Články&Eseje

První didaktické dobrodružství pana Antipyrina tentokráte v říši fantasie Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11


Ve tmě
poloprázdnu
vyprázdněn prázdninovým šokem...
Požírač mrchožroutů -
zažraná žíravina žargonu -
podzemní dialekty škorní...

Pan učitel

S maskou stěnolezce
didaktikem paštikových arií -
leknínoví žáci ozbrojeni
biblictvím obouručního meče -
panstvo lebek očekává produkci...

Pan Šermíř

Polidštěné opánky hrdelních nenávistí -
často střídat křídu se skřetem a břitvou -
postřižiny tabulí...

Pan Antipyrin

Nemocně učí létat činoherné kočí v oční škole hraničářů

Pan Antipyrin

Vojevůdce z nouze připevnil otevřené fangle na obě kouzla...
Střed země otřásl třaskavinou tří...

Pan Antipyrin -------

Jeden jim kázal zkazky -
průkaz valhaly kazí životnost helmům!

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Mgr. Holger: V tom případě tak dobře, každopádně třeba se jednou nějaký odvážný drzoun opět najde, muhehehe.

!


 Uživatel úrovně 8

Elvis - opravím - ne půlku ale dvě třetiny.
Schullin Koulle - u Elvisových děl lze poznat, že je psal - resp. nikdo jiný tu odvahu (nebo snad drzost) nemá.


 Uživatel úrovně 3

Elvisův duch: Osobně bych shledal dílo pro drd využitelné. Má epický prvek a můžete ho přiřknout např. nějakému velkému učiteli skřetů či tak...

Do crazy stylu hraní dostaneš cokoliv - i bez kouzel a hraničářů, ale pokud máš takový nějaký standartní fantasy svět snažící se o trochu středověký vzhled, můžeš to vložit do úst snad jen šílenci - kterému opět můžeš vložit do úst opět cokoliv - i bez kouzel a hraničářů... Pokud je tedy toto dílo pro DrD využitelné, je pro DrD stejně tak využitelná každá jiná úchvatná báseň sestavená podle čítankového návodu na dadaistickou báseň; či jízdní řád Českých drah.


 Uživatel úrovně 0

Nathaka: Sorry, nechcelo sa mi vypisovať.


 Uživatel úrovně 5

Zdravím vás,

díky všem za vaše hodnocení... Občas jsem se pobavil...

Je fajn, že se člověk snaží, když už mu tedy nejdou slabiky tak jak mají hledat nějaké hlubiny, ovšem pokud je našel, tak já před ním smekám a ptám se, kde je našel. Jak jsem řekl toto je epický zpěv a nevypovídá tedy příliš o lyrickém hlubinnu, spíše jen vede suchou epickou linku napříč dadakoulí! Příjde mi to prosté jako onanie...

Dále se mi líbila klička se snůškou blábolů:). Ano ano, je to snůška blábolů - posílejte tedy snůšky blábolů, aby to tu nebulo jednotvárné a budete naštváni poskakovat před počítačem, neboť Holger vám jich půlku pošle zpět jako že: "Elvisi ty prasáku! To nikdy neschválím!" nebo "Elvisu, tak takhle nee" a podobně. A já jsem za to rád! Tudíž víte, že do koncepce rubriky nespadne ledacos...

Osobně bych shledal dílo pro drd využitelné. Má epický prvek a můžete ho přiřknout např. nějakému velkému učiteli skřetů či tak...

Ale nejvíce mě pobavily výroky, ježto opěvují moje svinství! Chachá! Zasmál jsem se - jaké já tu mám jméno? Probůh dyk já psát vůbec neumim. To jsou spíše žvásty. Je tady spousta skvělých autorů, mezi nimiž se tak nějak topim a vy řikáte, že mám nějaký krédo? Hohó? A japa ste na to přišli? Noi ale díky, teď budu namyšlenej a žena mi zas vyčiní:(....

No ale co mě napadlo... Už nevím kdo to bul, ale oháněl se tu četbou některých dadabásní... Četl ten člověk vlastně První a Druhé nebeské dobrodružství pana Antipyrina od Tristana Tzary? Vyšlo to v 60. letech (alespoň zlomek) v edici Plamen jako výbor od téhož autora Paměť člověka.

