Články&Eseje

Zlato, zlato, zlato, aneb trpasličí chamtivost nezná mezí... Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 22

   

  Zlato, zlato, zlato, aneb trpasličí chamtivost nezná mezí…
Není nic horšího než trpaslík postižený zlatou horečkou, když jeho chamtivá očička šibalsky mrkají ze zarostlé tváře a připadá si jako nejvychytralejší tvor na této planetě. Pokud s nimi jednáte ohledně zlata pokladů a obchodu, vezměte si k srdci následující rady…


    1. Když trpaslík počítá své zlaté, nechoďte k němu zezadu, má totiž svou sekeru sakra blízko a může se stát, že oba ztratíte hlavu.
    2. Nedejte na hlášky typu… „Ten poklad bude můj a tvůj, ale hlavně můj, protože všechno bojování odedřu sám…“ Trvejte na spravedlivém     rozdělení, ale i to má své úskalí…
    3. Nikdy trpaslíkovi neříkejte že lže, nemusíte se dožit toho aby jste to odvolali…
    4. Trpaslík vám vždy nabídne zboží asi čtyřikrát dražší než je jeho skutečná cena, aby se mohl chvástat jak je velkorysý při smlouvání.
    5. Na obchod se oblečte hůř než on, pokud tak neuděláte, bude ostražitější, neboť si bude myslet, že jste lepší obchodník…
    6. Pokud si myslíte, že jste jeho přítel, tak jen do té doby, než s ním začnete obchodovat. Pro zlato by zradili vlastní matku a vy pro něj nejste problém.

    Nemůžete je k něčemu přemluvit? Zkuste toto…
Pokud je chcete přemluvit na nějakou výpravu, použijte tyto argumenty ( jsou seřazené od nahlodávajících po triumfující )…
    V té kupecké karavaně se bude cestovat bezpečněji… (Pozor, toto je velice ošidné, trpaslík tě může obvinit z toho že říkáš že se bojí. To není dobré, mají totiž zvláštní zálibu ve vytrhávání střev a plic, spolu s urváváním končetin a dalších „bezbolestných praktik“…)
    Pojedeme na vozech; vždycky si stěžuješ, že tě bolí nohy, teď se povezeme… (Mají jedno společné-absolutní zdechlost kamkoli dojít sami…).
    Budeme mít jídlo a pivo zadarmo, když je doprovodíme…( Možnost, že si nic nebudou muset platit a tak rozhazovat peníze je pro ně více než lákavá ).
    O našem pokladu nic neřekneme… ( tohle je důležité-všichni trpaslíci jsou ohledně zlata paranoici, takže budou ostatní podezřívat, že pošilhávají po jejich zlatě ).
    Budeme u pokladu rychleji…( Trpaslík se rozzáří, když vidí možnost, že bude u pokladu rychleji…).
    Dostaneme zaplaceno…( Tohle je dorazí, možnost dalších peněz je naprosto fascinuje, takže teď s blaženým výrazem přikývnou ).



Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Vytrhávání střev a plic mi rozhodně nepřipadá jako Trpasličí praktika.

Vzhledem k tomu, že jsem trpaslík, tak aspoň vím jak mám jednat až na mě bude někdo zkoušet takový fígle.

Jinak je to celkem zajímavý a klidně by toho mohlo být více.


 Uživatel úrovně 0

Vytrhávání střev a plic mi rozhodně nepřipadá jako "bezbolestná praktika" :)

Příspěvek se mě líbí a jako Hlod bych hodnotil dobře (***)
Něco to do sebe má. Příště delší, ano?


 Uživatel úrovně 0

jak už tu bylo řečeno spoustu hlášek jsem už četl v jisté kniz takže není zrovna fér prezentovat to jako svoje dílko ( viz kniha Zabíječ trollů od Wiliama Kinga ze série o Gotrekovi a Felixovi ze světa Warhammer.... )


 Uživatel úrovně 0

To se mi líbí... Vtipné konstatování :)


 Uživatel úrovně 0

Ciší z toho warhamer...


 Uživatel úrovně 0

Praktické...


 Uživatel úrovně 0

No tak ujela mi ruka...ale zas tak spatny to neni...


 Uživatel úrovně 0

Je to hodně, lae opravdu hodně profláklůé. Ani pořádným vtipným jazykem to není napsáno.


 Uživatel úrovně 0

Připadá mi to jako celkem nic nového. No, aspoň to ňekdo shrnul...


 Uživatel úrovně 0

Nějak jsem moc nepochopil co to má bejt. Návod jak ukecat trpaslíky? Na co? Na to by snad měl přijít každej hráč sám ne? Kromě toho já trpaslíky zrovna dvakrát nežeru.
Takže nerad kritizuju, ale...