Články&Eseje

Magie krve aneb čarování za životy Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Tato magie vychazí z tabulky převodů v expertech kde je poměr 1 mag = 2 životy. Tento systém využívá kouzel kouzelníka.

- Dotyčný sesilatel ztratí při vyvolání kouzla dvojnasobek životů než kouzelník zastejné kouzlo magů.
- Osoba která chce využívat krvavou magii se musí nechat zasvětit. Tento proces probíhá při učení prvního kouzla stím že po zasvěcení bude mít na zápěstí červený tetování ve tvaru kapky krve o velikosti jednoho coulu.
- Na každé úrovni je schopna zasvěcená postava naučit se jedno kouzelníkovo kouzlo. Při naučení kouzla platí ovšem daň v podobě snížení maxima životů o jedna .
- Jákékoliv kouzlo sesílající krvavou magii se vyvolává o jedno kolo déle než kouzelnikovi.
- Při vyvolávání si dotyčný hází na pravděpodobnost úspěchu vyvolání , která je stejná jako tabulka pravděpodobnosti úspěchu kouzelníka. Pokuď ale chce svoji šanci zvíšit tak může, ale bude ho to stát jeden život za každý 3% zlepšení. Pokuď toho využije tak bude vyvolávací doba kouzla o jedno kolo delší, nerzhoduje jestli 3% nebo 30%.
- Může se naučit kouzla jen ta který je schopný seslat to znamená že mu zbyde alespoň jeden život.
- Zranění takto způsobené nemá žadné vizualní projevi a lze normálně léčit.
- Sesilateli se může stát že vlivem seslání se dostane pod mez vyřazení nebo umře tento stav se ale projeví ihned po vyvolání kouzla.
- Učení kouzla trvá dva měsíce a stojí dvojnásobek přestupu na nasledující úroveň sesilatele.
- Všechny kouzla se musí naučit a přitom dodržovat pravidla1.6 pro kouzelníka.

Tento systém má sloužit jen ke zpestření hry.

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Docela pěkný ,ale dal bych tomu ještě větší omezení. Za prvé bych to zakázal už z důvodu postavám se Zkd a Zmd ,tedy od neutrálního níž ,potom by jsem uvažoval zdali to není schopnost hodná pro nekromanty a v neposlední řadě by to možná chtělo více rozepsat ,protože nápad je to úžasnej.


 Uživatel úrovně 0

setsan: \"...ne u neviditelnosti to trva...\" ??? Vzdyt jsem tam nepsal, kolik to bude trvat, jenom mi to proste prijde, jako mala nevyhoda, kdyz to kouzlo bude sesilat o 1 kolo navic...
Vault: ...\"ponizene\" dekuji za dar -2 reputace k prispevku: \"Absolutne nemyslitelne...\" Doporucoval bych abys jeste i tento prispevek ohodnotil zaporne, alebrzto prilis vycnivam z davu a nejdu se stadem... (promin setsan-e, Tobe se omlouvam, protoze si fakt myslim, ze neco v ty hlave mas, ikdyz to tak obcas podle mych prispevku nevypada...)...


 Uživatel úrovně 5

cmech6: ne u neviditelnosti to trva 4 kola +1 pokud bude zlepsovat procenta


 Uživatel úrovně 0

ňák se mi to nelíbí...spíš bych dal 1 mag 1,5 životu... ale jinak je dobrý...


 Uživatel úrovně 0

Nie je to zly napad - pre nejake CePecky, alebo nejake nedestruktivne kuzla pre hracske postavy... V pohode, lubi sa mi to...


 Uživatel úrovně 0

setsan: ohledne prodlouzeni sesilaci doby mi to prijde jako velice mala nevyhoda, trebas mej valecnika, ktery si za 14zivotu (7mg) vyvola kouzlo neviditelnost, to, ze se sesilaci doba prodlouzi o 1 kolo uz nehraje prakticky zadnou roli... Podle me je to proste absolutne nemyslitelne, je to TEZCE proti snaze o vyvazena povolani, timhle zpusobem mi mohl kouzlit kazdy, proste blbost...
(...ale priznavam, ze toto je pouze muj osobni nazor...)


 Uživatel úrovně 0

Mne sa to paci, je to cool sprijemnenie, ta kapka krve na zapästí mi pripomína nejaké označenie tajnej organizácii, čo vás prekvapia nejakým silným kúzlo, ani to nebudete čakať! SUPER, 5*! ;)


 Uživatel úrovně 5

cmech6: nevim ono to zas nesmysl neni kdyz vezmes ze 1 kolove kouzlo bude delat 2 nebo 3 kola jinak jak uz sem psal zalezi na kazdym Pj jak, nebo jestli to pouzije ale rozhodne jak vydis tak si asi lidi nemysli ze je to nesmysl uvazoval si treba o tom ze to bude trba u tebe umet nejaky CP.


 Uživatel úrovně 0

Absolutně nemyslitelné!!! Představte si, že mám např. bojovníka se 70 životy a je na 6.úrovni, nejenže bude silný v normálnim boji, tak ještě bude umět kouzlit (a to 6 kouzel) a když to bude např. člověk nebo elf, tak jeho pravděpodobnost seslání zasejc tak malá nebude. Je to holý NESMYSL vrámci zachování rovnováhý, kdyby to bylo jako vlastnost pro temné kouzelníky, tak bych si to ještě dovedl představit, ale především pro nekouzlící povolání ???!!!???


 Uživatel úrovně 0

Moc se mi nelíbí, že by takhle mohl kouzlit každý, dal bych to možná jako zvláštní schopnost kouzelníka.