Díky vám všem za hodnocení! Mějte se
Elvisův_duch

PS: pardón za chyby...


 Uživatel úrovně 0

Básník ani veršoznalec nejsem, leč toto dílo je mi sympatické.

- Líbí se mi zvuková kombinace použitých slov, příjemně mi hladí uši. Jejich význam nehledám, i když semo tamo mám pocit, že tam nějaký je.
- Jsem rád, že toto dílo obsahuje svou dávku chaosu a nedrží se zaběhaných (a imho ohraných) linií klasických veršů (počty slabik, rým, atd.):
tada dada dada dabu
data tata tata tabu
- Pokud někdo přednáší báseň (verbálně, s gesty a pomlkami, nikoliv písemně), a je to člověk, který to umí, je z jeho úst mnohem příjemnější poslouchat báseň takovouto, než tu striktně "pravidlovou"*. I dotyčnému přináší takováhle báseň víc možností k projevu a invenci, ku gestům, změnám hlasu a emocím.
- Netuším, jestli je to náhoda, nebo to tak autor chtěl, ale líbí se mi, jak některé verše obsahují nadpočet nějaké hlásky či slabiky:

Jeden jim kázal zkazky -
průkaz valhaly kazí životnost helmům! (tady je to jistojistě záměr)

nebo

často střídat křídu se skřetem a břitvou -
postřižiny tabulí... (není to "ř" kouzelné?)

učí létat činoherné kočí v oční škole hraničářů (zkuste si to s patřičnými gesty a v různých tónech hlasu říct nahlas, nebo lépe ať vám to řekne někdo jiný a vy poslouchejte.)

Inu, poezii zde na serveru příliš nečtu, právě proto, že často striktně dodržuje pravidla z první třídy základní školy. Ze stejného důvodu neznám "sílu hvězdičky" v této rubrice, zdržím se prozatím hlasování, minimálně do doby, než trošku okouknu konkurenci. Co se slovního ohodnocení týče, myslím, že už z výše řečeného je jasné, že mně se tato Antipyriáda líbí.

----------------------
* Ne, nenarážím na pravidla DrD.


 Uživatel úrovně 0

grimsladea: Škoda jen, že redaktor nevidí nick autora, když schvaluje, leda by mgr. Holger znal autorův styl tak dobře ...

Jinak ten kdo hledá hledá smysl, myšlenku, poznání v hloubkách...hlubokých, tak ten má nejspíš smůlu, cháchá. A nebo mám smůlu já.

Každopádně mě se to líbí.


 Uživatel úrovně 0

Solidní slovní průjem. I ta písmenka srandovně poskakují. Například ve slově zažraná se žet proměnilo v es až jsem si říkal jak tohle mohlo projít. :---?


 Uživatel úrovně 1

Istafix: Není na drd.cz, je na dracidoupe.cz :)
Mě tu nevadí. A nevím kolika z vás ano. Ale pokud je schválena, je schválena a zůstane tady. A toliko místa nezabírá :)


 Uživatel úrovně 0

Basen jako vzdy od Elvise netradicni, je svizna, nepriliz libozvucna, to je moderni poezie(nikdy bych se nenadal ze budu hajit neci prispevek pred hordou:), pokud lidi nevite o co bezi meli byste se informovat(pokud to budete cist nemyslete ze je to utocne), dadaismus je odvozen ze slova dada - hracka(aspon tusim), autor si zde pohrava s myslenkami, potom muze vzniknout takovato na prvni pohled poslepovana basen, to plati.

Pokud se nekomu nebude me hodnoceni libit, muzeme to prodiskutovat bud zde u prispevku, nebo postou, pokud to nebude miti s dilem moc spolecneho, me vysoke hodnoceni nepricitejte jmenu Elvisuv_Duch, je to sice uzivatel s vysokou akreditaci na tomto serveru, ale nema to as tim pranic spolecneho.

Zaverem oznamim rozhodnuti ovysledku, basen se mi libi je svizna, jen autor zrejme nenasel vhodne misto pro jeji uverejneni, timto oznamuji ze znamkuji 2 nejvyssi, za 4*.

abbe Faria