Články&Eseje

Lersing O'kwerg: Začátky Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 10

Ve městě Inrad žili v malém domečku dva lidé. Tarval O’Kwerg a Wera O’Kwerg. Měli dost peněz. Tarval byl rádce Inradského starosty a Wera zahradnice. Zatím byli bezdětní.


29.listopadu roku 1420 druhého letopočtu se Weře a Tarvalovi narodil syn. Pojmenovali ho Lersing. V této době se však válčilo. Země krále Aredama II.bojovala proti alianci barbarů a krollů ze severu. Inrad byl hraniční město a právě byl obléhán.


Dnes skončilo obléhání a Lersingovi jsou tři. Jeho rodiče se rozhodli, že se přestěhují na venkov. Starosta nešťastně zemřel při obléhání a nový starosta Tarvala vyhodil z úřadu. Přestěhovali se na Weřino rodné místo, do vesnice Kalamalon.


Lersing si ve vesnici našel kamarády a velmi se mu tam líbilo. Jednou se však rázem změnil jeho život. Jeho milovaná matka spadla do příkopu a rozbila si hlavu o kámen. Pohřbili ji na místním hřbitově. Jeho otec to nesl také špatně. Byl zoufalý a nemohl se soustředit.


Za pět let po Weřině smrti se otec neuklidnil. Jednou podlehl svému žalu a na hřbitově vykopal matčinu kostru z hrobu. S kostrou utekl do lesa a nikdy ho nikdo neviděl.
Lersingovi bylo třináct a neměl rodiče. Rozhodl se, že nezůstane ve vesnici, nýbrž se bude toulat po světě.


Chlapec si zvyknul na život na cestách. Jednou potkal vousatého trpaslíka se sekyrou přes rameno. S trpaslíkem se skamarádil a trpaslík ho naučil válečnickému umění. Lersing dostal široký meč. Jednou šli Lersing a Ar (trpaslík) lesem. Najednou zaslechli hvízdnutí. Ze stromů se spustilo pět půlelfů. Ti vyndali šavle a jeden z nich posměšně řekl: „ Ááááá, boháčové. Nechcete se podělit o svůj majetek?" Ostatní se uchechtli, ale Ar řekl: „ Klidně si všechen vemte, ale přes naše mrtvoly!!" A hlava jednoho loupežníka už byla na zemi. Ostatní se na Ara sesypali a zasadili mu několik tvrdých ran. Lersing přiskočil a spolu s Arem tyto bandity rozsekal. Ar však měl těžké zranění a nemohl se zvednout. Za chvíli i přes snahu Lersinga zemřel. Lersinga tato ztráta bolela. Vzal si trpaslíkovu sekeru a přísahal, že nikdy nebude jeho sekera nenabroušená a zrezivělá. Lersing putoval od Arovi smrti sám. Jen čas od času se zastavil ve vesnici a naučil se další úrovni. Jeho sláva rostla a jednou se jeho učitel zeptal na jeho další cestu. Lersing byl dobrý stratég a měl silné slovo. Jeho učitel však řekl, že Lersinga nevyučí tomuto umění. Poslal ho za královským vojevůdcem Čeřenem. Lersing Čeřena vyhledal a ten ho naučil vedení voje a nové bojové taktiky. Lersing se stal vojevůdcem. Jednou se dozvěděl o jednom nekromantovi, který má své sídlo poblíž královského města Arradu. Lersing jako královský vojevůdce měl oddíl válečníků. Pod kontrolou měl deset vojáků s meči a koženými zbrojemi. Rozhodl se, že se pokusí vyplenit nekromantovu věž. Vyzbrojil se a se svými muži šel na nekromanta. U věže zjistil, že nekromant není silný. Vtrhl do domu a vyzabíjel ho. Přišel o šest mužů. Za několik let se Lersing velmi zlepšil a Čeřen ho chválil a přimlouval se za něj u krále. Jednou přišel do Arradu posel. Přinesl dopis od starosty městečka Quan-Mal. V dopise stálo, že lidé z jihu podnikli útok na jeho město. Bylo jich však málo a Quan-Mal se ubránilo. Král to bral jako válečný akt a vyhlásil Jižanům válku. Dnes je Quan-Mal dobyto a Jižané táhnou na Conrad. V Conradu byla královská vojska, které měl na povel Lersing a Čeřen. U Conradu proběhla vítězná bitva pro Zem krále Aredama. Lersing teď byl druhý nejvyšší generál. Quan-Mal je opět naše. Dostalo se nám pomoci od našich západních sousedů, Mertů. Čeřen je už velmi starý, tak už ani nejezdí do bitev. Hlavní velení převzal Lersing. Domluvili jsme se s Merty, že podnikneme útok na město Per Chantí. Lersing dostal 60 nejlepších vojáků v zemi, elitní jednotku krále Aredama. Tato jednotka byla pod velením Lersinga často. Vydali se z Conradu na poušť. Pokračování příště v rubrice hřbitov.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Celkem zdařilé, ale chtělo by to trochu rozvinout. Dávám 3*


 Uživatel úrovně 0

Mě přijde spíš morbidní to jak otec vykopal matčinu kostru - ale na druhou stranu, proč ne? Z velkého žalu člověk udělá různé věci ...


 Uživatel úrovně 0

No to pokračování na hřbitově zní morbidně - jinak pěkné.


 Uživatel úrovně 0

Afeir: Ten velký odstavec byl původně rozdělenej a nevim proč je to teď takhle... Je to jen výpis....


 Uživatel úrovně 0

Víš co mi tam vadí...pravidlovost :o( např:vesnici a naučil se další úrovni...pak je trochu zmatek v tom velkém odstavci, pokut je to jako výpis z kroniky historie postavy tak dobrý, ale jinak nevím...takže tři, protože ani já nejsem perfektní jak doufám se už brzy budete moci přestvědčit :o)


 Uživatel úrovně 0

Díky za hodnocení :o))


 Uživatel úrovně 0

Hm, docela zajimavy. Sice misty trochu neurovnany a trosku zmateny, ale cist se to da. Jsem zvedavej na pokracovani.
Zatim davam tri hvezdy.


 Uživatel úrovně 0

Zajímavé.