Články&Eseje

Barbar Kamahl, aneb tuhý kořínek Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

    Kamahl zabíjel, znovu a zase. S každou přesně mířenou ránou jeho meče padl jeden z nepřátel. Byl uprostřed temné jeskyně a brodil se po kolena v krvi, která nepatřila jemu. Čistými řezy obouručního meče jeho otce, odřezával údy svých protivníků. Stál proti přesile, ale kvalita převažuje kvantitu a každý z těch zelených kůží se mohl těšit na přivítání v Mansliebských království.Vyhnul se ráně řemdichu, který tak pokračoval v trajektorii svého letu, až srazil k zemi jednoho z orků. Kamahl přiskočil k orkovi naproti a rozpůlil mu štít na dvě poloviny. Otočil zbraň v rukou a vrazil ji přímo dozadu orku, který se ho snažil obejít. Jeho meč odrážel ránu za ránou a jen se stoprocentní možností zásahu útočil. Osm orků leželo mrtvých na zemi a další čtyři stáli okolo něj.
    Kamahl z otočky jednomu rozsekl břicho, ork upustil zbraň a snažil si zadržet vnitřnosti na svých místech. Dalšího Kamahl rozsekl od hlavy k pasu, bleskově se vyhnul ráně kyjem a odsekl orkovi špinavou hnátu se zbraní. Meč dopadl ještě jednou na levou nohu, ork se skácel k zemi se zmrzačenými údy a nesmírnou bolestí. Poslední ork stál teď za ním byl ve výhodě, jenže když viděl jak své přátele umírat zachvátil ho smrtelný strach. Kamahl se otočil, uviděl strachem pološíleného orka, ale ten ve vší zoufalosti bodl a vrazil Kamahlovi svůj bastard do břicha. Kamahla zaplavila bolest a obavy, uviděl jak chodbou za ním přibíhá další tucet orků. Musel něco udělat, chytl orčí ruku, která svírala meč a stiskl. Ozvalo se křupání kostí. Pomalu meč přitahoval do svého těla. Ork ustrašeně vytřeštil oči a upustil meč. Kamahl stál uprostřed chodby v Drazenských horách, s mečem v ruce,  která teď bezvládně visí podél těla k zemi.V těle zabodnutý meč bastard, který si druhou rukou právě vytahuje. Meč je celý od krve a Kamahl vypadá jako démon z pekelných hlubin, anděl pomsty, paladin pravdy. Před ním stojí ork šílený strachy, vypadá jako by viděl všechen strach tohoto světa a tucet jeho kamarádů na tom nebylo o mnoho líp. Krok po kroku se orkové stahovali z dosahu Kamahlovy zbraně.      Ústup se změnil ve zmatený útěk.Kamahl se sesunul po zbrani k zemi a upadl do spánku.
    Nic živého se nezdržovalo na dvě míle od něj. Po spánku se cítil o něco líp. Obvázal si rány a kusem ostré kůstky a trochou nitě z hadru si sešil ránu v hrudi. Vypadá to hůř, než to je a po pár směnách byl hotov. Spokojeně si prohlížel své dílo a z torny vytáhl maličký flakónek modré tekutiny. V jeho žilách putoval nový život, aby ne za tu lahvičku dal v Beregostu osm Argoských zlatých. Napil se z měchu a zkusil něco sníst. Znovu upadl do uklidňujícího spánku.
    Když se vzbudil nevěděl jestli je ráno, nebo večer. Vstal a pobral si své věci, byl čas na další pochod jeskyněmi Drazenu. Mohl ujít několik mil, občas zapálil pochodeň a vyhýbal se pastím a propadlům. Došel k železným dveřím. Zkusil kliku, ale nešla odemčít, zarazila ho, ale teplota dveří, o hodně větší, než by předpokládal.Vyrazil je na první pokus, uviděl podzemní dóm. Na podlaze byly díry do země. Na jedné zrovna stál.Ozvalo se dunění přímo pod jeho nohama a Kamahl se odvalil právě včas, aby se vyhnul smrtonosnému výtrysku plamenů. Výbuchy následovaly v krátkém sledu, ale Kamahlovy smysly každý odhalily dřív než bylo pozdě. Člověk by byl už mrtev, ale on byl Kamahl, barbar, syn Setona. Jeho smysly ho zachránily. Došel až na konec dómu.
    Kamahl prošel do protější chodby. Uslyšel mohutné chrnění, které se ztrácelo v ohnivých tříštích. Za rohem uviděl jeskyni, uměle vypálenou strašlivým žárem. Na zemi se tu rozvaluje ohromný rudý drak. Ostny vycházející z jeho hlavy, neprorazitelné šupiny, či pověst zabijáka, kolem něj vytvářejí auru strachu. Kamahl děkoval Ortevorovi, bohu barbarů a krollů že stojí při něm. Drak zcela ignoroval jeho přítomnost. Překvapení, to byla jeho jediná naděje. Zvedl zbraň, rozkročil se a bodl. Mohl zaútočit víckrát, ale veškerou sílu a energii dal do jednoho úderu. Prorazil šupiny na dračí hlavě a obouruční meč jeho otce zajel hluboko do masa. Ozvalo se příšerné zařvání. Drak se vztyčil ve své plné výšce a vychrlil proud magmatu na Kamahla, ten uskočil a bodl do dračího boku.Drak po něm zmateně sekl pařátem, ale Kamahl se vyhnul i této ráně. Drak zaútočil znova a Kamahl nestačil uskočit, drápy mu promáčkly jeho plátovou zbroj. Oba krváceli. Další útok přišel nečekaně a zběsile. Drak se vymrštil a zakousl se tesáky do Kamahla, vyhodil ho do vzduchu. Kamahl se uhodil do stropu jeskyně a padal zpět do dračí hlavy. Nastavil zbraň a probodl drakovi spodní čelist. Drak zatnul zuby a zakousl se do Kamahlova boku. Začal škubat hlavou ze strany na stranu, až Kamahlovy uškubl kus masa z boku a vrhnul ho proti stěně. Kamahl se po ní svezl a začal se sbírat ze země, drakovy pařáty, ale znovu dopadly Kamahl proletěl vzduchem. Jeho let však zastavila drakova hlava, která ho srazila k zemi. Drak pro jistotu ještě jednou sekl pařátem a Kamahl zařval bolestí. Drak zaútočil tlamou a Kamahlova zbroj se prohýbala pod dračími zuby. Kamahl uviděl jílec svého meče trčet z jeho čelisti sevřel jej, ale nešel vytrhnout.Drak zařval bolestí a vychrlil proud magmatu, který Kamahla vyrval z dračí hlavy i s mečem, který pevně svíral v ruce. Kamahl znovu přistál na důvěrně známé zdi. Kamahl se rozběhl a zabodl zbraň do dračího pařátu, který se na něj snášel. Před druhým uskočil, ale drak znovu otevřel tlamu a chrlil magmat.Kamahl se rozběhl proti zdi a vyběhl po ní, v plné rychlosti se odrazil a přemetem se dostal na dračí hlavu, jako to dělal jako malý při lovu muflonů. Napřímil se za dračí hlavou a bodl, jednou, dvakrát, bodal jako šílený. Drak zavyl bolestí, vypnul křídla a prorval strop jeskyně. Nebyli tak hluboko, jak si Kamahl myslel. Najednou drak zmizel.Kamahl ho nikde neviděl, ale přesto na něm seděl. Napřáhl zbraň a bodl. Drak se znovu objevil.
    Letěli vzduchem a Kamahl se držel, vší silou, aby nespadl.Najednou se stalo něco čemu Kamahl nemohl uvěřit, drak se otočil a promluvil melodickým hlasem.
„Ne že bych měl něco proti bezdůvodnému zabíjení barbare, ale proč jsi zaútočil?“
,,No myslel jsem že bych ztratil moment překvapení.“
,,Na co by ti byl, kdybys mě nechal spát?“
,,Ty bys mě nesežral?“
,,Proč bych to dělal, jedl jsem před osmi sty lety.“
,,…já, ale myslel…“
,,Ne nemyslel jsi…“
Drak se otočil ke Kamahlovi a řekl:
,,Kam letíme?“

