak tak a většina z nich dokázala to téma zpracovat, neříkám kvalitněji, ale určitě poutavěji. Navíc, můžeš mi sděllit "Co tím chtěl básník říci?"...já v té..."věci"...co jsi napsal žádný význam nevidím, a pointa? Kde?

Víš mám jendoho spolužáka a ten už asi tři roky, pravidelně hulí, chlastá a ze všeho nejvíc my tohleto připomnělo jeho rádoby filozofické blábolení...sorry, ale je to opravdu tak.


 Uživatel úrovně 0

Darcen: Protože nezveřejňuju každou blbost, která nemá ani nápad, ani dobré zpracování. V povídkách zatím žádný příspěvek nemám, nicméně mám tři v alchym. předmětech a všechny mají 4*. Mimochodem to, že člověk nic nezveřejnil, nemusí znamenat, že dané problematice nerozumí. Já ti povím, proč nechceš brát moji poznámku v úvahu - staví tvé "dílo" do špatného světla, zatímco ostatní napíšou jen něco ve smyslu "celkem dobré, ale mělo by to být delší" a dají ti tři nebo 4*, což jenom dokazuje to, že nemají buď nemají nejmenší ponětí o pojmu povídka, nebo jsou něčím sjetí, případně senilní a místo aby autorům pomohli tím, že jim najdou chyby, upozorní na ně a dají jim odpovídající hodnocení, radši napíšou jednu nebo dvě věty o tom, jak je to "celkem dobré" a mají další příspěvek do diskuze, třikrát hurá.
Takže bych ti doporučoval nehájit takovou pitomost jako je tohle a snažit se psát něco, až když budeš mít nějaký nápad.
Have an ice day.


 Uživatel úrovně 0

Je to asi dvacet vět, což ani nehodlám klasifikovat jako povídku. Ještě ke všemu je to dvacet vět, které se zabývají tím, čím se člověk zabýval už od počátku své existence, takže o nějakém nápadu ani nemůže být řeč - a už vůbec ne o kvalitě zpracování: Člověk umírá, čeká na smrt a ta si pro něj přijde, vynoří se z mlhy. Hm, super, no a? 1*


 Uživatel úrovně 5

Je to takový výňatek, než se stařčí čtenář do toho pořádn ě dostat už je konec. A forma není také nejlepší. prostě průměr.


 Uživatel úrovně 0

Hmm, nespočetně omílané téma, s dobrou atmosférou a podáním. Jen délka a něco, co dokáže "chytnout" a bylo by to navíc.

S pozdravem T.


 Uživatel úrovně 0

Pěkná myšlenka povídky, ale popravdě to zpracování .... mohlo by být lepší i delší.

S přáním nekonečné inspirace ObrLuda


 Uživatel úrovně 0

Lyco
Ties som nad tou pokrivkov rozmyslal. Nic ma nenapadlo a myslel som ze to bude zniet lepsie ako... povedzme ,,kapuna"
Ale dik za pripomienku.


 Uživatel úrovně 0

Ze je kratke, nevadi. Trosku zlepsit styl (pokryvka hlavy...?) a bude to na 5*


 Uživatel úrovně 0

Krátke, ale vístižné. Nápad by tu bol, ale ešte zapracovať na dĺžke a je to na 5*
Zase som sa príjemne potešil, že vidím v esejách niečo slovenské... len ma trochu zarazilo, že je to poviedka ?


 Uživatel úrovně 0

Krátké, ale stojí to za zamyšlení.

Mít tak takových víc.