    Dodatky:
    Je to můj první příspěvek, doufám že se vám bude líbit.Snažil jsem se o to, abych vyvrátil názor o tom že z dračího doupěte nejde udělat pěkný příběh, ale to posuďte sami. Nejspíš se budete ptát, co dělal v té chodbě, Kamahl je dobrodruh, když cestoval hvozdem, opřel se o balvan, který se sním propadl do temné chodby a jelikož neměl nic lepšího na práci… Taky to bude mít pokračování jelikož jsem to moc neukončil.
Díky za přečtení Ccrew.

Pokud máte rádi čísla…
Kamahl
Barbar
Síla……….19/+4
Obratnost…10/+0
Odolnost….19/+4
Inteligence..11/+1
Charisma…...5/-3
Počet životů….49
Ve skutečnosti by to můj Kamahl zatím nepřežil

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

pekne...mas talent na opisanie priebehu boja..davam 4*


 Uživatel úrovně 0

Diskuze delsi jak povidka...


 Uživatel úrovně 0

At zije akce ala matrix...


 Uživatel úrovně 0

Tintin jo mas pravdu nedopatrení...Mistral kdyz davas nulu je dúležitý komentář ono je sice hezké že si myslís ze je to na nulu ale nenapsal si nic podle ceho bych se mohl zlepsit...


 Uživatel úrovně 0

Jen drobná vítka: bonus pro 11 je +0 a né +1 (inteligence)



 Uživatel úrovně 0

Už vím! Kamahl měl 49 životů, ale klasických (něco jako kočky, jenže ty mají jen 9)!


 Uživatel úrovně 0

Jen takový hlod: s obratností 10/+0 vyběhl po stěně a udělal přemet? S 49 životy přežil proud magmatu (mimochodem dračí dech není magma), urvání kusu masa a několik prudkých střetů se zdí? Ten drak toho taky přežil dost, a ten souboj s orky určitě nebyl v rozšířeném soubojovém systému, co (určitě by mu proti 12 orkům (tedy spíš 6) nezbyly akce na bránění, to by byly postihy)?


 Uživatel úrovně 0

smeety: překvapuješ mě:-))


 Uživatel úrovně 5

LotD: 1* byla za snahu a za to, že to byla první povídka a za obsáhlost... etc... a to je vlastně vše... 1* jsem tomu dávat nechtěl, protože to bych to radši poslal autorovi zpět...